ads

Isnin, 17 Jun 2013

01 di kota tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kota tinggi - Google Blog Search


.osman yusoef.: GAMBAR : Lelaki mandi <b>di</b> air terjun <b>Kota Tinggi</b>

Posted: 14 May 2013 09:39 PM PDT

Busy gamaknya si Seman ni sampai berbulan-bulan tak update blog. Ntahlah, aku rasa macam dah tak tau nak update menda. Hilang dah semangat untuk berblog bila adanya medium lain untuk bercerita. Cuma blog ni best dia sebab boleh bebel panjang-panjang. 
Haritu member aku dari KL datang JB, pastu bawa lah dia jenjalan dekat air terjun Kota Tinggi ni.  Kiranya ni kali kedua aku pergi ke air terjun tu. First time dulu masa sekolah rendah, yang aku ingat aku tangkap ketam batu dekat air terjun ni, pastu masuk dalam botol air konon-konon nak bela, tapi esoknya dah mati. LOL
So kitorang gerak pagi dalam pukul 9 macam tu. Sebab malas nak pergi weekend takut ramai orang, so kitorang pun pergi hari Isnin. Memang tak ramai orang langsung. Sampai sana baru ada dalam 2-3 kereta je. Jauh juga dari UTM ni ada lebih kurang 1 jam. 
Entrance untuk ke Kota Tinggi Waterfall Resort. Nampak betapa kehadiran kami disambut dengan penuh kesunyian

Sebelum masuk tu kena bayar fee entrance dekat pak guard. Harga tiket aku rasa memang mahal sebab Kota Tinggi ni aku rasa macam tak besar sangat kalau compare dengan Gunung Ledang. Harga tiket:

RM 3.50 untuk kanak-kanak
Kenderaan kereta RM 3, motosikal RM 1.
Posing depan air terjun sambil buat muka konon gangster padahal k-pop
Lelaki yang hebat mestilah mendaki ke puncak air terjun yang tertinggi. LOL. Muka acah-acah teruja menantikan cabaran yang bakal ditempuh di puncak air terjun. 
Tetiba dah masuk dalam air terjun. Bajet macam gambar kompilasi sepanjang berada disana. Eh actually aku nak masuk gambor kengkawan aku tapi sebab macam-macam gaya, ada gwiyomi lah, maka untuk mengelakkan carutan di kemudian hari maka tak jadi upload.
Eh letak lah sekeping gambar ke...
Caption gambar : Carilah bakal suami yang menutup aurat walaupun ketika mandi di air terjun
So kesimpulannya, air terjun Kota Tinggi ni boleh tahan best lah cuma harga tiket mahal. Eh pastu dekat sini ada gelongsor , tapi sebab nak main gelongsor tu kena ada pelampung, dan pelampung tu kena sewa, tak dan lah teman nak main sekali.
Pastu toilet dia boleh kata ketegori buruk lah. Eh kita nak cerita ada lelaki mandi bogel dekat toilet tu okay! Selamba je dia mandi tak tutup pintu, pastu dah lah bogel tak pakai hape pon!! 

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


Kenduri Kawen <b>di</b> Felda <b>Lok Heng</b> Barat, Kota Tinggi

Posted: 07 Jun 2010 10:04 PM PDT

Entri kali ni khas untuk Ngah ( Mohd Idlan Abd Kadir - anak kak long merangkap anak buah suami aku la ). Setelah selesai urusan merisik dan bertunang pada 14 Februari lalu, kini tiba la masa untuk majlis seterusnya dan yg kemuncak iaitu majlis kawin yang diadakan pada 6hb Jun 2010.

Niat asal nak masukkan dalam FB, tapi fikir2 nak update blog dgn citer ngah, so keputusannya masukkan aje dlm blog la...........( klu rajin dan senang nanti bru masukkan dalam FB, lagipun mesti tuan punya badan masukkan gmbr2 kawen dia dlm FB nih )

Kita layan citer sambil tgk2 gambar2 yg diambil sepanjang proses itu berjalan...........

Kami mulakan perjalanan tepat jam 10.30 pagi. Alhamdulillah tak jammed tapi slow gak la sampai ke Senawang. Pas tu smooth je perjalanan kami walaupun tetiba teringat driver punya driving licence dah mati a week before. Macam tahun lepas, sedar lesen tu mati bila nak sewa kereta di Langkawi. Haha...sejarah berulang lagi......

Kami berenti makan dan sembahyang di R & R Pagoh. Kami makan di Wakono @ Wakoyo ( ntah aku dah lupa apa nama restoran tu )






Cam selera je makan - lapar, mesti la selera. Hannah pong makan banyak. Sarah je yg tak makan. Kesudahannya fres dia tu habis dimakan oleh yg lain.

Disebabkan kami ni dari KL, so jangkaannya kami akan sampai awal di Lok Heng, maka hubby membuat keputusan singgah jab kat Ayer Hitam. Tak beli apa2 pun sbb dalam poket cuma tinggal 30 hengget je..Masa tu lak tak jumpa ATM, so cuci2 mata je.....





Mempelam ni pong besar....rasanya hampir 2kg beratnya....
Bila dapat cari ATM, malas la pulak nak singgah lagi tempat tadi. So cuci mata betul la kami disitu...
Kami singgah jab di bandar Kota Tinggi. Cari buah2an untuk hantaran. Ok la gak bandarnya. Besar la dari Bandar Permaisuri tu...Kami sampai di Lok Heng ( tu pong dah sesat dan ikut jalan lain, gara2 salah arah keluar dari Kota Tinggi ) jam 7.30 malam. Dari Tganu ada 6 kereta. Sesampai di rumah belia yg disewakan oleh Ngah, pihak perempuan menghantar makanan malam. Alang2 perut lapar, so makan je dulu sebelum membuat final touch up pada hantaran2 itu. ( Ada banyak gambar, tapi fikirkan ambik masa nak upload, so malas la nak masukkan ).

Dalam pukul 10.30 lebih, Ngah membawa kami ( adik beradik mak dia - 3 kereta ) ke Tg Balau Resort. Satu tempat lagi yg disewakan Ngah untuk rombongan kali ni. Tak jauh tapi bila badan dah penat, rasa cam jauh je....

Sesampai di situ, mandi dan solat. Tepat jam 1 pagi semua dah ketiduran. Penat.

Pagi2 jam 8 kami dah bersiap ke Lok Heng semula sbb majlis akad nikah jam 9 pagi. Memang tak sempat langsung nak meninjau2 tempat ni....





Sesampai di Lok Heng, semua dah siap sedia nak ke masjid. Terpaksa kelam kabut makan pagi....( hubby la yg g masjid, aku kat rumah belia tu je...malas nak melayan anak2 kat masjid tu nanti )

Akad nikah selesai....







Bersanding ( Lupa lak nak upload gambar aku dan hubby menepung tawar )


Hantaran dari pihak perempuan ( Hantaran dari lelaki takde gambar selonggok hantaran cam ni. Ada gambar satu2 hantaran, malas la upload )

Singgah di R & R Pagoh dah jam 7.30 malam. Berhenti mandi ( aku dan anak2), solat dan makan.
Perjalanan diteruskan. Kami sampai KL jam 11.30 malam. Kepenatan tapi sempatla memasukkan baju dalam mesin baju utk dibasuh sebelum tido.

Hari Khamis ni balik Tganu pulak. Kenduri sambut menantu pada hari Sabtu di rumah mak mertua. Nantu citer pasal majlis sambut menantu pulak...........Ciao

01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


GEMPAR!!!!!... RIBUAN RAKYAT JOHOR BERDEMO <b>...</b> - Omak Kau!!!!

Posted: 14 May 2013 03:13 AM PDT

Dianggarkan tidak kurang 2000 warga Johor yang terdiri dari pelbagai lapisan masyarakat, NGO, guru-guru Agama telah berkumpul di perkarangan Ibu Pejabat Polis Daerah Tangkak, Johor  bagi membantah kehadiran Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Johor bagi Perhimpunan Kebangkitan Rakyat Membantah Penipuan PRU 13 yang dijadualkan akan berlangsung malam Rabu ini.

Maka amat wajar para pengajur terutamanya DSAI sendiri untuk memikirkan sama ada mau meneruskan atau batal terus Perhimpunan tersebut memandangkan bantahan dari rakyat Tangkak amatlah kuat sekali.

Lagi pun bukankah Johor negeri UMNO paling kuat gagah perkasa sekali dalam dunia...PRU 13 yang lalu membuktikan UMNO tetap teguh dan tiada kawasan pun UMNO tumpas.

Kalau tak percaya cuba tanya Ahmad Maslan dan Puad Zakarshi.

01 di johor bahru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


Gambar: Sekitar Karpet Merah Anugerah Blockbuster 2 <b>Di Johor</b> <b>...</b>

Posted: 15 Jun 2013 06:00 AM PDT

Mengambil tempat di Stadium Tertutup MBJB (Majlis Bandaraya Johor Bahru) ini merupakan tahun kedua Anugerah Blockbuster di'adakan dan tahun ini menjanjikan sesuatu yang lebih hebat.

Anugerah Blockbuster 2 menyaksikan sebanyak 16 kategori di'pertanding untuk di'rebut para penggiat filem tanah air.

Majlis karpet merah yang bermula seawal 8.30 malam tadi di'acarakan oleh Tasha Shilla, Hanis Zalikha, Hafizul dan Hefny manakala acara utama di'acarakan oleh AC Mizal & Scha al-Yahya.

Berikut merupakan beberapa keping gambar yang sempat kami rakamkan untuk tatapan anda yang terlepas siaran langsung hari ini. Enjoice!

01 di tangkak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tangkak - Google Blog Search


GEMPAR!!!!!... RIBUAN RAKYAT JOHOR BERDEMO <b>...</b> - Omak Kau!!!!

Posted: 14 May 2013 03:13 AM PDT

Dianggarkan tidak kurang 2000 warga Johor yang terdiri dari pelbagai lapisan masyarakat, NGO, guru-guru Agama telah berkumpul di perkarangan Ibu Pejabat Polis Daerah Tangkak, Johor  bagi membantah kehadiran Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Johor bagi Perhimpunan Kebangkitan Rakyat Membantah Penipuan PRU 13 yang dijadualkan akan berlangsung malam Rabu ini.

Maka amat wajar para pengajur terutamanya DSAI sendiri untuk memikirkan sama ada mau meneruskan atau batal terus Perhimpunan tersebut memandangkan bantahan dari rakyat Tangkak amatlah kuat sekali.

Lagi pun bukankah Johor negeri UMNO paling kuat gagah perkasa sekali dalam dunia...PRU 13 yang lalu membuktikan UMNO tetap teguh dan tiada kawasan pun UMNO tumpas.

Kalau tak percaya cuba tanya Ahmad Maslan dan Puad Zakarshi.

01 di stulang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di stulang - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di stulang</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2013 11:33 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di stulang</b> - Google Blog Search

Posted: 22 May 2013 11:08 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di stulang</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jan 2013 11:25 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di stulang</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jan 2013 11:16 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Rio Azzaro: Makan aje <b>di</b> Ambang 2012

Posted: 31 Dec 2012 11:48 PM PST

Makan Tengahari @ Restoran MS Beriani BBU

Haaaa esok dah nak masuk tahun 2013.Maka bertambah la lagi setahun blog RA ini.Dan entah apa angin bapak RA hari nie lepas je RA bangun jam 1030pagi dia ajak RA makan nasi beriani kat Bandar Baru Uda.Jadi lepas je RA basuh baju dan mandi kami gerak terus ke BBU dan seperti yang di jangka laluan depan Plaza Angsana menuju ke BBU sesak teruk.Tak tahu lah apa yang diaorang nak beli kat Angsana tu lagi.RA terus menuju ke Restoran MS Beriani yang terletak di Jalan Padi Emas yang sederet dengan Restoran Chicken Rice Shop.Kedai ini paling tak banyak menu.Menu nasi berianinya cuma ada Beriani Ayam & Kambing sahaja.Kuah Dalca.Acar buah,Acar Nenas,Papedom itu sahaja.RA mintak Beriani Ayam dan bapak RA mintak Beriani Kambing dan selang seminit Nasi Beriani kami pun tiba.Beriani ini berharga RM8.50 sepinggan dan kalau nak acar buah dan papedom lain kira yea.

 Oklah tu dah kenyang makan misi memecahkan lemak pulak di mulakan.Selepas menghantar bapak RA pulang ke rumah,RA bersiap-siap ke GIM pulak.Saat tu cuaca masih lagi mendung.Lama jugak RA lepak di Gim ini.Dari jam 2pagi sampai 430petang.Jam 4petang hujan pun turun mencurah-curah tanpa henti.Leh nampakkan betapa lebatnya hujan dari lokasi gim RA di Danga Bay ini.

Minum petang a.k.a (Tea Break) @ Kafe 60an Stulang Laut

Setelah habis membakar lemak sekitar 450kalori,sesi pengisian semula pula di adakan setelah menerima hasutan makan oleh kawan-kawan mengeteh RA.Nak mengeteh di Kafe Enam Puluhan kat Stulang Laut katernya.Tapi laluan ke sana sesak teruk di sebabkan air naik dan menyebabkan banjir kecil menutupi sebelah jalan di hadapan Villa Nabila (Laluan pantai Lido ke bandar).Nak tak nak kena redah jugak,jam 525petang barulah RA tiba di Kafe ini.(gambar pun kena edit ikut zaman 60an)

Nostalgia tul tempat ini,RA dah mula ke sini sejak diaorang baru buka sekitar tahun 2002 lagi.Yealah tempat jatuh lagi di kenanglah katakan.Dulu selalu lepak makan kat sini tapi sekarang dah jarang datang.

 Inilah dia menu wajib RA tiap kali datang ke sini.(rasanya tetap tak berubah-sedap)

Mee Rebus Asal Stulang + Nes Bangkok + Roti Sambal


Ehem-ehem,RA makan dulu yea & korang tengok je lah RA makan ini."Bismillah" hehe.

 Inilah pakar-pakar dalam akta hasutan makanan 1999 hehe.(jangan marah haa,gurau jek).Yang paling tepi baju kemeja belang gelap bercermin mata tu paling riuh kat kedai makan ini.Tapi bila makanan dia sampai di atas meja terus terkedu senyap seribu bahasa,bak mulut terkunci bila di patuk dua ekor ular tedung.(aaarrrghhhhhhh - menjerit satu kedai dengar)

  Ini pulak menu tambahan pilihan abang Mork.Cucur ikan bilis....yummy sangat.

Jam 7 petang sesi pergulungan telah pun di buat tetapi sesi ini akan bersambung pada jam 9 malam.Di atas permintaan Abang Mat dan Kak Ros kami akan jumpa lagi jam 9malam di Restoran Nasi Kandar Shafina Johor yang terletak di hadapan Apartment Lagenda di hadapan Tasek Utara.(ala malam tak hujan katernya)

 

MAKAN MALAM @ NASI KANDAR SHAFINA 

Nah amik kau janji nak jumpa kul 9malam,jam 920malam baru si Olie dan Azie sampai.Abang Yunus lak jam 10malam baru dia sampai (dalam perjalanan katernya-maklumlah rumah dia kat Kluang).Dan perancang program pada malam ini iaitu Kak Ros dan Abang Mat tak muncul-muncul,sampai ada orang meracau jerit-jerit tengok filem Cina tau.Penat kitaorang nak tenangkan dia.maklumlah jiwa kacau.(rasa nak balik je lepas dia jerit tu hehe)

01 di pasir gudang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pasir gudang - Google Blog Search


4 Bangla ada IC cuba buang undi <b>di</b> Parlimen <b>Pasir Gudang</b> <b>...</b>

Posted: 13 May 2013 07:07 PM PDT

(Oleh Mohd Arif Juhani)

KUALA LUMPUR 14 MEI: Calon KEADILAN Parlimen Pasir Gudang, Dr Ahmad Faidhi Saidi mendedahkan wujud pengundi asing yang ada kad pengenalan (IC) dan melayakkan mereka mengundi seperti warganegara Malaysia.

Beliau berkata, 'pengundi' itu ditangkap oleh ejen Tempat Mengundi (PACA) ketika dikesan cuba datang ke tempat mengundi untuk membuang undi.

Dr Ahmad Faidhi Saidi3"Empat warga Bangladesh ditahan ketika datang ke tempat mengundi. Di beberapa tempat mengundi lain pun ada. Semua diserah kepada polis untuk tindakan," kata Timbalan Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri (MPN) KEADILAN Johor itu.

Selain itu, beliau berkata, dakwat kekal yang mudah luntur apabila dicuci juga  punca berlaku penipuan apabila ada pengundi mengundi lebih sekali.

"Jumlah pengundi ialah 101,000 orang, agak sukar untuk kita mengesan pengundi yang sama kerana bukan semua orang kita kenal.

"Tetapi berdasarkan kepada maklumat, memang ada ambil kesempatan mengundi lebih sekali menggunakan kaedah licik," katanya kepada Keadilan Daily.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=52036

01 di permas jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di permas jaya - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di parit sulong</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2013 11:20 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2013 07:29 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Chedet – <b>GELANG PATAH</b>

Posted: 11 Apr 2013 12:28 AM PDT

1. Kit Siang is going to contest in Gelang Patah.

2. Why Gelang Patah?

3. Obviously it is because Gelang Patah has a Chinese majority.

4. Obviously Kit Siang is going to play on Chinese sentiments.

5. Johore has been an Alliance/Barisan Nasional stronghold ever since independence. The three races there have been supporting each other in elections. They do not have strong racist feelings.

6. But Kit Siang is going to bring about conflict and antagonism between the races, to wage the Chinese to dislike and hate the Malays.

7. The slogan of the DAP is Malaysian Malaysia, a slogan used by the PAP in the 1964 General Elections. The slogan implies that Malaysia did not belong to all Malaysians equally. It belongs to the Malays.

8. The PAP intended to get the Chinese not to co-operate with the Malays, to end the Sino-Malay " kongsi" of the Tunku in the Alliance Party.

9. Kongsi means not taking all our entitlements for ourselves but sacrificing some so others may get their share.

10. The PAP rejected this "kongsi" principle demanding that everything be based on merit. When Singapore left Malaysia the DAP, the PAP Trojan horse, took up the Malaysian Malaysia slogan. The intention was to draw away Chinese support from the MCA and abandon the kongsi concept with UMNO and the Malays. The meritocracy promoted by the DAP will mean diminishing opportunities for the Malays in education and in business. This will result in the Malays becoming less and less qualified and poorer. Meritocracy is not about sharing but about the winners taking all.

11. When Kit Siang decided to contest in Chinese majority Gelang Patah it is because he wanted the Chinese there and in Johor to reject working together and sharing with the Malays.

12. An unhealthy racial confrontation would replace Sino-Malay cooperation which has made Malaysia stable and prosperous. That cooperation will end when Kit Siang wins Gelang Patah. Even if there will not be violent clashes as seen in many countries where people are divided by race or religion, but confrontation between the three major races in Malaysia will be disruptive and will not be conducive to the development of Malaysia.

13. For this reason the decision of Kit Siang to contest in Gelang Patah will be the focus of the 13th General Election in this country.

14. Will the DAP end Malay-Chinese friendship and cooperation in Johor or will "kongsi" remain the bases of race relations in Johor and in Malaysia?

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved