ads

Jumaat, 9 September 2011

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


Malaysia Zoom » Suami isteri maut kereta bertembung bas

Posted: 09 Sep 2011 04:10 PM PDT

KOTA TINGGI 9 Sept. – Sepasang suami isteri maut apabila kereta mereka bertembung dengan sebuah bas yang dinaiki sekumpulan penuntut Politeknik Johor Bahru di Kilometer 47 Jalan Johor Bahru-Mersing, dekat sini hari ini.

Dalam kejadian pukul 9 pagi itu, mangsa, Abu Saribi, 62, dan isterinya, Zaharah Giser, 57, dalam perjalanan dari Felda Lok Heng Barat ke rumah anak mereka di Larkin Perdana, Johor Bahru difahamkan untuk mengambil kad pengenalan Abu yang tertinggal.

Pemangku Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Supritendan Suhaimy Hashim berkata, siasatan awal mendapati kemalangan itu berlaku apabila kereta Proton Iswara Aeroback yang dipandu Abu hilang kawalan lalu memasuki laluan bertentangan.

"Kereta itu lalu bertembung dengan bas tersebut dan mengakibatkan pasangan suami isteri itu tersepit dan meninggal dunia di tempat kejadian. Pemandu bas dan 30 penumpangnya tidak cedera," katanya.

Dipetik dari Utusan Malaysia

01 di benut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di benut - Google Blog Search


edyesdotcom: Ceramah Chegubard dan Bob Lokman <b>Di Benut</b> <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2011 04:25 AM PDT

Ceramah Umum
cheGuBard & Bob Lokman
4 April 2011, 9.00 mlm
Benut, Johor

Untuk keterangan sila hubungi 0137501589

Hadirlah beramai-ramai!!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

di negeri johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri johor - Google Blog Search


Singapura serah loji air <b>...</b> - Utusan Malaysia Online - Dalam <b>Negeri</b>

Posted: 02 Sep 2011 08:16 AM PDT

Singapura serah loji air kepada Johor

Singapura serah loji air kepada Johor


Sultan Ibrahim melawat loji air Gunung Pulai sebelum majlis menandatangani perjanjian bagi penyerahan dan penerimaan sempena tamatnya perjanjian air Johor-Singapura 1961 di Loji Air Gunung Pulai, semalam.
Turut mengiringi, Menteri Besar Johor Datuk Abdul Ghani Othman dan Menteri Alam Sekitar dan Sumber Air Singapura Dr Vivian Balakrishnan.


JOHOR BAHRU 1 Sept. — Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar semalam menyaksikan majlis penyerahan kemudahan loji rawatan air dan rumah pam secara rasmi oleh Lembaga Perbekalan Awam Singapura (PUB) kepada kerajaan negeri Johor.

Majlis menandatangani penyerahan dua loji rawatan air dan dua rumah pam milik PUB disempurnakan secara bersama oleh Pengerusi PUB Tan Gee Paw dan Setiausaha Kerajaan Negeri, Obet Tawil, di Loji Air Gunung Pulai di sini.

Turut hadir pada majlis bersejarah itu ialah Menteri Besar Johor Datuk Abdul Ghani Othman dan Menteri Sekitaran dan Sumber Air Singapura, Dr Vivian Balakrishnan.

Selain Loji Air Gunung Pulai, PUB menyerahkan Loji Air Sungai Skudai, Rumah Pam Tebrau dan Rumah Pam Pontian berikutan kontrak bekalan air selama 50 tahun tamat antara PUB dan kerajaan negeri Johor di bawah Perjanjian Air 1961 hari ini.

Dalam ucapan pada majlis itu, Abdul Ghani mengucapkan terima kasih kepada PUB kerana mengurus dan menjaga semua kemudahan loji rawatan air dan rumah pam berkenaan dalam keadaan baik sepanjang tempoh perjanjian tersebut.

"Loji rawatan air Gunung Pulai adalah berkualiti tinggi dan kerajaan Johor bercadang meneruskan usaha baik PUB itu," katanya.

Beliau juga berkata, kerajaan negeri menimbang untuk menaiktaraf semua kemudahan berkenaan demi menampung permintaan bekalan air bagi penduduk Johor Baharu dan Pontian.

Keputusan untuk menyerahkan kemudahan air itu secara percuma dicapai semasa pertemuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan rakan sejawatannya Lee Hsien Loong pada 24 Mei tahun lalu.

Sebelum ini, dilaporkan penyerahan kemudahan air oleh PUB itu akan menghasilkan tambahan 681 juta liter air bersih sehari untuk negeri Johor.

Ekoran tamatnya perjanjian itu, Johor akan mengurus 43 daripada 44 loji rawatan air di negeri itu manakala PUB akan terus menguruskan Loji Rawatan Air Sungai Johor dan Empangan Linggiu di Johor.

Terdapat dua Perjanjian Air Johor-Singapura iaitu Perjanjian Air 1961 yang tamat pada 31 Ogos 2011 dan Perjanjian Air 1962 yang akan tamat pada 2061. - BERNAMA

01 di kukup - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kukup - Google Blog Search


Pantai <b>Kukup</b> « Penuai

Posted: 08 Sep 2011 04:28 PM PDT

Mau kemana saat liburan ?
Ga usa bingung, ga usa bengong. Kalo emang ada waktu kosong, kalo emang pengen cuci mata, kalo emang pengen pengalaman yang keren abis, coba deh main ke Pantai Kukup, di Yogyakarta, Indonesia.

Kalo dari kota Yogyakarta, ditempuh dengan mobil pribadi sekitar 2 jam (bisa kurang, bisa juga lebih, tergantung supir, sudah pernah berkunjung atau belum). Tapi kalo dari Wonosari, kira-kira 1 jam uda nyampe ke Pantai Kukup. Ga perlu takut, kondisi jalanan uda lumayan bagus, di aspal. Jalan berkelok-kelok dan turun naik. Buat yang pegang setir mobil atau mobil, tetap fokus dan jangan mengantuk. Lokasi pantai kukup sangat dekat dengan pantai Baron, kalo ada waktu lebih, jangan lupa nikmati juga keindahan pantai Drini. Kalo bingung, belum pernah ke pantai Kukup, jangan ragu-jangan sungkan utk bertanya pada penduduk setempat di Wonosari, dan perhatikan juga rambu petunjuk Jalan.

Memasuki area wisata Pantai Kukup, tersedia cukup besar parkiran utk mobil dan motor. Jajanan gorengan ikan laut yang siap santap tersedia di sisi kanan jalan masuk ke Pantai Kukup. Tersedia juga aneka kaos dan souvenir utk cinderamata.

Mau ikan hidup utk di bawa pulang dan di makan ? ada, masih segar, bisa dibeli tanpa repot menjala atau mancing.
Mau ikan hidup utk hiasan ? ada, aneka warna ikan, besar kecil. Saya suka ikan buntal, saat di pegang, dan diangkat dari air, dia membesar seperti balon. Saat di letakkan kembali ke air, kembali mengecil.

Memasuki Pantai kukup, kilau pasir putih menghampar mengundang anda bermain dan menikmati keindahannya. Perhatikan juga sisi batuan karang besar di sisi pantai, bentuknya yang indah seakan berpose utk di foto oleh para pengunjung. Silahkan cari tempat untuk bersantai menikmati angin pantai dan menikmati bunyi ombak sambil minum es kelapa muda.

Kalo mau main di pantai, jangan terlalu jauh ke tengah, hati-hati, ada patahan. Selalu lihat petunjuk atau peringatan yang di pasang oleh petugas pantai, selalu dengarkan informasi dari pengawas pantai.

Selamat berkunjung dan menikmati salah satu keindahan Indonesia, yaitu Pantai Kukup di Yogyakarta.

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Ikan Buntal di Pantai Kukp

Ikan Buntal di Pantai Kukup

Bintang Laut di pantai Kukup

Bintang Laut di Pantai Kukup

Ikan di Pantai Kukup

Ikan di Pantai Kukup

ikan di pantai Kukup

Ikan di Pantai Kukup

Salam dari Penulis.
Hiduplah dengan penuh hikmat, pergunakanlah waktu yang ada.
Be wise in the way you act toward outsiders; make the most of every opportunity.

Disiplinkan waktu Anda, disiplinkan mata Anda, disiplinkan pikiran Anda, disiplinkan tubuh Anda.

Tidak akan ada yang namanya kemenangan tanpa sebuah pengorbanan.

Advertisement

01 di skudai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di skudai - Google Blog Search


Kerabu Bersuara: Politik Samseng! Umno halang Mohd Sabu jumpa <b>...</b>

Posted: 06 Sep 2011 04:26 AM PDT

Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 6 Sept: Pemimpin Umno tempatan yang tidak berpuas hati dengan kehadiran Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu di rumah mangsa tragedi Bukit Kepong.

"Mereka menghalang kami untuk menziarahi Puan Jamilah," kata Ketua Pemuda PAS Johor, Suhaizan Kaiat dalam satu kenyataan.

Jelasnya, bagi mengelak suasana yang tidak selesa berlaku, beliau telah berbincang dengan Mohamad Sabu untuk keluar daripada kawasan tersebut.

Berikut penjelasan penuh Suhaizan.

Pada 4 September 2011 (Ahad), saya telah memohon Naib Yang Dipertua PAS Kawasan Pulai, Johor, Saudara Zaba Bin Ibrahim untuk berjumpa Puan Jamilah Binti Abu Bakar, mangsa Peristiwa Bukit Kepong di rumahnya di Skudai Kanan.

Dalam pertemuan tersebut dia (Zaba) telah mendapat persetujuan untuk mengadakan pertemuan dengan Puan Jamilah pada 5 September 2011 dengan disertai bersama oleh Timbalan Presiden PAS, Mohammad Sabu sebaik sahaja sidang akhbar di Johor Bahru.

Zaba juga telah mendapat pengesahan dari Puan Jamilah bahawa Mat Indera telah menghalang pihak pemberontak membunuhnya semasa peritiwa Bukit Kepong pada 23 Februari 1950 yang lalu.

Tujuan utama pertemuan semalam adalah:

1. Untuk mengeratkan silaturahim sempena bulan Syawal yang mulia

2. PAS mahu menawarkan khidmat guaman kepada Puan Jamilah bagi menuntut ganti rugi dari Kerajaan British atas kematian ibu dan adiknya

3. Untuk mendapat maklumat lanjut berhubung kejadian Bukit Kepong.

Zaba telah membuat panggilan terakhir sekitar jam 2 petang semalam untuk mengesahkan kehadirannya di rumah Puan Jamilah manakala saya pula telah membawa Mat Sabu ke rumah Puan Jamilah dengan menggunakan kenderaan saya sendiri.

Setibanya saya di lorong masuk rumah Puan Jamilah kelihatan lebih kurang 10 hingga 20 orang sedang menunggu. Salah seorang daripada mereka telah memberi isyarat menghalau perjalanan kami di lorong tersebut.

Zaba mengesahkan kepada saya bahawa mereka adalah pemimpin Umno tempatan di situ yang tidak berpuas hati dengan kehadiran Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu di rumah Puan Jamilah. Mereka menghalang kami untuk menziarahi Puan Jamilah.

Bagi mengelak suasana yang tidak selesa berlaku, saya telah berbincang dengan Mat Sabu untuk keluar daripada kawasan tersebut. Lagipun masa sudah agak lewat kerana Mat Sabu juga mempunyai jadual yang agak ketat di sebelah petang hari tersebut.

Saya bagi pihak Dewan Pemuda PAS Negeri Johor merasa cukup kecewa dengan halangan yang dibuat oleh pemimpin dan ahli-ahli Umno di Skudai Kanan dan meminta mereka membaca buku 'Pengukir Nama Johor' tulisan Ismail Adnan bertajuk 'Mat Indera' pada muka surat 109.

Buku ini diterbitkan oleh Yayasan Warisan Johor pada tahun 2004. Editor buku ini adalah Prof Datuk Abu Bakar Hamid dan prakatanya ditulis sendiri oleh Dato' Haji Abdul Ghani Othman, Menteri Besar Johor.

Niat PAS yang baik ini telah disambut dengan halangan ala-ala penjajah. Saya tidak sangka setelah 54 tahun Malaysia merdeka dan dan anak-anak muda juga sudah banyak terdedah kepada perkembangan isu-isu semasa melalui saluran media baru, rupa-rupanya masih ada lagi pemimpin Umno yang bertindak seolah-olah di zaman penjajah.

Saya mendesak Menteri Besar Johor yang telah menjadi penaung buku 'Pengukir Nama Johor' agar menasihatkan pemimpin Umno Skudai Kanan agar lebih rasional dalam menghadapi isu Mat Indera ini.

perangai macam ni buat malu kat puak laknat umno la wei! main politik cara bodoh dan samseng!

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


tetib3r raSer naK shaRe

Posted: 09 Sep 2011 06:44 AM PDT

Assalammualaikum w.b.t...

Rasanyer blum terlambat untuk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua pembaca blog ni..~ada ke?lame x update ni..

Memang terlalu cepat mase berlalu..tak sangke da berbulan lamanyer aku x berceloteh di sini..tak sangke gak cuti semester yang terpanjang seumur hidup ni berakhir ke penghujungnya..rasanyer terlalu banyak stori sepanjang masa tu berlalu..tapi kalau nak distorikan semua mmg berpuluh2 post plak nak kena taip..so, aku pendekkan la setakat mane yg aku mampu kongsi disini..

Selama 4 bulan bercuti, aku bekerja part time kat 2 tempat..aku start cari keje ni nak kat sebulan gak aku relax kat umah..gare2 nak lepaskan abg aku kahwin dulu.. first keje kat kilang World Kitchen di Pasir Gudang.. tp tak lame, ada la 3 minggu.. second tu kat kilang Power Root di Plentong..sini lame skit, ada la sebulan lebih..gaji lumayan skit dr yg first tu..so, berbaloi keje 12 jam ni..acely, ble aku try keje kilang ni mmg nampak la sgt mcm mn susahnyer cari duit ni..berbeza sgt time aku keje sementara as programmer kat Antara Steel dulu..lagi2 keadaan n prangai manusia sejagat ni..mmg pening tgk..kadang2 rasa simpati lebih2 lagi ble tgk makcik2 yang bekerja untuk cari duit lebih bantu husband..tp apa la kudrat aku untuk tolong kan, sedangkan aku pun lom tntu futurenyer..anyway, seronok dapat merasai pengalaman macam ni..kawan juga bertambah..(^^)

Masuk bulan pose aku still keje..bg aku, pose tahun ni mmg rase tak semeriah selalu sebab arwah abah da tak de..tp alhamdulillah, kami sekeluarga tabah hadapinya..2 minggu b4 raya, aku benti keje..sbb nak relax n pose puas2 ngan family..yerla, first time dapat pose sebulan ngan family kan, tak boleh lepaskan peluang macam ni..time pose ni bile bercerita pasal terawih, mesti bersemangat..alhamdulillah, aku dapat wat penuh terawih time first pose~oklah kan..cukup syarat..hehe..hari2 len disebabkan keje so aku dapat wat 8 je ble blk keje..perkara2 macam ni, kalau dilepaskan sayang, sbb blum tntu kte akan dapat jumpa tahun dpn.. menjelang raya plak, aku paling puas shopping..gara2 dapat gaji kan, sedap la kuar duit bertambah mak bg duit support lagi..lagi la puas!!~biasalah..org pompuan..

Menjelangnya 1 syawal tahun ni, mmg sgt2 terasa..first time di pagi raya aku berada di pusara insan tersayang..lepas subuh, kami gerak ke pusara arwah abah..sesampai kat pusara tu, ati aku sayu sangat..seumur hidup aku, ni lah kali pertama aku mendengar takbir raya dengan lelehan air mata..rasa rindu terhadap arwah abah, hanya Allah yang tahu..segala kenangan bersama arwah terngiang2 saat tu..lebih2 lagi 3 ari yang cukup bermakna saat Allah beri untuk aku bersama arwah sebelum dia pergi buat selamanya..segala apa yang terpendam dihati saat tu hanya mampu diluahkan melalui bacaan yassin untuk arwah..~semoga arwah abah tenang setenang saat pemergiannya dan semoga arwah ditempatkan bersama golonganNya yang soleh...Amin..

2nd raya plak, saat org len beraya, aku cam bese la..perkara wajib ble da duduk jer kat umah kan..aku n mak wat pose 6..~kalau ada arwah abah mmg meriah..selalunya, kami b'3 akan wat pose sunat ni ble raya ke-2, tp thn ni Cuma aku b'2 ngn mak..alhamdulillah, lepas lagi..masuk raya ke 8, barulah aku b'hangout ngan kawan2..tp dpt kuar ngn yang still study lagi jer la..sbb msg2 cuti..yg keje, xdpt nak join, tp ktowg akan beraya di malam ari..ble kawan2 da ade, mmg sampai tak ingat rumah da..sibok berjalan..tapi xpe, setahun sekali dpt jumpe diaorg..yg pntg, mmg hepi la dpt jumpe kwn2..segala mcm cerita ada..yg paling penting, kenangan tu dilakarkan dgn sekeping gambar dan akan diingati seumur hidup..

Itulah serba sedikit stori yang aku nak share..sebut pasal share, ni la wat aku nak share kat fb, gare2 kawan aku sorang ni yg sebok share 'ceritacinte' nye kat fb..so, aku pun sibuk gak la nak share ni..~jgn marah syafiq=P..oklah, sampai sini dulu yang aku mampu taip..hehe..

Salam Aidilfitri semua!!!(^_^) - Syafi 'Atikah Yusof

-thanx to photographer sambilan a.k.a. Dr Ahmad coz candid this pic-


-gelagat kami ketika beraya-

01 di labis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di labis - Google Blog Search


Tiga orang anak polis maut dalam kemalangan <b>di</b> kilometer 113.6 <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2011 02:27 AM PDT

No of View :1694

Tiga adik-beradik lelaki maut apabila kereta yang mereka naiki bertembung dengan sebuah kereta lain di kilometer 113.6 Jalan Labis-Yong Peng awal Ahad.

Mereka ialah Ahmad Zakhwan Patah Raji, 19, serta dua adiknya, Ahmad Zahinuddin, 18, dan Ahmad Zarif, 12.

Timbalan Ketua Polis Batu Pahat Superintendan Adnan Azizon berkata dalam kejadian 2.45 pagi itu, Ahmad Zakhwan yang memandu kereta Kancil hilang kawalan dan memasuki lorong bertentangan menyebabkan kenderaannya bertembung kereta Proton BLM milik Ho Hong Shou.

"Semua mangsa sedang dalam perjalanan dari Kelantan untuk menyambut Aidil Fitri bersama ayah mereka Koperal Patah Raji Muhamad yang bertugas di Balai Polis Simpang Renggam," katanya.

Ahmad Zakhwan meninggal dunia di tempat kejadian manakala adik-adiknya meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke Hospital Batu Pahat.

Sementara itu, Ho, 20, cedera ringan dan dibawa ke hospital berkenaan. - BERNAMA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

01 di parit jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit jawa - Google Blog Search


Tempahan Kek Hantaran Kahwin <b>di Parit Jawa</b>, Muar - Laman utama

Posted: 16 May 2011 06:30 PM PDT

Tempahan Dari / Order By : Faridah dari Kuala Lumpur
Lokasi / Location : Parit Jawa, Muar, Johor
Tarikh / Date : 2 February 2011
Jenis / Type : Kek Hantaran Kahwin / Wedding Cakes for gift
Tujuan / Function : Hantaran Majlis Perkahwinan / Wedding Day
P/S : Rentetan dari post yang lepas tempahan Faridah yang berada di Kuala Lumpur untuk majlis perkahwinan adiknya di Parit Jawa, Muar.... Thanks ye Faridah....
P/S : Connections from previous post - Faridah from KL for his brother Wedding Event at Parit Jawa Muar....  Thanks Faridah...

01 di kulai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kulai - Google Blog Search


Semuanya tentang Nona Abdul Karim...: Perkahwinan Nadia <b>...</b>

Posted: 03 May 2011 08:23 PM PDT

Minggu lepas merupakan weekend yg best sebabnyer Isnin cuti mengantikan Hari pekerja yg jatuh pada hari Ahad...best memang best tapi bukan untuk berehat..tp nak pergi menghadiri majlis perkahwinan Nadia dan juga perkahwinan AJ di Melaka hr Ahadnyer pulak...Ya Allah jauhnyer perjalanan, tp berbaloi2 sebabnyer, aku dapat mengenali saudara mara dan dapat kenalkan suamiku ngan saudara mara sebelah emak aku..Mengeratkan silaturrahimm amat2 digalakkan dalam Islam..oleh itu mari kite tgk gbr2 sekitar perkahwinan Nadia & Suami..

Kami otw ke labis nie...hiihhi itupun dah lambat sebab suami ku balik keje kul 6am td n nak bg dia tido dulu, sampai kat labis kul 4pm, tp majlis masih belum abis lagi..

Inilah dia pengantin baru..Nadia nie pangkat anak buah kepada aku, wpun nampak cam sebaya je nie...ini menunjukkan aku tersangatlah mude hhahahahahaa...hihihi Tahniah Nadia! Mak nadia iaitu kak lembeng, sepupu ngan aku..Emak kak lembeng merupakan makcik aku kakak kepada emak aku..jgn peninglaa ek, atuk aku dulu kawen ramai..so beranak pinaklah keluarga kami nie.

Mengambil kesempatan bergambar bersama pengantin b4 balik, itupun panten ckp dah nak tukar uniform dah, sebab dah x tahan panas hihihi, baru ko tau kan ..camtulah aku maser jadi panten hari tu..
Berkenal2 kenalan laa yer...semua abg ipar na tu...

Abg sham yg kelakar & sempoi giler...best borak2 ngan abg nie..ade je idea dia..

tgk tu bile abg omar dah start wat lawak hihihiihihi

Bersama kak kama..adik kepada kak lembeng dan juga merupakan kakak sepupu ku.

Jumpa pakcu disana, aku kawin x nak dtg, oleh lain kawin dtg, dahlah pakcu..nak bawak marah sampai ke mati ker...kot ye pun marah kat nyamuk...jgnlah bakar kelambu...yg salah ibu & paksu yg cari gado..yg kitaorg anak2 buah nie x tau menahu pun...yg jahat mulut semua dah Allah bg balasan, semuanye sakit kat sana..Allah dgr doa2 org teraniaya nie..baliklah tgk mak kat bentong..nanti mak dah pejam mata..pakcu jgn menyesal pulak..

Bersama2 ngan anak buah aku yg ceria dan sempoi i like!!
X melepaskan peluang bergambar berdua...dah kamcing dah skrg nie...mesti pojie selalu nak ke melaka jumpa abg nie!

hahhahah ratu dunia dah mula berbaris...tp pemenang dia nadialaa sebab baju dia paling lawa hahhahaa

Percaya tak aku diapit oleh sepupuku? x penah jumpa dan ini yg pertama kali, aku cr sendiri diaorg kat dapo umah kak nab, pakcu n makcu pun xde lah beriya2 nak kenalkan, xpelah Allah tu sayang pada org yg mengalah dan x berkira ngan org yg keras hati n ego, nasib baik sepupu2 aku nie ok, nak gaklah ajak bergambar wpun masih blur2 sapelah aku nie sebenarnya, the moral of the story..peringatan kat aku, dah de anak, bawak2lah kenal ngan sedare mare..jgn nak jadi katak bawah tempurung sangat...

Pelamin Nadia yg cantik sangat, serba keungguan lagi...tahniah2..

Abg ghani pun ade gak, xsempat nak jumpa, aku puji abg ghani nie..dialah satu2 sepupu aku yg memang suke bersaudara...

Bilik tido pengantin yg kelas!!!! cantik sangat!!

Pengantin bersanding...rasernyer kaler baju panten lelaki sama ngan kaler baju pengapit perempuan..hihihihiihjgn salah panten pulak ekhihihih

Kak nor dr Pasir gudang pun ade dtg gak...maser kat pasir gudang x nampak pun org labis...hihihiih

Melawak lagi...tergelak2 kat ana & kak nab...

Anak kak Nab berbaju hijau nama dia Farisha, anak kak Ana nama dia Nabila...semuanyer lawa2

Kami semua yg heppi go lucky....kak nab dah start ambik order utk kuih raya, aku tgh test salah satu kuih kak nab..memang sedap, n nak order jugak!!!!

Antara saudara mara yg datang....rugi mak aku x datang...

Abg Ali, suami kak ana yg bertungkus lumus...org kuat nie..bz memanjang...

Saudara mara yg dtg tp aku x dapat jumpa sebab sampai lambat hihihih


Selamat pengantin baru, semoga ikatan perkahwinan ini, dikurniakan anak2 yg ramai, persefahaman dan keserasian yg berkekalan dan semoga penyatuan cinta 2 hati ini akan selama2nya hingga ke syurga..amin..
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved