Rabu, 29 Februari 2012

01 di stulang - Google Blog Search

01 di stulang - Google Blog Search


Memancing ikan <b>di Stulang</b> Laut JB

Posted: 29 Feb 2012 01:43 AM PST

Assalamualaikum and Hello.


Ish, memancing konon. Mana ada memancingnya, tengok PakLong kite memancing je ada lah! Tapi, disebabkan kitorang gerak lambat jadinya, sampai maghrib pun takdapat satu ikan pun. Sedih. Sebenarnya PakLong ada ajak pergi practice memancing dekat mana entah, tapi kite bangun lambat. Hehehe takjadi pergilah gamaknya. Nak jugak belajar kann. Ilmu tu kan ada kat mana-mana je.


Masa kitorang sampai je kat Stulang, air dah surut dah. So, kenalah tunggu sampai air pasang balik. Pergh memang keras lah tunggu air tu pasang. Laut kan, bukan pool. Kalau pool kejap je nampak beza dia. Ergh sengsara gila tunggu kat situ. Kerja melantak je tunggu air and ikan. Then PakLong ajar cmne nak letak umpan lah and itu ini. Tapi PakLong cakap kita buat takdengar je sebab tengah taksabar nak dapat ikan. Heuheu.





I perasan something kat sana that is ... banyak gila alcohol bersepah2 tau. Geli ja. And bau dia, takpayah cerita. Nak muntah tau tak! Tapi I taknak cemarkan blog ni dgn cerita tu. Actually I nak cakap, sepanjang I duduk Shah Alam and terperuk kat sana, I dah takdengar sangat cerita pembangunan kat JB ni. Mana taknya, I balik Jb pun masa I cuti sem je. Jarang sangat nak balik cuti mid-term tu. Bukan malas balik ke, takrindu ke tapi I taksuka naik bus. I taksuka nak turun dekat Larkin yang macam-macam perangai. Takkuasa! So terpaksalah tahan rindu tunggu Mama amek I cuti sem.


Oleh itu, oleh itu tau! I mcm dah taktau lah mcm tempat2 baru kat JB ni. Jalan2 baru semua I taktau. Dah lah jalan lama pun takmahir apa lagi jalan baru.


Nak kata cuti ni nak explore Jb ni pun takdapat sebabnya, kena jaga CC and takde orang nak bawak I jalan-jalan. Sedih betul. Tu yang power spect pun bertambah! Asek mengadap laptop and pc je -.-


Okay, tu je nak bagitau. Nnt kalau I dah pandai memancing jgn harap I dpt update selalu hikhik hiperbola


Bye bye!


Thanks For Reading Dear One :)

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads