ads

Rabu, 11 April 2012

01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


1 mudah.com | rumah untuk dijual <b>di tangkak</b>

Posted: 22 Mar 2012 04:02 PM PDT

The following is daily update on search done at my 1 mudah.com :


This entry was posted under Mudah Com for My 1 mudah.com

01 di tampoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tampoi - Google Blog Search


bancuh: emas dijumpai <b>di Tampoi</b>, Johor???

Posted: 09 Jan 2012 02:07 PM PST

BATU HABLUR EMAS DI JOHOR
Ratusan individu bakal bergelar jutawan sekiranya puluhan ketulan batu didakwa bersalut hablur emas yang dikumpul keluarga masing-masing sejak empat hari lalu di Jalan Mewah, Kampung Melayu Majidee disahkan emas tulen. Setakat semalam, kumpulan berkenaan tinggal selangkah lagi untuk bergelar jutawan selepas wakil pemilik kedai emas yang beroperasi di sebuah pusat beli-belah di Tampoi mengesahkan ia emas tulen.

Penduduk memaklumkan, mereka mendapat kerjasama wakil kedai emas berkenaan yang datang ke lokasi dan melakukan pemeriksaan ke atas ketulan batu itu, kelmarin. Hasilnya, wakil berkenaan mendakwa ketulan batu diselaputi warna kuning tua itu adalahemas tulen yang mempunyai gred terbaik. Bagaimanapun, perkara itu belum ditentukan kesahihannya 100 peratus kerana banyak lagi kajian serta ujian perlu dilakukan sebelum menyatakan ketulan batu berkenaan sahih diselaputi emas tulen.




Idham Mohd Diah, 36, berkata, wakil pemilik kedai emas yang mengunjungi tapak pencarian itu turut dikatakan menempah batu kononnya mengandungi hablur emas. "Ada penduduk yang mendakwa batu yang dikumpul mereka itu sudah ditempah pembeli emas dengan harga hingga RM15,000. Saya dan bapa menemui beberapa ketulan emas sejak mencarinya empat hari lalu," katanya. Suri rumah dari Stulang, Munawarah Rashid, 29, berkata, sejak jam 10 pagi hingga 3 petang semalam, dia serta suami mengumpul 40 batu bersalut hablur dipercayai emas. "Kami bercadang kembali semula ke sini pagi ini dengan harapan dapat menemui lebih banyak batu berkenaan. Saya mendapat tahu berkaitan penemuan batu terbabit menerusi rakan yang mendakwa mengumpul 20 ketulan batu bersalut hablur emas dalam tempoh dua jam, kelmarin. Sekiranya benar ia emas tulen, kami menganggapnya rezeki," katanya.

01 di tangkak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tangkak - Google Blog Search


1 mudah.com | rumah untuk dijual <b>di tangkak</b>

Posted: 22 Mar 2012 04:02 PM PDT

The following is daily update on search done at my 1 mudah.com :


This entry was posted under Mudah Com for My 1 mudah.com

01 di benut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di benut - Google Blog Search


Cik Rose Cute!!: Ular Tedung Selar Terbesar <b>Di Benut</b> Johor

Posted: 10 Apr 2012 11:56 PM PDT

Besar betul ular tedung selar menjalar kat pokok kelapa....Kalau sekali patuk terus kita mati.Aku rasa ular tedung selar nie warna kelabu...Korang nampak tak kepalanya....Eeiii menakutkan....
Ada orang cakap Mat indon yang tangkap gambar nie...aku pun tak pasti betul tulen ke tak gambar ni, tapi mengikut maklumat yang diperolehi ianya di jumpai di daerah Benut Johor.
 Memang besarkan....Tapi ular tedung selar sebesar nie memang wujud....Sebab adik aku yang lelaki pernah jumpa ular tedung  selar sebesar tue......Adik aku kerja jaga menjaga pencawang kabel nak menuju ke tempat kerjanya memang hutan tapi nasib baik jalan dah tar cantik...,waktu tue dia baru nak turun  dari bukit pencawang kabel  tiba2  ada ular tedung selar melintas terkejut adik aku terus break motor capuk dia.....
Adik aku cakap memang besar ular tue...Aku tanya dia ular sawa ke? dia cakap bukan.... ular tedung selar warna kelabu...Katanya.
Aku tanya dia balik macam tak percaya ada ular tedung selar sebesar  peha dia.Dia cakap memang betul...waktu adik aku tekan break motor dia...ular tedung selar tue terkejut dan mengembang.
Sewaktu ular tedung selar mengembang  paras ular tue atas kepala adik aku, perasaan adik aku ketika tue dah berdebar-debar,dia takut ular tue serang dia.
Di dalam hati adik aku mengucap dan berkata-kata" Aku tak kacau kau..kau jangan kacau aku ,aku cuma nak balik..." Lebih kurang 5 saat barulah ular tedung selar berlalu masuk hutan.Cuba korang bayangkan........ Aku dengar story dia seram giler....
Nota Kaki: Waktu adik aku story arwah mak aku ada lagi.....Arwah mak aku cakap mungkin juga makhluk jelmaan syaitan...Nasib baik adik aku tidak di patuknya,  mungkin juga  Allah itu Maha Besar dan  umur adik aku masih panjang lagi.........yalah niat adik aku nak bekerja..jalan tue hari2 dia lalu...Korang tahukan pencawang kabel yang tinggi tue...kalau kat kampung kat atas bukit kat dalam hutan pencawang tue ada...Setiap pencawang ada satu bilik untuk jaga tinggal untuk beberapa hari.Kerja macam nie ada jugak potongan KWSP..

Terima Kasih!! Sila Datang Lagi Okey!!

01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search


PUSAT SERVIS & MEMBAIKI MOTHERBOARD <b>DI MERSING</b>, JOHOR

Posted: 24 Mar 2012 08:09 PM PDT

Salam 1 Malaysia,

Alhamdulillah.... Dengan berkat dan kurnia dari Ilahi, sebuah kedai menservis dan membaiki motherboard telah pun di buka dengan rasminya di daerah Mersing, Johor. Kedai ini juga boleh di katakan sebagai salah satu syarikat kerjasama dengan syarikat kami SNS PC Station. Sebagaimana perkhidmatan yang telah di sediakan oleh SNS PC Station, kedai terbaru ini juga menawarkan perkhidmatan yang sama seperti di bawah :

- Repair & Service Laptops , Printer, Desktop CPU , LCD Monitor
- Repair Motherboard Laptops & Computers
- Repair & Service Game Console Sony PS3 , X-BOX , PSP
- Buy & Sell Laptops , Computer & Computer Accessories
- Computer Software & System Installation
- Sell New & Used Computer / Laptops Parts
& More Others

 Bagi mereka yang memerlukan perkhidmatan menservis dan membaiki laptop anda di sekitar Mersing, Johor bolehlah menghubungi Mohd Osman di talian  010-7070997 atau datang ke kedai kami yang berada di
Ruang Niaga Tunas Manja ( Mersing Branch ) 
Lot PTD 13142, Jalan Wawasan 1/2, 
Taman Bandar Baru Mersing, 
86800 Mersing, 
Johor Darul Takzim.

01 di stulang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di stulang - Google Blog Search


Tapak rumah untuk dijual <b>di Stulang</b> Bahru,Johor Bahru

Posted: 03 Apr 2012 04:15 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Tapak rumah seluas 11000kps untuk dijual di Stulang Bahru,Johor Bahru. Rezab Melayu dengan geran selama-lamanya. Hubungi : 012 7462318 (Mohd Nor)

01 di endau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di endau - Google Blog Search


MELAYU PASIR GUDANG: BANTAH KEHADIRAN ANWAR <b>DI ENDAU</b>

Posted: 17 Feb 2012 04:35 PM PST


SEBAHAGIAN daripada 200 orang yang mewakili parti politik, NGO mengadakan bantahan aman terhadap kehadiran Anwar selepas membuat laporan di Balai Polis Endau, Johor, semalam.


MERSING 17 Feb. - Kira-kira 200 orang yang mewakili pelbagai parti politik dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mengadakan bantahan secara aman terhadap kehadiran Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Endau di sini untuk berceramah Ahad ini.

Kumpulan tersebut yang terdiri daripada wakil Pergerakan Pemuda UMNO, MCA, Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Mersing serta Persatuan Belia Endau mendakwa kehadiran Ketua Umum PKR itu hanya akan memecah-belahkan perpaduan penduduk di kawasan tersebut.

Ketua Pemuda UMNO Bahagian Mersing, Youzaimi Yusuf berkata, penduduk di daerah ini menolak kehadiran Anwar kerana kehadirannya akan menimbulkan rasa kurang tenteram, selain ceramah beliau hanya akan menghasut rakyat untuk membenci kerajaan.

"Masyarakat di sini membantah kehadiran Anwar dan kita tidak sekali-kali akan terpedaya dengan janji manis yang ditaburkan kepada penduduk Mersing kerana kami sentiasa menyokong dan berdiri teguh bersama kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Kami tidak mahu Anwar yang menyokong negara Israel hadir ke tempat tinggal kami kerana ia akan mengubah suasana harmoni dan keselesaan penduduk yang telah sekian lama terjalin baik antara pelbagai kaum," ujarnya. Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas membuat laporan bersama Setiausaha MCA Bahagian Mersing, Tan Ah Fatt di Balai Polis Endau di sini semalam.

Sementara itu, Pengerusi Persatuan Belia Endau, Musranizam Musa berharap golongan belia tidak terpedaya dengan agenda peribadi Anwar kerana ia hanya akan merosakkan keharmonian penduduk di kawasan itu.
"Kami mahu keamanan sedia ada di sini dikekalkan dan kehadiran Anwar pasti memecah-belahkan penduduk," katanya.

01 di pasir gudang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pasir gudang - Google Blog Search


Salam buat semua...: Belangkas kini <b>di Pasir Gudang</b>

Posted: 05 Apr 2012 02:14 AM PDT

Biasanya weekend kami akan ke Teluk Sengat Restoren Hj Ibrahim. Tapi kini, konsep yang hampir sama iaitu asam pedas dan belangkas kini ada di Pasir Gudang... hah, dah tak yah jauh2... tak payah nak bayar tol ke Teluk Sengat... kat sini dah ada daaah.... senang!...
 
 Hah... aku makan dengan asam pedas ikan sembilang dan cik hubby asam pedas ikan pari. memang sedap dan mantop..... Tapi, kalau ikut tekak aku nak dibandingkan dengan Hj Ibrahim lagi sedap Hj Ibrahim punya masakan.... he hehee heee...... Ok, saje2 nak share jalan2 cari makan..... Nak tahu dimana.... Jom ke Tanjung Langsat... jauh tue...... joooom!...

Sekian, jalan2cari makan untuk kali ini.... ta ta...  ti ti.... tu tu............

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


Lunch <b>di</b> Giant <b>Plentong</b>.. | MISS MIRROR

Posted: 09 Apr 2012 08:03 AM PDT

Assalamualaikum w.b.t..

Malam2 begini tetiba teringat pulak kesedapan menu yg I makan masa lunch tadi.  Nak tau kat mana?  Giant, Plentong.  

Now, I dah tau apa yg I akan pilih kalau ke sana lagi...
NASI AYAM BEREMPAH.. yg sgt marvelous.. sampai malam pun
teringat2 ni tau!
Lokasi dia?  You all tau kan Old Town kat Giant tu?
Ha... depan Old Town tu ler..  segan ler plak I nak ambik 
gambo signboard gerai tu.. al-maklum I ni kan pemalu.


Air oren ni plak I beli kat gerai lain..(biasa la konsep gerai2 dlm shopping complex kan selalu mcm tu, makan order lain, minuman order tempat lain)..
Tapi penutup dia ni terlalu dara liat ler pulak..
 terpaksa guna garfu utk mencucuhkan straw..
 

 

Bagi yg suka berkuah, maybe boleh request sup dgn diorang kot..
I tak pasti plak.. tapi pada I, macam ni pun dah sedap..
tak pernah2 I suka kubis, bleh pulak I meratah kubis 
mentah tu dgn lahapnya.. Sambal dia pun sedap!
Ayam dia, tak usah ceritalah... memang sedap lagi meletops!


Ok la... itu je nak cerita, niat hati tadi nak membebel panjang.... tapi mood macam kureng pulak mlm ni.. 

01 di labis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di labis - Google Blog Search


Liza & Zainudin @ <b>Labis</b>, Segamat | Saifudin Photography

Posted: 30 Mar 2012 08:23 AM PDT

Pada 10 dan 11 Mac yang lalu kami telah pun di hire menjadi official photographer untuk majlis perkahwinan Liza dan zainudin. Majlis bertempat di Taman Mewah, Labis, Segamat Johor. Coverage yang diberikan adalah untuk majlis pertunangan, akad nikah, outdoor, malam berinai, berzanji, bersanding dan potong kek. Walaupun sangat meletihkan tetapi kami berasa gembira penat lelah kami di balas dengan senyuman dan layanan keluarga pengantin. Kebetulan tak jauh dari surau, ia memudahkan kami untuk berehat, solat dan mandi. Sebenarnya ini kali kedua zainudin memanggil kami. Tahun lepas kami cover untuk majlis perkahwinan kakak beliau. Sila klik di sini untuk melihat post kami mengenai kakak belia di sini http://photography.saifdesign.com/zalinafelda-redong-segamat/ dan update mengenai design Custom album di sini http://photography.saifdesign.com/preview-design-custom-album-zalina/

Biasalah, jika hasil kerja kita memuaskan pasti orang akan cari kita lagi di masa hadapan. Apa pun alhamdulillah.. sedikit gambar untuk dikongsikan.

Untuk tempahan dan pertanyaan sila hubungi 017-7149632

01 di kulai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kulai - Google Blog Search


Liza & Zainudin @ <b>Labis</b>, Segamat | Saifudin Photography

Posted: 30 Mar 2012 08:23 AM PDT

Pada 10 dan 11 Mac yang lalu kami telah pun di hire menjadi official photographer untuk majlis perkahwinan Liza dan zainudin. Majlis bertempat di Taman Mewah, Labis, Segamat Johor. Coverage yang diberikan adalah untuk majlis pertunangan, akad nikah, outdoor, malam berinai, berzanji, bersanding dan potong kek. Walaupun sangat meletihkan tetapi kami berasa gembira penat lelah kami di balas dengan senyuman dan layanan keluarga pengantin. Kebetulan tak jauh dari surau, ia memudahkan kami untuk berehat, solat dan mandi. Sebenarnya ini kali kedua zainudin memanggil kami. Tahun lepas kami cover untuk majlis perkahwinan kakak beliau. Sila klik di sini untuk melihat post kami mengenai kakak belia di sini http://photography.saifdesign.com/zalinafelda-redong-segamat/ dan update mengenai design Custom album di sini http://photography.saifdesign.com/preview-design-custom-album-zalina/

Biasalah, jika hasil kerja kita memuaskan pasti orang akan cari kita lagi di masa hadapan. Apa pun alhamdulillah.. sedikit gambar untuk dikongsikan.

Untuk tempahan dan pertanyaan sila hubungi 017-7149632

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved