ads

Jumaat, 12 Oktober 2012

01 di kahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kahang - Google Blog Search


Love and Pain Make Us Human: 297. Restoran Saujana <b>Gelang Patah</b>

Posted: 29 Sep 2012 07:06 PM PDT

Assalamualaikum. and hai korang ! hehe.

Ayam goreng kunyit, Ikan siakap steam, Udang goreng tepung, Tomyam ayam, Sayur brocolli

Best tak pembuka entry ? Heww.  :P
Actually tengok feedjit ada keyword "jalan-jalan cari makan di gelang patah"  sampai ke blog ni. huhu. Berguna jugak rupanya entry aku . Haha. Aku pernah tulis pasal Restoran Kampung Nelayan, Gelang Patah di entry sini  ( klik sini ) . Bukan ada tulis sangat pun, gambar je banyak. Haha.Dah lama la tapi.masa tahun 2010 lagi. 
But baru-baru ni, last two weeks kut, I have been there again, dengan family, but another restaurant at  Gelang Patah. Sebenarnya pergi restoran kampung nelayan tu, tapi sampai je sana tengok-tengok restaurant tu takde, macam tengah renovate -.-" 
So patah balik semula. On the way patah balik tu, ternampak la signboard Restoran Saujana kat tepi jalan, so apa lagi, semua tengah lapar, so terjah masuk pergi restoran tu. Actually satu simpang tu, menuju ke dua restoran. Restoran YEO and Restoran Saujana, tapi kitorang pergi straight je terus ke Restoran Saujana.
Sirius tempat ni lawa ! dan best sebab atas laut ! Best tangkap gambar ! Haha :P
Udang, ikan, ketam semua fresh - fresh ! 
Lauk yang kitaorang order -  tomyam ayam, siakap steam, udang goreng tepung, ayam goreng kunyit, and sayur brocoli  .Tomyam tak macam Arked Meranti punya. Haha. Sirius sedap !  Isi ikan siakap manis and fresh !  Serius semua sedap-sedap ! 
So pada yang cari nak makan makanan laut yang best dan sedap, you are recommended to come to Restoran Saujana, Gelang Patah. Makanan sedap and fresh, dan harga pun sangat berpatutan . Servis pun baik. Akak-akak waitress tu manis-manis je senyum  :)  I guess yang dari S'pore pun ramai datang makan sini  :)
They came all the way from Kedah just to see me. Hahaha. Takdelah sebenarnye dorang datang hantar barang
sebab masa balik bukak semester last three weeks, i datang naik bus, so bawak baju sikit je. hehe ;p
Sesiapa yang stay in Johor tapi tak pernah datang pun tempat ni, sila lah hujung-hujung minggu bawa family ke, kawan-kawan ke, pakwe makwe ke, datang makan di Restoran Saujana . Selain boleh makan makanan laut, boleh tengok suasana kampung  :)
So till we meet again, wassalam. 
Eh jap, korang dah makan ? Haa kalau belum jom terjah restauran ni ! Hehe ;D

01 di pasir gudang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pasir gudang - Google Blog Search


Agenda Perjuangan Rakyat: UMNO <b>PASIR GUDANG</b> JANJI DICAPATI

Posted: 12 Oct 2012 07:01 AM PDT


kunjungan Tuan Syed Othman penyelia PAR PERMAS khamis lepas di Tadika Permata Islamiyyah mendapati Murid masih meneruskan pembelajaran mereka di rumah pengusaha tadika Puan Mariam di Jalan suria 76 walaupun dalam keadaan yang sempit.Isu tadika Permata Islamiyyah Sri Alam Masai yang diasaskan oleh warga sabah ini diarah tutup oleh UMNO Cawangan tanpa sebab munasabah.

ketua Cawangan Umno Sri Delima Faizal Sisar,mengarahkan tadika tersebut ditutup menyebabkan seramai 42 pelajar,kebanyakkannya anak-anak warga Sabah tidak dapat memasuki 
bilik darjah kerana pintu bilik darjah dikunci serta di Mangga.Punca utama Umno cawangan mengarahkan ditutup kerana tidak senang dengan kehadiran penyelia PAR PERMAS Tuan Syed Othman yang kerap menghulur sumbangan serta bantuan kepada pelajar-pelajar yatim dan fakir miskin.
Tersiarnya berita dimuka depan akhbar Sinar Harian,ketua cawangan sri Delima itu menafikan operasi itu dihentikan bukan kerana kehadiran Tuan Syed Othman sebaliknya kerana memikirkan masa depan kanak2 yang diajar tidak mengikut silibus.




Wakil ahli parlimen Umno pasir gudang dalam kenyataannya,Baharuddin taib berkata ini hanyalah salah faham dan kemungkinan besar tadika tersebut akan beroperasi seperti biasa minggu depan.ketua cawangan Umno,Faizal juga berkata mereka juga sedang menunggu bantuan kerusi,meja dan kelengkapan lain serta kebajikan lain daripada UMNO bahagian Pasir gudang.
Pemuda umno pasir gudang Rohazam Shah dalam kenyaatanya berkata tadika itu diberhentikan sementara utk penyelarasan pentadbiran dan penambahbaikan kemudahan.
Setelah 2 bulan berlalu,tiada apa-apa bantuan serta pembincangan daripada Umno Cawangan untuk membantu seperti mana kenyataan yang dikeluarkan oleh UMNO apabila menjawap dakwaan itu di Akhbar.PAR dimaklumkan lokasi tadika lama mereka sudah dibuka tadika baru yang diseliakan oleh UMNO cawangan.Malangnya seorang guru mereka juga berhenti dan menerima tawaran mengajar di situ.Daripada 45 murid hanya tinggal 25 sahaja yang belajar disitu selebihnya belajar di tadika baru tersebut.

Menurut kata Puan Mariam,sebaik sahaja beliau membaca kenyataan Rohazam Shah ketua Pemuda Umno pasir gudang di dalam akhbar,beliau menghubungi Rohazam untuk mengadakan pertemuan dengan beliau serta kepimpinan Umno yang lain untuk membersihkan nama beliau daripada tuduhan tidak berasas itu.Rohazam berjanji menemui beliau sebaik sahaja beliau kembali dari kuala lumpur tetapi hingga sekarang hampir 3 minggu Rohazam gagal memenuhi janjinya itu.

Pintu tadika dimangga
Kenyataan dan janji yang dikeluarkan oleh UMNO pasir gudang untuk membantu tadika tersebut yang disiarkan dalam akhbar Sinar Harian,hanyalah retorik sahaja kerana ingin melepaskan jerut di leher mereka.Sehingga sekarang Pelajar Tadika Islamiyyah ini terpaksa belajar dalam keadaan yang tidak selesa.Kerana DENDAM POLITIK KESUMAT UMNO menyebabkan masa depan anak-anak yang tiada kena-mengenanya ini terjelas. MANA DIA kata-kata  laungan keramat rakyat didahulukan????


                          Saksilah rintihan Puan Mariam setelah tadika dimangga 



01 di lok heng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di lok heng - Google Blog Search


Love and Pain Make Us Human: 297. Restoran Saujana <b>Gelang Patah</b>

Posted: 29 Sep 2012 07:06 PM PDT

Assalamualaikum. and hai korang ! hehe.

Ayam goreng kunyit, Ikan siakap steam, Udang goreng tepung, Tomyam ayam, Sayur brocolli

Best tak pembuka entry ? Heww.  :P
Actually tengok feedjit ada keyword "jalan-jalan cari makan di gelang patah"  sampai ke blog ni. huhu. Berguna jugak rupanya entry aku . Haha. Aku pernah tulis pasal Restoran Kampung Nelayan, Gelang Patah di entry sini  ( klik sini ) . Bukan ada tulis sangat pun, gambar je banyak. Haha.Dah lama la tapi.masa tahun 2010 lagi. 
But baru-baru ni, last two weeks kut, I have been there again, dengan family, but another restaurant at  Gelang Patah. Sebenarnya pergi restoran kampung nelayan tu, tapi sampai je sana tengok-tengok restaurant tu takde, macam tengah renovate -.-" 
So patah balik semula. On the way patah balik tu, ternampak la signboard Restoran Saujana kat tepi jalan, so apa lagi, semua tengah lapar, so terjah masuk pergi restoran tu. Actually satu simpang tu, menuju ke dua restoran. Restoran YEO and Restoran Saujana, tapi kitorang pergi straight je terus ke Restoran Saujana.
Sirius tempat ni lawa ! dan best sebab atas laut ! Best tangkap gambar ! Haha :P
Udang, ikan, ketam semua fresh - fresh ! 
Lauk yang kitaorang order -  tomyam ayam, siakap steam, udang goreng tepung, ayam goreng kunyit, and sayur brocoli  .Tomyam tak macam Arked Meranti punya. Haha. Sirius sedap !  Isi ikan siakap manis and fresh !  Serius semua sedap-sedap ! 
So pada yang cari nak makan makanan laut yang best dan sedap, you are recommended to come to Restoran Saujana, Gelang Patah. Makanan sedap and fresh, dan harga pun sangat berpatutan . Servis pun baik. Akak-akak waitress tu manis-manis je senyum  :)  I guess yang dari S'pore pun ramai datang makan sini  :)
They came all the way from Kedah just to see me. Hahaha. Takdelah sebenarnye dorang datang hantar barang
sebab masa balik bukak semester last three weeks, i datang naik bus, so bawak baju sikit je. hehe ;p
Sesiapa yang stay in Johor tapi tak pernah datang pun tempat ni, sila lah hujung-hujung minggu bawa family ke, kawan-kawan ke, pakwe makwe ke, datang makan di Restoran Saujana . Selain boleh makan makanan laut, boleh tengok suasana kampung  :)
So till we meet again, wassalam. 
Eh jap, korang dah makan ? Haa kalau belum jom terjah restauran ni ! Hehe ;D

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved