Sabtu, 19 April 2014

01 di benut - Google Blog Search

01 di benut - Google Blog Search


Blog Syanz-Aisyah: Musim Tekoma <b>Di</b> Pekan <b>Benut</b>.

Posted: 10 Apr 2014 06:10 AM PDT

Siapa sangka pepohon yang merimbun redup sepanjang Jalan Jaafar, Benut ini bertukar indah dan mengasyikkan dengan bungaan berwarna putih, pink, dan purple membuat mata terpegun bagaikan sebuah jalan nan indah lagi romantik. Bagi penggemar bungaan dan alam semulajadi tentunya suasana begini adalah menerujakan.

Ada yang menyebut tekoma ini "Sakura Malaysia"
Apa pun, kita hendaklah bersyukur ke hadrat Allah S.W.T yang menganugerahkan kepelbagaian yang indah untuk kenikmatan makhlukNya. Terima kasih kepada landskaper yang mengilhamkan penanaman pokok Tekoma ini.  Amat diharap tiada ada halangan dari mana-mana pihak untuk mengnyahkan pepohonan tekoma ini. Amat berharap Majlis Tempatan Benut agar sentiasa mengutamakan keindahan dan mengekalkan identiti Jalan Jaafar dengan redupan deretan tekoma ini. Keredupan di tengahari tentunya memberi keselesaan kepada pejalan kaki terutama kepada anak-anak sekolah di mana terdapat tiga buah sekolah yang saling berdekatan iaitu Sekolah Menengah Benut, Sekolah Kebangsaan Benut, Sekolah Agama Benut, Tadika, dan juga PDK Benut.

Pekan Benut sebuah pekan kecil di mana penduduknya boleh dikatakan saling mengenali antara satu sama lain bagaikan berada di sebuah pekan kecil di negara empat musim.. penuh romantik. Ramai yang menyebut musim tekoma ini bagaikan musima "sakura" di Malaysia. Kehidupan begini tentunya memberi satu aura ceria kepada penduduk pekan ini.
Bagaikan hamparan....

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads