ads

Sabtu, 1 Oktober 2011

01 di segamat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di segamat - Google Blog Search


Fast 2 Feed 2011 <b>di Segamat</b> bersama Rumah Anak Yatim Islam <b>...</b>

Posted: 07 Aug 2011 03:07 AM PDT

Lokasi: Rumah Anak Yatim Islam Segamat
Tarikh: 5 Ogos 2011
Program: Fast 2 Feed anjuran Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia

Alhamdulillah, program pertama Fast 2 Feed (F2F) telah berlangsung di selatan Tanah Air, di Segamat Johor dengan meraikan 80 anak-anak yatim dan miskin dari Rumah Anak Yatim Islam Segamat. Program F2F yang pertama ini telah diketuai oleh tiga orang pelajar latihan industri di Muslim Aid iaitu Athirah, Adila dan Sharifah. Program F2F ini memberi peluang kepada para penaja yang hadir untuk merasa sendiri berbuka puasa bersama anak-anak yatim dan miskin di Kantin rumah kebajikan itu sendiri. Pengalaman yang unik ini sedikit sebanyak dapat mendidik jiwa agar lebih bersyukur terutama di bulan Ramadhan ini.Pejabat Muslim Aid ingin mengucapkan jutaan terima kasih dan tahniah kepada para penganjur yang telah menaja anak-anak yatim ini untuk berbuka puasa serta duit raya melalui program Fast 2 Feed. Moga kalian dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik selalu. Kita juga bersyukur kerana Muslim Aid juga menerima tajaan dari rakyat Singapura!




Program F2F seterusnya akan berlangsung pada 8 Ogos bertempat di Pusat Asasi Matrikulasi Universiti Islam Antarabangsa Petaling Jaya dimana 100 anak-anak yatim dan miskin beserta ibu tunggal dan warga OKU akan diraikan. Program F2F di UIA PJ ini mendapat kerjasama dari Persatuan Perwakilan Pelajar UIA PJ (FSCC) dan juga Persatuan Bulan Sabit Merah UIA PJ. Kepada yang telah menaja dan akan hadiri program di UIA PJ, kita jumpa di sana!

Muhammad bin Kamarulazizi

01 di kempas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kempas - Google Blog Search


Empangan RM85.5 Juta Atasi Masalah Bekalan Air <b>di</b> Kluang <b>...</b>

Posted: 10 Feb 2011 09:00 PM PST

KLUANG:Masalah bekalan air ketika musim kemarau di beberapa daerah di negeri ini termasuk Kluang akan dapat diatasi dengan pembinaan empangan di Kahang bernilai RM85.5 juta.

Menteri Besar Johor, Dato' Abdul Ghani Othman, berkata lokasi empangan itu telah dikenal pasti dan reka bentuk pembinaannya juga telah disiapkan.

"Kerajaan maklum bahawa ada antara daerah seperti Kluang terdedah dengan masalah bekalan air ketika musim kemarau. Oleh itu, untuk penyelesaian jangka panjang, kita akan membina empangan baru di Kahang,"katanya.

Abdul Ghani berkata demikian pada sidang media sempena Majlis Penyerahan Notis 5A kepada 317 penduduk Kampung MCA Gunung Lambak di Dewan Yap Tau Sah, di sini semalam.

Selain itu, katanya, tiga sumber air dari empangan Sembrong Barat dan Machap di Kluang dan Bekok di Batu Pahat  turut menghadapi masalah memproses air disebabkan paras air yang tidak mencukupi.

Beliau berkata, bagi mengatasi masalah itu, kerajaan negeri telah memperuntukkan RM13 juta untuk menaik taraf ketiga-tiga empangan berkenaan.

"Projek menaik taraf empangan ini adalah untuk menaikkan semula paras air di Bekok dan Machap. Jika berjaya, lebih banyak air dapat disimpan dan sekaligus mampu meningkatkan kapasiti untuk bekalan air ke daerah Kluang,"katanya.

Dalam ucapannya, Abdul Ghani menyarankan supaya setiap penerima hak milik membayar wang premium serentak bagi memudahkan kerja meletak batu sempadan.

"Penanaman batu sempadan secara serentak amat penting bagi pembangunan semula kampung ini, termasuk dari segi penyediaan infrastruktur dan kemudahan-kemudahan awam,"katanya.



di negeri johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri johor - Google Blog Search


Jawatan Kosong Terkini: Majlis Daerah <b>di Negeri Johor</b>-Jawatan Kosong

Posted: 15 Sep 2011 12:11 PM PDT

Majlis Daerah di Negeri Johor-Jawatan Kosong

( Majlis Bandaraya Johor Bahru )
Pejabat Majlis Bandaraya Johor Bahru,
Jalan Dato' Onn, Peti Surat 232,
80720 Johor Bahru Johor
http://www.mbjb.gov.my
( Majlis Perbandaran Johor Bahru Tengah Skudai )
81300 Skudai, Johor. 
http://www.johordt.gov.my/mpjbt/
( Majlis Perbandaran Muar )
Karung Berkunci, No. 516,
http://www.johordt.gov.my/mpm/
( Majlis Perbandaran Batu Pahat )
Jalan Pejabat,
 83000 Batu Pahat, Johor. 
http://www.mpbp.gov.my
( Majlis Daerah Segamat )
No.1, Jalan Abdullah,
Bangunan Majlis Daerah Segamat,
85000 Segamat, Johor. 
http://www.johordt.gov.my/mds/
( Pejabat Majlis Daerah Labis )
85300 Labis,
http://www.johordt.gov.my/mdl/
( Majlis Perbandaran Kluang )
Jalan Pejabat Kerajaan,
http://www.johordt.gov.my/mpk/
( Majlis Daerah Simpang Renggam )
Pejabat Majlis Daerah Simpang Renggam,
86200 Renggam, Johor.  
http://www.johordt.gov.my/mdsr/
( Majlis Daerah Mersing )
Pejabat Majlis Daerah Mersing,
No. 243, Jalan Ibrahim,
http://www.johordt.gov.my/mdmg/
( Majlis Daerah Kota Tinggi )
Pejabat Majlis Daerah Kota Tinggi,
Jalan Padang,
http://www.johordt.gov.my/mdkt/
( Majlis Daerah Pontian )
Jalan Alsagoff,
82000 Pontian, Johor.
http://www.johordt.gov.my/mdp/
( Pihak Berkuasa Tempatan Pasir Gudang )
L3-06, Kompleks Pusat Bandar,
81700 Pasir Gudang,
http://www.pbtpasirgudang.gov.my/

 Subscribe to Jawatan Kosong Terkini by Email now to receive FREE jawatan kosong  terkini direct to your email and the best e-book we suggest before interview E-book Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Edisi Ke 3

Search Job By state-Jawatan Kosong: Wilayah Persekutuan Selangor Perak Pahang Perlis Pulau Pinang Kelantan Kedah Negeri Sembilan Melaka Johor Terengganu Sabah Sarawak


01 di pontian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pontian - Google Blog Search


RM30,000 sandaran juara pertandingan Joran Bagus <b>di Pontian</b>

Posted: 22 Sep 2011 12:27 AM PDT

01 di kukup - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kukup - Google Blog Search


Survei Upgrading <b>di</b> Pantai <b>Kukup</b> | HIMA TP UNY

Posted: 14 Sep 2011 07:29 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Survei Up Grading diselenggarakan Senin, 16 Mei 2011 di pantai Kukup dan Sundak Kab. Gunung Kidul. Survei yang diikuti oleh Staf PSDM dan juga beberapa temen lainnya berlangsung enjoy. Sebelum di pantai, survei ...

01 di parit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit raja - Google Blog Search


Penunggang Motosikal Maut <b>di Parit Raja</b>

Posted: 27 Sep 2011 11:45 PM PDT

Saya baru balik dari Batu Pahat, ada muzakarah jurunikah negeri Johor. Dalam perjalanan di Parit Raja lebih kurang 2.00 petang, berhampiran Petronas, betul-betul di depan kedai kereta Rahim.
Nampak seorang anggota polis sedang mengawal lalulintas, motosikal rosak teruk dan mayat ditutup dengan kain rentang. Nampak darah kat atas jalan raya.

01 di pasir gudang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pasir gudang - Google Blog Search


Jawatan Kosong Majlis Perbandaran <b>Pasir Gudang</b>

Posted: 19 Sep 2011 11:11 PM PDT

Jawatan KosongPermohonan adalah dipelawa daripada Rakyat Negeri Johor Darul Ta`zim atau Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Perbandaran Pasir Gudang :-

  1. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi)
  2. Pegawai Khidmat Pelanggan
  3. Pembantu Am Pejabat
  4. Pekerja Awam

Permohonan hendaklah menggunakan borang yang boleh diperolehi di Majlis Perbandaran Pasir Gudang pada waktu Pejabat atau mengirim sampul surat berukuran 10cm x 32cm (4 x 9inci) bersetem 50sen beralamat sendiri dengan mencatat "PERMOHONAN BORANG" di sudut sebelah atas kiri sampul surat dengan disertakan wang pos bernilai RM 1.00 atau borang boleh di muat turun dengan melayari laman web www.mppg.gov.my 

Permohonan daripada calon yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan atau Badan Berkanun atau Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah dibuat melalui Ketua Jabatan dengan menyertai salinan kenyataan perkhidmatan yang dikemaskini dan laporan penilaian prestasi tahunan.

Alamat Permohonan :

YANG DIPERTUA
MAJLIS PERBANDARAN PASIR GUDANG
ARAS 19, MENARA AQABAH
JALAN BANDAR
81700 PASIR GUDANG
(U.P: BAHAGIAN SUMBER MANUSIA)

IKLAN JAWATAN LANTIKAN TERUS SYARAT.pdf

BORANG PERMOHONAN JAWATAN LANTIKAN TERUS.pdf

Tarikh tutup permohonan 30 SEPTEMBER 2011

Incoming search terms:
  • jawatan kosong majlis perbandaran pasir gudang (4)
  • 01 di plentong - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    01 di plentong - Google Blog Search


    Majlis Perkahwinan <b>di</b> Taman Saujana <b>Plentong</b> | Rasa Mewah <b>...</b>

    Posted: 28 Sep 2011 09:43 PM PDT

    Perkhidmatan katering di rumah En. Mohd Harith, Taman Saujana Plentong, Johor Bahru ini adalah untuk kali yang kedua.  Hanya selang 5 bulan sahaja dari Majlis Perkahwinan sebelumnya. Majlis kedua ini pada Sabtu lepas adalah Majlis Menyambut Menantu.
    Pihak kami merakamkan jutaan terima kasih kepada En. Harith sekeluarga kerana sekali lagi memberikan kepercayaan kepada pihak kami untuk mengendalikan majlis keraian yang besar di rumah beliau.

    Anecdote: Kali ke 2 juga team yang bertungkus lumus menyediakan hidangan untuk majlis perkahwinan di rumah En. Mohd Harith mendapat "Ang Pau", hadiah dari En. Mohd Harith sendiri. Semoga En. Harith sekeluarga bersama-sama menantu yang baru dan lama sentiasa dilimpahkan rezeki dariNya.


    Rasa Mewah Catering

    Sharing is Caring

    01 di parit jawa - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    01 di parit jawa - Google Blog Search


    Tempahan Kek Hantaran Kahwin <b>di Parit Jawa</b>, Muar - Laman utama

    Posted: 16 May 2011 06:30 PM PDT

    Tempahan Dari / Order By : Faridah dari Kuala Lumpur
    Lokasi / Location : Parit Jawa, Muar, Johor
    Tarikh / Date : 2 February 2011
    Jenis / Type : Kek Hantaran Kahwin / Wedding Cakes for gift
    Tujuan / Function : Hantaran Majlis Perkahwinan / Wedding Day
    P/S : Rentetan dari post yang lepas tempahan Faridah yang berada di Kuala Lumpur untuk majlis perkahwinan adiknya di Parit Jawa, Muar.... Thanks ye Faridah....
    P/S : Connections from previous post - Faridah from KL for his brother Wedding Event at Parit Jawa Muar....  Thanks Faridah...

    01 di kluang - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    01 di kluang - Google Blog Search


    Just Me: bersiar siar <b>di</b> BUKIT <b>KLUANG</b>

    Posted: 27 Sep 2011 11:50 PM PDT

    punya lah lama giler aku tak hapdet blog sampaikan aku tak tahu pun mengenai dashboard blogspot ada interface baru kekeke .. sekarang ni aku tengah guna dashboard baru la hehehe
    apa beza eh dashboard lama dengan dashboard baru ni *selain dari warna la ofkos kan* hehehe rasanya yg baru ni lagi up to date kan? senang nak handle kot :D
    semalam, aku dan kengkawan ke BUKIT KLUANG. BUKIT KLUANG ni adalah pantai okayyyy ... pantai ni dalam area besut, terengganu. kemain jauh aku berjalan .. padahal kalau nak g pantai, dekat area kb pun banyak .. pcb, bachok dekat je dengan rumah aku tapi gatal kaki nak g jauh2 kekeke  .. pantai ni cantik .. kawan aku kata, kat pantai ni lah pengambaraan merong mahawangsa di lakukan. aku pun tak tahu betul ke tak? hehehehe
    tp siyes, pantai ni mmg cantik .. sayup2 je pemandangan kalau tengok .. hehehe pastu boleh nampak pulau2 yg kecik2 ..
    tengok gambar pulak okay .......
    anak member aku, kira aku ni mak angkat lerrrr hehehe
    nama budak ni iman rifqi .. maksudnya erkkk ... tak tahu :)

    nampak tak pulau2 belakang tu .. cantik




    aku dgn member aku, kami dah kawan sejak dari sekolah rendah lagi .. sampai la sekarang 

    buli budak iman ni hehehe
    tapi satu je, dekat sini takde tempat nak makan sgt .. kedai pun ada 1 jek .. kalau dekat pcb, kedai nak makan buah nyor ( buah kelapa ) mmg banyak pilihan .. dengan colek yg pelbagai lagi .. tapi dekat sini takde :(
    lagi satu, dekat bukit kluang ni, banyak gua2 .. aku tak berani nak masuk .. heheh .. takut 
    next time, nak datang lagi sini .. maybe dgn bf ataupun dgn adik2 ..
    *opssss! lupa .. sepatutnya hari ni wordless Wednesday kan .. me lupaaa :D takpe, buat exception kali ni kuang kuang kuang

    LIKE IT?

     

    BLOG JOHOR

    Copyright 2010 All Rights Reserved