ads

Selasa, 22 Mei 2012

01 di parit yani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit yani - Google Blog Search


ANGKATAN MUDA keADILan CABANG <b>PARIT</b> SULONG: AMK <b>...</b>

Posted: 24 Dec 2008 07:33 AM PST

Sekali lagi Angkatan Muda Keadilan Bahagian Parit Sulong telah berjaya mengadakan pentas anak muda dan kali ini telah diadakan pada 12-12-08 jam 9-00 malam bertempat di Sri Medan Batu Pahat, Johor. AMK telah menjemput Y.B Nik Nazmi Nik Ahmad Adun Sri Setia & Setiausaha Politik MB Selangor sebagai pidato. DI dalam pidatonya Y.B Nik Nazmi Nik Ahmad telah menyampaikan isu-isu politik yang terkini yang sedang berlaku di Malaysia. Y.B Nik Nazmi Nik Ahmad juga telah menyampaikan isu-isu yang berlaku di selangor dan memberi tahu kemudahan-kemudahan dan apa juga bantuan yang telah diberikan kepada seluruh rakyat selangor yang berkelayakan tanpa mengira bangsa, ugama dan politik sejak ianya diperintah oleh Pakatan Rakyat yang terdiri daripada Keadilan, Pas dan Dap.

Walaupun kawasan sri medan adalah salah satu kawasan kubu kuat Umno / BN di Johor namun kehadiran daripada penduduk-penduduk berdekataan sri medan seperti parit yani, parit sulong dan peserai amat menggalakkan, bagi kehadiran daripada penduduk-penduduk sri medan sendiri turut tidak menghampakan, ini membutikan bahawa sokongan yang diberikan kepada Pakatan Rakyat bertambah untuh dan teguh dariapda masyarakat di sini, keseluruhan kehadiran pada malam itu lebih kurang 250 orang. Pada malam tersebut yang turut memberi pidato ialah Ketua Bahagian Parti Keadilan Rakyat Bahagian Parit Sulong saudara Hasmi Hashim dan Setiausaha Angkatan Muda Keadilan Bahagian Parit Sulong saudara Mohd Zamir Missran.

01 di kempas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kempas - Google Blog Search


Kek tempahan Maz untuk Emak dan Abang Long untuk diraikan <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 22 May 2012 08:54 AM PDT


Emak buat kenduri jadi ambil kesempatan raikan hari jadi Emak dan Abg long kebetulan pada bulan yg sama. Emak terperanjat besarnya kek siap 2 tgkt.Maz kata sesekali. kebetulan ramai yg datang.Kek memang sedap kata Maz.Bila dia kata untuk emak saya memang plan dalam kepala buat kek butter.Orang tua2 tak suka kek coklat.Memang terbukti terbaek memang mereka sukakannya.Lain kali order lagi yea..

01 di endau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di endau - Google Blog Search


Hujung Dunia: Walimatulurus Cikgu Yati <b>di Endau</b>

Posted: 18 Mar 2012 12:17 AM PDT

Sabtu
Lokasi :
Pekan Endau, Pahang

PHD pernah menerbitkan artikel tentang majlis pernikahan  Cikgu Yati ( ex-student & ex-teacher MRSM Mersing) dgn sudara Najib Azli  seorang pegawai TLDM  (ex-student MRSM Terendak) di sini..(klik..)

Kebetulan setiba PHD dan famili di sana, pengantin lelaki baru sahaja tiba..Jadi inilah peluang PHD untuk mengenali beliau
 







Warna baju biru yg dipakai kedua-dua pengantin cantik & sesuai
Pengantin 'ditahan' untuk menyaksikan persembahan silat
Lupakan diet utk menikmati semua hidangan kenduri yg enak ini
Lepas tu sambung makan bubur kacang..best2 !
Licin..semua 'peminat' makan kenduri

Kek 2 tingkat ..hmm tak sempat rasa..he3

Terima kasih Cikgu Norhayati..Moga dapat pindah segera ke semenanjung bersama suami tercinta !

01 di pasir gudang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pasir gudang - Google Blog Search


<b>Pasir Gudang</b> lokasi kedua UiTM <b>di</b> Johor

Posted: 16 May 2012 12:56 AM PDT

JOHOR BAHRU 15 Mei - Kampus Universiti Teknologi Mara (UiTM) yang bakal dibuka di Pasir Gudang pada tahun hadapan akan menjadi cawangan UiTM kedua di negeri ini selepas kampus pertama dibina di Segamat.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop berkata, projek UiTM Pasir Gudang yang memakan belanja RM308 juta itu bakal menampung kira-kira 4,000 pelajar peringkat diploma bidang kejuruteraan awam, elektrik, kimia dan mekanikal, di samping peluang praktikal terbaik kerana Pasir Gudang merupakan kawasan perindustrian.

"Melalui kerjasama erat dan perkongsian ilmu dengan pihak industri, UiTM berpeluang memastikan penuntutnya mendapat latihan praktikal terbaik. UiTM dan industri juga dapat bersama berusaha dalam pembangunan dan penyelidikan (R&D) selaras dengan hasrat negara mempelbagai produk tempatan berkualiti tinggi.

"Pembinaan kampus cawangan UiTM Pasir Gudang yang terletak di Bandar Seri Alam dijangka memberikan limpahan ekonomi kepada penduduk setempat dan merangsang pembangunan lebih pesat di Johor Bahru. Lokasinya juga tepat kerana ia merupakan kawasan industri," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas melawat tapak UiTM Pasir Gudang yang dalam pembinaan dan penyampaian sumbangan oleh syarikat pembinaan bumiputera terlibat, Damai Abadi Sdn. Bhd., kepada 150 orang penduduk tempatan yang terdiri daripada pelajar miskin, ibu tunggal, warga emas dan orang kurang upaya.

UiTM Pasir Gudang adalah antara 12 projek kampus cawangan UiTM di seluruh negara di bawah projek kerjasama awam swasta (PPP) bagi tahun ini yang kini memberi tumpuan kepada prasarana institusi pengajian tinggi sebagai projek terbesarnya.

Jelas Nor Mohamed, penekanan berterusan akan terus diberikan kepada pendidikan dan pelajaran yang menyaksikan pembinaan berterusan universiti dan sekolah, selain tumpuan kepada kualiti pensyarah dan guru dalam menjayakan Wawasan 2020.

Berita ini telah dibaca sebanyak 59 kali

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


Pelanggan Pertama Servis Kereta <b>Di</b> Pusat Servis Hyundai <b>...</b>

Posted: 03 Mar 2012 04:17 AM PST

Hari ini hari Sabtu, Pusat Servis Hyundai Plentong dibuka separuh hari sahaja. Mia telah booking untuk servis semalam. Pegawai yang bertugas Rahimin kata pukul 8.30 pagi, kereta mesti dah ada di situ.
Makanya, pagi-pagi tadi Mia dan Suami Mia bersiap-siap lebih awal dan sampai dalam pukul 8.00 pagi. Tak sangka pula jadi pelanggan pertama servis kereta pada hari ini. Sukanya.
Meter dah menunjukkan 41 750, patutnya buat major service tapi cuma buat normal service dan tukar air filter. Kemudian kami berjalan kaki ke cafe yang berdekatan untuk bersarapan. Sedang tengah bersarapan sambil baca paper Harian Metro, Mia dapat panggilan dari pusat servis Hyundai menyatakan bateri kereta sudah lemah dan perlu ditukar baru. Hmmm...  belum pernah tukar lagi sejak dibeli Januari 2010 yang lepas. Mungkin dah tiba masanya. Nanti tak pasal-pasal tak hidup plak kat mana-mana, kan susah. Jadi, kami pun setuju untuk ditukar baru. Harganya hampir RM 280.00 rasanya. Bila dah diskaun, dapat RM 264.00.
Hari ini sahaja kos yang keluar hampir RM 500.00. Lagipun kereta ni, Mia guna hari-hari untuk pergi kerja. Kami pulang dalam 9.30 pagi. Banyak lagi kereta yang diservis hari ini. Lega... nasib baik jadi pelanggan pertama hari ini. Syukur sangat-sangat.....







p/s: sayang betul kat kereta ni.....

01 di labis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di labis - Google Blog Search


Hari Ini MOA bersama Rakyat <b>di Labis</b>, Johor. - MENJADI-JADI <b>...</b>

Posted: 19 Apr 2012 08:05 PM PDT

dah sampai Johor dah. HAHHAA!!! kau adew??? HAHHA!!! practical kat MOA ni mmg mencabar, awal2 buln, senang2 keje ak, nk abis ni, dye suh kluar jew, naseb badan la rara :D terima jew seadanya, sempat snap picture tgh2 bertugas ni, berkhidmat untuk Kerajaan la katakn, jadi Penjawat Awam ak :D 
nota kepala : untuk tumbesaran click pada gambar

Malaysia Zoom » Pekerja tempatan <b>di Labis</b> meningkat

Posted: 08 Mar 2012 03:07 PM PST

LABIS 8 Mac – Jumlah penduduk tempatan yang bekerja dalam sektor perladangan di daerah ini semakin meningkat ekoran pelbagai inisiatif termasuk menawarkan gaji yang lebih tinggi pada masa ini.

Ahli Parlimen Labis, Datuk Chua Tee Yong berkata, berdasarkan maklum balas dan pertemuannya dengan pihak pengurusan beberapa ladang, terdapat peningkatan ketara jumlah pekerja tempatan dalam bidang itu.

"Sebelum ini, antara punca pekerja tempatan kurang dalam sektor ini kerana kadar gaji yang terlalu rendah.

"Namun selepas kadar minimum gaji dinaikkan serta beberapa kemudahan seperti perubatan dan khidmat penjagaan kanak-kanak diberi secara percuma, terdapat pertambahan penglibatan pekerja tempatan," katanya mengulas isu sektor perladangan di kawasan tersebut dibanjiri pekerja asing.

Dipetik dari Utusan Malaysia

01 di kulai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kulai - Google Blog Search


Hari Ini MOA bersama Rakyat <b>di Labis</b>, Johor. - MENJADI-JADI <b>...</b>

Posted: 19 Apr 2012 08:05 PM PDT

dah sampai Johor dah. HAHHAA!!! kau adew??? HAHHA!!! practical kat MOA ni mmg mencabar, awal2 buln, senang2 keje ak, nk abis ni, dye suh kluar jew, naseb badan la rara :D terima jew seadanya, sempat snap picture tgh2 bertugas ni, berkhidmat untuk Kerajaan la katakn, jadi Penjawat Awam ak :D 
nota kepala : untuk tumbesaran click pada gambar

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved