Jumaat, 4 Januari 2013

01 di desaru - Google Blog Search

01 di desaru - Google Blog Search


munnafendy.com: Apa yang menarik <b>di</b> Lotus <b>Desaru</b> Beach Resort? :)

Posted: 02 Jan 2013 04:00 PM PST

Ist time ni nak buat entri ala-ala travelog. Maybe agak panjang sikit lah..malas pulak rasa nak buat part by part..kalau korang ada plan nak bercuti kat sini boleh la baca satu-satu.
Untuk KOS PENGINAPAN, boleh refer kat entri ni.
Untuk LOKASI korang refer je lah kat google map..hehe.. Pi pakai GPS, confirm jumpa :p
Besar & selesa. Saya, akak & abang amik 1 suite 3 bilik. Of course la dengan pasangan masing-masing kan. Hehe..same like other hotel, towel & toiletries disediakan. TV, kettle, peti ais, meja makan, iron room (kat luar) pun ada. Kalau nak internet kena request lah, bayaran dalam RM10 rasanya..kitorang tak amik wifi pun sebab masuk bilik untuk mandi n tidur je. Banyak aktiviti luar.


Takde lah besar mana, tapi boleh la nak buat budak-budak hepi. Jangan ingat dia macam Sunway Lagoon heh! Yang lecehnya setakat themepark cinonet macam ni pun mesti sentiasa pakai wristband..banyak nau mata-mata yang memerhati. So far, we enjoyed here! (Psstt..tuala diberikan)
Kat dalam themepark ni ada pool,


Playground untuk budak-budak,

Tak terfikir pape pun bila 1st time tengok kelapa besar nih...apa benda la ramai-ramai menunggu kat bawah tu? Sekali bila dah join, syok bah kana hantam itu air kelapak!!!!!

Ey jelesnya tapi kena noted jugak yang ini. I tak boleh main! Tak selamat untuk preggy mommy...takut kena langgar dengan orang belakang. Menunggu ja lah kat ending part sambil buat muka kesian...Ngeeee~




Yang ini, ladies semua duduk tepi because MUST wear swimming suit. I didn't bring mine, mana muat lagi dah nak pakai dengan perut boyot. Kena beli baru yang longgar2 sikit (dah beli malam tadi...hehehehe). Yang ini tuala pun diberikan (kena tunjuk kad). Swimming suit ada disediakan sebenarnya, kalau tak silap sewa sekali pakai RM45 camtuh...uiii~

Dah termasuk dalam pakej, cuma lunch sahaja pandai-pandai cari sendiri. Kalau malas keluar, boleh jugak amik lunch sekali. So far, makan ok2 je. Ada yang sedap, ada yang extra sedap, ada yang macam makan getah! Weeee~




Tak ramai yang berani nak turun mandi kat pantai...sebab ombak memang kuat. Pakat bersidai ja kat tepi. Dapat celup kaki kat air masin kejap pun jadilah kan...jauh datang tau.. :p Kalau hari biasa agaknya mesti lagi happening sebab ada sailing boat, flying fish, jet ski, banana boat...macam2 lagi la. (tapi rate agak mahal berbanding PD & Langkawi).


Aktiviti lain & persekitaran
Sesuai dengan moto Resort for all reasons. Eceh. Agak happening, mungkin sebab orang ramai dan sporting, kawasan yang luas dan ada game yang disediakan..so tak lah boring sangat :)







Last but not least,

Kesimpulannya....kami sangat happy kat sini. Tu je..haha :)

Ni belum cerita kitorang melawat tempat lain lagi. Next entry okeh! =D

.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads