ads

Khamis, 29 September 2011

01 di gelang patah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di gelang patah - Google Blog Search


burung puyuh masak kunyit <b>di gelang patah</b> ~ AbgferOz

Posted: 22 Apr 2011 05:01 PM PDT

Burung Puyuh masak kunyit
weee..akhirnya setelah 5 jam dari KL akhirnya tiba gak aku kat
gelang patah, jOhor...fuhh..
walaupun pening tak hilang lagi akibat maen facebook dalam keta
slera makan ku tetap maintain..wee.. mane tak nye..
smlam abg aku blanje mkan mlam kat gelang patah..
menda free tuh yg jadikan mkanan tuh bertambah sedap :)~
smlam kitaorg order burung puyuh masak kunyit 2 ekor, udang masak kunyit,
tomyam, khailan ikan masin...
perrggghhh mmang sedap tmbah2 lagi tgah lapar..
siap tapau sekor lagi burung puyuh untuk di ratah..
p/s.. pagi nie dia nak bwak kitaorg makan
nasi lemak goreng.. ada ke ??

01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


Homestay <b>di Tangkak</b> Johor | PCHBlog

Posted: 13 Aug 2011 05:26 AM PDT



Contact Raudah
Phone: 017-6673039
Location : Johor
Visit Website

Homestay atau Rumah penginapan sementara di TANGKAK. Rumah 2 tingkat, mempunyai 2 bilik dan 1 bilik air, terletak di TAMAN GUNUNG MAS TANGKAK JOHOR.
Klik sini untuk lebih detail

<b>TANGKAK</b> & BUKIT GAMBIR HOMESTAY | Iklan Percuma – Promosi <b>...</b>

Posted: 07 Sep 2011 10:19 PM PDT

Publish date: September 8, 2011 1:19 pm | Contact Name: Raudah Siman | Price: 100 | Location: TANGKAK dan BUKIT GAMBIR | Phone: 017-6673039

Homestay atau Rumah penginapan sementara di TANGKAK & BUKIT GAMBIR. Rumah 2 tingkat, mempunyai 2 bilik dan 1 bilik air.

Sesuai untuk persinggahan sementara bagi tujuan kenduri-kendara, melawat saudara-mara, perjumpaan keluarga, kursus, latihan, kerja dan lain-lain

KEMUDAHAN.
Kami menyediakan kemudahan/kelengkapan rumah seperti yang berikut :

a) BILIK
- 2 bilik
- Kipas siling di setiap bilik dan ruang dapur
- Katil queen di kedua-dua bilik
- Selimut, bantal & cadar katil
- Dan lain-lain.

b) BILIK AIR
-1 bilik air
- Sabun Mandi

c) RUANG TAMU
- TV (14")
- Sofa
- Meja Makan

d) DAPUR
- Peralatan memasak yang ringkas (kuali, pinggan, cawan/gelas, dapur gas)
- Periuk nasi automatik
- Cerek air elektrik

e) KEMUDAHAN LAIN
- mesin basuh
- Peti ais

Lokasi rumah:
- Rumah kami menyediakan ruang parking yang agak selesa dan mudah .Juga berdekatan dengan surau dan masjid

Homestay kami berdekatan dengan:-
- Pusat Membeli belah kain murah Tangkak Ledang.(1km)
- Sek Men Tun Mamat (300m)
- Kolej Komuniti Ledang (2km)
- Kolej Matrikulasi Tangkak (5km)
- Tol Tangkak (4km)
- Gunung Ledang Resort(15km)
- ILP Tangkak Sagil.(10km)
- Hospital Tangkak (1km)

Harga Sewa: BOLEH DI RUNDING , pasti berbaloi !
Hubungi : Pn Zainab : 017-6016501
Raudah : 017-6673039
Izwan : 012-3586540

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

Sponsored Banner

Contact Ad Owner

shazahomestay <b>di</b> bandar baru <b>tangkak</b> | Iklan Percuma – Promosi <b>...</b>

Posted: 23 Sep 2011 01:46 AM PDT

Publish date: September 23, 2011 4:46 pm | Contact Name: abu omar | Price: 300.00 | Location: bandar baru tangkak | Phone: 0125804511 | Tags:

shazahomestay di bandar baru tangkak shazahomestay di bandar baru tangkak shazahomestay di bandar baru tangkak shazahomestay di bandar baru tangkak

rumah semi D, 3 bilik tidur, 3 bilik air, dilengkapi kemudahan memasak dan membasuh pakaian, parkir 6 kereta didalam rumah, sewa harian semalam RM 3OO.OO. Lokasi dekat dengan Matrikulasi, kolej komuniti, dekat dengan plaza tol keluar tangkak.

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

Sponsored Banner

01 di chaah johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di chaah johor - Google Blog Search


Dr. Boo Cheng Hau&#39;s Trilingual Blog: SAY WHAT YOU LIKE: <b>CHaah</b> <b>...</b>

Posted: 20 Aug 2011 09:57 AM PDT

Press Statement by Dr Boo Cheng Hau, DAP Johor State Chairman on restructuring of Johor Corp's debt by selling Sindora Berhad's shares and 33,800 acres of estate land  to Kulim on 19th August 2011 at a press conference in Kedai Kopi Sin Chuan Fong, Chaah, Labis, Johor visiting flood victims during the big flood on Jan 30, 2011 and Tenang By Election who claimed the authorities have failed to allocate "wang ikhsan" to a substantial number of flood victims.

Dr. Boo Cheng Hau is accompanied by YB Senator S Ramakhrisnan, Johor DAPSY Secretary Andrew Chen Kai En, DAP Labis Branch Chairperson Tan Chin Guan, Bekok Branch Chairman Ng Chai Eng, Former DAP Chaah Branch Chairman Lee Ah Kaw.

In view of Johor Corp having a total debt of RM 6.6 billion by the end of 2009, with an amount of RM 2.6 billion  Islamic bonds expired next year and only RM 705 million in cash reserve, I call upon Johor Corp to be transparent and prudent  in its effort to restructure its financial standings.

Kulim (M) Bhd signed sales and purchase agreements with JCorp to acquire over 33,800 acres of estate land in Johor for RM 700 mil cash with an average RM 20,710 per acre.

As the Chairman for JCorp, Menteri Besar Dato' Abdul Ghani Othman is obliged to table a white paper to the Johor Sate Assembly in next  September so as to the detailed valuation of lands sold to Kulim and how the actual deal would benefit JCorp and the State Government.

I call upon Abdul Ghani Othman to explain to the public as to how the land deal was not open to bidding and awarded to the highest bidder was done for the best benefit for JCorp. 

As Kulim has offered RM 3 cash per share for the 21.6 million shares or 22.5 percent of Sindora Bhd. 

I would like to advise JCorp and Johor State Government that any shares of JCorp and its subsidiaries should be offered to the highest bid for the best position for JCorp to restructure its debts. 

Sindora share value has soared since the announcement and reached as high as RM 2.95 yesterday  from RM 2.65  pre-announcement and RM 1.80 for most of this year.

I call upon Abdul Ghani also to present a white paper on winding up of Dana Johor and Amanah Saham Johor (ASJ) as to why the discrepancy exists when Pelaburan Johor Berhad offers RM 0.50 and RM 1 to buy back shares from Dana Johor and ASJ shareholders in the midst of winding them up.

I call upon Menteri Besar Johor to present a white paper on the matter detailing ASJ and Dana Johor's investments that resulted in losses of unit values and their eventual closure.  
The public would like to know as to why Pelaburan Johor Bhd decided not to consider the option of letting  ASJ and  Dana Johor continue to float on the market or being taken over by private trust funds in view of reviving the two trust funds.

ASJ and Dana Johor have caused many pensioners in dismay and they have lost dearly to years of paying loan installments and interests to the lender banks. Therefore, the Johor state Government is obliged to be accountable  to Johoreans the reasons as to why ASJ and Dana Johor has slumped. 

The Johor State Government needs to impose stringent transparency in running its GLCs in order to ensure investors confidence in the future of Iskandar Malaysia. 

YB S Ramakhrishnan stated that he will bring the matter to the attention of the  National Security Council, Prime Minister's Department and aim to resolve the discrepancies in giving out flood relief  allocations to the victims.

Up to 11am today, about 200 families have signed up for the list that flood victims have not been given wang ikhsan after January 30 big flood during the Tenang By Election.  

01 di pengerang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pengerang - Google Blog Search


Perisik Rakyat®: Dakwaan politik wang <b>di Pengerang</b>

Posted: 29 Jul 2008 01:15 AM PDT

Ketua bahagian Pengerang, Harun Abdullah mendakwa beliau mendapat kurang pencalonan kerana pengaruh politik wang ketika mesyuarat lebih 20 cawangan di bahagian itu.

Sehubungan itu, Harun berkata, beliau akan membuat aduan mengenai perkara itu kepada Lembaga Disiplin Umno.

Setakat mesyuarat 25 cawangan, Harun mendapat tiga pencalonan iaitu dari cawangan Kampung Pengerang, Tanjung Surat dan Kampung Baru Teluk Rumania.

azalina othman 02Sementara menteri pelancongan Datuk Seri Azalina Othman Said, yang juga naib ketua bahagian itu, mendapat 22 pencalonan untuk mengetuai bahagian itu.

Daripada lapan lagi cawangan yang belum bermesyuarat, Harun mesti mendapat empat lagi pencalonan bagi melayakkannya mempertahankan jawatan tersebut.

harun abdullahDihubungi Malaysiakini hari ini, Harun yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Tanjung Surat mendakwa, seorang pemimpin bahagian berkenaan telah membahagikan wang kepada ahli Umno untuk mendapatkan pencalonan.

"Ada yang dapat RM50, RM100 malah RM1,000... mereka beri kepada Pemuda dan Puteri tetapi orang dewasa susah sedikit.

Harun perlu 4 lagi pencalonan

"Beliau (pemimpin tersebut) juga membuat surat layang untuk memburuk-burukkan saya," katanya lagi.

Selain itu, Harun juga mendakwa, pemimpin tersebut juga membawa orang-orangnya untuk membuat kacau semasa mesyuarat cawangan diadakan.

Beliau berkata, tidak pernah berlaku dalam sejarah hidupnya "terpaksa menghadapi politik yang begini kotor".

"Politik wang sebegini, jika tidak dibendung, akan merosakkan Umno," tambahnya.

Bagaimanapun, Harun percaya, beliau mampu mendapatkan empat lagi pencalonan untuk layak mempertahankan jawatannya.

Sementara itu, Azalina gagal dihubungi untuk mendapatkan komen beliau mengenai dakwaan tersebut.

Malaysiakini juga telah menghantar SMS kepada Azalina dan masih menunggu reaksi beliau.

-malaysiakini

01 di parit yani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit yani - Google Blog Search


OLOOO!!!: xde kerje punya olang..

Posted: 31 Mar 2011 09:37 AM PDT

Asslamualaikum n ellow..pada 31 March 2011 at 12.00 am aku bersama si razin, amin, zul n roy telah keluar dari university untuk merayau-rayau di sekitar Batu Pahat, Parit Yani, Yong Peng, Ayer Hitam, Parit Sulong n parit yang kami tak berapa kenali itu..tujuan utama adalah untuk overnight..so dalam kebosanan and ketidakadaan keje kami pergi ke tempat-tempat sedemikian dengan berbekalkan dua bijik camera kepunyaan aku and si amin..hehe..first place kami pegi adalah kawasan parit yani..kata orang tempat tu angker cket sebab jalan kat situ bahaya cket kalau lalu malam-malam..byak excident laa..so rmai mati kat situ..kami dengan beraninya(walaupun kecut gak) lalui jugak kawasan itu..kami sebenarnya tidak ada niat jahat pun..jikalaulah terjumpa ape2 yang tidak sepatutnya itu nak wat camne..so bersnaplah kami di kwasan itu..

Selepas sudah itu, aku mensuggest pegi kawasan Pantai Minyak Beku..kawasan itu cam angker jugak laa..tengok jalan laa..dah mcam nak pegi pedalaman felda..haha..di situ aku terjumpa laa satu kawasan nie..haha..nak taw ape kawasannye jum tengok picture2 di bawah..hehehe…
Selepas berada di kawasan ini selama 30minit..kami terus pegi ke kawasan pantai lak..perghh port baik laa pantai nie..dah laa gelap..xde orang jaga lak..sini 'projek baik punya' ramai laa..dalam gelap camnie aku ingat xde orang..rupe2nya banyak jugak 'belangkas2' dok mengawan dalam kete lak..dyeorg park tmpat gelap..so mmg xprasan laa tmpat tu ade kete..haha..aku pun terkejut gak dok suluh2 wey!!ade kete rupenye kat sini..haha

Pastukan kami pegi laa masuk satu kampong nih..haha..mcam2 kami jumpa..tapi kami xsempat nak snap pic tu..babi hutan dok berlari..byk gile..pastu kami jumpa port baik punya..hihi..nengok kat bawah yea..hoho..

Time sudah mencemburi kami..so kami terus pergi ke yong peng lak..on da way ke yong peng kami berhenti singgah sana sekejap area parit sulong laa kalau xsilap..maklum laa waktu malam nie  sume dah ting tong..lupe jalan..bersnap plak kat situ..

Yang nie kami singgah kat dataran yong peng..saje2..nak balik awal lagi maklum laa baru kol 5 pagi time tu..

So kesimpulannya memang kami xde keje..merayap jew keje..diantara kami berlima tu so boleh taw laa sape paling pengecut…si amin laa..haha..kecian dia..

01 di tangkak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tangkak - Google Blog Search


Homestay <b>di Tangkak</b> Johor | PCHBlog

Posted: 13 Aug 2011 05:26 AM PDT



Contact Raudah
Phone: 017-6673039
Location : Johor
Visit Website

Homestay atau Rumah penginapan sementara di TANGKAK. Rumah 2 tingkat, mempunyai 2 bilik dan 1 bilik air, terletak di TAMAN GUNUNG MAS TANGKAK JOHOR.
Klik sini untuk lebih detail

01 di benut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di benut - Google Blog Search


Malaysia Zoom » Rumah terbuka ADUN <b>Benut</b> meriah

Posted: 03 Sep 2011 04:06 PM PDT

PONTIAN 3 Sept – Kira-kira 2,000 orang mengunjungi rumah terbuka Aidilfitri yang dianjurkan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Benut, Datuk Ir. Hasni Mohammad, pada hari raya pertama di Pusat Khidmat ADUN Benut di sini pada 30 Ogos lalu.

Majlis dari pukul 12 tengah hari hingga 5 petang itu dikunjungi oleh masyarakat pelbagai kaum dengan disajikan juadah enak seperti nasi bariani, burasak, lepat lui, kuih-muih, buah-buahan tempatan. Turut mendapat 'habuan raya' adalah golongan kanak-kanak dalam acara penyampaian oleh Hasni sendiri.

Hasni berkata, beliau terharu dengan kehadiran ramai pengunjung yang menunjukkan perayaan di Malaysia disambut bersama-sama oleh rakyat berbilang bangsa selari dengan konsep 1Malaysia.

Beliau turut menyatakan harapan agar amalan rumah terbuka menjadi pendekatan terbaik kepada golongan muda saling memahami perayaan agama masing-masing dalam memupuh perpaduan negara.

Dipetik dari Utusan Malaysia

01 di desaru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


Semusim | Selamanya : Sepagi <b>di</b> Pantai <b>DESARU</b> + Sepetang <b>di</b> Tg <b>...</b>

Posted: 12 Jul 2011 12:10 AM PDT

01 di kahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kahang - Google Blog Search


burung puyuh masak kunyit <b>di gelang patah</b> ~ AbgferOz

Posted: 22 Apr 2011 05:01 PM PDT

Burung Puyuh masak kunyit
weee..akhirnya setelah 5 jam dari KL akhirnya tiba gak aku kat
gelang patah, jOhor...fuhh..
walaupun pening tak hilang lagi akibat maen facebook dalam keta
slera makan ku tetap maintain..wee.. mane tak nye..
smlam abg aku blanje mkan mlam kat gelang patah..
menda free tuh yg jadikan mkanan tuh bertambah sedap :)~
smlam kitaorg order burung puyuh masak kunyit 2 ekor, udang masak kunyit,
tomyam, khailan ikan masin...
perrggghhh mmang sedap tmbah2 lagi tgah lapar..
siap tapau sekor lagi burung puyuh untuk di ratah..
p/s.. pagi nie dia nak bwak kitaorg makan
nasi lemak goreng.. ada ke ??

01 di endau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di endau - Google Blog Search


..cerita seterusnya..: hometown - <b>Endau</b> ------>Teluk Sari

Posted: 05 Sep 2011 10:46 PM PDT

Endau terletak kira-kira 306km dari Kuala Lumpur dan mengambil masa lebih kurang 4 hingga 5 jam (mengikut kiraan google map) untuk sampai ke sana. Kalau dah biasa drive 3 jam pun dah boleh sampai, tapi tu kena drive macam nak bunuh diri lah.

Saya di besarkan di sini sejak kecik hingga lah habis sekolah menengah. Walaupun anak jati Endau, saya tak habis jelajah pun kampung sendiri. Tempat jauh macam gunung kinabalu dah selamat saya jelajah, tapi kampung sendiri banyak juga tempat yang saya belum sampai. Sadis jugak lah.


Jambatan Teluk Sari
Beberapa hari sebelum raya haritu saya keluar jalan-jalan kat kampung...orang putih kata sight seeing. Tempat yang saya paling suka pergi kat sekitar kampung ialah pantai. Di Endau, pantai yang agak famous ialah pantai Penyabong, tapi saya lagi suka pergi pantai Teluk Sari dan Teluk Gorek. Dua tempat ni terletak di Tanjung Resang, salah sebuah kampung yang ada di mukim Endau.

Saya suka pantai di sini kerana keadaan pasirnya yang landai dan bersih, cuma kena bersabar sikit lah dengan bau tahik lembu. Biasa lah lembu-lembu kat sini mana pernah sekolah jadi najis-najisnya bersepah lah atas rumput.

Dulu-dulu masa kecik-kecik memang selalu picnic kat sini. Masa tu tak ramai lagi yang tahu tempat ni sebab semuanya tertumpu kat Penyabong. Sekarang tempat ni dah ramai orang tahu, siap dah ada jalan tar yang cantik, orang pun dah ramai bermandi manda, nak camping pun boleh.




bawak budak 2 orang ni jalan kat air. Sorang sibuk nak main air, sorang lagi sibuk nak cari anak ketam.
ini lah pantai Teluk Sari
jauh kan nak jalan sebab air surut
gambar tuan tanah harus lah ada..
pokok kelapa melambai-lambai
batu-batu tu nampak macam 'mini island'
Pantai Pasir Lanun, itu lah nama pantai di Penyabong..
tak pasti lah kenapa nama dia pasir lanun...
banyak lanun agaknya dulu-dulu..
Balik dari pantai, singgah kejap lah kat depan sekolah saya ni, Sekolah Menengah Kebangsaan Ungku Husin (SMKUH). Di sini lah tempat saya belajar dari tingkatan 1 hingga tingkatan 5. Banyak kenangan di sini, terlalu banyak untuk di ingati. Tapi dulu warna bangunan sekolah bukan warna ni, dulu warna lain. Bangunan pun dah bertambah. Sayu je hati tengok sekolah, automatik teringat segala apa yang pernah terjadi dan lalui 14 tahun yang lepas. Lama dah rupanya saya meninggalkan alam persekolahan. Ikutkan hati nak je masuk tapi keadaan masa tak mengizinkan, lagipun tak konfiden nak masuk sesuka hati, takut ada orang marah.

Sesekali balik kampung dah banyak perubahan. Banyak rumah-rumah baru dibina, jalanraya pun dah selesa. Indahnya kampungku. Jemput lah datang ke Endau kepada sesiapa yang belum pernah sampai.

01 di lok heng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di lok heng - Google Blog Search


burung puyuh masak kunyit <b>di gelang patah</b> ~ AbgferOz

Posted: 22 Apr 2011 05:01 PM PDT

Burung Puyuh masak kunyit
weee..akhirnya setelah 5 jam dari KL akhirnya tiba gak aku kat
gelang patah, jOhor...fuhh..
walaupun pening tak hilang lagi akibat maen facebook dalam keta
slera makan ku tetap maintain..wee.. mane tak nye..
smlam abg aku blanje mkan mlam kat gelang patah..
menda free tuh yg jadikan mkanan tuh bertambah sedap :)~
smlam kitaorg order burung puyuh masak kunyit 2 ekor, udang masak kunyit,
tomyam, khailan ikan masin...
perrggghhh mmang sedap tmbah2 lagi tgah lapar..
siap tapau sekor lagi burung puyuh untuk di ratah..
p/s.. pagi nie dia nak bwak kitaorg makan
nasi lemak goreng.. ada ke ??

01 di kluang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kluang - Google Blog Search


BLOG PERIBADI USTAZ MOHD KHALIL (Kadi <b>Kluang</b>): Serangan <b>...</b>

Posted: 17 Sep 2011 03:07 PM PDT

Polis Thai menyiasat bangkai kenderaan yang dipercayai dipasang bom dalam serangan di pekan Golok, Narathiwat semalam. Empat rakyat Malaysia termasuk seorang kanak-kanak antara lima yang maut apabila tiga butir bom meletup di kawasan hiburan di Jalan Charoen Khet.

Letupan turut mencederakan kira-kira 60 orang lain termasuk 19 rakyat Malaysia manakala dua rakyat negara ini dilaporkan dalam keadaan parah dan dirawat di Hospital Yala.

01 di muar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di muar - Google Blog Search


Karnival Sepanjang Jalan Kenangan ANSARA <b>Muar</b> « Wata <b>...</b>

Posted: 26 Sep 2011 03:00 PM PDT

The following is a public service announcement:

Warga Ansara Muar yang dikasihi,Karnival Sepanjang Jalan Kenangan bakal menemui anda pada hari Sabtu, 8 Oktober 2011 jam 9am di Taman Tasik Seksyen 7 Shah Alam, bersebelahan Wisma Belia, bertentangan Unisel.

Terbahagi kepada 2 acara utama (Jamuan Pasca Aidilfitri dan Karnival Keluarga), karnival ini bertujuan menambah dana Ansara Muar di samping mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan sesama kita. Karnival ini turut memberi ruang kepada pengusaha2 dan penyedia2 perkhidmatan mempromosikan barangan mahupun servis yang ditawarkan.

Sokongan dan sumbangan anda amat kami hargai demi menjayakan karnival ini.
Nantikan maklumat lanjut di sini….

AMBIL PERHATIAN PERUBAHAN TEMPAT KARNIVAL
Caj untuk Jamuan – TIADA (Namun begitu sumbangan amat dialu-alukan untuk menampung kos sewa khemah, misty fan dll)

SO, CEPAT-CEPATLAH CONFIRMKAN KEHADIRAN, YA?

01 di pagoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pagoh - Google Blog Search


Penyampaian Sumbangan Barangan Kepada Mangsa Banjir <b>Di Pagoh</b> - UTM.my

Posted: 14 Sep 2011 11:43 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Home > Featured > Penyampaian Sumbangan Barangan Kepada Mangsa Banjir Di Pagoh Oleh Pihak UTM JB (08-02-2011). Penyampaian Sumbangan Barangan Kepada Mangsa Banjir Di Pagoh Oleh Pihak UTM JB (08-02-2011). On September 15, 2011 by alin ...
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved