Ahad, 27 April 2014

01 di pengerang - Google Blog Search

01 di pengerang - Google Blog Search


PRKGelugor : Calon pengganti mendiang Karpal Singh <b>di</b> Parlimen <b>...</b>

Posted: 23 Apr 2014 12:38 AM PDT


DAP dijangka menamakan Ramkarpal Singh atau Sangeet Kaur sebagai calonnya untuk mempertahankan kerusi Parlimen Bukit Gelugor pada Pilihan Raya Kecil kawasan berkenaan.

Kerusi Parlimen Bukit Gelugor diisytiharkan kosong berikutan kematian Ahli Parlimennya, Karpal Singh.
 


Ramkarpal, 38, dan Sangeet, 34, kedua-duanya peguam, merupakan anak ketiga dan keempat Karpal yang meninggal dunia dalam kemalangan jalan raya, Khamis lalu. Namun, pemimpin tertinggi DAP mengunci mulut mengenai perkara itu dengan berkata calon akan dipilih oleh Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) parti.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dijangka mengumumkan tarikh pencalonan dan pemilihan pada Rabu.

Sebuah portal online melaporkan Karpal mahu Ramkarpal meneruskan perjuangannya sekiranya beliau dipenjarakan atas tuduhan mengeluarkan perkataan berbaur hasutan terhadap Sultan Perak.

Perkara itu didedahkan wartawan warga New Zealand, Tim Donoghue, penulis biografi Karpal Singh 2013 - Tiger of Jelutong.
 


Sebuah akhbar berbahasa Cina sebaliknya melaporkan Sangeet telah dipilih untuk mengisi kerusi tersebut berdasarkan rayuan awam beliau. Antara nama lain yang dikaitkan untuk mengisi kerusi tersebut adalah Ahli Majlis Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP), Gooi Seong Kin dan Harvindar Singh, kedua-duanya juga merupakan ahli jawatankuasa DAP negeri.
Dari kiri: Jagdeep Singh Deo, Gobind Singh Deo, Ramkarpal Singh Deo,Sangeet Kaur Deodan Mankarpal Singh Deo pada majlis penghormatan terakhir mendiang Karpal di Dewan Sri Pinang, Georgetown, Pulau Pinang, Ahad lalu.- foto ASRI ABDUL GHABI/THE STAR

ARTIKAL TERDAHULU : KLIKSINI

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads