ads

Isnin, 20 Februari 2012

01 di bekok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di bekok - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di bekok</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Nov 2011 07:22 PM PST

URL Sumber Asal :-

01 di benut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


gila nescafe: <b>Desaru</b> Damai Beach Resort, <b>Desaru</b> Johor Bahru

Posted: 31 Jan 2012 07:52 AM PST

Assalamualaikum wbt & Salam 1 Malaysia
Sudah lama saya tidak buat entry berkenaan dengan budget hotel kan...memandangkan tahun lepas saya rajin bercuti so salah satu destinasinya adalah di Desaru, Johor Bahru... Perjalanan ke Desaru mengambil masa lebih kurang 5 jam sahaja dengan menggunakan laluan baru yang siap dibina.. bagi kami yang baru 1st time sampai ke Johor Bahru ni agak mengelirukan juga la coz jalan yang menghubungkan Senai Desaru Expressway dari exit Skudai belum siap sepenuhnya..mengikut signboard di tapak anda perlu ke kanan tetapi yang sebenarnya anda perlu membuat pusingan u-turn untuk ke Highway tersebut..melalui Senai Desaru Expressway ni sungguh la menyeronokkan kerana keadaan jalan yang baik dan kawasan di sekitarnya dikelilingi dengan pokok-pokok dan juga tumbuhan-tumbuhan yang menarik,..bagi anda yang memulakan perjalanan dari Selangor, K.L atau sebelah utara, anda tidak perlu risau berkenaan dengan stesen minyak. Ini kerana di highway tersebut terdapat stesen minyak Shell di bahagian kiri dan kanan termasuklah R&R.. saya sangat-sangat menggalakkan anda untuk sampai di highway tersebut sebelum jam 7 malam kerana suasananya sangat sunyi, sepi dan bahaya... 
Budget Hotel yang saya pilih kali ini adalah di Desaru Damai Beach Resort memandangkan harganya yang murah dan keadaan biliknya yang sangat besar. Harga untuk 1 malam bagi bilik 4 orang adalah RM 90 tetapi bilik tersebut boleh memuatkan seramai 8 orang..mempunyai dua katil queen, bath tab, koridor & fridge..so adakah anda merasa rugi dengan harga tersebut??mungkin tidak kan..saya baru je tengok website terbaru resort ini dan harganya telah naik dari RM 90.00 ke RM 140.00..Desaru Damai Beach Resort dilengkapi dengan kolam renang, snooker, karaoke, kafeteria dan juga mempunyai car park yang banyak...Kolam renang ada dua jenis , satu untuk dewasa dan satu lagi untuk kanak-kanak...cuma saya tidak gemarkan staffnya disini kerana staffnya tidak memberikan kerjasama yang baik dalam penyediaan tempat bilik seperti yang dijanikan, tempat BBQ & juga tidak memaklumkan kepada anda sekiranya ada barang yang tertinggal di dalam bilik.. so sila pastikan segala barang yang berharga tidak tertinggal di bilik hotel ya...
bagi yang sukakan kedamian dan suasana yang sunyi , Desaru adalah tempat yang paling sesuai untuk mencari ketenangan tanpa memikirkan soal kerja ataupun masalah-masalah yang lain..pantai di Desaru juga agak bahaya untuk kanak-kanak kerana ia mempunyai tanah yang jelus dimana bagi saya tidak sesuai untuk aktiviti mandi manda...ombaknya juga sangat la kuat & jika tanpa sedar kita boleh hanyut di bawa ombak.. 
Di Desaru masalah utamanya adalah untuk mendapatkan gerai makan disebabkan kami tidak mengambil pakej so terpaksa la mencari sendiri gerai makan.. gerai makan yang kami kunjungi di Bandar Penawar dekat dengan kawasan kilang... kalau anda suka membuat BBQ sendiri, anda boleh mencari barangan BBQ di supermarket yang ada di situ..hanya minta pihak hotel menyediakan ruang BBQ dan arang dengan bayaran sebanyak RM 40.00... Di sini tiada aktiviti membeli belah sebab kawasannya tidak seperti di Pulau Pangkor yang dipenuhi dengan gerai-gerai jualan...Desaru hanya sesuai untuk tempat anda menghilangkan stress, tension dan juga merehatkan minda dari sebarang masalah... Pada waktu malam juga kawasan ini sangat sunyi, pada malam ke dua kami keluar berjalan-jalan di sekitar tanjung balau, keadaannya juga sama dengan di Bandar Penawar so saya tidak menggalakkan untuk anda ke sini...
ini lah dia gerai makan kami..
Memandangkan di Desaru tiada aktiviti yang boleh dibuat, pada hari ke dua kami berjalan-jalan di sekitar Angsana , JB dan juga melawat sahabat saya semasa di Poly, Nora yang sedang mengandung anak ke 4.. sudah lama tidak bertemu dengan nora sejak Open House rumah saya dulu..hehehehehe...Danga Bay pada waktu siang juga tidak semeriah suasana pada waktu malam.. Jalan di JB juga sama seperti di K.L, jalan yang sesak, jalan yang sedang di upgraded dan abang polis yang baik hati...

so bagi sesiapa yang berminat untuk bercuti di resort ini , sila klik DESARU DAMAI BEACH RESORT untuk maklumat lanjut... selamat bercuti dan semoga info yang diberikan dapat membantu anda semua... Bagi yang berminat untuk ke desaru yang mengunakan Laluan Lebuhraya Utara - Selatan Johor Bahru sila ambil exit Skudai dan cari Lebuhraya Senai then Jalan Lapangan Terbang barulah anda akan berjumpa dengan Senai Desaru Expressway...

[Terima Kasih Sudi Membaca Entry Gila Nescafe][Klik LIKE Jika Suka]

01 di pasir gudang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pasir gudang - Google Blog Search


Aktiviti Di Pesta Layang-Layang <b>di Pasir Gudang</b>, Johor pada 18 <b>...</b>

Posted: 17 Feb 2012 06:59 AM PST

Esok merupakan hari kelima Pesta Layang-layang yang diadakan di Pasir Gudang, Johor.

Pesta ini merupakan acara tahunan yang sudah bermula sejak 17 tahun yang lepas.

Macam-macam jenis layang-layang boleh dilihat di sini dan kanak-kanak confirm akan excited bila datang ke sini.

Layang-layang yang dipamerkan pada Pesta Layang-layang Tahun 2011

Memandangkan saya merancang untuk bawa anak-anak ke sini pada hari Ahad, tadi saya telah survey apa aktiviti yang ada pada hari Sabtu dan Ahad ini.

Berikut adalah jadual aktiviti esok iaitu hari Sabtu 18 Februari 2012

Time Events Activity
8.30 AM-12.30PM Train Kite School Competition
8.30 AM-12.30PM Kites Demonstrations by International Participants and Local Participants
8.30 AM-12.30PM Kites Workshop by International and local participants
8.30 AM-12.30PM School Workshop Competition,Traditional Wau Making Competition
12.30PM-2.00PM Break
2.00 PM-6.30PM Official Opening by DYMM Sultan Of Johor
8.30 am-12.30 pm Rhythmic stunt kites performances and Lolly Pop Drop by local and international participant
2.00 PM-6.30PM Kites Workshop by International and local participants
6.30PM-8.30PM End Of Events
8.30PM-12.30PM Cultural Performances
8.30 am-12.30 pm Maze Competition (7-9 years old)

Dan berikut pula adalah jadual aktiviti lusa iaitu hari Ahad 19 Februari 2012

Time Events Activity
8.30 AM-12.30PM 3D creation kite competition for national participants, Fighting Malay kite open competition and Traditional Wau Making competition performances
8.30 AM-6.30 PM International national participants kites performances
8.30 AM-12.30PM Stunt Kite Demonstrations, "Lolly Pop Drop" session local and international participant
8.30 AM-12.30PM Kites Workshop by International and local participants
8.30 AM-12.30PM Maze Competition (10-12 years old)
12.30PM-2.00PM Break
2.00 PM-6.30PM International Rokkaku challenge
6.30PM-8.30PM End Of Events
8.30PM-12.30PM Farewell Dinner and Prize Giving Ceremony (participant only)

Jumpa di sana!!

Khidmat promosi percuma disediakan oleh Fadzilah Mamat Dot Com

01 di endau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di endau - Google Blog Search


DIALOG RAKYAT: Bantah kehadiran Anwar <b>di Endau</b>

Posted: 17 Feb 2012 03:18 PM PST


SEBAHAGIAN daripada 200 orang yang mewakili parti politik, NGO mengadakan bantahan aman terhadap kehadiran Anwar selepas membuat laporan di Balai Polis Endau, Johor, semalam.

MERSING. - Kira-kira 200 orang yang mewakili pelbagai parti politik dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mengadakan bantahan secara aman terhadap kehadiran Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Endau di sini untuk berceramah Ahad ini.

Kumpulan tersebut yang terdiri daripada wakil Pergerakan Pemuda UMNO, MCA, Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Mersing serta Persatuan Belia Endau mendakwa kehadiran Ketua Umum PKR itu hanya akan memecah-belahkan perpaduan penduduk di kawasan tersebut.

Ketua Pemuda UMNO Bahagian Mersing, Youzaimi Yusuf berkata, penduduk di daerah ini menolak kehadiran Anwar kerana kehadirannya akan menimbulkan rasa kurang tenteram, selain ceramah beliau hanya akan menghasut rakyat untuk membenci kerajaan.

"Masyarakat di sini membantah kehadiran Anwar dan kita tidak sekali-kali akan terpedaya dengan janji manis yang ditaburkan kepada penduduk Mersing kerana kami sentiasa menyokong dan berdiri teguh bersama kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Kami tidak mahu Anwar yang menyokong negara Israel hadir ke tempat tinggal kami kerana ia akan mengubah suasana harmoni dan keselesaan penduduk yang telah sekian lama terjalin baik antara pelbagai kaum," ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas membuat laporan bersama Setiausaha MCA Bahagian Mersing, Tan Ah Fatt di Balai Polis Endau di sini semalam.

Sementara itu, Pengerusi Persatuan Belia Endau, Musranizam Musa berharap golongan belia tidak terpedaya dengan agenda peribadi Anwar kerana ia hanya akan merosakkan keharmonian penduduk di kawasan itu.

"Kami mahu keamanan sedia ada di sini dikekalkan dan kehadiran Anwar pasti memecah-belahkan penduduk," katanya.

Bantah kehadiran Anwar <b>di Endau</b> - Utusan Online

Posted: 17 Feb 2012 10:20 AM PST

Bantah kehadiran Anwar di Endau

Bantah kehadiran Anwar di Endau

Oleh NOR AZAN FITRI AHMAD HIDZIR
utusanjohor@utusan.com.my


SEBAHAGIAN daripada 200 orang yang mewakili parti politik, NGO mengadakan bantahan aman terhadap kehadiran Anwar selepas membuat laporan di Balai Polis Endau, Johor, semalam.


MERSING 17 Feb. - Kira-kira 200 orang yang mewakili pelbagai parti politik dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mengadakan bantahan secara aman terhadap kehadiran Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Endau di sini untuk berceramah Ahad ini.

Kumpulan tersebut yang terdiri daripada wakil Pergerakan Pemuda UMNO, MCA, Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Mersing serta Persatuan Belia Endau mendakwa kehadiran Ketua Umum PKR itu hanya akan memecah-belahkan perpaduan penduduk di kawasan tersebut.

Ketua Pemuda UMNO Bahagian Mersing, Youzaimi Yusuf berkata, penduduk di daerah ini menolak kehadiran Anwar kerana kehadirannya akan menimbulkan rasa kurang tenteram, selain ceramah beliau hanya akan menghasut rakyat untuk membenci kerajaan.

"Masyarakat di sini membantah kehadiran Anwar dan kita tidak sekali-kali akan terpedaya dengan janji manis yang ditaburkan kepada penduduk Mersing kerana kami sentiasa menyokong dan berdiri teguh bersama kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Kami tidak mahu Anwar yang menyokong negara Israel hadir ke tempat tinggal kami kerana ia akan mengubah suasana harmoni dan keselesaan penduduk yang telah sekian lama terjalin baik antara pelbagai kaum," ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas membuat laporan bersama Setiausaha MCA Bahagian Mersing, Tan Ah Fatt di Balai Polis Endau di sini semalam.

Sementara itu, Pengerusi Persatuan Belia Endau, Musranizam Musa berharap golongan belia tidak terpedaya dengan agenda peribadi Anwar kerana ia hanya akan merosakkan keharmonian penduduk di kawasan itu.

"Kami mahu keamanan sedia ada di sini dikekalkan dan kehadiran Anwar pasti memecah-belahkan penduduk," katanya.

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Sep 2011 09:41 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Majlis Perkahwinan <b>di</b> Taman Saujana <b>Plentong</b> | Rasa Mewah <b>...</b>

Posted: 28 Sep 2011 09:43 PM PDT

Perkhidmatan katering di rumah En. Mohd Harith, Taman Saujana Plentong, Johor Bahru ini adalah untuk kali yang kedua.  Hanya selang 5 bulan sahaja dari Majlis Perkahwinan sebelumnya. Majlis kedua ini pada Sabtu lepas adalah Majlis Menyambut Menantu.
Pihak kami merakamkan jutaan terima kasih kepada En. Harith sekeluarga kerana sekali lagi memberikan kepercayaan kepada pihak kami untuk mengendalikan majlis keraian yang besar di rumah beliau.

Anecdote: Kali ke 2 juga team yang bertungkus lumus menyediakan hidangan untuk majlis perkahwinan di rumah En. Mohd Harith mendapat "Ang Pau", hadiah dari En. Mohd Harith sendiri. Semoga En. Harith sekeluarga bersama-sama menantu yang baru dan lama sentiasa dilimpahkan rezeki dariNya.


Rasa Mewah Catering

Sharing is Caring

Tentang Aku: Bermain <b>Di</b> Tempat Mainan <b>Di</b> Giant <b>Plentong</b> ..

Posted: 09 Sep 2011 12:51 AM PDT

Semalam lepas balik dari Hospital Sultan Ismail .. biasalah 3 bulan sekali gi buat pemeriksaan gigi Ayen ngan Aisy kat klinik pakar pergigian kat situ .. en.suami ajak singgah Giant, Plentong ... ingatkan dapat le jumpa adik aku, Akma .. rupanya dia ada sambutan hari raya kat office dia .. tak keluar rehat .. tak dapat le jumpa dia .. tak pe la .. bukan nak jumpa dia pun .. haha ...
Sementara menunggu en.suami menyelesaikan urusannya ... aku bawak anak-anak main kat tempat mainan dalam Giant ni .. tak banyak pun mainan yang ada kat sini .. cuma ada gelongsur, mainan gerak-gerak ngan mainan gerak spring tu .. anak-anak tak suka main mainan yang gerak ada spring tu .. tak best kata dia .. haha .. diaorang main gelungsur jek la ngan mainan gerak-gerak tu .. mainan gerak-gerak kat sini special sikit .. sebab tak payah masukkan duit .. just tekan butang jek .. mesin tu dah boleh gerak .. tu yang berjam baru sudahnya main .. haha ..

Jom tengok keletah anak-anak aku kat tempat mainan ni :

Ayen naik .. Aisy tukang tekan butang mesin gerak-gerak .. sampai Ayen pening nak muntah .. Aisy still tekan butang tu .. haha .. Aisy buli abang dia ..

Amboi!! muncung Aisy .. panjang betul .. comey la tu kununnya .. haha ..

Ayen tak sesuai la main gelungsur yang ni .. ini bahagian budak kecik la .. tempat budak besar kat belakang tu la Ayen .. haha .. Ayen bukan kira .. dia bedal jek .. janji leh main .. haha ..

Aisy nak panjat kat atas tu .. suruh mama angkat dia .. tapi mama dia ni sibuk suruh dia posing dulu .. tu yang muka cam tu .. haha .. sian Aisy ..

Ayen cakap dia mendaki guna rantai yang dia pegang tu ... haha .. cam tak larat jek .. haha ..

Berjaya Ayen mendaki sampai atas .. haha .. cam tinggi sangat jek kan .. muka bangga la tu ..

Aisy pun nak cuba jugak .. go Aisy go .. go ..

Panjat yang ni pulak .. hehe .. Aisy memang suka memanjat .. cuma boleh ngan tak jek la .. hehe ..
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved