ads

Selasa, 6 September 2011

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Blog Felda: felda <b>lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Sep 2011 09:02 PM PDT

Blog Felda: <b>felda lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT

Blog Felda: <b>felda lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT

Blog Felda: <b>felda lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT

Blog Felda: <b>felda lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT

Blog Felda: <b>felda lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT


Blog Felda: <b>felda lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT


Blog Felda: <b>felda lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT


Blog Felda: <b>felda lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT


Blog Felda: <b>felda lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 09:43 PM PDT


My Lovely Cakes: Tempahan dr Ct - <b>Felda Lok Heng</b> barat

Posted: 05 Apr 2011 08:19 PM PDT

Terima kasih di ucapkan dan Selamat Pengantin Baru buat Ct dn pasangan Huzaimie, kerna menempah kek ala english, cupcake dan popcake dr saya..proses menghantar satu cabaran baru bg sy..tp alhamdulillah semua berjalan lancar. Semua selamat sampai ke destinasi..alhamdulillah dan sy disambut mesra oleh ct dn ibunya. terimakasih sekali lg.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di tampoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tampoi - Google Blog Search


30 PATI di rumah transit <b>di Tampoi</b> ditahan | Bilik Berita

Posted: 14 Jun 2011 03:47 AM PDT

Home » Kosmo » 30 PATI di rumah transit di Tampoi ditahan

JOHOR BAHRU – Jabatan Imigresen Johor menangkap 30 pendatang asing tanpa izin (Pati) daripada Indonesia di sebuah rumah transit di Kampung Hajah Fatimah di Tampoi.
Berita Sepenuhnya…

01 di kempas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kempas - Google Blog Search


Sekolah Kebangsaan <b>Kahang</b>, Jalan Mersing, Mukim <b>Kahang</b>, Kluang <b>...</b>

Posted: 11 Apr 2011 10:35 AM PDT

Tahun 1982 ketika itu maza berumur 7 tahun dan itulah kali pertama maza menjejakkan kaki ke sekolah rendah seperti kanak-kanak yang lain.
Seingat maza, maza begitu ghairah untuk bersekolah dan bertemu kawan-kawan yang sudah beberapa bulan dipisahkan oleh cuti sekolah TADIKA. Di tambah pula rasa girang tersebut dengan berbaju baru, berseluar baru, beg baru dan berkasut baru. Kiranya serba serbi baru kecuali tupperware bekal...
Sesekali ada juga senior yang memberitahu maza bahawa cikgu sekolah rendah ini garang-garang belaka. Di hati maza mulai terasa kecutnya. Terutama senior yang juga merupakan kawan-kawan teman sepermainan di rumah memberitahu bahawa Cikgu Fatimah (guru kelas merangkap cikgu bahasa Inggeris) seorang cikgu yang garang dan kuat pukul orang.
Di zaman itu sekolah rendah ini merupakan sekolah beratapkan nipah. Hanya ada lebih kurang enam atau lima kelas sahaja. Tingkapnya merupakan tingkap kayu. Untuk membuka tingkap itu kita kena tolak ke atas daun tingkap yang besar tersebut dan disendal dengan kayu panjang. Jadinya tingkap itu akan ternganga dengan bukaan atas-bawah bukannya terbuka kiri dan kanan.


Sistem yang diamalkan ketika itu ialah siapa tak lulus akan terus tinggal di dalam kelas yang sama. Kiranya tak boleh naik darjah. hahahaha...

Namun tidak lama kemudian bekas Perdana Menteri Malaysia Tun Hussein Onn (ralat: sebenarnya zaman Tun Dr. Mahathir yang memerintah dari 16 Julai 1981-31 Oktober 2003. Terima kasih kepada En. Dinomt di atas fakta yang diberikan)  telah merubah sistem pendidikan dan sedari itu kami menjadi bahan ujikaji. Kami adalah bahan perantaraan antara sistem KLSR dan KBSR.

*** Dengar khabar juga lagu ini sudah tercipta semenjak tahun 1992. Ini bermakna sudah 19 tahun kewujudannya. Hanya kini ia disebarluaskan sehingga ke alam cyber sebagai isyarat kepada bekas anak-anak didik Sekolah Rendah Kebangsaan Kahang agar ingat pada ikrar dan cita-cita mereka sedari kecil lagi itu.
Beriktu ialah laman Web Rasmi Sekolah Kebangsaan Kahang (sekolah rendah): 

Kita teguhkan kaki ini untuk berdiri.

Kita bermula dari rumah sekolah yang usang dan mahu roboh. Di sini kita mula bertatih mengenal A, B, C dan Alif, Ba, Ta....

Wahai sahabat-sahabat seangkatan ku, marilah kita pulang. Pulang berbakti kepada nusa dan tanah tumpah darah kita, Kampung Kahang!

Wahai anak-anak didik Sekolah Rendah Kebangsaan Kahang, jika kau tersasar, jika tersimpang selagi mana kau belum terbujur-kaku ... maka kini sudah sampai masanya. Pulihkan semangat yang pernah berdarah kental di dadamu itu. Pulihkan semangat lawanmu. AYUH.. Aturkan langkah, aturkan kekuda, aturkan nafas, aturkan tatihmu... Jangan biarkan 'hanyut' itu terus-terusan menikam tembuluh saraf mu, jantung mu, nafasmu, rohmu, jiwamu!

Ayuh! Kita kenang-kenangkan tentang asal wal usul kita. Mari kita cari jati diri ini.

Kita kembali mengangkat tangan setelah sekian lama kita lupakan. Mari kita menyebut dan menyahut kembali ikrar yang sudah lama kita pendamkan dalam lubuk hati yang dalam.

Mari kembali bersemangat waja. Mari kita teruskan perjuangan hidup untuk menjadi INSAN CEMERLANG, insan yang berbakti, insan yang harum namanya.

Biar patah sayap, tetapi tidak pada sengatannya!

Biar mana nanti kita tercampak, kita tetap menjadi manusia yang harum namanya. Suci bersih jiwa dan hatinya. Berguna pada agama nusa dan bangsa! - Itulah ikrar yang pernah kita ungkapkan sebelum kita melangkah pergi meninggalkan SRK Kahang! 

Moga-moga nostalgia ini mampu membangkitkan semangat yang hilang. Aturkan langkah gagah, kita cari jalan pulanggg..... usah diragukan keupayaan diri sendiri lagi. 

BANGKITLAH anak bangsaku. Bangkitlah saudaraku. Teruskan perjuangan hidup dan berbaktilah. Budi disemai bakti dituai demi tanah tumpah darah kita di Kahang yang permai ini.

Terima kasih cikgu, dek kerana usaha cikgu yang tak pernah jemu mendidik kami walaupun kampung kami jauh daripada pembangunan akhirnya ramai antara kami sudah berjaya menjadi manusia!

Terima kasih cikgu, terima kasih cikgu...

Special tribute to:-
Cikgu Fatimah, Cikgu Rosnah (guru tadika), Cikgu Ayub, Cikgu Azizah, Cikgu Jaafar, Cikgu Syarif, Ustaz Johar, Cikgu Shamsiah, Cikgu Hishamudin, Cikgu Saharuddin,
Cikgu RAHMAT!!!, Cikgu Tong (cikgu pengakap), Cikgu Zakaria

01 di segamat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di segamat - Google Blog Search


PART 1: RAYA PERTAMA <b>DI SEGAMAT</b> (KELUARGA AYAH)

Posted: 31 Aug 2011 09:25 AM PDT

Hari ini barulah Princess dapat update blog. Okey semua orang mesti dah upload and update segala gambar di pagi raya bukan? Semestinya sudah, tapi Princess tak sempat hari ini barulah nak ada masa update dan upload gambar, tapi sayangnya tak banyaklah kan untuk korang jamu mata korang hehehe....Gambar di bawah adalah perjalanan menuju ke Segamat.

Princess pada hari raya pertama adalah menziarahi datuk,nenek dan moyang yang sudah meninggal dunia(kubur/rumah bertiang 2). Selepas itu, ziarah di kampung mak long(kakak kepada ayah Princess) di Kampung Kuala Paya, Segamat. Itulah tempat pertama yang akan kami ziarah sejak atuk meninggal. 

Maaf gambar tak seberapa jelas sebab bukan Princess yang catch them ya..my sister punya tangan yang catch them! hahaha....Kami sekeluarga bersama keluarga Pak Anjang and family. Kami memang suka konvoi pada hari pertama itu....dari kubur sampailah ke malam rumah terakhir rumah Pak Uteh di Bukit Siput.
Second hounse, rumah Mak Ngah di pekan Jabi dan rumah sepupu Princess anak 1st mak ngah. Kami pergi sekaligus sebabnya rumah anak mak ngah belakang aje...hehehe...tak sangka dah angka 20 pun dapat lagi duit raya kih3x.....segan lorh~
Okey itu sahajalah dapat dipaparkan gambar untuk raya pertama. Nak bergambar ramai-ramai tak ada pun huk3x...itulah sahaja dapat share bersama kuang3x..okey selamat hari raya!!!

01 di batu pahat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di batu pahat - Google Blog Search


the Mira Marcello blog.: Handmade Cupcake <b>Di Batu Pahat</b>....

Posted: 19 Aug 2011 05:03 PM PDT


dah 2 hari aku dok peram idea nak update blog. idea dah ada tapi kemalasan tahap maksimum dah jadi raja kat badan aku. ada sesiapa boleh bagi kerajinan tahap maksimum kat aku tak? pelissss pelissss (buat muka kesian cepat)
dua hari lepas aku ada tunjuk WW (wordless wednesday) aku tuh dengan gambar cupcake siap tunjuk 19 kan kan? hari nih nak bagi jawapan dah. mintak ampun sangat sebab bagitahu lambat. kihkihkih. 










malam tuh aku dengan mak sibuk bersilat kat dapur semata-mata nak buat cupcake tak comel tu. agak mencabar keimanan bila ada adik umur 3 tahun dok sibuk 'membantu' kat dapur. sampai aku kena sukat balik tepung yang dah dicampur. geram yang amat. nasib baik ah dia budak lagi. aiyerr -,- kalau dia kuceng, dah lama aku tuang tepung tuh kat kuceng.








cupcake coklat, topping gula ising & chocolate rice
cupcake nih bersempena birthday aku la konon. orang lain masa birthday dapat hadiah, aku masa birthday bagi orang hadiah. terbaik. selama 19 tahun tak pernah buat kek sendiri. tapi 19 tahun nie aku buat kek sendiri untuk birthday. pencapaian yang bagus. dah besar kena buat kek sendiri, kalau tak hingat ada yang nak sedekah kek kat aku? dah besar, lilin tak cukup nak letak atas kek.
so untuk menjimatkan dari pakai lilin bagai, aku susun cupcake tu sampai jadi bentuk 19. walaupun macam cacat sikit. tetap nak jugak buat.
inilah hasilnya. im sweet 19 now. err sweet ke?
malam tuh ramai yang wish. alhamdulillah. masih ramai yang sayang kat aku. terima kasih kawan-kawan. kat blog pun sama. weee~ terima kasih sangat.

takkan baca je kot, meh komen sekali

01 di labis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di labis - Google Blog Search


RAYA 2011

Posted: 04 Sep 2011 08:45 PM PDT

Raya kali ni turn Ayer Baloi. Bagaimanapun kami bermalam di Labis (rumah mentua) 2 malam sebelum raya. Kami selamat sampai di Labis jam 2:00 pagi (hari Jumaat 26 Ogos) selepas bertolak dari Shah Alam dalam pukul 10:30 malam.


Kemeriahan suasana petang dan malam raya mengingatkan saya pada zaman kanak-kanak...dan tentunya saya seronok melayan anak-anak. Paginya saya ke Pekan Rengit...kesibukan Pekan Rengit dengan peniaga-peniaga yang menjual daging lembu dan keperluan hariraya mengimbau kenangan silam bersama arwah Abah...selalunya di sinilah tempat kami berbelanja membeli ayam dan daging serta keperluan masakan yang lain...dan kali ini saya pergi bersendirian...tanpa disedari kenangan itu mengusik hati dan perasaan hingga bercucuran airmata kerinduan. Al-Fatihah untuk Arwah Abah...


Dah nama budak-budak...parit yang besar satu ketika dulu tempat kami bermain dan bergodak...di situ juga dia orang nak main...mula-mula jenguk aje...lepas tu main baling batu dalam parit...dan seterusnya saya turun dan ajak dia orang sekali...ni lah penangan teringat masa kecil-kecil dulu..."syyhhhh...jangan bagi tau mak atok eh...nanti kena marah..." he..he..he..


nampak tak anak ikan tu...


apsal main baling batu tu ahhh...tu yang monyok aje tu...



jom...cape nak ikut Abah turun...



kalau tak berdentam berdentum,pasang pelita dan bunga api...bukan balik kampung namanya...





Petang nak raya...anak-anak saya semua sibuk dan menyibuk di dapur...saya cakap pada Ayong anak saya yang tua..."tugas Abah masa kecik-kecik dulu petang raya ialah siang daging untuk dimasak...sekarang Ayong pulaklah..."yang anak dara sebelah Ayong tu...dah penat main masak masak dengan daun-daun kering dan batu-batu...entah apa yang dimasaknya tak tahulah...


Yang bongsu ni..letak atas meja je...abis nak diramasnya dan dimasukkan ke mulut ketupat-ketupat tu..lapar agaknya...mentang-mentang lah tak puasa...he..he..he


Ni album famili bersama emak saya...Puan Hajah Fatimah Binti Hj. Mastan


Tema raya tahun ni serba hijau...

Inilah gambar keluarga raya 2011. Salam Aidil Fitri Maaf Zahir Batin.

01 di kulai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kulai - Google Blog Search


RAYA 2011

Posted: 04 Sep 2011 08:45 PM PDT

Raya kali ni turn Ayer Baloi. Bagaimanapun kami bermalam di Labis (rumah mentua) 2 malam sebelum raya. Kami selamat sampai di Labis jam 2:00 pagi (hari Jumaat 26 Ogos) selepas bertolak dari Shah Alam dalam pukul 10:30 malam.


Kemeriahan suasana petang dan malam raya mengingatkan saya pada zaman kanak-kanak...dan tentunya saya seronok melayan anak-anak. Paginya saya ke Pekan Rengit...kesibukan Pekan Rengit dengan peniaga-peniaga yang menjual daging lembu dan keperluan hariraya mengimbau kenangan silam bersama arwah Abah...selalunya di sinilah tempat kami berbelanja membeli ayam dan daging serta keperluan masakan yang lain...dan kali ini saya pergi bersendirian...tanpa disedari kenangan itu mengusik hati dan perasaan hingga bercucuran airmata kerinduan. Al-Fatihah untuk Arwah Abah...


Dah nama budak-budak...parit yang besar satu ketika dulu tempat kami bermain dan bergodak...di situ juga dia orang nak main...mula-mula jenguk aje...lepas tu main baling batu dalam parit...dan seterusnya saya turun dan ajak dia orang sekali...ni lah penangan teringat masa kecil-kecil dulu..."syyhhhh...jangan bagi tau mak atok eh...nanti kena marah..." he..he..he..


nampak tak anak ikan tu...


apsal main baling batu tu ahhh...tu yang monyok aje tu...



jom...cape nak ikut Abah turun...



kalau tak berdentam berdentum,pasang pelita dan bunga api...bukan balik kampung namanya...





Petang nak raya...anak-anak saya semua sibuk dan menyibuk di dapur...saya cakap pada Ayong anak saya yang tua..."tugas Abah masa kecik-kecik dulu petang raya ialah siang daging untuk dimasak...sekarang Ayong pulaklah..."yang anak dara sebelah Ayong tu...dah penat main masak masak dengan daun-daun kering dan batu-batu...entah apa yang dimasaknya tak tahulah...


Yang bongsu ni..letak atas meja je...abis nak diramasnya dan dimasukkan ke mulut ketupat-ketupat tu..lapar agaknya...mentang-mentang lah tak puasa...he..he..he


Ni album famili bersama emak saya...Puan Hajah Fatimah Binti Hj. Mastan


Tema raya tahun ni serba hijau...

Inilah gambar keluarga raya 2011. Salam Aidil Fitri Maaf Zahir Batin.

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved