Selasa, 21 Januari 2014

01 di parit sulong - Google Blog Search

01 di parit sulong - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jan 2014 07:24 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di gelang patah</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jan 2014 09:30 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

AKAR UMBI: Pengundi Lim Kit Siang <b>Di Gelang Patah</b> Gagal Singkir <b>...</b>

Posted: 01 Nov 2013 01:02 AM PDT


Sebelum ini PAS Kawasan Gelang Patah yang berwakilkan Lim Kit Siang sebagai ahli parlimen mereka telah membuat percubaan untuk menukarkan Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat yang kini disandang oleh Ustaz Harun Taib.

PAS Gelang patah telah mencalonkan Pesuruhjaya PAS Johor Dr Mahfodz Mohamad yang juga Naib Ketua Dewan berkenaan untuk mencabar Harun. (baca TMI)

Namun begitu, menurut pengumuman Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan PAS Pusat Asmuni Awi, pihaknya hanya menerima nama Harun Taib untuk jawatan Ketua Dewan Ulamak, lapor Harakah Daily.

Dengan pengumuman itu, bermakna Mahfodz tidak punya kelayakan dari segi teknikal untuk menentang Harun dalam pemilihan tersebut. Malahan, pada masa yang sama Harun terselamat dari tersingkir, lantaran pernah terlibat dengan kontroversi, apabila Dewan Ulamak mencadangkan semakan terhadap kerjasama 'Tahaluf Siasi' dengan DAP dan PKR.

01 di gelang patah - Google Blog Search

01 di gelang patah - Google Blog Search


Lim Kit Siang bersedia untuk mati <b>di Gelang Patah</b> | Warta Rakyat

Posted: 28 Mar 2013 08:00 PM PDT

27 Segamat, ketua pemimpin Pembangkang DAP di Parlimen Lim Kit Siang berkata, walaupun MCA berkata Gelang Patah tempat tanah perkuburan beliau, beliau bersedia untuk kalah dan bersedia untuk mati di situ!

Kit Siang berkata, hari ini beliau melihat di laman web pemimpin BN dan MCA mengeluarkan kenyataan itu, walaupun beliau tidak berani beri jaminan pasti menang, sebaliknya beliau telah buat persediaan apa sahaja yang akan berlaku, tidak seperti perdana menteri yang takut mati itu.

Beliau tambah lagi, bagi mahu lakukan UBAH kerajaan untuk membina negara Malaysia yang lebih adil dan wajar, diharap pada PRU kali ini Tsunami politik akan dimulakan dari Selatan Semenanjung.

Lim Kit Siang semasa melawat di pasar basah Segamat, berhadap rakyat dapat berdiri bersama-sama Pakatan Rakyat untuk lakukan perubahan.

Beliau berkata, selepas negara kita mencapai kemerdekaan, orang-orang Cina bangga dengan diri mereka, kerana tidak dianggap sebagai pendatang asing ataupun orang-orang keturunan China Melaysia.

Sebagai orang Malaysia yang sah

"baru-baru ini, MCA tuduh DAP mahu orang-orang Cina tadbir orang Cina, itu satu penghinaan. Selepas 56 tahun, pemimpin tertinggi MCA masih anggap orang-orang Cina di Malaysia masih lagi kaum China Malaysia, tidak anggap diri sendiri sebagai rakyat Malaysia dan tuan punya kepada negara ini."

Lim Kit Siang berkata, jika pemikiran dan fahaman MCA masih di takuk lama seperti ini, diharap ahli-ahli MCA nampak perkara ini dengan jelas, pilihlah masuk ke dalam barisan Pakatan Rakyat.

Beliau menegaskan, kita secara terang dan sah sebagai rakyat Malaysia, Kit Siang juga berkata, sebelum ini pada tahun 1986 BN telah berjanji mahu bina sekolah menengah Cina di Segamat, selama beberapa tahun ini hanya kedengaran bunyinya sahaja, tidak nampak ada orang yang turun laksanakananya.

Beliau berkata, jika politik dan kerajaan dilaksanakan untuk semua rakyat, pihak kerajaan mesti terima permohonan untuk buka sekolah menengah Cina, kerana kita semua rakyat Malaysia.

Selain itu, ahli Parlimen DAP Ipoh Barat M. Kulasegaran dan pengerusi DAP bahagian Segamat Peng Sue Liang mengiringi Lim Kit Siang ke pasar basah tersebut. Sumber : China Press

406 total views, 1 views today

01 di chaah johor - Google Blog Search

01 di chaah johor - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jan 2014 03:41 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jan 2014 03:50 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Dec 2013 03:04 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

di negeri johor - Google Blog Search

di negeri johor - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Perbadanan Bioteknologi dan Biodiversiti <b>...</b>

Posted: 06 Jan 2014 11:37 PM PST


Logo-Perbadanan-Bioteknologi-dan-Biodiversiti-Negeri-Johor-J-BioTech
Jawatan Kosong di Perbadanan Bioteknologi dan Biodiversiti Negeri Johor (JBioTech) Januari 2014 Terkini :

  • Pegawai Eksekutif II (Pengurusan Acara)
  • Penolong Pegawai Penyelidik
  • Pengurus Penyelidikan, Pembangunan & Inovasi
  • Juruteknik Makmal
  • Penolong Pengurus Perkhidmatan Korporat
  • Penolong Pengurus Hal Ehwal Korporat
Tags : jawatan kosong upenjkerja kosong bioteknologi 2014kerja kosong pengawai penyelidik 2014
Jawatan Kosong di Perbadanan Bioteknologi dan Biodiversiti Negeri Johor (JBioTech) Januari 2014

01 di mersing - Google Blog Search

01 di mersing - Google Blog Search


Angler&#39;s File: LUBUK IKAN <b>DI MERSING</b>

Posted: 14 Jan 2014 10:09 AM PST

LUBUK IKAN DI MERSING -part1(JAMBATAN SG.MAWAR)


Mersing merupakan syurga bagi pemancing tetapi ramai dikalangan pemancing tercari-cari tempat terbaik untuk memancing dikawasan sungai yang diketahui banyak terdapat spesis ikan untuk dikail. Salah satu tempat yang menjadi tumpuan warga tempatan atau anak-anak muda sekitar Mersing merealisasikan hobi memancing ialah di Sungai Mawar,dimana menjadi port saya sejak tahun 80'an lagi.


Sungai Mawar terletak di mukim Tanjung Resang iaitu jalan menuju ke Penyabong, dengan melalui jalan ke Endau dan memasuki simpang ke Tanjung Resang iaitu di Batu 7 atau jalan internatif lain iaitu memasuki simpang Air Papan kemudian memasuki persimpangan ke Penyabong akan menemukan jalan ke destinasi iaitu Sungai Mawar.

Kebanyakan Jambatan telah dikuatkuasa agar tidak dibenarkan memancing ada juga jambatan yg masih boleh dijadikan port memancing seperti di Jambatan Sg.Mawar tetapi kerap pemancing memancing di waktu malam kerana kurangnya kenderaan melaluinya atau elak dari pancaran matahari disiang hari. Ianya popular sejak dari jambatan kayu lagi ,sekarang jambatan Sg.Mawar telah dinaik taraf menjadi jambatan batu (dibina sekitar awal tahun 2000)

SIAKAP DIBURU
Awal memancing di jambatan Sg.Mawar (jambatan Kayu) tidak
ada banyak bezanya dengan memancing di pantai kerana kedudukanya yang tinggi sedikit dari aras air laut. Tetapi kini memancing di Jambatan batu Sg.Mawar benar-benar mencabar dan mengasyikkan,dimana dapat buat lontaran jauh yg dihajati serta mencabar terhadap kehadiran spesis Siakap yang banyak di tiang-tiang kayu jambatan lama. Bagi yang meminati memburu spesis Siakap pasti teruja apabila melihat dan mendengar bunyi sambaran Siakap mengejar anak-anak ikan.

Lihatlah jadual pasang surut air laut dulu sebelum pergi keSg.Mawar, saya sering melihat jadual untuk mengisyaratkan diri sendiri mengenai masa pertukaran arus yang bakal berlaku kerana ia masa terbaik melontarkan umpan kerana ketika ini lah ikan mula aktif.
Kebiasaanya warga tempatan memancing Siakap diwaktu malam sewaktu air Bani atau air gerak perlahan dengan menggunakan pelampong dan tiub'GLOW STICK' atau tiub utk pencahayaan malam (diletakkan dipelampong serta hujung joran) agar dapat melihat pegerakan keduanya didalam keadaan gelap gelita.Umpan terbaik yang digunakan untuk Siakap ialah Udang hidup,dahulu mungkin sukar pemancing luar untuk peroleh umpan udang hidup tetapi kini ada tempat untuk dapatkan umpan udang hidup iaitu di
Kg.Pangkalan Batu (0.60 sen seekor)iaitu sekitar dibandar
Mersing.
Ada juga pemancing menggunakan Gewang disiang hari melontar dipersekitaran cerucuk tiang jambatan lama.Gewang yang paling kerap digunakan pemancing tempatan dikawasan tersebut adalah gewang berwarna merah bahagian kepala dan putih dibahagian belakangnya.juga gewang bercorak dan warna garang turut menjadi pilihan kerana peranan warna terang boleh menarik perhatian Siakap
Ada juga mengetahui bukan air mati saja kita boleh memancing tetapi ketika air besar pun kadang-kadang hasil pancingan Siakap juga adalah lebih baik iaitu dengan menggunakan bot fiber.

MANCING ATAS JAMBATAN BATU
 Apabila kita memancing dari kedudukan tinggi, jarak lontaran bukan ukuran sebenar. Di kawasan jambatan ikan lebih banyak meronda di kawasan tiang jambatan dan jarang berada di kawasan terbuka. Ini termasuk ikan seliding,ikan kekek dan tamban yang turut menjadikan tiang jambatan Sg.Mawar sebagai tempat berlindung.Tetapi harus diingat, di kawasan tiang jambatan adalah tempat yang banyaknya teritip iaitu kawasan sememangnya banyak ikan,Dengan hanya  hulurkan pancing ke bawah jambatan di mana potensi sentapan adalah tinggi.
 Kedudukan jambatan Sg.Mawar adalah tinggi, rakan pemancing perlulah menggunakan kekili dan joran yang kuat untuk mengangkat ikan keluar dari air,  gunakan kekili yang ada kekuatan untuk mengkarau tali ketika beban tergantung di bawah jambatan tetapi jika kekili tidak mampu mengkarau, naikkan tali ke atas dengan teknik manual, tarik dengan tangan.
Gunakan joran aksi menegah atau sederhana berat bagi membantu pemancing menaikkan ikan ke atas. Panjang joran antara 6 kaki hingga 8 kaki. Joran terlalu pendek ( 5.5 kaki ke bawah) kurang sesuai kerana pemancing akan menghadapi sedikit masalah untuk mengangkat ikan ke atas. Tali utama pula elok guna 30 paun ke atas dengan perambut 40 paun. Perambut terlalu kecil saiznya memudahkan ikan terlepas ketika ia menggelupur semasa dinaikkan ke atas.
Lontaran di luar kawasan tiang jambatan Sg.Mawar  dan jauh dari tempat menyangkut (reba atau tiang lama) tali sulam boleh di gunakan. Pemancing juga dinasihatkan agar menyediakan set pancing ringan untuk memancing anak ikan sebagai umpan seperti ikan bebolos dan anak kekek yang terdapat banyak disekitarnya.
Rakan pemancing boleh membuat perambut apollo sendiri juga merupakan salah satu teknik pancingan,pancingan apollo untuk pancingan dasar. Cara teknik ikatan ini dgn menggunakan dua utas tangsi iaitu satu perambut utama dan satu perambut anak sama ada sama atau berlainan saiz dipintal bersama. Perambut utama mestilah lebih panjang dari perambut anak.
Gunakan mata apollo bersaiz nombor 5 atau nombor 6 bertujuan memikat anak ikan,selepas mendapatnya boleh lah cangkut pada mata kail semasa ia masih hidup lagi. Satu lagi tips ikan biasanya lebih cenderung menerkam makanan yang berada di kawasan rangkaian makanannya seperti ikan kakap merah yang sering diperoleh di tiang jambatan Sg.Mawar.


PEROLEH IKAN BESAR

Memperoleh ikan besar seperti pari adalah tidak mustahil kerana Jambatan Sg.Mawar kedudukannya merupakan kuala sungai dimana keluar masuknya ikan-ikan dari laut. Seandai ikan Pari telah tersangkut dimata kail,usah bermain dengannya kerana pari sifatnya gemar melekap dipasir,biarlah pari menjadi lemah. Harus diingat ,usah mengangkat ikan pari yang telah lemah dari atas jambatan kerana kudrat kita tidak mampu, jika pun larat mustahil pari berjaya dinaikkan iaitu kerana bebanannya menyebabkan 'terlucut' atau mulut pari akan 'rabik'.Jadi langkah terbaik,iaitu bawalah pari ke arah tebing (tunda perlahan-lahan dari atas jambatan) agar tidak berputih mata orang cakap.

Sebenarnya di Kuala Sg.Mawar terdapat pelbagai spesis ikan baik yang sekecil-kecil ikan seperti Bebolos, gelama kunyit,kekek,duri,belukang,belanak dll ,yang sedang-sedang seperti Unga tanda,Gerut, gelama papan (sebesar tapak tangan org dewasa)sembilang, senangin, kekacang,tuka dll. Juga spesis ikan yang banggak-banggak seperti yg popular iaitu Siakap putih (rekod 10kg),Pari, kakap merah,Mayong,Gemang ,talang, kerapu mata hijau dan yang paling mengejutkan iaitu ibu kerisi dan GT (jemuduk) dimana saya pernah mendaratkannya di Tanjung Sg.Mawar sekitar tahun 90'an hanya gunakan teknik pancingan pantai sahaja.Jangan terperanjat kalau saya katakan spesis ikan Sg.Mawar adalah internasional,"macam-macam ada", Begitulah seadanya.....
Diharap dengan info yang telah saya berikan dapatlah berkongsi dengan rakan-rakan pemancing yang masih tercari-cari lokasi memancing terutama di daerah sekitar Mersing atau berhajat mencuba tempat baru. Seperti peribahasa "dimana ada kemahuan,disitu ada jalan".
Selamat memancing dari: Halaman Pengail Zulkiffleeh


Mersing merupakan syurga bagi pemancing tetapi ramai dikalangan pemancing tercari-cari tempat terbaik untuk memancing dikawasan sungai yang diketahui banyak terdapat spesis ikan untuk dikail. Salah satu tempat yang menjadi tumpuan warga tempatan atau anak-anak muda sekitar Mersing merealisasikan hobi memancing ialah di Sungai Mawar,dimana menjadi port saya sejak tahun 80'an lagi.


Sungai Mawar terletak di mukim Tanjung Resang iaitu jalan menuju ke Penyabong, dengan melalui jalan ke Endau dan memasuki simpang ke Tanjung Resang iaitu di Batu 7 atau jalan internatif lain iaitu memasuki simpang Air Papan kemudian memasuki persimpangan ke Penyabong akan menemukan jalan ke destinasi iaitu Sungai Mawar.

Kebanyakan Jambatan telah dikuatkuasa agar tidak dibenarkan memancing ada juga jambatan yg masih boleh dijadikan port memancing seperti di Jambatan Sg.Mawar tetapi kerap pemancing memancing di waktu malam kerana kurangnya kenderaan melaluinya atau elak dari pancaran matahari disiang hari. Ianya popular sejak dari jambatan kayu lagi ,sekarang jambatan Sg.Mawar telah dinaik taraf menjadi jambatan batu (dibina sekitar awal tahun 2000)

SIAKAP DIBURU
Awal memancing di jambatan Sg.Mawar (jambatan Kayu) tidak
ada banyak bezanya dengan memancing di pantai kerana kedudukanya yang tinggi sedikit dari aras air laut. Tetapi kini memancing di Jambatan batu Sg.Mawar benar-benar mencabar dan mengasyikkan,dimana dapat buat lontaran jauh yg dihajati serta mencabar terhadap kehadiran spesis Siakap yang banyak di tiang-tiang kayu jambatan lama. Bagi yang meminati memburu spesis Siakap pasti teruja apabila melihat dan mendengar bunyi sambaran Siakap mengejar anak-anak ikan.

Lihatlah jadual pasang surut air laut dulu sebelum pergi keSg.Mawar, saya sering melihat jadual untuk mengisyaratkan diri sendiri mengenai masa pertukaran arus yang bakal berlaku kerana ia masa terbaik melontarkan umpan kerana ketika ini lah ikan mula aktif.
Kebiasaanya warga tempatan memancing Siakap diwaktu malam sewaktu air Bani atau air gerak perlahan dengan menggunakan pelampong dan tiub'GLOW STICK' atau tiub utk pencahayaan malam (diletakkan dipelampong serta hujung joran) agar dapat melihat pegerakan keduanya didalam keadaan gelap gelita.Umpan terbaik yang digunakan untuk Siakap ialah Udang hidup,dahulu mungkin sukar pemancing luar untuk peroleh umpan udang hidup tetapi kini ada tempat untuk dapatkan umpan udang hidup iaitu di
Kg.Pangkalan Batu (0.60 sen seekor)iaitu sekitar dibandar
Mersing.
Ada juga pemancing menggunakan Gewang disiang hari melontar dipersekitaran cerucuk tiang jambatan lama.Gewang yang paling kerap digunakan pemancing tempatan dikawasan tersebut adalah gewang berwarna merah bahagian kepala dan putih dibahagian belakangnya.juga gewang bercorak dan warna garang turut menjadi pilihan kerana peranan warna terang boleh menarik perhatian Siakap
Ada juga mengetahui bukan air mati saja kita boleh memancing tetapi ketika air besar pun kadang-kadang hasil pancingan Siakap juga adalah lebih baik iaitu dengan menggunakan bot fiber.

MANCING ATAS JAMBATAN BATU
 Apabila kita memancing dari kedudukan tinggi, jarak lontaran bukan ukuran sebenar. Di kawasan jambatan ikan lebih banyak meronda di kawasan tiang jambatan dan jarang berada di kawasan terbuka. Ini termasuk ikan seliding,ikan kekek dan tamban yang turut menjadikan tiang jambatan Sg.Mawar sebagai tempat berlindung.Tetapi harus diingat, di kawasan tiang jambatan adalah tempat yang banyaknya teritip iaitu kawasan sememangnya banyak ikan,Dengan hanya  hulurkan pancing ke bawah jambatan di mana potensi sentapan adalah tinggi.
 Kedudukan jambatan Sg.Mawar adalah tinggi, rakan pemancing perlulah menggunakan kekili dan joran yang kuat untuk mengangkat ikan keluar dari air,  gunakan kekili yang ada kekuatan untuk mengkarau tali ketika beban tergantung di bawah jambatan tetapi jika kekili tidak mampu mengkarau, naikkan tali ke atas dengan teknik manual, tarik dengan tangan.
Gunakan joran aksi menegah atau sederhana berat bagi membantu pemancing menaikkan ikan ke atas. Panjang joran antara 6 kaki hingga 8 kaki. Joran terlalu pendek ( 5.5 kaki ke bawah) kurang sesuai kerana pemancing akan menghadapi sedikit masalah untuk mengangkat ikan ke atas. Tali utama pula elok guna 30 paun ke atas dengan perambut 40 paun. Perambut terlalu kecil saiznya memudahkan ikan terlepas ketika ia menggelupur semasa dinaikkan ke atas.
Lontaran di luar kawasan tiang jambatan Sg.Mawar  dan jauh dari tempat menyangkut (reba atau tiang lama) tali sulam boleh di gunakan. Pemancing juga dinasihatkan agar menyediakan set pancing ringan untuk memancing anak ikan sebagai umpan seperti ikan bebolos dan anak kekek yang terdapat banyak disekitarnya.
Rakan pemancing boleh membuat perambut apollo sendiri juga merupakan salah satu teknik pancingan,pancingan apollo untuk pancingan dasar. Cara teknik ikatan ini dgn menggunakan dua utas tangsi iaitu satu perambut utama dan satu perambut anak sama ada sama atau berlainan saiz dipintal bersama. Perambut utama mestilah lebih panjang dari perambut anak.
Gunakan mata apollo bersaiz nombor 5 atau nombor 6 bertujuan memikat anak ikan,selepas mendapatnya boleh lah cangkut pada mata kail semasa ia masih hidup lagi. Satu lagi tips ikan biasanya lebih cenderung menerkam makanan yang berada di kawasan rangkaian makanannya seperti ikan kakap merah yang sering diperoleh di tiang jambatan Sg.Mawar.


PEROLEH IKAN BESAR

Memperoleh ikan besar seperti pari adalah tidak mustahil kerana Jambatan Sg.Mawar kedudukannya merupakan kuala sungai dimana keluar masuknya ikan-ikan dari laut. Seandai ikan Pari telah tersangkut dimata kail,usah bermain dengannya kerana pari sifatnya gemar melekap dipasir,biarlah pari menjadi lemah. Harus diingat ,usah mengangkat ikan pari yang telah lemah dari atas jambatan kerana kudrat kita tidak mampu, jika pun larat mustahil pari berjaya dinaikkan iaitu kerana bebanannya menyebabkan 'terlucut' atau mulut pari akan 'rabik'.Jadi langkah terbaik,iaitu bawalah pari ke arah tebing (tunda perlahan-lahan dari atas jambatan) agar tidak berputih mata orang cakap.

Sebenarnya di Kuala Sg.Mawar terdapat pelbagai spesis ikan baik yang sekecil-kecil ikan seperti Bebolos, gelama kunyit,kekek,duri,belukang,belanak dll ,yang sedang-sedang seperti Unga tanda,Gerut, gelama papan (sebesar tapak tangan org dewasa)sembilang, senangin, kekacang,tuka dll. Juga spesis ikan yang banggak-banggak seperti yg popular iaitu Siakap putih (rekod 10kg),Pari, kakap merah,Mayong,Gemang ,talang, kerapu mata hijau dan yang paling mengejutkan iaitu ibu kerisi dan GT (jemuduk) dimana saya pernah mendaratkannya di Tanjung Sg.Mawar sekitar tahun 90'an hanya gunakan teknik pancingan pantai sahaja.Jangan terperanjat kalau saya katakan spesis ikan Sg.Mawar adalah internasional,"macam-macam ada", Begitulah seadanya.....
Diharap dengan info yang telah saya berikan dapatlah berkongsi dengan rakan-rakan pemancing yang masih tercari-cari lokasi memancing terutama di daerah sekitar Mersing atau berhajat mencuba tempat baru. Seperti peribahasa "dimana ada kemahuan,disitu ada jalan".
Selamat memancing dari: Halaman Pengail Zulkiffleeh
 
 
Cerita Penuh

01 di batu pahat - Google Blog Search

01 di batu pahat - Google Blog Search


Gambar Kemalangan Bas Express Meridian Holiday <b>Di Batu Pahat</b>

Posted: 19 Jan 2014 03:02 AM PST

January 19th, 2014 .
.
.
.

Satu kemalangan maut telah berlaku di Plus berhampiran dengan Plaza Tol Yong Peng Utara, sebuah bas persiaran Meridian Holiday Express dipercayai hilang kawalan lalu terbalik dibahu jalan. Berita setakat ini 3 maut manakala 10 orang cedera.

dd

d

ddd

Meridian Holiday Express adalah syarikat bas yang berpangkalan di Singapore dan membawa penumpang ulang alik dari Singapore ke Kuala Lumpur.

.  

01 di skudai - Google Blog Search

01 di skudai - Google Blog Search


Asrama Belia Malaysia (Ragula Hotel) <b>di Skudai</b>, Johor Bahru <b>...</b>

Posted: 18 Jan 2014 04:15 AM PST


RAGULA HOTEL adalah sebuah hotel bajet yang terletak Skudai, Johor Bahru. Mula beroperasi pada tahun 2009, hotel bajet yang dikenali di sekitar bandaraya Johor Bahru. Pemilik asal hotel bajet ini berbangsa cina. Hasil semangat setiakawan Tokoh Belia Negara 2011 iaitu saudara Rizan Hassan bersama seorang sahabat beliau, akhirnya mereka berjaya mencapai kata sepakat untuk mengambilalih pengurusan hotel bajet tersebut.

Operasi hotel bajet ini diletakkan di bawah sebuah persatuan belia iaitu MALAYSIAN YOUTH HOSTELS ASSOCIATION (MYHA). Perubahan juga berlaku kepada nama hotel ini iaitu akan dikenali dengan nama ASRAMA BELIA MALAYSIA / MALAYSIAN YOUTH HOSTELS.

Dengan adanya hotel ini, golongan belia yang ingin ke Legoland Johor Bahru (20km) dan Universal Studio Singapore (50km) bolehlah menginap disini dengan harga yang mesra belia. Orang awam juga boleh menyewa kemudahan yang disediakan. Pelajar sekolah rendah dan menengah yang ingin melancong ke Johor Bahru juga boleh mendapatkan kadar sewa yang menarik jika menginap di hotel bajet ini. Insya-Allah, pihak hotel juga sedang mengusahakan sebuah van bagi memudahkan urusan pengangkutan pelanggan hotel ini nanti.

Hotel ini juga bakal dijadikan sebagai sebuah pusat latihan kemahiran dalam bidang Front Office, Housekeeping, Tourist Guide dan Ticketing untuk golongan belia yang kurang kemampuan melalui program Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN).

FASILITI:

Bilik berhawa dingin
Tandas persendirian berserta air panas dan sejuk
Telefon
Perkhidmatan pelanggan dan kawalan keselamatan 24 jam
Tempat meletak kenderaan mencukupi dipantau pengawal keselamatan dan CCTV
Kemudahan internet
Televisyen

KADAR SEWA:

HARI BIASA
1. Standard Double - RM 68.00
2. Standard Twin - RM 68.00
3. Superior - RM 78.00
4. Family - RM 98.00

HARI CUTI
1. Standard Double - RM 78.00
2. Standard Twin - RM 78.00
3. Superior - RM 88.00
4. Family - RM 108.00

NOTA: Kadar adalah tertakluk kepada 5% cukai kerajaan dan caj perkhidmatan 5%. Kadar Caj tambahan akan dikenakan ke atas Cuti Umum

ALAMAT:
28, Jalan Ronggeng 3, Taman Skudai Baru, 81300 Johor Bahru.
Tel : 07-5577588 / 07-5542488
Faceboo: www.facebook.com/myhahostel
PERSON IN-CHARE: EN. RIZAN HASSAN (013-773 3676)

GAMBAR BILIK:

01 di pasir gudang - Google Blog Search

01 di pasir gudang - Google Blog Search


Inilah Ceritaku: HOMESTAY PALING MURAH <b>DI PASIR GUDANG</b> <b>...</b>

Posted: 01 Jan 2014 07:52 PM PST

Berita paling hangat 2014 ini....
Satu2nya berita dimana harga turun pada tahun 2014
Kami telah menawarkan harga paling menarik bagi homestay kami
Harga: RM100/malam (Isnin, Selasa, Rabu & Khamis)
Harga: RM150/malam (Jumaat, Sabtu, Ahad & Cuti Umum)

01 di plentong - Google Blog Search

01 di plentong - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Jan 2014 07:24 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jan 2014 07:26 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :- di plentong - Google Blog Search

Polis Johor Tahan Keldai Dadah - MyNewsHub.My - Sertai Komuniti <b>...</b>

Posted: 15 Jan 2014 03:34 AM PST


JOHOR BAHRU – Polis menahan seorang wanita warga tempatan yang dipercayai menjadi keldai dadah dan merampas syabu bernilai RM1.5 juta dalam serbuan di Terminal Bas Central, Jalan Terus di sini pada awal bulan ini.

Ketua Polis Johor Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff berkata ketika tangkapan dilakukan pada 6.30 petang, 5 Jan lepas, wanita berusia 56 tahun dan bersuamikan warga Nigeria itu baru sahaja tiba dari negara jiran.

"Hasil pemeriksaan, polis telah menemui dua bungkusan dadah jenis syabu seberat 3,405 gram yang dianggar bernilai RM1.3 juta disembunyikan dalam sebuah beg komputer yang dibawa suspek.

"Siasatan awal mendapati wanita yang bekerja sebagai pengemas bilik hotel di negara jiran itu terlibat dengan sindiket pengedaran dadah dari negara jiran berkenaan ke Johor," katanya dalam sidang media di sini hari ini.

Beliau berkata kejayaan itu hasil kerjasama Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Johor dan Biro Narkotik Pusat (CNB) Singapura dan kedua-dua pihak sedang mengesan suami suspek berusia 36 tahun yang dipercayai terlibat dalam sindiket pengedaran dadah antarabangsa.

Katanya wanita itu ditahan reman sehingga esok bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952 yang jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman mati mandatori.

Sementara itu, Mohd Mokhtar berkata polis berjaya menumpaskan dua sindiket curi kenderaan di daerah Johor Baharu Selatan dan Kluang dengan penahanan 26 orang termasuk seorang wanita dalam Ops lejang pada 6 Jan dan Sabtu lepas.

Katanya dalam dua serbuan di Permas Jaya pada 6 Jan, lapan lelaki dan seorang wanita berumur 22 hingga 45 tahun ditahan dengan lima daripadanya didapati mempunyai rekod jenayah dan ujian air kencing mendapati kesemua suspek positif dadah.

Susulan penahanan itu, katanya polis merampas lapan buah kenderaan dengan tiga daripadanya dilaporkan hilang di Plentong, Pasir Gudang dan Taman Perling, Tampoi, pelbagai jenis alatan curi kenderaan, kamera, dua buah komputer riba dan enam rangkai kunci kereta.

Polis percaya dapat menyelesaikan tiga kes curi kenderaan, enam kes samun dan satu kes pemerasan di Johor Baharu Selatan dengan penahanan sembilan suspek itu, katanya.

Dalam Ops Lejang yang dijalankan di Taman Sinaran, Kampung Gajah Kluang pada Sabtu lepas, katanya polis berjaya menahan 17 lelaki berumur 24 hingga 51 tahun serta merampas tiga buah kereta, sebuah lori, sebuah kenderaan pacuan empat roda dan sebuah lori tanker.

Mohd Mokhtar berkata turut dirampas empat jenis senjata tajam, 13 buah telefon bimbit pelbagai jenis, 22 utas jam, dan pelbagai aksesori kenderaan.

"Semakan mendapati empat daripada suspek mempunyai rekod jenayah lampau dan hasil ujian air kencing juga mendapati 12 daripada suspek positif dadah," katanya.

Katanya dengan tangkapan itu, polis percaya berjaya menyelesaikan 17 kes curi kereta, tiga kes curi lori, lima kes curi motosikal dan tiga kes pecah rumah di Kluang, Johor Baharu dan Melaka. – BERNAMA

Polis Johor Tahan Keldai Dadahhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/FW310480_JB01_150114_POLIS_1.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/FW310480_JB01_150114_POLIS_1-150x150.jpgMyNewsHub Terkini

JOHOR BAHRU - Polis menahan seorang wanita warga tempatan yang dipercayai menjadi keldai dadah dan merampas syabu bernilai RM1.5 juta dalam serbuan di Terminal Bas Central, Jalan Terus di sini pada awal bulan ini. Ketua Polis Johor Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff berkata ketika tangkapan dilakukan pada 6.30 petang, 5...

JOHOR BAHRU - Polis menahan seorang wanita warga tempatan yang dipercayai menjadi keldai dadah dan merampas syabu bernilai RM1.5 juta dalam serbuan di Terminal Bas Central, Jalan Terus di sini pada awal bulan ini. Ketua Polis Johor Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff berkata ketika tangkapan dilakukan pada 6.30 petang, 5 Jan lepas, wanita berusia 56 tahun dan bersuamikan warga Nigeria itu baru sahaja tiba dari negara jiran. "Hasil pemeriksaan, polis telah menemui dua bungkusan dadah jenis syabu seberat 3,405 gram yang dianggar bernilai RM1.3 juta disembunyikan dalam sebuah beg komputer yang dibawa suspek. "Siasatan awal mendapati wanita yang bekerja sebagai pengemas bilik hotel di negara jiran itu terlibat dengan sindiket pengedaran dadah dari negara jiran berkenaan ke Johor," katanya dalam sidang media di sini hari ini. Beliau berkata kejayaan itu hasil kerjasama Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Johor dan Biro Narkotik Pusat (CNB) Singapura dan kedua-dua pihak sedang mengesan suami suspek berusia 36 tahun yang dipercayai terlibat dalam sindiket pengedaran dadah antarabangsa. Katanya wanita itu ditahan reman sehingga esok bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952 yang jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman mati mandatori. Sementara itu, Mohd Mokhtar berkata polis berjaya menumpaskan dua sindiket curi kenderaan di daerah Johor Baharu Selatan dan Kluang dengan penahanan 26 orang termasuk seorang wanita dalam Ops lejang pada 6 Jan dan Sabtu lepas. Katanya dalam dua serbuan di Permas Jaya pada 6 Jan, lapan lelaki dan seorang wanita berumur 22 hingga 45 tahun ditahan dengan lima daripadanya didapati mempunyai rekod jenayah dan ujian air kencing mendapati kesemua suspek positif dadah. Susulan penahanan itu, katanya polis merampas lapan buah kenderaan dengan tiga daripadanya dilaporkan hilang di Plentong, Pasir Gudang dan Taman Perling, Tampoi, pelbagai jenis alatan curi kenderaan, kamera, dua buah komputer riba dan enam rangkai kunci kereta. Polis percaya dapat menyelesaikan tiga kes curi kenderaan, enam kes samun dan satu kes pemerasan di Johor Baharu Selatan dengan penahanan sembilan suspek itu, katanya. Dalam Ops Lejang yang dijalankan di Taman Sinaran, Kampung Gajah Kluang pada Sabtu lepas, katanya polis berjaya menahan 17 lelaki berumur 24 hingga 51 tahun serta merampas tiga buah kereta, sebuah lori, sebuah kenderaan pacuan empat roda dan sebuah lori tanker. Mohd Mokhtar berkata turut dirampas empat jenis senjata tajam, 13 buah telefon bimbit pelbagai jenis, 22 utas jam, dan pelbagai aksesori kenderaan. "Semakan mendapati empat daripada suspek mempunyai rekod jenayah lampau dan hasil ujian air kencing juga mendapati 12 daripada suspek positif dadah," katanya. Katanya dengan tangkapan itu, polis percaya berjaya menyelesaikan 17 kes curi kereta, tiga kes curi lori, lima kes curi motosikal dan tiga kes pecah rumah di Kluang, Johor Baharu dan Melaka. - BERNAMA

01 di permas jaya - Google Blog Search

01 di permas jaya - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di parit sulong</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jan 2014 11:19 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

PORTAL FELDA <b>LOK HENG</b> BARAT: Kemudahan Utama <b>Di</b> Felda

Posted: 21 Aug 2013 08:00 AM PDT


Felda Lok Heng Barat Kota Tinggi Johor adalah merupakan satu kurniaan Allah kepada warga penghuninya yang tinggal di sini. Diberikan keamanan, ketenangan, kemajuan serta keceriaan yang mampu memberikan ketenangan berbanding kesibukan kota. Terdapat pelbagai kemudahan yang disediakan kepada warga Felda sebagai memenuhi keperluan harian
Pejabat Felda Lok Heng Barat Kota Tinggi Johor

 Masjid Al Firdaus Felda Lok Heng
 Sek. Keb. Lokhman Hakim Felda Lok Heng
 Sekolah Agama Felda Lok Heng
 Dewan Serbaguna Felda Lok Heng Barat
 Padang Futsal Felda Lok Heng Barat
 Bangunan GPW Felda Lok Heng Barat / Homestay
 Klinik Kesihatan Felda Lok Heng
 Sekolah Menengah Lokhman Hakim Felda Lok Heng
 Koperasi Felda Lok Heng Barat
Pondok Polis Felda Lok Heng
Segala kemudahan dan infrastruktur ini sangat memainkan peranan penting dalam memajukan Felda Lok Heng khususnya dalam menjalani keperluan harian yang lebih sempurna dan terjamin.

BLOG JOHOR: 01 <b>di lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Dec 2013 07:17 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pemuda <b>Gelang Patah</b> Sedia Bantu YB – Fakrul Zafran | JTimes

Posted: 24 Dec 2013 06:48 AM PST

Gelang Patah : Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Gelang Patah melaluai Naib Ketua Sdr Fakrul Zafran memberi jaminan akan menyokong dan membantu setiap program YB Dr Hj Zaini Hj Abu Bakar selaku wakil rakyat DUN Nusajaya yang mewakili Barisan Nasional.

Beliau menyifatkan program sehari bersama YB Nusajaya yang di buat oleh YB Dr Hj Zaini Hj Abu Bakar selaku wakil rakyat DUN Nusajaya adalah program yang akan memberi manafaat kepada rakyat dan parti khasnya kerajaan Barisan Nasional dalam usaha untuk merampas kembali Parlimen Gelang patah dan mengambil Dun Skudai yang di menangi oleh calon parti DAP pada PRU13 yang lepas.

Bagi Pergerakan Pemuda UMNO program turun padang dan program yang tidak formal menjadi agenda utama untuk merapatkan diri dengan golongan muda sejajar dengan apa yang di kehendaki oleh Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia .

Homestay Felda <b>Lok Heng</b> Barat - portal felda <b>lok heng</b> barat - Blogger

Posted: 09 Nov 2013 02:30 PM PST

Salam Sejahtera & Salam 1 Malaysia
Felda Lok Heng Barat telah merasmikan pembukaan Homestay terbaru kepada semua pengunjung dan pelawat yang bertandang dan ingin menginap di Felda Lok Heng Barat, Kota Tinggi, Johor.
Homestay yang juga merupakan bangunan GPW ini baru siap dibina dengan memiliki 2 ruang bilik yang sangat luas, ruang bilik solat, ruang mesyuarat, ruang dapur dan bilik air. Dengan hiasan yang cantik dan menarik pasti memberi keselesaan dan kepuasan kepada pengunjung yang menginap di sini.
Ruang tamu ini sesuai untuk majlis mesyuarat, taklimat, majlis makan dan pelbagai
 Bangunan homestay ini memiliki 2 ruang bilik tidur yang mana setiap satu bilik berkeluasan anggaran 10 kaki X 20 kaki
Homestay Felda Lok Heng Barat ini bukan saja merupakan bangunan baru, malahan lengkap dengan kemudahan seperti dapur, televisyen, peti sejuk dan meja mesyuarat.

Rekabentuk tandas yang cantik dan sentiasa bersih
Keselesaan dan keselamatan pengunjung adalah terjamin disini, dengan anggaran kapasiti pengunjung dalam satu-satu masa sekitar 30 orang. Ianya amat berbaloi bagi anda yang bermalam disini di mana lokasi homestay yang sangat dekat dengan masjid, kedai makan, kedai runcit, perkhidmatan teksi, pasar malam, serta merupakan lokasi paling strategik di dalam Felda Lok Heng Barat.

Para pelajar USM bergambar dihadapan Homestay Felda Lok Heng Barat

Homestay Felda Lok Heng Barat ini dijangka bakal dikunjungi oleh ramai pengunjung luar samada pelancong asing, felda-felda luar, individu persendirian, mahupun pelajar-pelajar universiti. Admin sempat merakamkan gambar kenangan para pelajar Universiti Sains Malaysia (USM) semasa kajian lapangan mereka di Felda Lok Heng Barat berkaitan Kajian Kemenangan AKKF Felda Lok Heng Barat. Apa yang menariknya, mereka amat berpuas hati dengan layanan dan komitmen yang diberikan oleh pihak pengurusan malahan seluruh warga Felda Lok Heng Barat dalam menjayakan misi kajian AKKF mereka sepanjang berada di sini.
Sebarang Tempahan / Pertanyaan Boleh Hubungi :

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit sulong</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Jan 2014 11:45 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

felda <b>lok heng</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 12 Jan 2014 09:09 PM PST

Pada 03 November 2013 yang lepas, Felda Lok Heng Barat telah menerima kunjungan dari sekumpulan pelajar USM Pulau Pinang, kedatangan mereka adalah berkaitan kajian kesan sebelum dan selepas menjuarai AKKF 2013 terhadap masyarakat warga Felda Lok Heng Barat. Kajian lapangan yang dianggotai 4 orang mahasiswi cantik USM ini diketuai oleh Saudari Syarifah, Saudari As, Saudari Ain & Saudari Fathia berlangsung seperti yang dirancang mengikut agenda mereka setelah tiba di Felda Lok Heng Barat.

Sessi wawancara pelajar USM dan Tuan Pengurus Felda Lok Heng BaratSessi pemberian cenderahati kepada Pengurus Felda Lok Heng Barat, Tuan Mahmud

Kajian mereka dimulai dengan mewawancara warga ibu yang mengusahakan projek IKS di bangunan UMNO Felda Lok Heng Barat

 Pelajar USM bergambar bersama para wargawati IKS Felda Lok Heng Barat


Agenda seterusnya, mereka dibawa menemuramah salah satu warga peneroka Encik Saat yang kreatif dengan laman rumah berkonsepkan kolam air terjun yang cantik 


Gambar kenangan di laman berkonsepkan kolam air terjunSaudari Syarifah dan Saudari As bergambar bersama adik-adik yang sedang membuat 'study group'

 Turut tidak ketinggalan, Saudari Ain bergambar bersama kumpulan adik-adik Felda

Rumah seterusnya adalah milik Encik Supan Bin Kembang, dengan laman konsep botanical garden yang cantik dan ceria. Malahan, seisi keluarga ini turut ceria menerima kunjungan kami


Kunjungan seterusnya adalah menemuramah para belia Felda Lok Heng Barat, kajian tertumpu disekitar kawasan belia yang menjadi tumpuan belia bersukan & beriadah di waktu petang.

 Pada malam harinya, para pelajar mewawancara Saudara Muzaidee selaku Presiden Belia Felda Wilayah Selatan yang juga merupakan Pengerusi Belia Felda Lok Heng Barat. Aktiviti malam berakhir sekitar jam 11:30 malam.


Kajian hari kedua diteruskan di rumah cantik yang dimiliki Haji Karno (panggilan masyarakat felda) Konsep laman rumah yang cantik dan bersih, berkonsepkan ala 'British Design' dengan penuh hiasan bonsai dan kolam teratai menghiasi laman rumah.


Sessi wawancara dan perkongsian ilmu oleh Haji Karno tentang pengalaman berniaga beliau, serta banyak ilmu bermanfaat yang dikongsi bersama pelajar USM.

 Aktiviti kajian yang dijangka selama 3 hari telah selesai dalam masa 2 hari sahaja, komitmen dan kerjasama seluruh warga Felda Lok Heng Barat sangat diluar jangkaan mereka. Syukur alhamduillah ~


Bergambar bersama admin sebelum berangkat pulang, semoga kunjungan mahasiswi USM ini membuahkan kejayaan dan turut menumpang bangga kerana saya juga adalah merupakan bekas pelajar Sarjana Muda USM & Sarjana UTM. Terima Kasih diucapkan kepada Universiti Sains Malaysia..!

BLOG JOHOR: 01 <b>di</b> parit sulong - Google Blog Search

Posted: 13 Jan 2014 12:07 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di</b> parit sulong - Google Blog Search

Posted: 11 Jan 2014 11:19 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

PORTAL FELDA <b>LOK HENG</b> BARAT: Kemudahan Utama <b>Di</b> Felda

Posted: 21 Aug 2013 08:00 AM PDT


Felda Lok Heng Barat Kota Tinggi Johor adalah merupakan satu kurniaan Allah kepada warga penghuninya yang tinggal di sini. Diberikan keamanan, ketenangan, kemajuan serta keceriaan yang mampu memberikan ketenangan berbanding kesibukan kota. Terdapat pelbagai kemudahan yang disediakan kepada warga Felda sebagai memenuhi keperluan harian
Pejabat Felda Lok Heng Barat Kota Tinggi Johor

 Masjid Al Firdaus Felda Lok Heng
 Sek. Keb. Lokhman Hakim Felda Lok Heng
 Sekolah Agama Felda Lok Heng
 Dewan Serbaguna Felda Lok Heng Barat
 Padang Futsal Felda Lok Heng Barat
 Bangunan GPW Felda Lok Heng Barat / Homestay
 Klinik Kesihatan Felda Lok Heng
 Sekolah Menengah Lokhman Hakim Felda Lok Heng
 Koperasi Felda Lok Heng Barat
Pondok Polis Felda Lok Heng
Segala kemudahan dan infrastruktur ini sangat memainkan peranan penting dalam memajukan Felda Lok Heng khususnya dalam menjalani keperluan harian yang lebih sempurna dan terjamin.

BLOG JOHOR: 01 <b>di lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Dec 2013 07:17 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pemuda <b>Gelang Patah</b> Sedia Bantu YB – Fakrul Zafran | JTimes

Posted: 24 Dec 2013 06:48 AM PST

Gelang Patah : Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Gelang Patah melaluai Naib Ketua Sdr Fakrul Zafran memberi jaminan akan menyokong dan membantu setiap program YB Dr Hj Zaini Hj Abu Bakar selaku wakil rakyat DUN Nusajaya yang mewakili Barisan Nasional.

Beliau menyifatkan program sehari bersama YB Nusajaya yang di buat oleh YB Dr Hj Zaini Hj Abu Bakar selaku wakil rakyat DUN Nusajaya adalah program yang akan memberi manafaat kepada rakyat dan parti khasnya kerajaan Barisan Nasional dalam usaha untuk merampas kembali Parlimen Gelang patah dan mengambil Dun Skudai yang di menangi oleh calon parti DAP pada PRU13 yang lepas.

Bagi Pergerakan Pemuda UMNO program turun padang dan program yang tidak formal menjadi agenda utama untuk merapatkan diri dengan golongan muda sejajar dengan apa yang di kehendaki oleh Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia .

Homestay Felda <b>Lok Heng</b> Barat - portal felda <b>lok heng</b> barat - Blogger

Posted: 09 Nov 2013 02:30 PM PST

Salam Sejahtera & Salam 1 Malaysia
Felda Lok Heng Barat telah merasmikan pembukaan Homestay terbaru kepada semua pengunjung dan pelawat yang bertandang dan ingin menginap di Felda Lok Heng Barat, Kota Tinggi, Johor.
Homestay yang juga merupakan bangunan GPW ini baru siap dibina dengan memiliki 2 ruang bilik yang sangat luas, ruang bilik solat, ruang mesyuarat, ruang dapur dan bilik air. Dengan hiasan yang cantik dan menarik pasti memberi keselesaan dan kepuasan kepada pengunjung yang menginap di sini.
Ruang tamu ini sesuai untuk majlis mesyuarat, taklimat, majlis makan dan pelbagai
 Bangunan homestay ini memiliki 2 ruang bilik tidur yang mana setiap satu bilik berkeluasan anggaran 10 kaki X 20 kaki
Homestay Felda Lok Heng Barat ini bukan saja merupakan bangunan baru, malahan lengkap dengan kemudahan seperti dapur, televisyen, peti sejuk dan meja mesyuarat.

Rekabentuk tandas yang cantik dan sentiasa bersih
Keselesaan dan keselamatan pengunjung adalah terjamin disini, dengan anggaran kapasiti pengunjung dalam satu-satu masa sekitar 30 orang. Ianya amat berbaloi bagi anda yang bermalam disini di mana lokasi homestay yang sangat dekat dengan masjid, kedai makan, kedai runcit, perkhidmatan teksi, pasar malam, serta merupakan lokasi paling strategik di dalam Felda Lok Heng Barat.

Para pelajar USM bergambar dihadapan Homestay Felda Lok Heng Barat

Homestay Felda Lok Heng Barat ini dijangka bakal dikunjungi oleh ramai pengunjung luar samada pelancong asing, felda-felda luar, individu persendirian, mahupun pelajar-pelajar universiti. Admin sempat merakamkan gambar kenangan para pelajar Universiti Sains Malaysia (USM) semasa kajian lapangan mereka di Felda Lok Heng Barat berkaitan Kajian Kemenangan AKKF Felda Lok Heng Barat. Apa yang menariknya, mereka amat berpuas hati dengan layanan dan komitmen yang diberikan oleh pihak pengurusan malahan seluruh warga Felda Lok Heng Barat dalam menjayakan misi kajian AKKF mereka sepanjang berada di sini.
Sebarang Tempahan / Pertanyaan Boleh Hubungi :

ads