ads

Rabu, 28 Mac 2012

01 di benut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di benut - Google Blog Search


saifulam-agrofarm: KURSUS CENDAWAN <b>DI BENUT</b>,PONTIAN <b>...</b>

Posted: 27 Mar 2012 09:39 PM PDT


BERMINAT MENYERTAI KURSUS PENANAMAN CENDAWAN PADA 8 APRIL 2012,AHAD INI BOLEH HUBUNGI SAYA SEGERA 0137501589.YURAN HANYA RM250 SAHAJA.DI BERIKAN SIJIL,VCD,NOTA DAN KIT PENANAMAN CENDAWAN.

01 di pengerang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pengerang - Google Blog Search


Tak Ada Sebab Untuk Tolak Pembangunan <b>di Pengerang</b> <b>...</b>

Posted: 24 Mar 2012 10:27 PM PDT


Daerah kecil Pengerang yang selama ini terkenal dengan makanan laut telah dikejutkan dengan beberapa isu ekoran dari keputusan kerajaan persekutuan dengan kerjasama kerajaan negeri Johor untuk membangunkan kawasan itu dengan pembinaan Hab Penapisan Minyak dan Petrokimia (RAPID) Petronas Loji yang diumumkan oleh YAB Perdana Menteri tidak berapa lama dahulu.

Projek yang di anggarkan bernilai hampir 60 billion itu, adalah merupakan salah satu dari program pembangunan di bawah Pelan Transformasi Ekonomi (ETP) yang terbesar dan termoden di rantau ini. Perdana Menteri ketika menyampaikan amanatnya kepada 10,000 warga kampus sempena Majlis Pelancaran Yayasan Sukarelawan Siswa di Universiti Teknologi MARA baru-baru ini, juga mengatakan selain dari menjana pendapatan ekonomi negara ia antara lainnya, mampu menjana lebih banyak peluang pekerjaan kepada rakyat tempatan.

Setiausaha UMNO Bahagian Pengerang, Haji Ghazali Abas ketika di hubungi mengatakan majoriti penduduk mengalu-alukan projek pembangunan ini. Selain menjana pendapatan penduduk yang selama ini bergantung hidup dengan hasil tangkapan ikan dan pertanian ia juga dilihat mampu untuk memberikan kehidupan yang lebih selesa dan teratur kepada penduduk kampung yang terlibat.

"Ia merupakan satu rahmat kepada penduduk Pengerang dan kepada rakyat Johor secara keseluruhanya. Pembangkang dilihat cuba mengambil kesempatan di atas isu ini untuk mewujudkan sentimen kebencian di kalangan rakyat dengan mengaitkan pembangunan ini dengan isu Lynas di Pahang. Mereka juga turut mengaitkan projek dengan kesan radioaktif dan bakal menyebabkan lelah dan penyakit, khasnya kanak-kanak dan orang tua yang akan hilang imuniti secara perlahan-lahan dan sebagainya "

Ini kerana menurut beliau pembangunan ini bukanlah yang pertama kali ingin dilakukan oleh kerajaan. Sebelum ini negara telah mempunyai hub simpanan minyak di Terengganu, Melaka dan Johor. Malahan negara jiran seperti Singapura juga mempunyai hub simpanan minyak seperti ini katanya lagi ketika mengulas kenyataan yang dikeluarkan Naib Presiden Keadilan merangkap Ketua PKR Johor, Datuk Dr Chua Jui Meng.

"Kalau betul projek ini bahaya, secara logiknya sudah tentu rakyat di negeri Terengganu, Melaka dan Johor telah tercemar dengan kesan radioaktif dan mengalami simptom-simptom seperti yang dinyatakan tadi. Namun ini tidak berlaku. Oleh itu saya melihat kenyataan itu hanya merupakan sangkaan jahat untuk mengagalkan projek pembangunan ini" katanya lagi.

Menurut beliau lagi, baru-baru ini hampir 700 orang wakil kepimpinan dan NGO di kawasan Pengerang seperti persatuan belia, ketua-ketua blok dari kawasan Felda, wakil persatuan nelayan, penghulu mukim, ketua-ketua kampung, pertubuhan wanita dan sebagainya telah hadir untuk berhimpun secara aman bagi menyatakan sokongan penduduk terhadap pembangunan ini sekaligus menolak perhimpunan yang mereka adakan pada minggu lalu yang mana menurut beliau hanya dihadiri sekitar 200 orang.

Beliau juga mengulas kenyataan yang dibuat oleh Kasran Abdullah yang di siarkan oleh portal Malaysiakini, kononnya mewakili Jawatankuasa Bertindak Penduduk-penduduk Pengerang yang mengatakan hampir 96% penduduk kampung menolak projek ini. Beliau menolak dengan sekeras-kerasnya kenyataan itu dengan mengatakan ia tidak masuk akal sama sekali.

Ini kerana menurut beliau majoriti penduduk yang ditemui langsung tidak mengetahui atau dimaklumkan mengenai kajian yang kononnya dijalankan itu. Oleh yang demikian kenyataan itu tidak boleh diterima sama sekali. Hasil pemeriksaan yang dijalankan juga, mengatakan persatuan yang dikatakan itu juga adalah merupakan persatuan yang haram kerana tidak pernah berdaftar secara sah.

Penghulu Mukim Pantai Timur, Mohamad Khaidir Ismail ketika dihubungi juga memberikan maklumbalas yang senada dan hampir sama. … selanjutnya baca disini

Ps/– Artikel asal untuk ob21.net oleh Obey-One

01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search


Selatan Online - DIALOG Masalah TANAH <b>Di Mersing</b> Berjaya

Posted: 28 Mar 2012 02:58 AM PDT


You have attempted to access this site with an invalid User Agent.

If you think this is a mistake you can contact the site webmaster at abujihad98(at)gmail(dot)com.

Be SURE to include the following information in any email!
User Agent: none
Remote Address: 69.162.77.2
Client IP: none
Forwarded For: none

01 di kempas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kempas - Google Blog Search


SJKC <b>Kahang</b>

Posted: 27 Mar 2012 06:54 PM PDT

27hb Mac, Kahang. Pertandingan Bercerita Kreatif bagi sekolah-sekolah SJKC daerah Kluang telah diadakan di sini. Penyertaan berdasarkan tahap 1 dan 2 membawa lebih kurang 40 orang peserta daripada pelusuk daerah Kluang. Pertandingan ini dilaksanakan di dua lokasi iaitu di Bilik Sumber dan Dewan Besar SJKC Kahang. Pertandingan bermula jam 2 petang sehinga berakhir lewat jam 5 petang. Ianya menyaksikan pelbagai ragam dan gaya bercerita daripada peserta-peserta.




















01 di kahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kahang - Google Blog Search


Blog Archive » TANAH UNTUK <b>DI</b> JUAL AREA <b>GELANG PATAH</b>,JB.

Posted: 20 Feb 2012 11:22 AM PST

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Kenaikan harga minyak telah diketahui ramai, dan tidak dapat dibendung lagi… SUDAH LUPA…? Harga akan naik lagi… gaji kita dok macam tu juga. Jadi marilah kita berjimat cermat, sambil mencari pendapatan sampingan. Yang kita nampak NEGATIF, kita ambil PELUANG dan POSITIFkan keadaaan ini. Cuma dengan membeli produk FuelBooster USAHA1, 10 botol = RM100.00 anda…


01 di desaru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


gila nescafe: <b>Desaru</b> Damai Beach Resort, <b>Desaru</b> Johor Bahru

Posted: 31 Jan 2012 07:52 AM PST

Assalamualaikum wbt & Salam 1 Malaysia
Sudah lama saya tidak buat entry berkenaan dengan budget hotel kan...memandangkan tahun lepas saya rajin bercuti so salah satu destinasinya adalah di Desaru, Johor Bahru... Perjalanan ke Desaru mengambil masa lebih kurang 5 jam sahaja dengan menggunakan laluan baru yang siap dibina.. bagi kami yang baru 1st time sampai ke Johor Bahru ni agak mengelirukan juga la coz jalan yang menghubungkan Senai Desaru Expressway dari exit Skudai belum siap sepenuhnya..mengikut signboard di tapak anda perlu ke kanan tetapi yang sebenarnya anda perlu membuat pusingan u-turn untuk ke Highway tersebut..melalui Senai Desaru Expressway ni sungguh la menyeronokkan kerana keadaan jalan yang baik dan kawasan di sekitarnya dikelilingi dengan pokok-pokok dan juga tumbuhan-tumbuhan yang menarik,..bagi anda yang memulakan perjalanan dari Selangor, K.L atau sebelah utara, anda tidak perlu risau berkenaan dengan stesen minyak. Ini kerana di highway tersebut terdapat stesen minyak Shell di bahagian kiri dan kanan termasuklah R&R.. saya sangat-sangat menggalakkan anda untuk sampai di highway tersebut sebelum jam 7 malam kerana suasananya sangat sunyi, sepi dan bahaya... 
Budget Hotel yang saya pilih kali ini adalah di Desaru Damai Beach Resort memandangkan harganya yang murah dan keadaan biliknya yang sangat besar. Harga untuk 1 malam bagi bilik 4 orang adalah RM 90 tetapi bilik tersebut boleh memuatkan seramai 8 orang..mempunyai dua katil queen, bath tab, koridor & fridge..so adakah anda merasa rugi dengan harga tersebut??mungkin tidak kan..saya baru je tengok website terbaru resort ini dan harganya telah naik dari RM 90.00 ke RM 140.00..Desaru Damai Beach Resort dilengkapi dengan kolam renang, snooker, karaoke, kafeteria dan juga mempunyai car park yang banyak...Kolam renang ada dua jenis , satu untuk dewasa dan satu lagi untuk kanak-kanak...cuma saya tidak gemarkan staffnya disini kerana staffnya tidak memberikan kerjasama yang baik dalam penyediaan tempat bilik seperti yang dijanikan, tempat BBQ & juga tidak memaklumkan kepada anda sekiranya ada barang yang tertinggal di dalam bilik.. so sila pastikan segala barang yang berharga tidak tertinggal di bilik hotel ya...
bagi yang sukakan kedamian dan suasana yang sunyi , Desaru adalah tempat yang paling sesuai untuk mencari ketenangan tanpa memikirkan soal kerja ataupun masalah-masalah yang lain..pantai di Desaru juga agak bahaya untuk kanak-kanak kerana ia mempunyai tanah yang jelus dimana bagi saya tidak sesuai untuk aktiviti mandi manda...ombaknya juga sangat la kuat & jika tanpa sedar kita boleh hanyut di bawa ombak.. 
Di Desaru masalah utamanya adalah untuk mendapatkan gerai makan disebabkan kami tidak mengambil pakej so terpaksa la mencari sendiri gerai makan.. gerai makan yang kami kunjungi di Bandar Penawar dekat dengan kawasan kilang... kalau anda suka membuat BBQ sendiri, anda boleh mencari barangan BBQ di supermarket yang ada di situ..hanya minta pihak hotel menyediakan ruang BBQ dan arang dengan bayaran sebanyak RM 40.00... Di sini tiada aktiviti membeli belah sebab kawasannya tidak seperti di Pulau Pangkor yang dipenuhi dengan gerai-gerai jualan...Desaru hanya sesuai untuk tempat anda menghilangkan stress, tension dan juga merehatkan minda dari sebarang masalah... Pada waktu malam juga kawasan ini sangat sunyi, pada malam ke dua kami keluar berjalan-jalan di sekitar tanjung balau, keadaannya juga sama dengan di Bandar Penawar so saya tidak menggalakkan untuk anda ke sini...
ini lah dia gerai makan kami..
Memandangkan di Desaru tiada aktiviti yang boleh dibuat, pada hari ke dua kami berjalan-jalan di sekitar Angsana , JB dan juga melawat sahabat saya semasa di Poly, Nora yang sedang mengandung anak ke 4.. sudah lama tidak bertemu dengan nora sejak Open House rumah saya dulu..hehehehehe...Danga Bay pada waktu siang juga tidak semeriah suasana pada waktu malam.. Jalan di JB juga sama seperti di K.L, jalan yang sesak, jalan yang sedang di upgraded dan abang polis yang baik hati...

so bagi sesiapa yang berminat untuk bercuti di resort ini , sila klik DESARU DAMAI BEACH RESORT untuk maklumat lanjut... selamat bercuti dan semoga info yang diberikan dapat membantu anda semua... Bagi yang berminat untuk ke desaru yang mengunakan Laluan Lebuhraya Utara - Selatan Johor Bahru sila ambil exit Skudai dan cari Lebuhraya Senai then Jalan Lapangan Terbang barulah anda akan berjumpa dengan Senai Desaru Expressway...

[Terima Kasih Sudi Membaca Entry Gila Nescafe][Klik LIKE Jika Suka]

01 di stulang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di stulang - Google Blog Search


Rio Azzaro: Lagi Sekali Makan <b>di Stulang</b> Laut

Posted: 26 Mar 2012 08:16 PM PDT


Mesti korang terpikir "Hai pergi makan kat situ lagi ker?".Yea memang betul.Aku menjenggah sekali lagi ke Restauran POPO Stulang Laut semalam.Kali ini aku pergi bersama teman-teman yang lain pula.Makanan yang aku pilih juga berlainan dengan yang hari lepas.

1 Ekor Ikan Jenahak Bakar
2 Set Sayur Kailan
3 Ekor Sotong Masak Kari Indonesia
Nasi Goreng Seafood 7pinggan dan Air
Semua berjumlah RM165.00


Ini pun bagi memenuhi hasrat kawan-kawan aku yang ingin mencuba makan di sini.Ada yang tak sempat balik rumah salin baju terus datang dengan baju pejabat tau.Tak kurang pula yang datang awal sambil menyediakan tempat letak kereta sambil menghalang dengan kon penghadang.Tak kurang juga datang untuk mempelajari ilmu mengambil gambar melalui telefun bimbit sehinggakan tak sedar sudah sampai waktu hendak pulang.Menghargai sangat.hehehe.Nanti ada masa makan lagi kat sini ok

01 di lok heng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di lok heng - Google Blog Search


Blog Archive » TANAH UNTUK <b>DI</b> JUAL AREA <b>GELANG PATAH</b>,JB.

Posted: 20 Feb 2012 11:22 AM PST

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 1Visi.com tampil dengan KONSEP BARU – Dengan motto "100% Bonus* 100% Free to Join" memberi ruang kepada semua pengguna INTERNET terutama kepada 8, 000, 000 pengguna FACEBOOK Malaysia. Menyahut seruan PM Malaysia, agar rakyat Malaysia mengguna Laman Social untuk membuat pasaran produk. TANPA MODAL, anda boleh sertai 1VISI dan mempromosikan laman web ini. 1Visi.com…


 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved