ads

Khamis, 10 Oktober 2013

01 di bekok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di bekok - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

01 di gelang patah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di gelang patah - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

01 di tampoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tampoi - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

01 di senai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di senai - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

01 di pontian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pontian - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

01 di kukup - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kukup - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


Perjumpaan tidak dirancang <b>di Plentong</b>,Johor Bharu pd malam ini <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2013 03:11 AM PDT

Mengikut jadual awal, saya sepatutnya bermalam di Spore mlm ini. Akan tetapi, terlanjur saya berada di Johor Bharu,sahabat-sahabat yg berada disini ingin berjumpa saya.

Oleh itu, sesiapa yang berhajat untuk dtg ke perjumpaan mlm ini,
sil hubungi Tn.Guru Syawal di HP: 016-7976741 utk maklumat lanjut.
Lokasi : Restoran Permas Jaya, Plentong
Jam : 9 mlm
Sekian.terima kasih.

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Oct 2013 07:18 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Sep 2013 07:13 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Sep 2013 07:20 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Sep 2013 07:12 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Sep 2013 07:19 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Sep 2013 07:04 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Sep 2013 07:37 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Sep 2013 07:21 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Sep 2013 07:18 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Prima Riders Cycling Club (PRCC): <b>Plentong</b> Epic Ride 2013 - 26 <b>...</b>

Posted: 27 May 2013 05:47 AM PDT

Plentong Epic Ride 2013 penganjuran kali ke-4 oleh Cyclemotion dan merupakan penyertaan kali ketiga setelah berehat selama setahun pada 2012. Makin hebat serta mencabar trek pada kali ini walaupun terdapat laluan yang sama tetapi keseronokan tetap terasa. Tak perlu diulas tentang trek yang disediakan memang cukup mencabar serta memenatkan. Laluan singletrek memang terbaik...puas melayan singletrek yang disediakan.... memang cukup berbaloi dengan keadaan trek yang kurang berlumpur serta licin disebabkan bukan diadakan pada bulan November seperti tahun sebelumnya.

Walaupun hujan turun dengan lebatnya diakhir kayuhan namun sedikit pun tidak mematahkan semangat untuk berkayuh sehingga ke garisan penamat. Trek Plentong merupakan antara trek yang terbaik yang terdapat di Malaysia.....bersabar menanti Plentong Epic Ride 2014 pada tahun hadapan....

Plate Number yang menarik...masih mengekalkan size yang kecil...

Berdebar di garisan permulaan....

Bersama Fairuz....seperti tahun sebelumnya...

Front rider....ramai warganegara luar dari Singapore yang terdiri dari pelbagai negara...

Briefing dari Saudara Ayup....
Seramai lebih kurang 800 penyertaan pada kali ini...
Pelbagai negara menyertai epic kali ini....

Kayuhan bermula pada pukul 8.20 pagi...
Bukit yang pertama didaki...dulu bukit ini merupakan bukit check point yang terakhir sebelum menuju garisan penamat....berkayuh melawan arah pada kali ini...

Pendakian yang tak sudah-sudah telah bermula...

Antara laluan yang menarik...pokok berkanopi....dulu merupakan check point keempat...

Pendakian di ladang sawit...
Pendakian di menara pencawang....
Check Point 1....sampai pada pukul 9.45am....baru 17km...dulu kawasan ini merupakan tempat menunggu kepada rider-rider yang chicken loop....
Pendakian di menara pencawang sekali lagi.... kali ini lebih tinggi lagi....adduuhhh..letihnya...

Sampai di puncak pencawang.....

Ingatkan dah sampai puncak...dah tak ada climbing...rupanya kat depan sayup jea bukit....

Layan downhill dulu... lepas ini nak kena climbing lagi....
Alamak....kawasan berlumpur pulak...habis kasut tenggelam...

Dah tak larat...tolak jea laa.... sayup jea tengok bukit kat belakang tuu....

Sampai di Check Point 2 pada pukul 11.30am....

Kawasan terbuka....panas betul time nie....
Check Point 3...sampai pukul 12.40pm....

Refill air dulu.... cuaca panas...

Laluan anak sungai seperti tahun sebelumnya....cuaca sudah mula berubah...mendung nak hujan.....

Sampai di garisan penamat dalam keadaan hujan lebat pada pukul 1.33pm....
Acara lucky draw dalam keadaan hujan lebat...

Acara diadakan di gelanggang basketball Kampung Plentong Baru...

Hadiah kenangan dari Plentong Epic Ride...

Puncak paling tinggi...400ft

Jarak keseluruhan lebih kurang 50 kilometer...

Prince Town Knight: <b>Plentong</b> Epic Ride 2013.

Posted: 27 May 2013 01:55 AM PDT

Plentong Epic Ride Review :
Tahniah kepada otai2 Cyclemotion di atas penganjuran PER13 yang cukup cemerlang. Bukan mudah ye nak buat trail 52km Offroad mcm tu.. korang cakap la marking tak clear la..tak jumpa CP1 laa.. itula.. inilaa cabaran EPIC.. kan Cap Ayam Tua dah cakap .. kalo 50m tak jumpa marking terus patah balik..
Aku yang ikut bro Sham, YB, Capt Neo  waktu nak buat trail ni beberapa minggu lps amat memahami kesusahan diorang.. terima kasih atas jasa diorang yg bawak aku masuk training di plentong & hasilnya.. Stumpjumper 29er Powered by Sram XX with snake skin renegade is the truely answer...  hehehe.. mmg advantage kat aku pasal sikit sebanyak aku tau pasal trail semalam.. tak sia2 pengorbanan tak masuk BP Cops event minggu lepas.
Adat main beskal.. suka.. duka.. jatuh.. bangun.. apapun yang penting semangat setia kawan..
No plate : Pastinya terbaik hasil tangan IR Azman Bilaji. Dia siap ada special plate ngan wajah terpampang kat depan. Kalo korang nak .. boleh order ngan hj.. murah je RM5 sekeping... ada sarung kepala.. yg lain2 entah aku pun x nengok lagi.. yg penting baju terbaik...
T Shirt - terbaik.. design cun.. takde tulang.. kain baik..
Walaupun captain neo ada masalah utk dptkan gelung dari redbull, giant @ S2H, saya rasa pintu gerbang yg sedia ada tu dah cukup baik.. kekalkan had maksimum registration kpd 800.. senang nak handle.. tak la sesak sgt kat starting line.. Traffic pun ok.. cuma bila nak masuk tu ada pulak sebijik estima nak lalu.. nasib baik sempat ketepi..
Memang terbaik.. cukup segala recepinya.. cuma takde rentas sungai je.. mmg ditunggu2 oleh rider2 tegar PTK yg gemarkan cabaran lasak.. kalo jambori tu 30-40km tak puas.. pukul 10.30 dah sampai finish line .. nah amik ko.. dengan marking trail yg agak mencabar.. antara punca Tuan Zali, Inspector Bilman, See, Lan Sawa & along yg tersesat tak jumpa CP1 & Bukit pencawang.. kesian diorang.. Boleh dikatakan semua rider PTK ada sesat sikit.. tetapi semuanya beringat.. 50m tak jumpa patah balik...
Starting to CP1 (17km)- awal2 je jumpa 2 batang sawit tumbang.. bila masa pulak la pokok ni tumbang..last week takde.. jamm sikit kat situ.. awal2 dah bagi bukit rumput .. jalan ke CP1 mmg memenatkan.. bukit tak abis2.. jalan x rata.. single trail ... bontot dah melecet ni... kat sinilah ramai rider yg sesat bila masuk single trail.. yang peliknya..macam mana diorang boleh jumpa marking jalan chicken route.. pelik aku.. kene check dgn Sham CM nie..
CP1-CP2 (14km) - di sini paling tough.. single trail sampai muntah.. bila lah nak abis.. tapi syok.. Rafid sampai mabuk.. sampai kat bukit pencawang mmg menolak lah.. dekat 100m menolak.. pergi nolak.. balik pun nolak.. mmg paling menguji mental ..  downhill best.. berlekuk lekuk...sampai bawah bubur.. bau mcm2..  bila dlm hutan pulak.. trail bubur.. mmg menjahamkan beskal.. mmg meletihkan.. 
Sampai CP2 .. dgr cerita ada BBQ.. tp aku tak dpt rasa.. sibuk kejor mat salleh..
CP2- CP3-CP4-Finish line  - kat sini dah relak sikit.. kudrat habis.. tinggal semangat ajelah yg tinggal.. nasib baik dia tak bagi lagi mcm CP1-CP2.. kalo tak pewai abis ni
4. Medal - Pun terbaik.. gantung kat leher lenguh tau.. lebih2 lagi sapa yg dapat emas berkilau2 tu.. hehehe.. yg silver.. bronze.. jgn kecewa.. lesen MTB tetap ada.. boleh tutup mulut Shukri yg sibuk je selama ni cerita pasal lesen ni..
5. Harta Rampasan - Hj man dapat bag deuter hasil cabutan mr T.. nie betul2 yea CAT.. bukan tipu tau.. Bilman menebus kekecewaan sesat dlm trail dgn bawak balik Fork Epicon.. Amir dpat t shirt.. boleh tahan jugak jugak hadiah kat sini
6. Makanan  - Paling mengecewakan.. aku ni orang jawa.. mestilah nak makan nasik.. manalah bole makan hot dog.. teringat lauk kampung sayur labu masak lemak, ikan kering, ayam ungkep, ikan kering, sambal belacan kat Janda Baik.. tapi apa boleh buat.. dah international event..
1. Hj Man paling kecewa semalam. Orang pertama sampai finish line. Beskal problem lagi.. itulah jgn sebut2 nak tukor beskal.. kan si lefty tu merajuk.. nah .. amik ko medal 999.. tp takpe yg penting ..balik bawak bag Deuter
2. Entah macam mana 2 anggota Polis kita boleh sesat? adakah suratan @ kebetulan? mmg terpancar wajah kecewa Tuan Zali & Bilman.. tidak dapat meneruskan kesinambungan pencapaian di BP Cops.
3. Ghost Rider.. YB Azhar.. tiba2 boleh ngayuh pulak.. tapi takpelah.. agaknya nak race ngan aku kot..
4. Saiful Adli @ Lobang juga kecewa.. tayar bocor di km13.. masa ni dia mmg dah jauh kat depan.. bayang dia terus hilang.. takpelah.. walaupun pancit masih dapat mas tau
5. Champ Army Aviation 2013, gugur di plentong.. silap strategi.. pulun awal sampai abis tenaga.. bila sampai CP2 terus gelap dunia.. takpe ateng ..cuba lagi.. siap nak buat perjanjian ngan ajip dan arief nak chicken bersama.. tapi berjaya jugak meneruskan kayuhan sampai ke finish line
6. Azmi.. kayuh santai katanya.. nak jaga tayar takut bocor.. janji dapat lesen.. tapi dgr kata kat bukit pencawang ada insiden "air panas..airpanas".. abis semua rider ketepi..
7. Yassin Paling mengejutkan.. hanya 2 rider dibelakang fauzan.. itu baru upgrade ztr ngan hub HOPE.. kalo dah tukor fork ngan frame carbon.. ehmmmm
8. Lukman.. abis 3 kiub power gel.. sebatang power bar.. itu pun krem..
9. Rafid..  biasanya orng pegi laut aje mabuk.. rupa2nya layan single trail kat plentong pun boleh mabuk...
10. Terima kasih buat Shukri & Sam combat yg jadik sweeper semalam..
11. Tahniah buat Noran.. walaupun chicken takpe.. janji enjoy.
Apa2pun tahniah juga buat crew2 ptk yg siap buat BBQ kat CP2.. rugi tak berenti semalam....
Mr T 31, Amir 40, Lobang 56, YB 70, Azmi 71, Lokman 76, Dayat 128, Arab Kapet 139, Fauzan 152, Yassin 154, Tok Moh 180, Salehudin, Ateng 231, Arief 232, Ajib 233, Epin 262..
Sesat tak jumpa CP1 .. Bilman, Tuan Zali, See, Along, Lan Sawa
Paling cepat sampai FInish LIne - Hj Man

Prima Riders Cycling Club (PRCC): <b>Plentong</b> Epic Ride 2013 - 26 <b>...</b>

Posted: 27 May 2013 05:47 AM PDT

Plentong Epic Ride 2013 penganjuran kali ke-4 oleh Cyclemotion dan merupakan penyertaan kali ketiga setelah berehat selama setahun pada 2012. Makin hebat serta mencabar trek pada kali ini walaupun terdapat laluan yang sama tetapi keseronokan tetap terasa. Tak perlu diulas tentang trek yang disediakan memang cukup mencabar serta memenatkan. Laluan singletrek memang terbaik...puas melayan singletrek yang disediakan.... memang cukup berbaloi dengan keadaan trek yang kurang berlumpur serta licin disebabkan bukan diadakan pada bulan November seperti tahun sebelumnya.

Walaupun hujan turun dengan lebatnya diakhir kayuhan namun sedikit pun tidak mematahkan semangat untuk berkayuh sehingga ke garisan penamat. Trek Plentong merupakan antara trek yang terbaik yang terdapat di Malaysia.....bersabar menanti Plentong Epic Ride 2014 pada tahun hadapan....

Plate Number yang menarik...masih mengekalkan size yang kecil...

Berdebar di garisan permulaan....

Bersama Fairuz....seperti tahun sebelumnya...

Front rider....ramai warganegara luar dari Singapore yang terdiri dari pelbagai negara...

Briefing dari Saudara Ayup....
Seramai lebih kurang 800 penyertaan pada kali ini...
Pelbagai negara menyertai epic kali ini....

Kayuhan bermula pada pukul 8.20 pagi...
Bukit yang pertama didaki...dulu bukit ini merupakan bukit check point yang terakhir sebelum menuju garisan penamat....berkayuh melawan arah pada kali ini...

Pendakian yang tak sudah-sudah telah bermula...

Antara laluan yang menarik...pokok berkanopi....dulu merupakan check point keempat...

Pendakian di ladang sawit...
Pendakian di menara pencawang....
Check Point 1....sampai pada pukul 9.45am....baru 17km...dulu kawasan ini merupakan tempat menunggu kepada rider-rider yang chicken loop....
Pendakian di menara pencawang sekali lagi.... kali ini lebih tinggi lagi....adduuhhh..letihnya...

Sampai di puncak pencawang.....

Ingatkan dah sampai puncak...dah tak ada climbing...rupanya kat depan sayup jea bukit....

Layan downhill dulu... lepas ini nak kena climbing lagi....
Alamak....kawasan berlumpur pulak...habis kasut tenggelam...

Dah tak larat...tolak jea laa.... sayup jea tengok bukit kat belakang tuu....

Sampai di Check Point 2 pada pukul 11.30am....

Kawasan terbuka....panas betul time nie....
Check Point 3...sampai pukul 12.40pm....

Refill air dulu.... cuaca panas...

Laluan anak sungai seperti tahun sebelumnya....cuaca sudah mula berubah...mendung nak hujan.....

Sampai di garisan penamat dalam keadaan hujan lebat pada pukul 1.33pm....
Acara lucky draw dalam keadaan hujan lebat...

Acara diadakan di gelanggang basketball Kampung Plentong Baru...

Hadiah kenangan dari Plentong Epic Ride...

Puncak paling tinggi...400ft

Jarak keseluruhan lebih kurang 50 kilometer...

<b>Plentong</b> Bakery & Catering: Durian Crepe <b>Di</b> Johor Bahru

Posted: 02 Sep 2013 02:45 AM PDT

Ramai yang mencari Durian Crepe di Johor Bahru... Premis kami terletak di Permas Jaya berhampiran Jusco Permas Jaya. Oleh itu..bagi yang mencari Durian Crepe Pasir Gudang, Durian Crepe Permas Jaya, Durian Crepe Plentong mahupun Durian Crepe Johor Bahru...anda boleh datang ke premis kami.
PlentongBC merupakan pengeluar durian crepe dari Disember 2012. Setiap hari produksi kami membuat durian crepe bagi menjamin kualiti dan kesegaran. Kami memilih durian yang terbaik bagi menjamin kesedapan durian crepe.
Bagi yang tidak berminat dengan durian...pilihan lain iaitu BlackForest Crepe dan juga Choc-Oreo Crepe boleh didapati di premis kami.

Perkhidmatan Catering <b>Di Plentong</b>,Johor. - sajian ibunda enterprise

Posted: 14 Apr 2013 09:31 PM PDT


Catering Sajian Ibunda Enterprise di Dewan Serbaguna Taman Plentong Baru..

 Dibawah ini disertakan beberapa menu pilihan keluarga mempelai....
 


01 di lok heng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di lok heng - Google Blog Search


Lelaki 8 rekod jenayah maut ditembak di kuil <b>di Gelang Patah</b> <b>...</b>

Posted: 31 Aug 2013 07:39 AM PDT

August 31, 2013   ·   18 Comments

KOTA TINGGI 31 Ogos – Seorang lelaki yang memiliki lapan rekod jenayah mati ditembak ketika sedang melakukan ritual di sebuah kuil di Taman Nusantara, dekat Gelang Patah, Johor Bahru, malam tadi.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff berkata, mangsa, K.Jaganathan, 37, berada di dalam kuil itu bersama isteri dan anaknya sebelum ditembak dari jarak dekat dalam kejadian kira-kira pukul 7.30 malam.

"Dipercayai suspek merupakan dua lelaki bermotosikal dengan seorang daripadanya memasuki kuil itu lalu melepaskan beberapa das tembakan ke arah mangsa. Kedua-duanya kemudian melarikan diri bersama kenderaan itu," katanya ketika ditemui pemberita, di sini, hari ini.

Mohd. Mokhtar berkata, Jaganathan yang tinggal di Taman Universiti, dekat Skudai, dihantar ke sebuah klinik sebelum disahkan meninggal dunia.

Mayatnya kemudian dihantar ke Hospital Sultanah Aminah, Johor Baharu, untuk bedah siasat, katanya.

Beliau berkata, susulan dari itu, polis berjaya menahan seorang individu berumur 30-an pada kira-kira 10 malam tadi di kawasan Gelang Patah bagi membantu siasatan.

Katanya, pasukan khas yang diketuai Pemangku Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Johor ACP Azizan Anan sudah ditubuhkan bagi menyiasat kes itu. "Polis percaya dapat menyelesaikan kes itu dengan penahanan individu terbabit," katanya. – BERNAMA

By


Kit Siang jemput Mahathir bertanding <b>di Gelang Patah</b> | roketkini.com

Posted: 01 Apr 2013 10:09 PM PDT

JOHOR JAYA, 2 APRIL: Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang yang akan bertanding di Gelang Patah mempelawa bekas Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad bertanding di kerusi Parlimen itu bagi menentukan samada karier politik beliau atau Mahathir yang berkubur.

Beliau berkata, ini kerana Mahathir ketika membantu kempen UMNO/Barisan Nasional (BN) di Johor meminta rakyat negeri itu menamatkan karier politiknya di Gelang Patah pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) nanti.

Selain itu, Mahathir juga menganggap tindakan Kit Siang bertanding di kubu kuat UMNO di Johor sebagai tidak masuk akal dan bodoh sebaliknya boleh menerima jika pemimpin veteran DAP itu bertanding di Pulau Pinang, Melaka atau Perak.

Bekas Perdana Menteri paling lama memerintah iaitu 22 tahun juga meminta rakyat Johor memastikan Kit Siang kalah di Gelang Patah antara Parlimen yang menjadikan negeri itu kekal sebagai 'deposit tetap' BN.

"Mahathir tidak mahu rakyat Johor ubah dan tukar kerajaan yang diterjaui BN sekarang, sebaliknya mengalahkan pemimpin veteran DAP itu di Gelang Patah.

"Mengikut Mahathir BN sudah tukar enam Perdana Menteri sejak merdeka, tetapi Kit Siang masih tidak berubah dan sepatut patut beri peluang kepada anak cucu beliau," kata Ahli Parlimen Ipoh Timur itu ketika melawat Taman Molek, di sini, semalam.

Menurut Kit Siang, Mahathir sebenarnya belum bersara daripada politik sebaliknya sekarang dia lebih berkuasa daripada sebelumnya sehingga mampu memaksa Tun Abdullah Ahmad Badawi melepaskan BN kalah teruk pada PRU 2008.

Katanya, Mahathir juga baru-baru ini secara terbuka mengancam untuk menjatuhkan Datuk Seri Najib Razak sebagai Perdana Menteri jika BN gagal mencatat kemenangan lebih baik pada PRU-13 nanti.

"Tidak keterlaluan kalau saya katakan Mahathir adalah sebenarnya "de facto" Perdana Menteri, yang ditakuti Najib kerana boleh menentukan nasib politik Najib," katanya.

Menurut Kit Siang, berdasarkan pengaruhnya yang kuat dalam UMNO, beliau mencabar Mahathir bertanding di Gelang Patah supaya rakyat Johor memutuskan samada beliau atau Mahathir akan dikuburkan.

"Saya bersedia menyerahkan karier politik saya kepada pengundi Gelang Patah, yang terdiri daripada 53 peratus pengundi Cina, 33 peratus pengundi Melayu dan selebihnya 12 peratus pengundi India.

"Sanggupkah Mahathir menamatkan karier politiknya untuk ditentukan pengundi Gelang Patah yang mendakwa menjadi kubu kuat BN setelah memenangi dengan majoriti 9,000 undi pada PRU 2008 dan lebih 31,000 undi pada PRU 2004," tambahnya. – Roketkini.com

Ketua kumpulan Geng 21 mati ditembak <b>di Gelang Patah</b>, Johor

Posted: 30 Aug 2013 05:04 PM PDT

Ketua kumpulan Geng 21 mati ditembak - Kejadian kes tembak-menembak dan pembunuhan di Malaysia terus berleluasa apabila terbaru seorang lagi ketua kumpulan kongsi gelap berusia 37 tahun mati ditembak dihadapan ahli keluarganya ketika sesi upacara sembahyang di sebuah kuil di Gelang Patah, Johor.
Mangsa yang dikenali sebagai K. Jeganathan didakwa sedang berada dalam kuil bersama isteri dan tiga anaknya sebelum didatangi dua lelaki yang memakai topi keledar dan melepaskan beberapa das tembakan kira-kira pada jam 7.30 malam.
Sejurus kejadian pantas itu, Jeganathan yang merupakan ketua kumpulan Geng 21 terus dikejarkan ke sebuah klinik di Gelang Patah, namun dia disahkan meninggal dunia sebaik tiba di sana. Mayatnya dibawa ke Hospital Sultanah Aminah untuk dibedah siasat, dipetik dari mstar.
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved