ads

Selasa, 15 Mei 2012

01 di gelang patah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di gelang patah - Google Blog Search


DiGi WWWOW Awards 2012 - Kempen Mialiana.com <b>Di</b> GIATMARA <b>...</b>

Posted: 11 May 2012 04:24 AM PDT

DiGi WWWOW Awards 2012 - Kempen Mialiana.com Di GIATMARA Gelang Patah

WWWOW! Hari ini Suami Mia berkempen di GIATMARA Gelang Patah dan baru berkesempatan bergambar dengan penyokong-penyokong tegar Mialiana.com. Mereka ini telah mula VOTE Mia sejak mula lagi dan tak putus-putus VOTE sampai nak tercabut jari jemari dibuatnya. Begitulah kata mereka.
Mia amat hargai sokongan yang telah diberikan selama ini dan pada hari ini mereka telah menerima air minuman tenaga Artic Ice Manchester United tajaan Manchester United Arctic Ice Fan Club. Sukanya sambil berposing sakan semasa nak ambil gambar...
Jom kita tengok.... zassss.... (sila klik pada gambar untuk besarkan)
Posing maut pelatih-pelatih minta undi mialiana.com.... terbaikkkk!




Posing VOTE NOW oleh cikgu-cikgu GIATMARA....



Aksi posing bebas dengan menggayakan minuman tenaga Artic Ice sambil "V" untuk VOTE NOW.....




p/s : minuman bertenaga... segar lagi menyegarkan.... powerrrrrrr! Jom undi Mialiana.com di SINI.

01 di chaah johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di chaah johor - Google Blog Search


KMJ 2012 ; The visit in <b>Chaah</b>

Posted: 14 May 2012 06:41 PM PDT


His Royal Highness the Sultan of Johor, Sultan Ibrahim ibni Almarhum Sultan Iskandar visited the Padang Awam Division 2 at Chaah yesterday as one of the place to be visited in the Kembara Mahkota Johor 2012. The Royal Entourage consist of 30 high-power motorcycle entered its second day were greeted by the Indian horn as soon as their arrival in the field. His Royal Highness later visited the Ponggul Exhibition and the demonstration of Indian cooking like tosei, capati, wadey and maruku. The Sultan later showed his talent in making capati.

The Sultan later also attended the wedding of S.Sathiya, 30 and his wife, M.Sharmila, 19, much to the couple surprised. The presence of the Royal Entourage in the wedding is an unforgettable memories. The Sultan also wished happiness to Sathiya and asked him to have many children.

The Royal Entourage earlier departed from Mersing in the morning before headed to Kluang, Batu Pahat and ended at Segamat cover a distance of 286 km. His Royal Highness the Tunku Mahkota (Crown Prince) of Johor also participate in the convoy.

picture from Bernama

01 di senai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di senai - Google Blog Search


<b>Senai</b> Airport For The First Time | BLOG BUDAK MALAYSIA

Posted: 07 May 2012 08:06 AM PDT

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. yeahh!! 
Saya bertolak dari Shahab Perdana di Alor Setar ke Batu Pahat pada 30 April hari tu pukul 8.30 malam. perjalanan 12 jam dengan bas ekspress S&S. itu pun siapa yang nak ke Batu Pahat ditukarkan ke bas lain semasa di perhentian rehat keluar dari Kuala Lumpur. leceh, kena angkat beg pindah bas. 
Sesampai di Terminal Bas Batu Pahat, saya dibawa ke Benut, rumah tunang adik saya. berehat sehari sebelum balik ke Sarawak esoknya.
Pertama kali menjejak kaki di tanah Johor, gara-gara tiket flight yang dibeli adik saya untuk balik ke Sarawak berangkat dari Senai Airport. saya langsung tiada gambaran bagaimana rekabentuk Airport Senai. bila dah sampai, tidaklah terlalu besar airportnya. tapi, banyak variasi kedai kat dalamnya. alah.. banyak kedai pun, saya bukan ada duit pun nak membeli-belah kat semua kedai tu. tengok je lebih. hahaha.. 
Senai Airport agak simple. mudah la nak kenal tempat check-in, tempat departure dan tempat arrival walaupun baru pertama kali sampai. kalau yang sesat tu maybe jenis yang tak pandang kiri kanan, tak baca papan tanda.
Ruang legar depan pintu masuk Senai Airport.. 
Check-in bag kat kaunter Air Asia di hati.. 
Masa sampai kat Airport Senai, tak ramai sangat orang. berdiri nak check-in pun tak berbaris panjang. dah settle hantar beg, sempat pergi minum-minum kat situ sebab masa boarding lambat lagi. malangnya bila dah masuk tempat menunggu, flight kami pulak yang lambat sampai. hampir sejam menunggu. tapi ada hikmah flight lambat, sempat charge handphone kat tiang airport before fly. hehe..
Flight Air Asia sebelum berlepas dari Senai Airport
Walaupun terbang lambat setengah jam dari masa sebenar, flight yang diterbangkan oleh encik pilot Air Asia mampu sampai ke Airport Kuching seperti masa yang dijangkakan. hebat wooo..
Penerbangan best dah. tapi bila tuntut beg tu hati jadi bengkak pulak sebab beg yang dimasukkan ke kargo basah kuyup dengan bau ikan mentah. entah pakcik/makcik mana yang bawa ikan beku masuk dalam kargo. hampir semua beg yang sekali dengan saya tu berbau ikan. haihhh.. sadis sungguh. 
Mungkin nanti akan ada lagi penerbangan saya dari Airport Senai. sebelum ni biasa tengok nama Senai Airport dalam game Saidina je. baru hari tu dapat jejak kaki yang betul-betul punya kat Senai Airport. InsyaAllah, 21 Jun nanti, saya ke Benut lagi. 23 Jun tarikh dirancang untuk majlis persandingan adik saya kat tempat pengantin lelaki.

Nota kaki :
gambo tangkap sendiri, nak suruh orang ambikkan gambo, malu ler pulak. dah ler henpon cabuk. 

01 di kahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kahang - Google Blog Search


DiGi WWWOW Awards 2012 - Kempen Mialiana.com <b>Di</b> GIATMARA <b>...</b>

Posted: 11 May 2012 04:24 AM PDT

DiGi WWWOW Awards 2012 - Kempen Mialiana.com Di GIATMARA Gelang Patah

WWWOW! Hari ini Suami Mia berkempen di GIATMARA Gelang Patah dan baru berkesempatan bergambar dengan penyokong-penyokong tegar Mialiana.com. Mereka ini telah mula VOTE Mia sejak mula lagi dan tak putus-putus VOTE sampai nak tercabut jari jemari dibuatnya. Begitulah kata mereka.
Mia amat hargai sokongan yang telah diberikan selama ini dan pada hari ini mereka telah menerima air minuman tenaga Artic Ice Manchester United tajaan Manchester United Arctic Ice Fan Club. Sukanya sambil berposing sakan semasa nak ambil gambar...
Jom kita tengok.... zassss.... (sila klik pada gambar untuk besarkan)
Posing maut pelatih-pelatih minta undi mialiana.com.... terbaikkkk!




Posing VOTE NOW oleh cikgu-cikgu GIATMARA....



Aksi posing bebas dengan menggayakan minuman tenaga Artic Ice sambil "V" untuk VOTE NOW.....




p/s : minuman bertenaga... segar lagi menyegarkan.... powerrrrrrr! Jom undi Mialiana.com di SINI.

01 di desaru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


Bercuti <b>di Desaru</b> Damai Beach Resort 7/1 - YA ALLAH.. MATIKAN <b>...</b>

Posted: 17 Jan 2012 08:41 AM PST

').attr('id','rainDiv') .css({position:'fixed',width:(c-20)+'px',height:'1px',left:'0px',top:'-5px',display:'block'}).appendTo('body');for(var i=1;i').attr('src',image_urls['rain'+e(1,4)]) .css({position:'absolute',left:e(0,c)+'px',top:'-30px',display:'block',opacity:'0.'+e(10,100),'margin-left':0}).addClass('rainDrop').appendTo('#rainDiv');f(g);g=null};var h=0;var j=0;$(window).resize(function(){c=$(window).width();d=$(window).height()})});

01 di pontian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pontian - Google Blog Search


ahmadmaslan.com: 24800 terima BR1M <b>di Pontian</b>

Posted: 29 Mar 2012 04:35 AM PDT



PONTIAN 28 Mac - Seramai 24,800 orang di daerah ini telah menerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang mula diagih-agihkan mulai Februari lalu.

Ahli Parlimen Pontian, Datuk Ahmad Maslan berkata, jumlah tersebut merangkumi penerima bagi Parlimen Pontian dan Tanjung Piai serta empat Dewan Undangan Negeri (DUN).

"Tiada negara di dunia seperti Malaysia yang sentiasa membela dan mengutamakan rakyat termasuk memberikan pelbagai subsidi seperti gula, beras, minyak masak, petrol, diesel dan gas memasak.

"Namun masih ada pihak yang tidak berterima kasih kepada kerajaan, sebaliknya menuduh kerajaan tidak adil dan zalim kepada rakyat," katanya pada majlis penyampaian BR1M fasa ke-4 di Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim di sini baru-baru ini.

Turut hadir Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pulai Sebatang, Datuk Tee Siew Kiong dan Pegawai Daerah Pontian, Muji Salimon. Pada majlis itu seramai 1,678 penerima bagi kawasan DUN Pulai Sebatang menerima BR1M.

Ahmad yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata, bagi kes rayuan BR1M, tarikh tutupnya juga telah dilanjutkan sehingga hujung bulan ini.

Beliau menegaskan, pemberian BR1M bukan rasuah atau haram seperti yang didakwa oleh pihak tertentu tetapi usaha kerajaan bagi membantu meringankan beban kehidupan penduduk di negara ini.

"Jangan mudah terpengaruh dengan dakyah atau dakwaan yang tidak berasas kerana kerajaan mampu untuk memberikan BR1M berdasarkan keadaan kewangan negara yang kukuh," katanya.

01 di lok heng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di lok heng - Google Blog Search


DiGi WWWOW Awards 2012 - Kempen Mialiana.com <b>Di</b> GIATMARA <b>...</b>

Posted: 11 May 2012 04:24 AM PDT

DiGi WWWOW Awards 2012 - Kempen Mialiana.com Di GIATMARA Gelang Patah

WWWOW! Hari ini Suami Mia berkempen di GIATMARA Gelang Patah dan baru berkesempatan bergambar dengan penyokong-penyokong tegar Mialiana.com. Mereka ini telah mula VOTE Mia sejak mula lagi dan tak putus-putus VOTE sampai nak tercabut jari jemari dibuatnya. Begitulah kata mereka.
Mia amat hargai sokongan yang telah diberikan selama ini dan pada hari ini mereka telah menerima air minuman tenaga Artic Ice Manchester United tajaan Manchester United Arctic Ice Fan Club. Sukanya sambil berposing sakan semasa nak ambil gambar...
Jom kita tengok.... zassss.... (sila klik pada gambar untuk besarkan)
Posing maut pelatih-pelatih minta undi mialiana.com.... terbaikkkk!




Posing VOTE NOW oleh cikgu-cikgu GIATMARA....



Aksi posing bebas dengan menggayakan minuman tenaga Artic Ice sambil "V" untuk VOTE NOW.....




p/s : minuman bertenaga... segar lagi menyegarkan.... powerrrrrrr! Jom undi Mialiana.com di SINI.
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved