Khamis, 5 September 2013

01 di muar - Google Blog Search

01 di muar - Google Blog Search


my sweet story: raya <b>di muar</b>

Posted: 25 Aug 2013 05:00 PM PDT

Blogger lain dah habis update citer raya kat kampung, aku baru terhegeh2 nak update..Takpelah, yang penting ada dari langsung takde. Sedih mokcik banyak gambar hilang....Gambar mummy dan dadddy langsung takde. Gara-gara anak dara saya main hp.

Tahun ni beraya di muar dulu then raya keempat baru balik Ipoh.. Gerak balik kg lepas subuh. Highway smooth walaupun banyak kereta tapi takdelah jammed.

Malam raya aktiviti takbir dari rumah ke rumah.  Selalunya rumah mertua merupakan kunjungan pertama orang surau untuk takbir.

Juadah untuk orang surau..Ada lepat, nasi impit, kuah kacang, rendang daging, kari ayam, serunding.

Hari raya ketiga ada buat open house dan doa selamat. Buffet style, macam2 mertua saya masak sampai tak tidur malam. Menunya nasi beriyani, daging beriani, acar buah, rojak buah, mee kari.




Tiada ulasan:

Catat Komen

ads