Sabtu, 4 Februari 2012

01 di masai johor - Google Blog Search

01 di masai johor - Google Blog Search


Jawatan Kosong Customer Relation Rep Vacancy in <b>Masai</b>, <b>Johor</b> <b>...</b>

Posted: 02 Feb 2012 03:10 PM PST


We are an established company distributing consumer and pharmaceutical products and have an Immediate vacancy for the following position:

CUSTOMER RELATIONS REPRESENTATIVE
Requirements:
- SPM or equivalent
- 1-2 years working experience
- Good command of English and Bahasa Malaysia
- Computer literate
- Valid driving license with own transport

We offer a 5-day work week

Interested applicants, please send in your detailed resume stating contact no, current & expected salary and a recent passport-sized photograph to Please Login or Register to apply this job online. or mail to:

SUMMIT COMPANY (M) SDN BHD (007775-T)
8 Jalan Masai Lama, Seri Alam
81750 Masai, Johor

Only short-listed candidates will be notified.

Subscribe to MalaysiaJobs.biz by Email now to receive FREE jawatan kosong malaysia jobs information direct to your email.

Search Malaysia Jobs in 2012 :

Environment consultancy firm at johor

Full content generated by Get Full RSS.

Nak kenal orang <b>Johor</b> Macam mane ekkk?? | haku punyer suke

Posted: 01 Feb 2012 07:01 PM PST

Assalamualaikum
ape khabar semua, sihat tak ekk??? semua dah makan ke belum ekk???
hahhahaa...hari ni baca email pasal orang johor, cara-cara nak kenal orang johor... aku orang pahang so aku tak tahu la betul ke tak ni.. tapi dari ape yang aku baca dan dari ape yg aku tengok dari kawan-kawan aku yang asal  dari johor macam betul aje.... meh la layan sikit cara - cara nak kenal orang johor....melalui trademark mereka....kalau kawan-kawan korang orang johor try cek trademark dorang ...

1.They end 9 out of 10 sentences with Ekkk… 
Ekk ialah trademark orang Johor. Digunakan di hujung SETIAP ayat menggantikan tanda soal (question mark). Contoh :- Ni awak punyer ekk? Nama awak saper ekk ? Kenapa kite kaler tak cantik ekk ? Dan macam-macam ekk lagi.

2. They refer to Johor Bahru as Johor and not JB. 

Kalau orang di negeri Johor sebut Johor, it meant Johor Bahru (JB), the city dan bukan Johor, the state. Biasa digunakan oleh mereka yang tinggal di luar bandar Johor Bahru seperti di Masai-chusettes umpamanya. Contoh : Beb, gua nak turun Johor laa. Lu mahu ikut gua tak? So, if you ARE already in Johor, tak kira di daerah mana – if the locals kata nak pergi Johor, it means nak ke Johor Bahru. Jangan pulak buat lawak bongok berkata, "Eh, lu kan dah ada kat Johor?" Or worse, jangan memandai nak tambah ekk with that question.

3. They pronounce Muar as MUOR. 

(kena juih bibir sikit) In fact you pronounce everything that ends with "AR" as "OR".Contoh : Aku kena pakai seluor besor untuk main bolor kat Muor besok. (Aku kena pakai seluar besar nak main bola di Muar besok). besar, BESOR ? Slipper , SLIPPOR ? Aku tergelak. Lapo (lapar), penampor (penampar), ulor (ular), pagor (pagar) dan lain-lain.

4. They are brash with a CRAZY sense of humour. 

Honestly, belum pernah jumpa orang Johor yang serious or square to a T. Or cannot take a joke. Walaupun pendiam atau pemalu , but their sense of humour boleh tahan gak. Almost all of them are either loyar buruk or bigor. Baik di kampung mahu di Bandar.

5. Diorang ada ENDUT. 

Kalau tak pernah berendut, sure pernah ada endut or busuk-busuk pun teringin nak ada endut. Contoh ayat : Haa… kau dah ada endut yer ? Kau pergi berendut kat mana ? Orang berendut dia pun nak berendut.
** endut ni ape???? x pernah dengar
6. Diorang Makan Gula Tarik, Sagun, Gula Kandy, Bobotok… . Dah lama tak tengok atau makan gula tarik, sagun or kandy. Ada lagi ke bebenda ni kat Johor ?

7. Pernah (or berangan nak) jadi Mat Rock . 

Rasanye sebab kedudukan Johor dekat dengan Singapore, sebab itulah pengaruh Barat di Malaysia masuk melalui Johor dulu. Itu teori je lah. So, tak heranlah kalau kumpulan Rock kat Malaysia ini semua ada susur galur dari Johor. Amy, Zainal Abidin, Nash etc. Boleh pakai ke teori ni?

8. Kenduri Kawin Ada Telur Pindang 

Telur pindang ialah telur ayam yang direbus dengan segala macam rempah dan dedaun untuk mendapatkan that special taste. Lepas rebus, telur akan berwarna cokelat. Both kulit dan isi. Normally orang buat telur pindang ni for special occasion, seperti majlis perkahwinan. Zaman dulu-dulu, you can tell the social class of the tuan rumah – normally orang kaya-kaya jer buat telur pindang ni sebab ianya rumit dan makan masa berjam-jam therefore menggunakan kos yang tinggi.

9. Tidur atas LECA 

(rhyme with letak and baca, the non-baku way). Baju simpan dalam GEROBOK. Tido pakai GEBOR.

10. They never watch RTM 

sebab semua cerita dah tengok kat TV Singapore! When I was growing up, prang cukup suka tengok TV Singapore sebab iklan dia semua dari overseas, very menarik. Besides the cerita yang terkinilah. Well, TV Singapore cuma dapat ditengok oleh penduduk JB dan kawasan yang sewaktu dengannya. As you go further up north (of Johor), you can see aerial TV semua setinggi pokok kelapa – semata-mata nak dapatkan siaran from Singapore!
** yang ni betul kot..kadang2 tv3 pun jarang tengok sebab asyik layan tv singapore
Full content generated by Get Full RSS.

sUKA jALAN: Ombin <b>di</b> Kong Kong, <b>Masai</b>, <b>Johor</b>

Posted: 15 Dec 2011 09:18 PM PST

Ha... ambik kau. Seronok tau jalan2 di tempat2 yg orang lain pun tak pernah sampai. Full content generated by Get Full RSS.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads