Selasa, 19 Februari 2013

01 di pontian - Google Blog Search

01 di pontian - Google Blog Search


Lagi &#39;janji tidak ditepati&#39; dikesan <b>di Pontian</b> | :: cina islam | 2012 ::

Posted: 12 Feb 2013 12:48 AM PST

1 Rabi'ul Akhir 1434 H. [MOD] -

PONTIAN - PAS Benut mangambil inisiatif sendiri menyiapkan projek memperbaiki sebuah rumah milik seorang ibu tunggal secara bergotong royong.
Menurut Yang Dipertua PAS Pontian, Raden Sarobo Pono, langkah ini dibuat berikutan peruntukan yang dijanjikan sejak tiga tahun lalu tidak ditunaikan oleh pihak berwajib sehingga sebahagian bahan-bahan binaan yang ada kian reput dan tidak boleh digunakan.
"Saya difahamkan, Zainon Salleh, 42, telah menerima bantuan membaiki rumah beberapa tahun lalu berjumlah RM5000, malangnya pihak terbabit gagal menyiapkan seperti yang dirancang," katanya lagi.
Menurut Raden Sarobo lagi, PAS Cawangan Parit Mansor bersama kira-kira 50 orang dari kalangan Unit Amal serta penduduk kampung telah mengadakan aktiviti gotong royong selama dua hari bagi tujuan tersebut.
"Kami hanya menyempurnakan usaha ini dengan mengumpul kira-kira RM10,000 bagi menyiapkan ruang dapur, bilik air, lantai, dinding, bumbung dan lain-lain," katanya lagi ketika ditemui di Parit Mansor, Benut, dekat sini, baru-baru ini.
Sementara itu, Zainon berkata, dia kesal dengan pihak terbabit yang gagal menyiapkan rumah seperti mana yang dijanjikan.
"Saya kesal dengan dia. Bersimpatilah. Saya ada tiga orang anak. Semuanya masih bersekolah. Yang bongsu pula, kategori OKU (orang kurang upaya).
"Saya hanya dapat bantuan daripada JKM (Jabatan Kebajikan Masyarakat). Itupun khas buat anak. Saya tak dapat. Saya kecewa kerana pemimpin UMNO tak pernah datang menjengok apa lagi membantu.
"Terima kasih kepada PAS yang sudi buat bergotong royong menyiapkan rumah yang sudah tiga tahun terbengkalai," katanya lagi.
Sehubungan itu, bagi meringankan beban ibu tunggal ini, pihak PAS Benut mengambil langkah membantu mendapatkan bantuan daripada agensi berwajib.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads