ads

Ahad, 12 Jun 2011

01 di johor bahru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


Hentakbelipat: 2 malam <b>di Johor Bahru</b>

Posted: 03 Apr 2011 09:19 PM PDT


Jika awak student UTM, awak pasti tahu kitorang tangkap gambar kat mana ni kan. jumaat lepas, kawan-kawan perempuan saya, Maria, Shea and Lyna datang UTM!!!yay!lepas tu, diorang sibuk nak tangkap gambar dekat sini padahal tak nampak pun tulisan UTM tu..fail!

ok sini, macam nak bagi guide sikit apa dan mana korang patut pergi kalau datang JB, sebab JB ni bukan destinasi pelancongan ke apa kan, just nak hang out, nak shopping bolehlah

1. Meranti

Kalau datang UTM, mesti kena makan dekat Meranti, padahal diri sendiri pun malas nak pergi Meranti sebab kalau tengahari ya rabbi! ramai gila orang bersesak-sesak, lepas tu bila keluar Meranti, satu badan bau makanan, sampai melekat dekat tudung semua, lepas tu dah segan nak duduk sebelah orang, nanti mesti orang tu macam "asal kau macam bau ikan keli masak sambal hijau?"

2. Danga Bay

kalau orang cakap pasal JB, mesti orang tahu Danga Bay. So kitorang pergi Danga Bay pagi-pagi buta konon nak tunjuk Big Bundle sebab kedai dia smart, tapi opcos lah tutup siapa suruh semangat nak datang pagi-pagi Sabtu, time jalan pun takda kereta lagi, semua orang masik kroh kroh atas katil

3. Istana Garden

sebab konon-konon macam nak buat percutian diorang di JB berilimiah sikit, konon melancong sambil belajar, jadi nak bawak pergi Muzium dekat istana tapi KECEWA!sebab sekarang dah tak boleh masuk, istana garden pun tak boleh nak masuk jugak, semua tutup

dah tau nak panjat-panjat bukit, lepas tu pakai kasut tinggi-tinggi, memang padan muka, terus muka jadi pelik

so end up melawat garden yang tak tutup aja, tapi itu pun lama gila kot kat sini sebab Maria nak buat video apa tah, nanti korang tunggu jelah video gila dia tu

3. Jalan Dhobi

I rasa kat Jalan Dhobi ni, kitorang spend masa yang agak melampau lama, sebab diorang teruja gila kat kedai-kedai kat sini.. I pun masa 2nd year degree, jumpa kedai-kedai kat sini, memang teruja sangat

tapi bila dah 5 tahun duduk UTM, bila pergi kedai ni, I jadi macam kat atas tu

apa lagi kalau dah ada kedai jual baju-bajuan dalam cafe, The Girl Next Door, mestilah semua perempuan-perempuan ini tambah lagi masa untuk duduk dalam cafe tu

Lepas tu, ada pulak Miss Ireen Handmades punya kedai kat sebelah tu jugak, tambah lah lagi beberapa jam hanya di kedai itu. perempuan dan aksesori kan memang NGAM sangat!

4. Sunda Sawargi

Es Sunda Sawargi

Nasi Timble Komplit Bakar

sekarang dah faham perasaan jadi pemandu pelancong, cuak ok!sebab kalau bawak tempat tak best mesti pelancong akan kecewa, lagi-lagi kalau makanan yang diorang makan tak best, mesti sumpah taknak datang JB dah. tapi Alhamdulillah sangat, diorang happy gila dapat makan kat sini. sebab sangat terbaik kot nasi dia!

5. Berehat

kalau bercuti tak berehat, memang nanti semua muka mondom lepas tu layu lepas tu tak semangat nak pergi jalan lagi, jadi kitorang balik berehat, sambung kejap lagi nombor 6. hee

6. Jalan Dhobi lagi

The Scandalist

My Little Corner

Sebab kebanyakan kedai di Jalan Dhobi bukak malam, so tadi kan dah melampau lamanya dekat Roost and Juice Bar, terpaksa sambung malam pulak

7. Banafe Village

Setiap kali kawan-kawan I datang, mesti akan bawak ke Banafe, sebab kat JB, nilah restoran yang paling santai and at the same time classy, bersih, makanan pun boleh tahan, dan mencerminkan JB pun ada restoran yang best!

8. Danga Bay lagi?

teka kitorang di bawah bumbung apa ni?

kalau nak naik basikal or kereta beroda ni di Danga Bay, perasaan malu dan control cun harus dibuang jauh-jauh kerana potensi untuk memalukan diri di tengah jalan raya yang sibuk dengan kereta dan orang adalah amat besar

9. Tidur

Kalau pergi melancong, jangan lupa tidur secukupnya sebab esok nak balik nanti drive letih. so bye bye!!for more pictures and updates visit shea punya blog, dia memang pantas betul nak update. excited lebih minah tu

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di kempas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search


Prolog Sebuah Pulau <b>Di Mersing</b> - HIDUP UMPAMA AISKRIM NIKMATINYA <b>...</b>

Posted: 24 May 2011 07:48 AM PDT

~PROLOG~

Akan muncul updating prolog sebuah pulau di Johor Mersing
Rugi kalau tak tahu kita ada sebuah Pulau yang cantik
Jernih airnya, nemo, ikan todak pun ada, jangan disangka
laut yang tenang tak ada ikan yu.

nota aiskrim : pulau ini, hanya pulau yang kecil sahaja, namun penduduk kampungnya sangat ramah-tamah, friendly, sangat best, super-duper.



Klik it! Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di kukup - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kukup - Google Blog Search


My World Story: Baron.Ndrini.<b>Kukup</b> Beach

Posted: 26 May 2011 02:04 AM PDT









Ini foto-fotoku waktu di Pantai Ndrini, Kukup, dan Baron. Yang atas sendiri (see) di Baron lalu yang aku minum kelapa muda dan foto kebalik itu di Kukup, kalau yang pasir nya asli putih itu di Ndrini ♡ . Serrrruu deh disana, sempat ketemu Bea, Shynta dan Kak Festy waktu di pantai Kukup. (read:Temen sekolah) hihi. Leave comment ya! :D Thanks dah liat :PP Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved