Selasa, 8 Mei 2012

01 di gelang patah - Google Blog Search

01 di gelang patah - Google Blog Search


Taman Nusantara <b>Gelang Patah</b> Johor | Rasa Mewah Catering

Posted: 27 Mar 2012 08:32 AM PDT

Perkhidmatan katering di Taman Nusantara Gelang Patah Johor dibawah Bandar Nusajaya. Walaupun dengar macam jauh antara Taman Bukit Mewah dan Taman Nusantara tetapi dengan adanya laluan Highway Second Link, jarak perjalanan semakin dekat dan masa yang diambil kurang dari 20 minit.  Taman ini bersebelahan dengan Kg Melayu Gelang Patah.
Terima kasih kepada Cik Shura kerana memberikan kepercayaan kepada Rasa Mewah Catering untuk menyediakan makanan kepada para tetamu dan sanak saudara pada Majlis Perkahwinan beliau. 
Untuk saiz yang lebih besar, sila klik pada imej. 
Katering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang Patah

Katering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang Patah

Katering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang Patah

Katering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang Patah

Katering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang Patah

Majlis Pernikahan telah selamat diadakan pada sebelah paginya. Rombongan Pengantin lelaki dapat juga beristirahat di Homestay PERKEP yang telah disediakan sementara menunggu acara Bersanding pada petangnya.
Anecdote 1: Tersenyum Mak Pengantin bila mendapat pujian kesedapan makanan yang dihidang dan pandai memilih katering.
Anecdote 2: Cuaca amat panas sekali dan tiada tiupan angin, sehingga hampir pengsan pekerja kami. Sedikit hujan pada sebelah petang selepas majlis tamat. Alhamdulillah.
Anecdote 3: Orang pertama yang menghiburkan para tetamu dengan berkaraoke adalah.......Bapa Pengantin.

01 di parit yani - Google Blog Search

01 di parit yani - Google Blog Search


Penutup <b>Parit</b> Yang Memakan Korban - Up2Det Unikz

Posted: 08 May 2012 07:29 PM PDT


[imagetag] www.up2det.com [imagetag]
Lhokseumawe | - Pembangunan penutup parit P2KP yang bernilai Rp.300 juta di Gampong Tumpok Teungoh Kecamatan Banda Sakti Kota Lhokseumawe menelan korban karena pembangunan yang tidak sesuai dengan standar. Selasa, 8 Mei 2012.

Salah seorang warga Teumpok Teungoh, Rosmiati kepada The Aceh Traffic mengaku pembangunan penutup parit yang dibangunan di depan rumahnya terlihat asal jadi, bahkan gorong-gorong sisi parit tidak disemen sehingga banyak anak-anak yang  jatuh.

"Penutup parit yang dibangun didepan rumah saya, seperti asal jadi, gorong-gorong di sisi parit pun tidak disemen jadi banyak anak-anak yang jatuh". Ujarnya.

Saya juga sudah minta kepada petugas, sambung Rosmiati, agar gorong-gorong sisi parit disemen agar tidak memakan korban, petugas bilang gorong-gorong tidak masuk kedalam anggaran sehingga harus pakai dana pribadi.

Hal senada juga diungkapkan oleh Ahmad, warga Gampong yang sama juga mengeluhkan pembangunan penutup parit yang dibangun asal jadi, ia mencontohkan pembangunan penutup parit di Dusun empat posisi Penutup Parit sangat tinggi kira-kira 30 cm dan memakan badan jalan.

Ketua Program Nasional Pemberdayaan Masyarakat [PNPM] Gampong Teumpok Teungoh juga Penanggung Jawab seluruh pembangunan proyek di desa itu, Roslina kepada The Aceh Traffic mengatakan dirinya telah bekerja cukup baik dalam pengerjaan proyek itu.

Mengenai berbagai keluhan masyarakat tersebut, dirinya hanya mengatakan "Itu warga-warga yang memberikan keluhan, adalah orang-orang yang sirik kepada saya". Ujar Rosmiati.| AT | AG |

Lakon: Tarzan - <b>Parit</b> Intan - Hadrian

Posted: 08 May 2012 09:09 AM PDT


Komik Fantasi Indonesia Sadu ran
Serial Tarzan - karya : Edgar Rice Burroughs
PARIT INTAN  
Ilustrator : Hadrian
Cover by : Jan Mintaraga
Jilid : 1 -2  tamat
Penerbit : Maranatha,  cetakan ulang dari th 1972

Komik Indonesia format klasik, genre Jungle Fantasi. Komik dengan kertas buram putih total 120 halaman.
Kondisi komik eks koleksi, masih asli, utuh belum disisir dsb, tidak ada coretan ,  rapi dan bersih serta masih  mulus.

Harga : Rp 75.000 (SOLD)

01 di johor bahru - Google Blog Search

01 di johor bahru - Google Blog Search


Muslimeen United: Gambar Himpunan Tanah <b>di Johor Bahru</b> hari ini

Posted: 05 May 2012 03:47 AM PDT

01 di pengerang - Google Blog Search

01 di pengerang - Google Blog Search


IdrisTalu: 40000 peluang kerja <b>di Pengerang</b>, Johor

Posted: 29 Apr 2012 07:57 AM PDT


KLUANG 28 April - Lebih 40,000 kekosongan jawatan ditawarkan menerusi pembangunan hab industri minyak dan gas di Pengerang, Kota Tinggi.
Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Sukan negeri, Md. Jais Sarday berkata, kekosongan itu meliputi tenaga kerja semasa pembinaan loji bagi golongan pekerja mahir, separuh mahir dan bukan mahir.
"Pembangunan hab itu juga menawarkan 4,000 kekosongan jawatan secara tetap semasa peringkat operasi," katanya semasa merasmikan Karnival Kerjaya, Perniagaan dan Kemahiran (Kepak) 2012 peringkat daerah Kluang, di sini semalam.
Kepak yang diadakan selama tiga hari bermula semalam di Kluang Walk@Persiaran Dato' Haji Ismail Hassan bertujuan mendedah dan memadankan kumpulan sasar dengan peluang kerjaya setempat di negeri ini dan di Iskandar Malaysia.
Ia juga bertujuan menawarkan peluang penjanaan pendapatan menerusi perniagaan kecil dan sederhana serta peningkatan kemahiran dan latihan semula.
Program itu dianjurkan bersama Kerajaan Negeri Johor, Unit Perancang Ekonomi Negeri (UPEN), Iskandar Malaysia, Majlis Amanah Rakyat (Mara), Skills Malaysia dan JobsMalaysia.
Rakan strategik yang turut menjayakan karnival itu ialah Johor Corporation (JCorp), Majlis Perbandaran Kluang, Majlis Daerah Simpang Renggam, Petronas, Puspatri, KPJ Health Care, KFC Holdings (Malaysia) Bhd., Kulim (Malaysia) Bhd. dan Pelabuhan Tanjung Langsat.
Md. Jais yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Mahkota berkata, kemajuan negeri ini telah mewujudkan pelbagai peluang pekerjaan dan antara buktinya adalah kira-kira 19,000 jawatan ditawarkan oleh majikan di Iskandar Malaysia termasuk pekerjaan berkemahiran tinggi meliputi semua peringkat dan sektor ekonomi.
Justeru itu, beliau berharap masyarakat setempat khususnya golongan belia, lepasan sekolah, institusi pengajian tinggi dan pusat latihan, pencari kerja, orang kurang upaya (OKU) dan ibu tunggal memanfaatkan sepenuhnya Kepak di daerah ini.
Mengenai bidang perniagaan, orang ramai boleh mengunjungi gerai Mara yang memberi fokus kepada program pembangunan usahawan secara menyeluruh serta menjadi pusat sehenti untuk usahawan bumiputera, jelasnya.
Beliau berkata, bagi yang berminat dengan bidang kemahiran boleh mengunjungi gerai Pusat Pembangunan Tenaga Industri Johor (Puspatri) selain melanjutkan pengajian di KFCH International College dan KPJ International & Health Sciences.

01 di masai johor - Google Blog Search

01 di masai johor - Google Blog Search


Halaman Gambar Menarik, Pelik, Artis Panas & Macam-Macam Lagi <b>...</b>

Posted: 02 May 2012 05:33 PM PDT


ANGGOTA polis mengusung salah satu daripada lima mayat yang ditemui mati di dalam sebuah kereta Proton Iswara di sebuah bengkel kereta di Masai, Johor Bahru semalam.

JOHOR BAHRU – Seorang lelaki yang curiga selepas gagal menghubungi anaknya sejak Ahad lalu terkejut besar apabila mendapati pemilik bengkel kereta itu ditemui mati bersama menantu dan tiga cucunya dalam kejadian di sebuah pusat servis hawa dingin di Jalan Serangkai Empat, Taman Bukit Dahlia, Masai di sini semalam.

Lelaki berusia 63 tahun itu dikatakan curiga mengenai kehilangan anaknya selepas mangsa tidak muncul-muncul untuk menghantar makanan kepadanya yang sedang dirawat di Hospital Sultan Ismail di sini sejak Ahad lalu.

Difahamkan, dia dimasukkan ke hospital bagi menjalani rawatan penyakit buah pinggang yang dihidapinya.

Sumber polis memberitahu, curiga dengan keadaan itu, dia kemudian meminta kebenaran doktor untuk dibenarkan keluar awal untuk mencari anaknya di rumahnya yang bahagian hadapannya juga dijadikan bengkel kereta. Dia keluar dari hospital itu pada pukul 12.30 tengah hari.

"Sebaik sampai, dia mendapati kesemua pintu dan tingkap terkunci sebelum dia mengambil keputusan untuk bersiar-siar kerana menyangka anaknya tiada di rumah. Dia menetap bersama anaknya di situ sejak setahun lalu," katanya.

01 di mersing - Google Blog Search

01 di mersing - Google Blog Search


mi1: Orang Asli fail semakan pengusiran mereka <b>di Mersing</b>

Posted: 24 Mar 2012 08:17 PM PDT

Pentadbir Tanah Daerah Mersing menggunakan Seksyen 425 Kanun Tanah Negara bagi mengusir orang Ali Peta kerana mendakwa tanah mereka bertindih dengan Taman Negara Endau Rompin.

PETALING JAYA: Seramai 99 orang Asli Peta, Ulu Endau Johor memfailkan permohonan semakan kehakiman di Mahkamah Tinggi Johor Bahru terhadap keputusan Pentadbir Tanah Daerah Mersing yang memerintahkan mereka keluar dari penempatan mereka.

Pentadbir Tanah Daerah Mersing menggunakan Seksyen 425 Kanun Tanah Negara bagi mengusir orang Ali Peta kerana mendakwa tanah mereka bertindih dengan Taman Negara Endau Rompin.

Satu notis perintah bertarikh 17 Januari dikeluarkan untuk mengarahkan orang Aski berkenaan keluar dari tanah mereka.

Menurut peguam, Yogeswaran Subramaniam, orang Asli mahu keputusan tersebut dikaji semuala dan dibatalkan.

"Mereka juga mahu tanah seluas 10, 000 ekar yang diduduki orang Asli itu diisytiharkan sebagai milik mereka," katanya.

Permohonan semakan kehakiman itu dibuat oleh Sangka bin Chuka, seorang batin Kampung Peta dan Nasir bin Kantan.

Perjalanan 5 jam

Selain Yogeswaran, mereka juga diwakili oleh peguam M. Rajkumar dan K Mohan dari Tetuan Law, Raj and Teh.

Dalam satu kenyataan, Sangka dan Nasir berkata, semua penduduk Orang Asli Kampung Peta memandang berat tentang perkara ini.

"Seramai 51 orang Asli Kampung Peta dan juga perkampungan yang berhampiran mengharungi perjalanan selama lima jam dari pedalaman hulu Sungai Endau ke Johor Bahru semata-mata untuk memperjuangkan hak undang-undang kami.

"Walaupun terpaksa bertolak pada 3 pagi, kami semua bersemangat apabila tiba di kompleks Mahkamah di Johor Bahru," kata mereka.

Permohonan untuk mendapatkan kebenaran untuk semakan kehakiman ditetapkan pada 5 April 2 untuk perbicaraan di hadapan Pesuruhjaya Kehakiman, Gunalan Muniandy.

01 di desaru - Google Blog Search

01 di desaru - Google Blog Search


Bercuti <b>di Desaru</b> Damai Beach Resort 7/1 - YA ALLAH.. MATIKAN <b>...</b>

Posted: 17 Jan 2012 08:41 AM PST

').attr('id','rainDiv') .css({position:'fixed',width:(c-20)+'px',height:'1px',left:'0px',top:'-5px',display:'block'}).appendTo('body');for(var i=1;i').attr('src',image_urls['rain'+e(1,4)]) .css({position:'absolute',left:e(0,c)+'px',top:'-30px',display:'block',opacity:'0.'+e(10,100),'margin-left':0}).addClass('rainDrop').appendTo('#rainDiv');f(g);g=null};var h=0;var j=0;$(window).resize(function(){c=$(window).width();d=$(window).height()})});

01 di pontian - Google Blog Search

01 di pontian - Google Blog Search


Menyampaikan Ceramah Penerangan Rakyat <b>di Pontian</b>

Posted: 04 May 2012 08:46 AM PDT

0

Pontian, 4 Mei 2012 – Saari telah diundang oleh PAS Kawasan Pontian untuk menyampaikan ceramah penerangan rakyat yang telah diadakan di Kg Api-Api, Pontian.

Saari bersama sebahagian penceramah yang berucap pada malam tersebut

Saari menyampaikan ceramah menerangkan dasar Kerajaan Negeri Selangor di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat dengan memulangkan hasil kekayaan negeri kepada rakyat

Sebahagian daripada penduduk sekitar hadir mendengar ceramah yang disampaikan

01 di kukup - Google Blog Search

01 di kukup - Google Blog Search


Pantai <b>Kukup</b>, Basah-Basahan Dan Senang-Senang | jalanjalanyuk <b>...</b>

Posted: 07 May 2012 06:08 PM PDT

Ke pantai? Ke kukup aja. Ya, banyak slogan lokal yang beredar untuk mengembangkan kuantitas wisatawan datang ke tempat wisata mereka. Seperti di Wonosari, Bantul, Jogjakarta. Daerah selatan Kota Jogjakarta memang banyak menyuguhkan dunia pantai. Bahkan jika anda cermati terlalu banyak pantai di sini. Sehingga jika anda berlibur ke kota Jogja, tidaklah lengkap jika tidak mengunjungi pantainya. Selain cantik, berpasir putih atau gelap, ombak yang ganas bahkan sampai yang tenang, anda disuguhi beragam kenikmatan indahnya pemandangan laut yang tentram.

Pantai kukup ini dapat anda akses dengan lebih dulu mengunjungi Kota Jogjakarta. Kemudian anda cukup menempuh waktu satu sampai tiga jam untuk sampai ke pantai Kukup. Jika anda berada disekitar Jogja, lebih mudah mengaksesnya langsung dengan kendaraan bermotor tanpa harus menginap di Jogja. Namun jika anda dari luar kota, apalagi jauh, lebih baik menginap dulu, kemudian merental mobil dengan kisaran harga antara Rp 250.000 sampai Rp 500.000 per hari, tergantung jenis mobil yang disewa. Cukup murah jika anda berniat tidak menginap di hotel berbintang yang mahal. Anda perlu hati-hati walaupun jalannya sudah beraspal, jalan berkelok-kelok dan naik turun serta sempit ini masih menjadi kendala untuk bisa berkendara mulus sampai ke Pantai Kukup.

Pantai Kukup berbeda dari pantai lainnya di Wonosari, karena pantai ini memiliki beberapa batu karang raksasa sebagai pemecah ombak sehingga pantai ini sangat aman untuk menjadi wisata keluarga. Anda bisa berenang, ataupun membuat istana pasir. Ada satu lagi yang membuat keindahan pantai Kukup lebih indah dibandingkan pantai yang lain. Ya, selain ada batu karang pemecah ombak yang besar, di sini, ada sebuah gardu pandang. Apa itu? Sebuah karang yang terhubung dengan daratan melalui jembatan di mana di sana kita bisa melihat ke arah laut yang paling luas. Dan tentu juga lebih tinggi dibandingkan saat anda berada di pantai sehingga bentangan laut yang luas benar-benar bisa anda nikmati. Disini banyak yang menggunakan kesempatannya untuk mengambil foto dengan latar belakang laut yang indah. Pantai ini juga ada tim SAR yang biasanya berjaga sebagai bentuk kepedulian keselamatan yang telah diberikan pemerintah pada pengunjung pantai Kukup. Sehingga faktor keselamatan menjadi prioritas dan anda bisa leluasa berenang di pantai ini.

Anda mungkin bertanya, hanya itu saja keindahan pantai ini? Keindahan yang tidak akan ditemui di pantai lain adalah banyaknya fauna ikan yang ada disini. Kalau anda melihat ke toko- toko ikan hias, maka di sini anda akan mudah menemukannya. Ya, seperti akuarium raksasa karena di pantai Kukup memang terdapat banyak sekali ikan hias. Seperti bintang laut, kuda laut, sampai ada yang menjual hiu. Anda tidak bisa menangkap sendiri ikan-ikan ini karena memang sengaja ditangkap oleh nelayan dari laut Kukup untuk dijual kembali pada wisatawan. Karena air laut ikan hias ini, tentu perawatannya lebih mahal dibandingkan dengan ikan hias air tawar, jadi berpikirlah dulu sebelum ingin membelinya.

Tiket masuk? Sebenarnya tiket masuk lokasi hanyalah sebuah tiket karcis. Bagi beberapa pantai yang ada di Wonosari ini kendaraan bermotor roda dua biasanya sekitar Rp 1.000,- sampai Rp 2.000,- per motor sedangkan untuk kendaraan roda 4, tergantung apakah itu mobil atau bis, anda akan dihargai sekitar Rp 2.000,- sampai Rp 5.000,- perkendaraannya. Indah bukan jalan-jalan murah meriah berwisata ke pantai Kukup? Kapan lagi jika anda penasaran, segeralah menuju pantai indah dan menawan yang dimiliki Indonesia ini. (him, Gambar: Pohonkusepisendiri)

01 di parit jawa - Google Blog Search

01 di parit jawa - Google Blog Search


من أين إلى أين: <b>Parit jawa</b> oh <b>parit jawa</b>

Posted: 11 Mar 2012 08:26 PM PDT

Penulis diberi peluang sekali lagi dengan izinNya untuk menabur budi dan berkongsi pengalaman di kem parit jawa yang membariskan peserta dari kalangan pelajar pra diploma. Mereka merupakan pelajar yang sedang menunggu keputusan SPM, diterima masuk ke IPTA dengan sedikit bayaran sebagai persediaan dan penyediaan mereka untuk melangkah masuk ke menara gading dengan lebih bergaya.

Penulis bergerak dari pejabat dengan menaiki van bersama beberapa orang rakan dipandu oleh pegawai sukan dan ditemani oleh isteri beliau dan dua orang fasilitator yang lain. Kami kemudiannnya singgah mengambil kapitan di kediaman beliau dan seterusnya meneruskan perjalanan ke lokasi yang ditentukan.

Tatkala tiba, beberapa orang rakan lain telahpun berada di sana lebih awal untuk urusan penerokaan jalan treking. Kawasan latihan kali ini mempunyai kawasan yang tidak terlalu luas.

Menjelang jam 12.30, kami bergerak untuk menikmati makan tengahari di asam pedas tepi jeti parit jawa. Kawasan yang sememangnya telah menjadi perbualan umum di sekitar negeri ini, bahkan di seluruh negara.

Kami menyelesaikan solat jumaat di salah sebuah masjid jame' yang berhampiran. Ketika pulang kelihatan kelibat beberapa orang fasi yang baru sahaja tiba. Pelajar masih belum tiba dan mesyuarat persediaan dilaksanakan sekitar jam 3 petang di bawah kepimpinan KF baru, tuan haji Z.

Waktu Asr tiba dan disambut dengan kehadiran peserta seramai 99 orang...bilangan yang agak besar untuk menempati ruang sempit di kawasan terpencil ini. Usai solat, maka majlis taklimat dan taaruf fasi berjalan. Ini kemudian disambut oleh aktiviti ice breaking kendalian tiga sahabat...

Perjalanan program pada kali ini agak berbeza dimana pelajar dibahagikan mengikut gender, perkara yang tidak pernah berlaku sejak kumpulan ini mula bergerak lapan tahun sebelum ini. Fasi pembimbing juga dilihat berdasarkan kepada gender.

Sekitar jam 6.45 petang, aktiviti berakhir dan peserta serta fasi menikmati jamuan malam. Keadaan fasi agak kritikal kerana hanya satu sahaja bilik air yang boleh digunakan. Ini memberikan satu cabaran kepada kami...

Usai solat maghrib, tazkirah hikmah solat dilaksanakan sehingga menjelang jam 8.45. Dinamika kumpulan berlaku sehingga jam 11.00 malam. Peserta diminta membina menara berdasarkan bahan mentah seperti kertas suratkhabar, bendera dan juga menamakan kumpulan berdasarkan maklumat yang telah disediakan. Berdasarkan pengamatan penulis dan rakan-rakan, peserta kelihatan lebih bersemangat, dapat menghasilkan produk yang berkualiti serta mampu behujjah dengan baik, jauh lebih matang berbanding perogram-program sebelum ini. Ini mungkin disebabkan oleh kumpulan berdasarkan gender dapat membuahkan manusia yang mampu memberikan idea yang sangat bernas.

Menjelang jam 12.00 barulah peserta dibenarkan masuk ke bilik penginapan untuk persiapan diri masing-masing.

Menjelang jam 1.00 pagi penulis dan rakan-rakan memulakan pelayaran malam. Sekitar jam 5.00 pagi qiyam dipimpin oleh syekhul Islam. Kuliah subuh oleh tuan haji S...

video

Kembara selaku kursus wajib lulus mengambil tempat menjelang waktu dhuha. Penulis ditempatkan di CP khayalan bersama tuan haji S dan ustazah. Lokasi agak jauh ke pendalaman. Di hutan paya bakau. Tatakala kami diturunkan di lokasi, hujan renyai menyambut kami. Tercari-cari jalan masuk ke lokasi. Akhirnya setelah dibuat titi, barulah kami berjaya menerobos ke lokasi yang telah ditentukan. Penantian mengambil masa lebih kurang satu jam. Kumpulan pertama tiba mengandungi peserta perempuan belaka. Perjalanan ke CP kami agak sukar kerana dihalang oleh hutan paya bakau. Ada di antara peserta yang kehilangan kasut, kehilangan tapak kasut, dengan lumpur yang hampir sampai ke pinggang.

video

CP ini bertugas untuk membuat penyamaran bagi mendapatkan amanah yang dibawa dari tapak pelepasan untuk diserahkan ke CP3, namun terpedaya di CP kami. Kami perlu mempamerkan wajah suci bagi membuatkan peserta terpesona dan percaya bahawa mereka berada di CP sebenar untuk menyerahkan amanah yang dibawa. Kami berjaya mempengaruhi kesemua peserta dan kumpulan untuk menyerahkan amanah kepada kami.

Kembara hanya berakhir sekitar jam 5.00 petang dengan pelbagai masalah luaran seperti ketiadaan air yang menyebabkan pergerakan dan persiapan peserta menjadi lewat dan solat Asr didirikan dalam jamaah berbilang.

Refleksi oleh PH kali ini lebih mengancam dengan laporan dari fasi setiap CP. Maghrib dan kuliah oleh penulis dan isya dipimpin oleh syekhul Islam. Graf suka duka mengambil tempat diikuti oleh tangisan pimpinan ketua fasi. TG tiada pada kali ini.

Subuh dipimpin oleh syekhul Islam dan diikuti oleh jamrah hikmah yang menarik dan mengancam. Jamrah hikmah dimulai dengan pembersihan diri oleh KF. Kemudian petugas membuat persiapan bersama pegawai sukan (PS). Menjelang jam 8.00 pagi jamaah keluar dari perut musalla terus berkumpul membuang sifat negatif dalam bertiga-tiga mengikut kumpulan. Halangan pelbagai berlaku semasa proses membuang dan menafikan sifat negatif tersebut.

Menjelang jam 9.30, PM Dr memulakan ceramah beliau. Menjelang jam 11.00, acara pra penutup oleh PH dan ayahanda. Penulis menyibukkan diri di bilik urusetia bersama urusetia yang sedang 'tension' menyiapkan montage...

Penutup akhirnya mula jam 11.30 dan berakhir sekitar jam 12.30 dengan tayangan montage yang hangat...

Misi kepulangan hanya bermula sekitar jam 2.15 petang....

video
wajah-wajah yang terpedaya?

video

01 di kluang - Google Blog Search

01 di kluang - Google Blog Search


<b>Di Kluang</b> .. Mac 2012 - YA ALLAH.. MATIKAN KAMI DALAM <b>...</b>

Posted: 10 Apr 2012 08:29 AM PDT

').attr('id','rainDiv') .css({position:'fixed',width:(c-20)+'px',height:'1px',left:'0px',top:'-5px',display:'block'}).appendTo('body');for(var i=1;i').attr('src',image_urls['rain'+e(1,4)]) .css({position:'absolute',left:e(0,c)+'px',top:'-30px',display:'block',opacity:'0.'+e(10,100),'margin-left':0}).addClass('rainDrop').appendTo('#rainDiv');f(g);g=null};var h=0;var j=0;$(window).resize(function(){c=$(window).width();d=$(window).height()})});

ads