Selasa, 7 Ogos 2012

01 di benut - Google Blog Search

01 di benut - Google Blog Search


saifulam-agrofarm: KURSUS CENDAWAN <b>DI BENUT</b>,PONTIAN <b>...</b>

Posted: 04 Aug 2012 07:47 PM PDT


BERMINAT MENYERTAI KURSUS PENANAMAN CENDAWAN PADA 8 SEPTEMBER 2012 (SABTU).BOLEH HUBUNGI SAYA SEGERA 0137501589.YURAN HANYA RM150 SAHAJA.DI BERIKAN SIJIL,VCD,NOTA DAN KIT PENANAMAN CENDAWAN.PROMOSI KURSUS DENGAN BAYARAN YURAN TERENDAH RM150 SAHAJA....PELUANG DI BUKA SEKARANG.

PAR <b>Benut</b> Santuni Suhadi - Mtd-<b>Benut</b>

Posted: 27 Jul 2012 08:33 PM PDT


PONTIAN – Seorang warga emas, Suhadi Midi, 78, disantuni Pusat Aduan Rakyat (PAR) Zon Benut di kediamannya Kampung Parit Betak Darat, dekat sini, baru-baru ini.
Menurut Penyelianya, Ustaz Atan Gombang, Suhadi memerlukan bantuan orang ramai kerana sumber pendapatannya diperolehi daripada 2 ekar tanah yang ditanam nenas.
Selain itu, keadaan fizikal dan rumahnya yang uzur seolah-olah sukar untuk dipercayai bahawa masih lagi ada insan yang seperti itu dalam sebuah negeri 'maju' Johor ini.
"Kita percaya, sempena bulan puasa ini, ramai yang ingin menyumbang. Dan ada baiknya insan seperti Pak sumadi ini dibantu. Insya Allah, kami akan cuba mengenengahkan kepada pihak berkaitan," kata Ustaz Atan dalam respon ringkasnya.
Ketika Sumadi ditemui di kebunnya, pihak kami berkesempatan membeli nenas hasil daripada tanamannya dengan harga RM1.50 sebiji dan pihak yang memerlukan nenas dialu-alukan terus membelinya di situ.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads