Tips Holiday: Homestay Parit Raja di Batu Pahat, Johor:- Bukannye tips mane pun sebab aku tak pegi lagi pun homestay ni. Tengah survey-survey nak tengok homestay a.k.a rumah penginapan ala kampung a.k.a anjung tamu yang ada di daerah batu pahat, johor darul takzim nih.

Banyak jugak blog-blog malahan website-website yang bagi maklumat berguna untuk aku melakukan survey nih. Kene lah survey dulu kan, nak tau gak harga atau kadar sewa yang ditawarkan selain dari pakej-pakej yang ada di homestay parit raja nih. Gambar rumah-rumah homestay nih pun perlu di usha dengan baik untuk memastikan tidak indah kabar dari rupa kan. Jangan nanti bila sampai je kat parit raja tuh, homestay nya tak sama seperti yang diwar-warkan.

Ape yang penting, homestay murah..hehe..murah-murah pun kene berpada jugak. nak carik homestay budget ni kene tau jugak keselesaan kan..

Antara inap kampung yang terdapat di dalam blog-blog nih boleh didapati di:

Parit Raja Homestay Hj Esmon – Terbaek gak

Homestay Harmoni – Maklumat di blog yang sangat lengkap

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();