Khamis, 18 Oktober 2012

01 di kota tinggi - Google Blog Search

01 di kota tinggi - Google Blog Search


TENGGARA is SOUTHEAST: CIKGU MALA HAMPA <b>DI KOTA TINGGI</b>

Posted: 14 Oct 2012 10:04 AM PDT

Kelmarin Cikgu Mala dan rakan-rakannya ada ke Kota Tinggi. Malamnya berceramah dan siangnya "konon" menyampaikan bantuan kepada orang susah.
Kesian Cikgu Mala dan rakan-rakannya. Di Kota Tinggi terpaksa beri bantuan kepada kaum Tionghua. Maka susah le sikit PAS nak masuk jarum kat orang Melayu di Kota Tinggi ni. Maklumlah, di Kota Tinggi ni tak ada orang Melayu yang betul-betul susah. Majoritinya adalah warga Felda yang dah mewah, dah hidup senang, makmur serta sejahtera hasil wawasan pemimpin UMNO terdahulu.
Sewaktu Felda mula bukak dulu, ramai juga yang dapat jadi peneroka balik semula ke kampong kerana tak yakin dengan wawasan pemimpin UMNO terdahulu. Kini bila melihat rakan-rakan yang dah berjaya, baru rasa menyesal.
Begitu juga dengan wawasan transformasi Felda pada hari ini. Hasilnya bukan esok lusa dapat dilihat, tetapi dalam suatu jangka masa nanti, mereka yang menentang pasti akan menyesal. Percayalah...akal pemimpin BN dan UMNO lebih panjang untuk memakmur dan mensejahterakan rakyat dari akal pemimpin PAS dan Pakatan yang sinting!

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads