ads

Khamis, 28 Jun 2012

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


simple but nice: CHECK UP <b>DI</b> KLINIK KESIHATAN <b>LOK HENG</b>!

Posted: 28 Jun 2012 05:25 AM PDT

dah seminggu blog dibiarkan tanpa kasih sayang penulis
nasib ko lah blog sebab tuan ko kan malas tahap dewa
ni pon dah dekat2 nak tutup kedai baru la sibuk bukak blogger nak menaip
haippp, janganlah boss jerit kemas sebelum saya siap buat entry nih
kalo tak nanges nak sambung esok pulak, huhuhu
ok hari ni check up bamlom untuk setahun 6 bulan
bukan check di klinik rutin ye, tapi kat lok heng sana
malam tadi balik keje je, bergegas ke lok heng
bukan tak mahu ke klinik pasir gudang tapi tak sanggup nak menunggu lama sangat
kalo bagi masa mak masak 2 jam lebih tu penoh meja lauk pauk, siap pencuci mulut bagai hokkay!!
ecehhh, macam la pakar sanggggat kan??
pagi tadi  jam 7.30 baru mandi bersiap
sebab klinik dekat je xyah la nak kelam kibut sangat
biasanya kul 6.30 tu dah paksa bamlom bangun mandi
kul 8 baru keluar rumah, atuk mak bamlom siap teman lagi okkay!!
dia pon nak amik darah juga, so sekali la kite
sampai2 je gate pon belum bukak lagi
ade la sorang tengah tunggu, dalam 8.10 baru dia bukak gate, pintu dan masuk amik nombor
bamlom dapat nombor 2, sukee sangat, tak yah la nak nunggu lelama
8.30 masuk bilik pemeriksaan, 8.45 injek, jam 9 siappppp
vavavavava, suke hati sungguh
cepat, tak ramai orang, nurse pon baik2 belaka
en harry cakap lepas ni kalo pregnant cek kat lok heng je
iye lah suamikuuu, isteri yang taat ni ikut aje kata katamu.. puiiiiiiiiiiiii
berat bamlom diusia ni adalah 10.7 kg
masih cantik mengikut graf, tapi sikit sangat naiknye
buas jah lebih, pastu balik kampung minggu sudah dengan tak nak makan lagi
mana la nak naik timbang.. hadehhh
panjang pulak 82cm, tak tahu la banyak mana beza tinggi sebab nurse kat pasir gudang jarang2 ukur tinggi..
takpelah janji bamlom sihat sudah...
kene injek 4 serangkai, injek dah habis la untuk budak kecik ni
tapi nurse suruh pegi lagi klinik timbang berat ngan ukur tinggi
ikut aje lah, kalo tu yang terbaik untuk bamlom...
sekarang ni bamlom dah pandai angkat tangan ke mommy/ didi/maklong/ sape2 yang marah dia
siap tunjuk kaki lagi tu kenkadang, haih geram betulll
mana la dia belajar tuh!!
pastu asik nak berdokong je, pantang nampak motor pulak tu, mesti nak naik
kalo pagi2 tuh, sebelum didi keje mesti bawak dia naik motor dulu seround dua
baru la didi boleh pegi keje ngan aman
kalo tak, mommy pulak yang jadi hamukan dia.. anak la anak
nak gosok gigi pon dah senang dah
masuk bilik air, cakap nak gosok gigi, terus dia gi kumur dulu
mentang2 la dah pandai berkumur asik nak berkumur aje
kadang2 tu belom siap gosok dia dah sibuk dah suruh bukak paip nak kumur
masih lagi pakai berus gigi yang sumbat jari tuh,
pakai yang batang dia kurang selesa, takpelah janji gigi kamu bergosok dan putih sudah..
susu memang dah kurang sangat sekarang
kalo keluar belanja setakat sejam dua memang takyah bawak bekal susu dah
belikan je milo kotak tu atau air soya, kalo dahaga nanti otometik air! air! air
senang la mak ko bersenang lenang soping kalo begitu kan?? hikhikhik
sekarang semua benda dia panggil air, nak apa? nak air, padahal nakbenda lain..
paling manja dengan didi dan atuk mak dia
kalo dia buat perangai, 2 orang ni la yang selalu duk pujuk dia
kalo datang ke mommy nanti kan kene la lepukk kat kaki sekali dua
mommy kan kurang sabar..grrrr
kedai pon dah nak tutup nih, see ya!

01 di parit yani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit yani - Google Blog Search


BAWADI AGENT PROPERTY

Posted: 27 Jun 2012 05:18 AM PDT

Dijual tanah tepi Jalan Parit Haji Muksin (A. Yani 2), uk. 90x360, 175rb/m2 nego.
Dekat Komplek Mega Mas.

01 di tampoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tampoi - Google Blog Search


:: Bittersweet Sourmix ::: <b>di tampoi</b>

Posted: 26 Jun 2012 01:01 AM PDT

assalammualaikum.. alhamdulillah sampai juga ditampoi , naik bas dari muar ke tampoi pada jam 0730am . tiba kat hadapan giant tampoi pada jam 0930am . tu pun setelah mengecall dan tak sudah mengwasuppp along ku , haha .. cian along .. tgh tdo kene kacau .. thanx so much alonggggg.. dalam bas , tbe tol skudai aku gerak depan jumpa ngn drebar tu mtk turun kat depan giant tampoi , nasib baik dia baik dan nak ler menurunkan kan aku di situ , hahah.. kalau tak terkial2 la aku nak gerak ke sini . hadoii . now da pukul berapa , pax da r takde dr pagi . bapak la sunyi . xtau nak watpe dah kat sini . dah makn dah cuci mata . dah jalan - jalan . sudahnya takda pax lagi . kekeke .

01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search


Senja <b>di Mersing</b> .. JUN 2012 - YA ALLAH.. MATIKAN KAMI DALAM <b>...</b>

Posted: 25 Jun 2012 11:10 AM PDT

').attr('id','rainDiv') .css({position:'fixed',width:(c-20)+'px',height:'1px',left:'0px',top:'-5px',display:'block'}).appendTo('body');for(var i=1;i').attr('src',image_urls['rain'+e(1,4)]) .css({position:'absolute',left:e(0,c)+'px',top:'-30px',display:'block',opacity:'0.'+e(10,100),'margin-left':0}).addClass('rainDrop').appendTo('#rainDiv');f(g);g=null};var h=0;var j=0;$(window).resize(function(){c=$(window).width();d=$(window).height()})});

01 di skudai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di skudai - Google Blog Search


Ribut <b>di Skudai</b> Johor petang tadi | Bicara hati Ibu | Info | Keluarga <b>...</b>

Posted: 14 Apr 2012 03:36 AM PDT

Ribut di Skudai Johor petang tadi

Petang tadi berlaku Ribut di Skudai Johor.Waktu kejadian lebih kurang selepas Zuhur. Pukulo 2pm lebih kurang.

 Terdapat pokok-pokok yang tumbang dan patah. Ada pokok kena patah petir. Bumbung kediaman juga ada yang tercabut di beberapa kawasan perumahan.

Alhamdulillah keadaan beransur tenang. Lebih kurang pukul 4pm hujan masih turun. Namun ribut sudah reda.

Situasi ini menyebabkan beberapa batang jalan di Skudai jammed.

Pukul 5.55 pm, di kawasan yang terjejas seperti di Mutiara Rini, Penduduk ada yang berdiri dan duduk di luar rumah sebentar tadi sementara tukang rumah/pekerja construction berhampiran membaiki bumbung yang rosak. Di Taman Ungku Tun Aminah juga terdapat beberapa buah pokok tumbang disambar petir.

Maha Suci Mu Ya Allah. La haula wala quwwata illa billahil aliyyil a'zim.

Pasti ada hikmah atas kejadian ini.InshaAllah.

p/s:Gambar kawasan kejadian tak dapat nak upload ke sini.

Update:

Difahamkan, ribut kencang yang berlaku di situ dikenali sebagai angin 'langkisau' dengan kelajuan luar biasa sekali gus mampu untuk menerbangkan bumbung-bumbung rumah dan sekolah di kawasan terlibat.

Berdasarkan laporan portal rasmi Jabatan Meteorologi Malaysia meramalkan ribut petir akan melanda beberapa tempat di negeri ini pada sebelah petang, namun tiada hujan dilaporkan pada sebelah pagi dan malam.

Malah, mengikut portal rasmi jabatan itu di www.met.gov.my ribut petir akan terus berlaku di beberapa tempat di negeri ini hingga 20 April ini. (Petikan daripada Sinar harian)

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


Pelanggan Pertama Servis Kereta <b>Di</b> Pusat Servis Hyundai <b>...</b>

Posted: 03 Mar 2012 04:17 AM PST

Hari ini hari Sabtu, Pusat Servis Hyundai Plentong dibuka separuh hari sahaja. Mia telah booking untuk servis semalam. Pegawai yang bertugas Rahimin kata pukul 8.30 pagi, kereta mesti dah ada di situ.
Makanya, pagi-pagi tadi Mia dan Suami Mia bersiap-siap lebih awal dan sampai dalam pukul 8.00 pagi. Tak sangka pula jadi pelanggan pertama servis kereta pada hari ini. Sukanya.
Meter dah menunjukkan 41 750, patutnya buat major service tapi cuma buat normal service dan tukar air filter. Kemudian kami berjalan kaki ke cafe yang berdekatan untuk bersarapan. Sedang tengah bersarapan sambil baca paper Harian Metro, Mia dapat panggilan dari pusat servis Hyundai menyatakan bateri kereta sudah lemah dan perlu ditukar baru. Hmmm...  belum pernah tukar lagi sejak dibeli Januari 2010 yang lepas. Mungkin dah tiba masanya. Nanti tak pasal-pasal tak hidup plak kat mana-mana, kan susah. Jadi, kami pun setuju untuk ditukar baru. Harganya hampir RM 280.00 rasanya. Bila dah diskaun, dapat RM 264.00.
Hari ini sahaja kos yang keluar hampir RM 500.00. Lagipun kereta ni, Mia guna hari-hari untuk pergi kerja. Kami pulang dalam 9.30 pagi. Banyak lagi kereta yang diservis hari ini. Lega... nasib baik jadi pelanggan pertama hari ini. Syukur sangat-sangat.....







p/s: sayang betul kat kereta ni.....

01 di muar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di muar - Google Blog Search


Sembang berapi.......: Promosi Homestay Adik Ipor Koi <b>di Muar</b>

Posted: 26 Jun 2012 06:22 AM PDT


Homestay Muar

Azrul Homestay Muar

Perlukan tempat penginapan untuk kenduri kahwin / untuk percutian?

Kepada sesiapa berkunjung ke Muar dan memerlukan tempat penginapan, kami menyediakan perkhidmatan homestay.
Jenis rumah: Semi-D satu tingkat.
Kondisi rumah: dalam keadaan baik dengan ruang tamu, bilik dan dapur yg luas.

Homestay ni terletak berhampiran dengan kg Kelantan (Jalan Tunku bendahara/ Jalan Hj Jaib), Muar. Kurang 3 min ke pusat bandar dan kurang 10min ke tanjung emas/ketapang Muar. Sewa RM250 per malam. 3 bilik tidur dan 2 bilik air.
                                                                  Pandangan hadapan rumah


                                                                       Ruang tamu

                                                                          Dapur
 Sila hubungi Azrul: 019-6662355

01 di kluang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kluang - Google Blog Search


Iklan : tempahan baju raya masih dibuka <b>di Kluang</b> : Yuitsumuni <b>...</b>

Posted: 23 Jun 2012 09:25 AM PDT

Teeettt teeettt iklan khidmat adik beradik:
Mereka yang tinggal sekitar Kluang, Batu Pahat, Ayer Hitam dan sekitarnya….Jika anda memerlukan khidmat tukang jahit baju raya bolehlah mengunjungi

ILA FAZILAH TUKANG JAHIt
No.11 jalan intan 1
Taman Intan, Kluang, johor.

Sekian!

Related Posts with Thumbnails
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved