Ahad, 17 Julai 2011

01 di parit sulong - Google Blog Search

01 di parit sulong - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2011 07:30 AM PDT


Polis menghalang ceramah Ketua Umum KEADILAN, Anwar Ibrahim di Taman Dahlia, Gelang Patah malam tadi. Lebih 200 anggota polis termasuk bahagian trafik dilihat berkawal di sekitar kawasan ceramah. Manakala jalan menuju ke lokasi turut ditutup dalam jarak 300 meter.

Awalnya, Anwar turut dihalang untuk berceramah di Markaz Pas Kampung Ulu Pulai, menyebabkan pihak penganjur memindahkan lokasi ke Taman Dahlia. Jarak antara dua lokasi berkenaan sejauh 30 kilometer, menyebabkan orang ramai yang ingin hadir terperangkap dalam kesesakan teruk.

Turut hadir Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri Johor, Datuk Chua Jui Meng, Pesuruhjaya Pas Johor, Datuk Dr Mahfodz Mohammad dan Pengerusi DAP Johor, Dr Boo Cheng Hau.

Anwar dalam ucapannya seperti biasa menghentam Umno-Barisan Nasional, khususnya Kementerian Dalam Negeri kerana menjalankan dasar autokratik kerana menyekat kebebasan bersuara.

"Apa maknanya ini. Apakah mahu ikut perangai Mubarak? Apakah rakyat tiada pilihan lain? Sokong Umno dan Barisan Nasional, atau ditangkap. Jelas ini adalah atas arahan oleh Menteri Dalam Negeri. Mereka takut kepada kebangkitan rakyat, lalu mereka cuba menakut-nakutkan rakyat".

"Apakah rakyat ini hamba yang buta dan tuli? Tidak dibenar untuk dengar sebarang penjelasan? Bila kita ada kuasa, kita fikir negeri ini kita yang punya. Sekarang ini ada budaya baru, mahu ugut orang pula".

Anwar juga memberi amaran kepada pimpinan Umno-Barisan Nasional supaya tidak terlalu angkuh dengan memperalat polis bagi mempertahan kuasa.

"Kita ini perintah negara ikut undang-undang. Tindakan apa sampai begitu sombong dengan meletakkan lori polis di depan tempat ceramah? Yang letakkan kamu sehingga ke peringkat itu, bukan semata-mata kerana kamu, tetapi rakyat. Dan rakyat yang berkuasa untuk menurunkan kamu," kata Anwar.

p/s: Gua dapat berita, ceramah Anwar semakin tak dapat sambutan..., kalau di Ampang hari tu cuma 1500 yang datang.., di Gelang Patah ni pulak khabarnya tak sampai pun 1000 orang datang dengar Anwar menipu..

Sebab tu lah dia buat ucapan provokasi yang maki hamun Polis dan kerajaan. Semua tu umpan untuk Polis suruh dia berhenti berceramah. So, bolehlah dia tuduh Polis dan kerajaan halang dia untuk berucap..

Ini semua taktik lama Anwar.. Dia sebenarnya dah hilang kepercayaan dari rakyat.. Sapa nak percaya lagi kepada manusia yang tak penakut dengan sumpah mubahalah ni... Mampus lah lu Nuarr!!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di tebrau - Google Blog Search

01 di tebrau - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jun 2011 12:00 AM PDT

Masjid Sultan Ismail, Ledang, Tangkak, Johor


Pada Jumaat lepas (04/06/10), Hizbut Tahrir Malaysia (HTM) telah mengadakan seruan serentak di beberapa masjid di seluruh negara bagi mengutuk kekejaman Israel ke atas misi kemanusiaan yang dihantar ke Gaza. Dalam seruan tersebut, HTM menyeru dan menyedarkan umat Islam bahawa kaum Yahudi laknatullah boleh mengganas dengan sewenang-wenangnya ke atas umat Islam khususnya dan ke atas manusia amnya, kerana tidak adanya pembelaan dari seorang pemimpin Muslim pun. Pemimpin yang ada begitu pengecut dan senantiasa mengkhianati umat Islam dengan tidak pernah berusaha untuk menyelamatkan saudara-saudara kita di Gaza. Mereka memiliki tentera tetapi mereka tidak pernah menghantar tentera ini berjihad melawan Yahudi. Begitu juga para tentera umat Islam, mereka masih tetap tunduk patuh kepada para pemimpin sekular, bukannya tunduk patuh kepada perintah Allah dan Rasul agar keluar berjihad menentang musuh. Kerana itulah, Yahudi boleh mengganas dan melakukan kerosakan di muka bumi dengan begitu mudah kerana langsung tidak ada tentangan dari para tentera Islam dari negara mana sekalipun.

Berikut adalah teks penuh seruan yang telah disampaikan oleh anggota Hizbut Tahrir di seluruh Malaysia, dipaparkan agar para pembaca beroleh manfaat darinya dan digalakkan menyebarkannya dalam apa cara dan bentuk sekalipun demi menyedarkan para pemimpin dan para tentera khususnya dan umat Islam amnya akan tanggungjawab masing-masing dalam hal ini.

------------------------------------------------------------------------------------

Ma'asyiral muslimin rahimakumullah

Sebagaimana yang kita telah ketahui, beberapa hari lepas, tentera Yahudi Zionis la'natullah telah melakukan serangan komando ke atas kapal Mavi Marmara yang merupakan salah sebuah kapal bantuan kemanusiaan ke Gaza dalam misi 'Flotila Pembebasan – Life Line For Gaza (LL4G)'. Serangan tidak berperikemanusiaan itu dilaporkan berlaku pada 31 Mei pukul 7.00 pagi waktu Mekah di perairan antarabangsa dan telah mengorbankan 19 nyawa di samping mencederakan berpuluh yang lain dan ramai telah menjadi tahanan tentera Israel. Semoga Allah melaknat rejim Zionis di atas kejahatan mereka ini

Sebagai seorang Muslim, kita hendaklah mengutuk tindakan kejam tentera israel ini. Hizbut Tahrir, sebagai sebuah gerakan Islam, juga mengutuk serangan ganas Zionis yang dilakukan ke atas konvoi kemanusiaan ini. Namun, kami ingin menegaskan dan menyatakan pendirian kami bahawa, semua ini berlaku kerana bantuan kemanusiaan yang dihantar ke Gaza tidak diiringi oleh bantuan ketenteraan dari pemimpin kaum Muslimin, baik oleh Turki, Mesir, Jordan, Pakistan dan lain-lain termasuk Malaysia. Hizbut Tahrir ingin menyatakan, bahawa sesungguhnya bantuan kemanusiaan tidak akan bererti jika tidak disertakan dengan bantuan ketenteraan. Apa ertinya perut penduduk Gaza berisi, jika peluru Israel terus menembusi perut-perut mereka? Apa ertinya ubat-ubatan yang menyembuhkan luka-luka mereka jika bom-bom Israel terus menghancurkan tubuh-tubuh mereka?. Apa ertinya kain selimut yang dihantar jika ia akhirnya hanya akan menyelimuti jenazah-jenazah mereka? Inilah yang telah berlaku dan sedang berlaku jika hanya misi kemanusiaan dan bukannya misi ketenteraan yang dihantar untuk menyelamatkan Gaza.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Sesungguhnya pemerintah kalian sudah tidak menghiraukan nasib umat Islam. Mereka hanya mempedulikan perut-perut mereka sahaja. Harta, wang ringgit, pangkat, kekayaan dan kuasa – inilah yang mereka peduli dengan sungguh-sungguh. Apabila umat Islam dibunuh, mereka hanya mengecam, mengutuk, mengadakan mesyuarat dan sidang tergempar yang kosong, yang tidak pernah menghasilkan apa-apa. Malah lebih buruk, mereka mengharapkan golongan kuffar untuk menyelamatkan umat Islam. Mereka mengharapkan PBB, sebuah badan kufur untuk menyelamatkan umat Islam. Apakah pemimpin ini begitu jahil sehingga mereka tidak tahu bahawa PBB-lah yang telah melahirkan Israel, dan PBB-lah yang selama ini telah membesarkan dan menjaga Israel!!! Sedarlah wahai kaum Muslimin, bahawa PBB hanyalah sebuah badan kufur yang ditubuhkan untuk menghancurkan Islam.

Selain mengharapkan PBB, pemerintah dan sebahagian dari umat islam juga mengharapkan OIC. Hizbut Tahrir ingin menyedarkan kalian wahai kaum Muslimin, bahawa OIC hanyalah merupakan himpunan negara-negara asobiyah dan wathoniyah yang hanya tahu bersidang! Setiap kali nyawa umat Islam melayang, setiap kali itulah mereka bersidang dan mengeluarkan resolusi kosong tidak bermakna. Dan persidangan mereka dipenuhi dengan kemewahan dan layanan VIP dan mendapat claim yang lumayan pula darinya. Inilah realiti OIC dan pemimpin OIC yang hanya handal bermesyuarat, hakikatnya, mereka ibarat tin kosong yang berkarat.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Israel tidak pernah takut kepada PBB kerana PBB adalah penjaga mereka. Israel juga langsung tidak kecut dengan OIC kerana mereka tahu bahawa pemimpin OIC kesemuanya pengecut dan pengkhianat. Dan Israel langsung tidak gentar dengan badan-badan misi kemanusiaan. Mereka langsung tidak takut dan mereka langsung tidak risau dengan ini semua. Tetapi yakin dan percayalah wahai kaum Muslimin! Israel akan sungguh-sungguh takut dan kecut jika tentera-tentera Islam datang kepada mereka atas nama jihad fi sabilillah!!!

Malangnya wahai saudara-saudaraku, tentera umat Islam hari ini memilih untuk mentaati pemimpin sekular, lebih dari mereka mentaati Allah dan Rasul. Tentera umat Islam hari ini, memilih untuk bergerak di bawah panji PBB, bukannya panji Allah dan Rasul. Tentera umat Islam hari ini, hanya berani menunjukkan 'belang' mereka pada acara-acara rasmi negara sahaja, dan mereka hanya berpeluk tubuh tatkala menyaksikan saudara-saudara mereka diratah dengan sewenang-wenangnya oleh puak kuffar. Inilah hakikat tentera kaum Muslimin yang tidak lagi mengetahui untuk apakah mereka menjadi tentera. Justeru, marilah kita sama-sama menyedarkan pasukan tentera kita bahawa mereka wajib berjihad fi sabilillah untuk membantu saudara-saudara kita yang sedang diperangi oleh musuh dan mereka hendaklah mengengkari pemerintah sekular yang telah memenjara dan memandulkan mereka selama ini. Sesungguhnya kekuatan ada pada mereka dan apabila mereka berperang, Allah akan pasti membantu mereka.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Rejim Israel sekarang boleh membunuh umat Islam dengan begitu mudah kerana tidak adanya pembelaan dari seorang pemimpin Muslim pun. Sesungguhnya kita sudah tidak mengharapkan pemimpin yang ada hari ini untuk menyelamatkan umat Islam. Mereka bersenang lenang tatkala umat bersusah payah, mereka kaya raya tatkala umat papa-kedana, mereka bahagia-gembira tatkala umat derita-sengsara, mereka berpeluk tubuh tatkala umat Islam dibunuh. Demi Allah! Demi Allah dan Rasulnya, kita perlu membuang pemimpin ini dan kita sekarang benar-benar memerlukan seorang Khalifah untuk menjadi ketua kaum Muslimin yang akan membela umat Islam, yang akan memimpin, melindungi dan menjaga harta, darah dan nyawa kaum Muslimin.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Hizbut tahrir dengan ini menyeru kalian agar berusaha bersama-sama kami untuk menegakkan kembali Daulah Khilafah ar-rasyidah ala minhaj nubuwwah yang bila tertegaknya institusi politik agung umat Islam ini, Khalifah pasti akan menghantar tentera untuk menyelamatkan saudara-saudara kita dan membebaskan keseluruhan negeri umat Islam dari cengkaman penjajah kuffar. Yakinlah wahai saudara, hanya dengan Khilafah sahajalah, nasib seluruh umat Islam di dunia akan terbela dan hanya dengan Khilafah sahajalah, umat Islam akan kembali menjadi umat yang mulia..

ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR!

------------------------------------------------------------------------------------

Sumber : http://mykhilafah.com/aktiviti-htm/2207-seruan-dari-hizbut-tahrir-malaysia-berhubung-serangan-zionis-ke-atas-kapal-mavi-marmara

Editor Pengarang - Abu Idris

Kewajiban yang terpikul ke atas dirinya untuk mengembalikan kehidupan Islam secara keseluruhan dengan berusaha membangkitkan semula Negara Islam Global iaitu Daulah Khilafah Islamiyah di atas muka bumi ini. Janji Allah, Khilafah Mengikut Jalan Kenabian pasti kembali. Insya Allah...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di bekok - Google Blog Search

01 di bekok - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di bekok</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

SEGERA : ARAHAN PEMBERHENTIAN SEMENTARA AKTIVITI REKREASI <b>DI</b> HUTAN <b>...</b>

Posted: 01 Jul 2011 01:34 AM PDT

Pengetua dan Guru Besar
Sekolah-Sekolah Daerah Kluang

Adalah dengan hormatnya perkara di atas dirujuk.

2. Untuk makluman, Hutan Lipur Bantang, Bekok Labis akan diberhentikan segala aktiviti perkhemahan dan rekreasi buat sementara waktu berikutan berlakunya kes Leptospirosis (Air Kencing Tikus).

3. Pihak sekolah diminta menghebahkan maklumat di atas kepada semua warga pentadbiran di sekolah masing-masing.

Sila muat turun surat edaran dari Pejabat Hutan Daerah Johor Utara dan Pejabat Kesihatan Segamat <<<<< KLIK DI SINI >>>>>

Filed under: AKADEMIK

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di tangkak - Google Blog Search

01 di tangkak - Google Blog Search


ARMAND&#39;S HOMESTAY: Homestay <b>di Tangkak</b>

Posted: 06 Jul 2011 07:13 AM PDT

HOMESTAY ARMAND LEDANG TANGKAK offers accommodation during The Festival, Wedding ceremony, Job or Business in Tangkak Ledang Johor.

Penginapan Homestay kami terletak di tengah-tengah Bandar Tangkak Ledang Johor.

Check in : 2.00 Petang

Check out: 12.00 Tengahari

Harga: RM100/Satu Malam

Menerima tempahan untuk bulanan.

Kemudahan:

- Rumah Teres 2 Tingkat

- Parking Berbumbung

- Dapur Gas Memasak

- 2 Bilik Tidur

- 1 Bed Queen Size

- 2 Bed Single size.

- 1 Bilik Tandas

- Meja Makan

- Sofa

- TV

- Iron

- Berhampiran restoran makan,kedai runcit,kedai dobi.

Homestay kami berdekatan dengan:-

- Pusat Membeli belah kain murah Tangkak Ledang.(1km)

- Sek Men Tun Mamat (300m)

- Kolej Komuniti Ledang (1km)

- Kolej Matrikulasi Tangkak (1km)

- Tol Tangkak (6km)

- Gunung Ledang Resort(20km)

- ILP Tangkak Sagil.(15km)

- Hospital Tangkak (2km)

if u need internet, u can rent my broadband

Raudah Siman -01706673039

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jun 2011 12:00 AM PDT

Masjid Sultan Ismail, Ledang, Tangkak, Johor


Pada Jumaat lepas (04/06/10), Hizbut Tahrir Malaysia (HTM) telah mengadakan seruan serentak di beberapa masjid di seluruh negara bagi mengutuk kekejaman Israel ke atas misi kemanusiaan yang dihantar ke Gaza. Dalam seruan tersebut, HTM menyeru dan menyedarkan umat Islam bahawa kaum Yahudi laknatullah boleh mengganas dengan sewenang-wenangnya ke atas umat Islam khususnya dan ke atas manusia amnya, kerana tidak adanya pembelaan dari seorang pemimpin Muslim pun. Pemimpin yang ada begitu pengecut dan senantiasa mengkhianati umat Islam dengan tidak pernah berusaha untuk menyelamatkan saudara-saudara kita di Gaza. Mereka memiliki tentera tetapi mereka tidak pernah menghantar tentera ini berjihad melawan Yahudi. Begitu juga para tentera umat Islam, mereka masih tetap tunduk patuh kepada para pemimpin sekular, bukannya tunduk patuh kepada perintah Allah dan Rasul agar keluar berjihad menentang musuh. Kerana itulah, Yahudi boleh mengganas dan melakukan kerosakan di muka bumi dengan begitu mudah kerana langsung tidak ada tentangan dari para tentera Islam dari negara mana sekalipun.

Berikut adalah teks penuh seruan yang telah disampaikan oleh anggota Hizbut Tahrir di seluruh Malaysia, dipaparkan agar para pembaca beroleh manfaat darinya dan digalakkan menyebarkannya dalam apa cara dan bentuk sekalipun demi menyedarkan para pemimpin dan para tentera khususnya dan umat Islam amnya akan tanggungjawab masing-masing dalam hal ini.

------------------------------------------------------------------------------------

Ma'asyiral muslimin rahimakumullah

Sebagaimana yang kita telah ketahui, beberapa hari lepas, tentera Yahudi Zionis la'natullah telah melakukan serangan komando ke atas kapal Mavi Marmara yang merupakan salah sebuah kapal bantuan kemanusiaan ke Gaza dalam misi 'Flotila Pembebasan – Life Line For Gaza (LL4G)'. Serangan tidak berperikemanusiaan itu dilaporkan berlaku pada 31 Mei pukul 7.00 pagi waktu Mekah di perairan antarabangsa dan telah mengorbankan 19 nyawa di samping mencederakan berpuluh yang lain dan ramai telah menjadi tahanan tentera Israel. Semoga Allah melaknat rejim Zionis di atas kejahatan mereka ini

Sebagai seorang Muslim, kita hendaklah mengutuk tindakan kejam tentera israel ini. Hizbut Tahrir, sebagai sebuah gerakan Islam, juga mengutuk serangan ganas Zionis yang dilakukan ke atas konvoi kemanusiaan ini. Namun, kami ingin menegaskan dan menyatakan pendirian kami bahawa, semua ini berlaku kerana bantuan kemanusiaan yang dihantar ke Gaza tidak diiringi oleh bantuan ketenteraan dari pemimpin kaum Muslimin, baik oleh Turki, Mesir, Jordan, Pakistan dan lain-lain termasuk Malaysia. Hizbut Tahrir ingin menyatakan, bahawa sesungguhnya bantuan kemanusiaan tidak akan bererti jika tidak disertakan dengan bantuan ketenteraan. Apa ertinya perut penduduk Gaza berisi, jika peluru Israel terus menembusi perut-perut mereka? Apa ertinya ubat-ubatan yang menyembuhkan luka-luka mereka jika bom-bom Israel terus menghancurkan tubuh-tubuh mereka?. Apa ertinya kain selimut yang dihantar jika ia akhirnya hanya akan menyelimuti jenazah-jenazah mereka? Inilah yang telah berlaku dan sedang berlaku jika hanya misi kemanusiaan dan bukannya misi ketenteraan yang dihantar untuk menyelamatkan Gaza.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Sesungguhnya pemerintah kalian sudah tidak menghiraukan nasib umat Islam. Mereka hanya mempedulikan perut-perut mereka sahaja. Harta, wang ringgit, pangkat, kekayaan dan kuasa – inilah yang mereka peduli dengan sungguh-sungguh. Apabila umat Islam dibunuh, mereka hanya mengecam, mengutuk, mengadakan mesyuarat dan sidang tergempar yang kosong, yang tidak pernah menghasilkan apa-apa. Malah lebih buruk, mereka mengharapkan golongan kuffar untuk menyelamatkan umat Islam. Mereka mengharapkan PBB, sebuah badan kufur untuk menyelamatkan umat Islam. Apakah pemimpin ini begitu jahil sehingga mereka tidak tahu bahawa PBB-lah yang telah melahirkan Israel, dan PBB-lah yang selama ini telah membesarkan dan menjaga Israel!!! Sedarlah wahai kaum Muslimin, bahawa PBB hanyalah sebuah badan kufur yang ditubuhkan untuk menghancurkan Islam.

Selain mengharapkan PBB, pemerintah dan sebahagian dari umat islam juga mengharapkan OIC. Hizbut Tahrir ingin menyedarkan kalian wahai kaum Muslimin, bahawa OIC hanyalah merupakan himpunan negara-negara asobiyah dan wathoniyah yang hanya tahu bersidang! Setiap kali nyawa umat Islam melayang, setiap kali itulah mereka bersidang dan mengeluarkan resolusi kosong tidak bermakna. Dan persidangan mereka dipenuhi dengan kemewahan dan layanan VIP dan mendapat claim yang lumayan pula darinya. Inilah realiti OIC dan pemimpin OIC yang hanya handal bermesyuarat, hakikatnya, mereka ibarat tin kosong yang berkarat.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Israel tidak pernah takut kepada PBB kerana PBB adalah penjaga mereka. Israel juga langsung tidak kecut dengan OIC kerana mereka tahu bahawa pemimpin OIC kesemuanya pengecut dan pengkhianat. Dan Israel langsung tidak gentar dengan badan-badan misi kemanusiaan. Mereka langsung tidak takut dan mereka langsung tidak risau dengan ini semua. Tetapi yakin dan percayalah wahai kaum Muslimin! Israel akan sungguh-sungguh takut dan kecut jika tentera-tentera Islam datang kepada mereka atas nama jihad fi sabilillah!!!

Malangnya wahai saudara-saudaraku, tentera umat Islam hari ini memilih untuk mentaati pemimpin sekular, lebih dari mereka mentaati Allah dan Rasul. Tentera umat Islam hari ini, memilih untuk bergerak di bawah panji PBB, bukannya panji Allah dan Rasul. Tentera umat Islam hari ini, hanya berani menunjukkan 'belang' mereka pada acara-acara rasmi negara sahaja, dan mereka hanya berpeluk tubuh tatkala menyaksikan saudara-saudara mereka diratah dengan sewenang-wenangnya oleh puak kuffar. Inilah hakikat tentera kaum Muslimin yang tidak lagi mengetahui untuk apakah mereka menjadi tentera. Justeru, marilah kita sama-sama menyedarkan pasukan tentera kita bahawa mereka wajib berjihad fi sabilillah untuk membantu saudara-saudara kita yang sedang diperangi oleh musuh dan mereka hendaklah mengengkari pemerintah sekular yang telah memenjara dan memandulkan mereka selama ini. Sesungguhnya kekuatan ada pada mereka dan apabila mereka berperang, Allah akan pasti membantu mereka.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Rejim Israel sekarang boleh membunuh umat Islam dengan begitu mudah kerana tidak adanya pembelaan dari seorang pemimpin Muslim pun. Sesungguhnya kita sudah tidak mengharapkan pemimpin yang ada hari ini untuk menyelamatkan umat Islam. Mereka bersenang lenang tatkala umat bersusah payah, mereka kaya raya tatkala umat papa-kedana, mereka bahagia-gembira tatkala umat derita-sengsara, mereka berpeluk tubuh tatkala umat Islam dibunuh. Demi Allah! Demi Allah dan Rasulnya, kita perlu membuang pemimpin ini dan kita sekarang benar-benar memerlukan seorang Khalifah untuk menjadi ketua kaum Muslimin yang akan membela umat Islam, yang akan memimpin, melindungi dan menjaga harta, darah dan nyawa kaum Muslimin.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Hizbut tahrir dengan ini menyeru kalian agar berusaha bersama-sama kami untuk menegakkan kembali Daulah Khilafah ar-rasyidah ala minhaj nubuwwah yang bila tertegaknya institusi politik agung umat Islam ini, Khalifah pasti akan menghantar tentera untuk menyelamatkan saudara-saudara kita dan membebaskan keseluruhan negeri umat Islam dari cengkaman penjajah kuffar. Yakinlah wahai saudara, hanya dengan Khilafah sahajalah, nasib seluruh umat Islam di dunia akan terbela dan hanya dengan Khilafah sahajalah, umat Islam akan kembali menjadi umat yang mulia..

ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR!

------------------------------------------------------------------------------------

Sumber : http://mykhilafah.com/aktiviti-htm/2207-seruan-dari-hizbut-tahrir-malaysia-berhubung-serangan-zionis-ke-atas-kapal-mavi-marmara

Editor Pengarang - Abu Idris

Kewajiban yang terpikul ke atas dirinya untuk mengembalikan kehidupan Islam secara keseluruhan dengan berusaha membangkitkan semula Negara Islam Global iaitu Daulah Khilafah Islamiyah di atas muka bumi ini. Janji Allah, Khilafah Mengikut Jalan Kenabian pasti kembali. Insya Allah...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di masai johor - Google Blog Search

01 di masai johor - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 03:11 PM PDT

BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2011 03:52 PM PDT

By Melissa Chi
June 26, 2011 | The Malaysian Insider

KUALA LUMPUR, June 26 — The DAP has demanded for the immediate release of the 30 Parti Sosialis Malaya (PSM) members, including Sungai Siput MP Michael Jayakumar, who were arrested in Penang, and has dispelled claims that they were trying to revive communism.

"I call on the Prime Minister Datuk Seri Najib Razak to ensure that good sense prevails in his government despite facing the mortal challenge of a peaceful Bersih 2.0 rally on July 9 calling for free, fair and clean elections — as such a proposed peaceful rally cannot, under any stretch of the imagination, be equated to a 'war against the King'," said the DAP parliamentary leader Lim Kit Siang at the DAP Ubah Dialogue organised by the DAP Socialist Youth of Johor (Dapsy) at Hotel Li Gardens in Masai, Johor Baru, tonight.

The police said yesterday they were probing an alleged attempt by some Bersih activists to revive communism, and are investigating 30 PSM members for "waging war against the Yang di-Pertuan Agong."

Deputy Penang police chief Datuk Abdul Rahim Jaafar was quoted by Astro Awani as saying that remand orders would be exercised to detain the 30 activists under Section 122 of the Penal Code.

Section 122 of the Penal Code states: "Whoever collects or attempts to collect men, arms or ammunition, or otherwise prepares to wage war with the intention of either waging or being prepared to wage war against the Yang di-Pertuan Agong or any of the Rulers or the Yang di-Pertua Negeri or abets the waging or the preparation of such war, shall be punished with imprisonment for life or imprisonment for a term not exceeding twenty years, and shall also be liable to fine."

"In fighting for his political survival, the Najib government and ministers should not undermine public confidence in the independence, impartiality, integrity and professionalism of the key national institutions that these pillars of the national system of governance destroys all public and international confidence in them, resulting in loss of foreign investment and a precipitate economic decline," Lim said.

The first rally in 2007 saw up to 50,000 people take to the capital's streets before they were dispersed by police with tear gas and water cannons.

Malay rights group Perkasa has threatened a counter rally if Bersih continues with its plans while Umno Youth said it would hold a rally in support of the Election Commission, which is the subject of Bersih's demands.

PAS has asked for one million members to take to the streets on July 9 to support Bersih, which has also organised rallies in several cities around the world.

"The Yang di-Pertuan Agong, the prime minister and the government-of-the-day can count on my loyalty and patriotism and that of the DAP in any treasonous war against the king, but we will not lend ourselves to any fictitious claims to justify gross abuse of power and blatant human rights violations against patriotic Malaysians to prevent them from a peaceful and democratic exercise of free speech and free assembly.

"I read with consternation The Malaysian Insider report and I believe this is also the shocked outrage of Malaysians — with the question bulking large as to how the country has swiftly descended into such a macabre farce," the Ipoh Timor MP said.

It is understood that the 30 activists were detained at the Sungai Dua toll plaza near Kepala Batas in Penang while on their way to a gathering in support of the Bersih rally planned for July 9.

The government has said it will not issue permits for Bersih's planned rally on July 9, which calls for free and fair elections.

This entry was posted on Monday, 27 June 2011, 1:25 am and is filed under Bersih, Election, Police. You can follow any responses to this entry through RSS 2.0.  

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 03:59 PM PDT

Penjurai Apaienduq: Sekeda Pengawa Udah Gawai (part 3)

Posted: 15 Jun 2011 07:57 AM PDT

1. Majlis Perkahwinan Anak Saudara Hashim Ahmad di Jempol Negeri Sembilan (4/6/2011)

Setinggi-tinggi tahniah kepada Saudara Hashim dan Isteri ke atas perkahwinan anak lelaki mereka pada 4/6/2011. Terima kasih juga kerana sudi menjemput kami, maklumlah lama juga sudah tidak merasa juadah istimewa semasa majlis kahwin, mana tidak awal-awal lagi kawan cakap "ya ya saya datang".

Kawan punya pasal, sejauh mana pun datang juga sekiranya keadaan mengizinkan dan kena pada waktu dan tempatnya.

Saudari Hasmawati Hasbullah dan Kakak Mahani Bandi, saya mohon maaf kerana tidak dapat memenuhi undangan yang sama sebelum ini, maklum ajalah, tak kena waktu dan tempatnyalah tu. Walau bagaimanapun, tahniah juga dari saya sekeluarga kerana kalian telah berjaya "memperbesarkan keluarga".

2. Nemuai ke Masai Johor (4/6/2011)

Ngena peluang enda lama sereta berumban kin kia, sempat ga nemuai ngagai bala kaban belayan ti diau di Masai sereta gawa di Johor. Ka enggau enggai nemuai bepanggai ba diri empu, kebuah pia laban utai ti di kena mindah sereta kaban ngulu nyidi jalai sigi udah bisi, tang semina ngira ngering diri buntau sereta lelak.

Nama deh, udah ti nemuai ngagai kaban di Jempol Negeri Sembilan kira jam 1.30 tengahari, lalu mechut mupuk ke Johor. Pejalai ke Johor sigi nadai nyenggala bebatang tang semina deka betemu enggau bala kaban beserebak enggau musim ngabang.

Datai di Masai kira jam 7.oo lemai, nyengguk ba dua buah rumah, udah ga kenyang. Ngabang, nyawa nadai utai di anjung agi, segelas dua, sekerat dua kerat nyau semadi laban ti sigi lelak enggau buntau. Enda berasai, agi belala ga berandau betundi jam pam udah dini hari 1.30 pagi. Mupuk ari Masai mulai ke diri ke Port Dickson jam 2.00 pagi, nasib bisi spare driver, anak Bujang pangan - Anggat.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

JAWATAN KOSONG Production Coordinator (<b>Johor</b> – Permas Jaya <b>...</b>

Posted: 07 Jun 2011 12:38 AM PDT

Super Coffeemix Marketing Sdn Bhd

Super Coffeemix Marketing Sdn. Bhd. is an instant beverages manufacturing company, located at Lot 7648, Jalan Permas Barat, Mukim Plentong, 81750, Masai, Johor. The manufacturing facility is constructed on an industrial land, with suitable design and facilities for quality beverages production. The company business activity are in the manufacturing and distribution of instant coffee, cereal & tea and others with its products sold locally and oversea.

Production Coordinator
(Johor – Permas Jaya)

Responsibilities:

 • To coordinate within the production to ensure meeting orders and delivery targets.
 • Perform overall weekly production planning schedule to sub-production.
 • To monitor closely on production progress and daily output.
 • Compile production data, generate and maintain production schedules and progress reports.

Requirements:

 • Candidate must possess at least a Higher Secondary/STPM/"A" Level/Pre-U, any field.
 • At least 2 year(s) of working experience in the related field is required for this position.
 • Applicants must be willing to work in Permas Jaya.
 • Preferably Non-Executives specializing in Manufacturing/Production Operations or equivalent.
 • Ability to work under minimum supervision.
 • Ability to work under pressure with analytical skills.
 • Full-Time positions available.

Super Coffeemix Marketing Sdn Bhd
Lot 7648, Jalan Permas Barat, 

Mukim Plentong,

81750 Masai,
Johor 81750 Telephone: 60-7-3886868
Fax: 60-7-3886060

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jun 2011 03:08 PM PDT


IBNU SINA menunjukkan laporan polis yang dibuat terhadap seorang lelaki yang ingin melarikan Nurul ke Lombok ketika ditemui di Kota Masai, Johor Bahru semalam.


JOHOR BAHRU - Tindakan pantas seorang bapa menyebarkan khidmat pesanan ringkas (SMS) untuk mengesan anak perempuannya yang bakal berkahwin pada Sabtu ini dapat menyelamatkan wanita berkenaan daripada dilarikan seorang lelaki ke Lombok pada 9 Mei lalu.

Ibnu Sina, 50, mendakwa, dia menyedari kejadian itu pada pukul 4 pagi apabila mendapati anaknya yang dikenali sebagai Nurul, 21, hilang ketika dia bangun untuk menunaikan solat Subuh.

Katanya, dia terus memberitahu penduduk kampung sebelum anak kedua daripada lapan beradik itu dikesan di laluan 'tikus' di Ulu Tiram di sini yang biasa digunakan oleh warga asing untuk pulang ke Indonesia.

"Dalam SMS itu, saya nyatakan segala maklumat peribadi mengenai anak saya sebelum seorang tekong bot di situ dapat mengesan Nurul sebelum dia dilarikan ke Lombok.

"Ketika disoal, lelaki Lombok yang dikenali sebagai Hasan Basri berusia 24 tahun itu memberitahu wanita itu berketurunan India namun pemeriksaan pada Mykad menunjukkan namanya sama dengan SMS yang diterima," ceritanya ketika ditemui di rumahnya di Kota Masai di sini semalam.

Tambahnya, lelaki Lombok itu kemudian dibelasah sebelum diserahkan kepada polis.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di pengerang - Google Blog Search

01 di pengerang - Google Blog Search


Radar Bakal Diguna Dalam Kawal Perairan <b>Pengerang</b> | MyNewsHub (BM)

Posted: 16 Jul 2011 11:44 PM PDT

JOHOR BAHRU — Usaha pemantauan di perairan Pengerang daripada sebarang kegiatan jenayah di lautan bakal menjadi lebih berkesan apabila kerajaan memasang radar pengawasan di lokasi daratan yang strategik di kawasan itu.

Ketua Penguatkuasa Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Wilayah Selatan, Laksamana Pertama Maritim Zulkifli Abu Bakar berkata, ini berikutan rancangan kerajaan untuk menempatkan sebuah radar di bukit strategik di pesisir pantai Pengerang.

"Kita memerlukan radar untuk mengawasi kawasan perairan (di kawasan perairan Pengerang) dan kita difahamkan kerajaan sedang di dalam perancangan untuk membina sebuah stesen radar," katanya kepada Bernama di pejabatnya baru-baru ini.

Pada ketika ini, katanya, terdapat sebuah radar yang ditempatkan di salah sebuah bukit di Pengerang, tetapi ia memainkan fungsi keselamatan selain daripada mengawasi kawasan pesisir pantai Pengerang.

Menurut Zulkifli, bagi memastikan pengawasan kawasan pesisir pantai Pengerang bebas daripada segala jenis jenayah di lautan termasuk oleh sindiket penyeludupan manusia, sekurang-kurangnya dua stesen radar diperlukan.

Kawasan pesisir pantai Pengerang yang panjang serta kedudukannya yang hanya terletak kira-kira 30 minit perjalanan menggunakan bot ke Batam, Indonesia menjadikan ia laluan utama sindiket penyeludupan manusia.

Selain itu, katanya, kawasan perairan Pengerang juga berhadapan dengan jenayah rompakan laut, pencemaran, pertukaran kapal ke kapal dan pelbagai jenis jenayah di lautan yang lain.

Kata Zulkifli, APMM kini bergantung kepada radar-radar yang dimiliki oleh kapal perondanya bagi membantu agensi itu mengawasi perairan negara di selatan tanah air daripada dicerobohi. — BERNAMA

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di segamat - Google Blog Search

01 di segamat - Google Blog Search


aq waeda: berjimba <b>di SEGAMAT</b> &#39;je&#39;..

Posted: 14 Jul 2011 12:04 AM PDT

ahad lepas 10 julai 2011..aku ngn geng2 syafiqah g jalan2 cari makan kat segamat..transport yang digunakan ialah kereta sewa..bapak skema ayat aku..hahahaha..tentatifnye seperti berikut:

 1. mule2 g makan kat pizza hut.
 2. g beli barang keperluan kat nirwana
 3. g karaoke kat terminal segamat.
 4. g makan durian.."fresh punye"
 5. g beli barang lagi...kat billion pulak..
 6. order burger segamat..
 7. pergi makan aiskrim "100 YEN"
 8. balik kampus... *penat tp best"

selesai sudah jalan2 cari makan pada episod kali ni..jumpa lagi di lain episod bersama saya nur wahidah..see ya..hanya di tv3.. :)

p/s: yeay esok balik JB..tiket hari sabtu burnt gitu je..sb pak cik bas tak kasi tukar..sakai betul la..grrrrrrrrrrrrr...


nomu..nomu..nomu..nomu chua..saranghaeyo :)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di desaru - Google Blog Search

01 di desaru - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 12:00 AM PDT

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 01:17 PM PDT

mohdnadri dot com <b>DESARU</b>; Kini Lebih Dekat <b>Di</b> Hati

Posted: 04 Jul 2011 08:51 AM PDT

Huhh!! Diam tak diam dah lebih sebulan blog nie tak diupdate. Aktiviti blogwalking juga turut terganggu akibat kekangan masa dan juga beban kerja yang tak pernah habis.

Alkisah pada hari Sabtu yang lepas, aku dapat luangkan masa bersama keluarga dengan membawa anak-anak pergi bermandi-manda di Pantai Batu Layar di Desaru. Rasanya dah lebih 5 tahun aku tak kesana.

Aku lebih suka mandi di pantai Batu Layar kerana keadaan pantainya yang landai & arus yang tak berapa kuat jika dibandingkan dengan pantai di Tanjung Balau. Setiap tahun ada saja laporan kejadian mati lemas di pantai Tanjung Balau.

Sesiapa yang bercadang hendak bermalam di Batu Layar bolehlah menginap di Batu Layar Resort dengan harga yang amat berpatutan. Di nasihatkan agar anda membawa bekalan makanan yang secukupnya kerana tiada kedai makan yang terletak berhampiran dengan resort ini. Paling hampir ialah di Bandar Penawar kira-kira 15 KM jauhnya.

Sekarang ini perjalanan ke Desaru dari rumah aku di Bandar Seri Alam cuma mengambil masa selama 30 minit (27 KM) dengan menggunakan Lebuhraya Senai-Desaru (E22) yang baru dibuka pada bulan lepas. Bayaran tol percuma sehingga 9/7/2011. Sebelum ini ramai terpaksa memandu sehingga 2 1/2 jam untuk sampai ke Desaru melalui Jalan Kota Tinggi.

Apa yang menariknya tentang Lebuhraya Senai-Desaru ini ialah jambatan kabel sepanjang 1.7KM yang merentasi Sungai Johor dengan 2 menara setinggi 150M seperti gambar dibawah.

(Kredit Gambar 2 JBCool.Com)

Bagi sesiapa yang bercadang hendak menginap di Desaru barang semalam dua, aku cadangan agar korang membuat tempahan awal di Lotus Desaru Beach Resort @ Pulai Desaru Beach Resort & Spa.

Sebelum ini aku pernah menginap di kedua-dua resort di atas yang terletak bersebelahan di antara satu sama lain dan tidak mendukacitakan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NADRI

Merupakan Seorang Daddy, Banker & juga Blogger Amateur. Lahir, Membesar, Belajar, Bekerja & Bermastautin di Negeri JOHOR. Nak tahu lebih lanjut tentang saya, klik di menu BIO.

Website - Twitter - Facebook - More Posts

Artikel Berkaitan Yang Mungkin Anda Perlu Baca ;

coded by nessus
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

inilah kisah kami..: Bercuti <b>di</b> Damai Laut <b>Desaru</b>, Kota Tinggi, Johor

Posted: 04 Jul 2011 08:15 PM PDT

Pada minggu yang lalu, saya telah mengikut suami saya yang menerima undangan berceramah untuk para pelajar Sekolah Berasrama Penuh (SBP) seluruh Malaysia di Lotus Desaru Beach Resort, Desaru di Kota Tinggi. Kami telah menginap di Hotel Damai Laut Desaru.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di kukup - Google Blog Search

01 di kukup - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jul 2011 11:49 AM PDT

BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jun 2011 11:14 AM PDT

Sedetik <b>di</b> Anjung Ilmu....: Karnival Bahasa Melayu Peringkat Zon <b>...</b>

Posted: 31 May 2011 11:59 PM PDT

SALAM PERPADUAN...

Pada 5 Mei 2011, SKR telah menjadi tuan rumah Karnival Bahasa Melayu Peringkat Zon Kukup 2011. Seawal 8.00 pagi majlis dimulakan dengan pendaftaran para peserta dari sekolah-sekolah zon Kukup. 3 tempat digunakan untuk pertandingan iaitu Pertandingan Bercerita Tahap 1 di Bilik pemulihan, Pertandingan Bercerita Tahap 2 di Bilik Muzik dan Pertandingan Pidato diadakan di Dewan Sri Rambah.

Pada akhir karnival pemenang diumumkan. Anak-anak SKR telah mendapat tempat dalam ketiga-tiga pertandingan. Tahniah diucapkan kepada Mustika Syafiena Binti Mohd Farid (Tempat ke-2 Pertandingan Pidato), Nur Ain Farahin Binti Mahmood (Johan Pertandingan Bercerita Tahap 2) dan Nor Solehah (tempat ke-3 Pertandingan Bercerita Tahap 1). TAHNIAH SKR ucapkan kepada ketiga-tiga anak-anak SKR ini.

Tahniah juga SKR ucapkan kepada peserta-peserta lain yang telah berjaya mendapat tempat. Bagi yang tidak berjaya boleh mencuba di masa akan datang.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 11:50 AM PDT

assalamualaikum..ehem2..dengar tajuk cam best je kan..tp korg tgk la cara penulisan aku nie best ke tak ea..

pada jumaat lepas, dak2 matrix aku blek cuti..padahal citu 3ari je..tapi gaya ktorg cm cti seminggu..sume excited nak balik..ye la kn.semangat cuti tak abes lagi..[ bape mggu lepas, ktorg dapat cuti 2 minggu je..dak asasi dapat citu sebulan.walhal ktorg sume belaja bende yg same.kalo xsilap aku la kn..keadilan xbepihak kat dak dak matrix..sedih o..xtekate..yela...cuti tu satu nikmat bagi sume org yg tgh belaja nie kn..betol x betol x..xbek korg nk nafi kn ok..] (tutup cite)

actually aku nak cte expidisi aku tyme aku blek cuti jumaat lepas..aku excited gler. ari isnin lagi da bli tiket blek pontian..padahal cti ari jumaat..biase la klo lambat bli tiket t kang abes lak..hancus rancangan aku nk wat le tour de kukup kn..hahaha erm pastu aku tggu la..ari selasa xcuti.ptg nye blek kampung(muo beb) ari rabu lak hari rye korban.cti .pastu mlm nye br blek matrix.ari khmis..ari jumaat suda tbe la mse nye aku nk mula kan expidisi aku..excited gler o..tiket bas kul 2, tp biase la kn..kul 2.30 br btolak dari mtrx k pontian..makan mase lame gak tu..panas punggung aku dok dlm bas.tp xpe.ad aircond..hehehe kul 5 br aku tibe busten pontian..lpe lak nak ckp.aku nk wat expidisi nie kat kampung halaman member aku..siti nurfatimah nme nye..sdap kn..tp ktorg pggl die timah je..lbey sng dan glamer..hehehe peace timah ^_^

1st day..on my way g uma timah kn bes gler..pejalanan ktorg di temani oleh kelapa sawit..gerun pown ad gak.dalam kepala otak aku nie asek pikir yang bukan bukan je.ye r.risau gler tau.da r ktorg dak pempuan.pastu lalu kat kelapa sawit lak tu..tp jalan die mmg best.aku rse cm nek roller coster je.walaupown xpnh nek.hehehe(adik timah yg mula kn dlu roller coster tu okeh.aku ikot je..).tetinggal lak.ktorg nek moto.pergh. da cm explorace lak kn..tau r aku nk men jihad race..nk practise dlu kate nye..hehhe ktorg smpi uma timah kul 6.40 gitu la..pastu mandi mandi n makan..mlm nye ktorg tgk movie..cte korea la kn...syok..tp mlm nye aku tido awal cbb letih kot.mungkin la.jauh pejalanan luas mate aku..hehe

2nd day..aku wat uma c timah nie cm uma aku lak kn..bgn lmbt o.segan nk mati..klo la parents aku tau nie.abes kne tahan telinge je nie kn..dasat dasat.anak dare spe tah.hehe tp xde la lmbt sgt kn timah..kre awal la gak.tp bg aku LAMBAT.huhu pastu mandi n sarap..tyme tu aku cm segan gler la kn.da la bgn lmbt.mandi lmbt.upenye adik adik c timah nie tggu aku nk sarap same same.masyaallah..xtau aku nk ckp.maaallluuuu..:( tp aku wat slumber je..nk cover malu nye pasal kn.hehehe ad dak kecik yg ajo aku cm tu..erm pastu ktorg lpk lpk.smbg tgk cte korea smbil wat homework.pergh.betape rajin nye ktorg kn.blek cti pown TEPAKSA bwk blik hmwk..pastu wat la hmwk tu smpi tghari..cdgn nye pas zhor nk g bndr pontian.nk g bli tiket blek muo la..rndu gak aku kat kampung halaman aku kn..hehe alih alih kul 3 br ktorg gerak...dari uma timah nk ke pekan kukup tu jao tau.lbey krg 15minit kot.aku pown xpasti sgt.main agak agak je..ktorg sekali lagi merempit meredah kelapa sawit..mngeletar kaki aku kne angin..hehe pas 15 mint yg aku reka tu smpi la ktorg kat pekan kukup..ingt nk nek texi g bndr pontian.penat ktorg beraksi tepi jalan nk tahan texi..gne mcm2 gaya..gaya fazura tahan texi.gaya mkcik mkcik n mcm2 la.tp xde 1 texi pown yg sudi nk amek ktorg..apeh.ingt ktorg x cun k.xlayak k nk nek texi dorg..smpi atie dorg wat ktorg cmnie kn.xpe xpe.aku ubi ad bas, ada ari xtau ble nk balas.huhu pastu ktorg amek result nek moto lg sng.xyah la bepeluh cm mndi ujan lak kn nk tahan texi..pnt2..c timah nie pown drive la moto merah die tu.pergh.gaya die byk sejibik cm minah rempit.laju gler.aku kat blakang cikit cikit tgk meter..cm nk terbang da aku yg dok kat belakang tu.tp cm biase la.aku wat slumber je ble die tny.hehe tmpt 1st yg ktorg g ialah busten pontian..nak wat pe??mst la nak lawat lawat.haha nk g bli tiket bas tok blek la.pe lg kn.pas g busten ktorg g billion..cbb nye cbb nye tyme tu ujan la plak kn..basah kuyup..tpkse la beteduh kat billion.bebillion gak aku abes tyme tu.hahhaha

erm entry nie tpkse die pendek kn.t smbg lg.hmwk menimbun da nie pggl.k bye..salam expedisi sgt besh!!

kalo suke like ♥

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Jun 2011 11:39 AM PDT

My World Story: Baron.Ndrini.<b>Kukup</b> Beach

Posted: 26 May 2011 02:04 AM PDT

Ini foto-fotoku waktu di Pantai Ndrini, Kukup, dan Baron. Yang atas sendiri (see) di Baron lalu yang aku minum kelapa muda dan foto kebalik itu di Kukup, kalau yang pasir nya asli putih itu di Ndrini ♡ . Serrrruu deh disana, sempat ketemu Bea, Shynta dan Kak Festy waktu di pantai Kukup. (read:Temen sekolah) hihi. Leave comment ya! :D Thanks dah liat :PP Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di parit raja - Google Blog Search

01 di parit raja - Google Blog Search


X-PDC KLINIK RAWATAN ISLAM <b>DI PARIT RAJA</b> - AS-SYIFA&#39; MELAKA

Posted: 13 Jul 2011 05:42 AM PDT

X-PDC Klinik Rawatan Islam As-Syifa' Melaka akan diadakan pula di Batu Pahat. X-PDC ini berdasarkan temujanji terlebih dahulu disebabkan masih belum ada tempat untuk dijadikan tempat rawatan yang tetap. Moga Allah akan mempermudahkan segala urusan dan perancangan yang telah diaturkan. Pesakit yang berhajat silat baca maklumat di bawah ini :-

Program  : X-PDC As-Syifa' Melaka

Tarikh     : 17 Julai 2011  /  Ahad

Tempat    : Parit Raja, Batu Pahat, Johor

Masa        : 2.00 ptg - 6.00 ptg

Hubungi  : 013-2006363

Penyakit : Saka, sihir, santau, gangguan makhluk halus, kanser, resdung, pelaris, lambat zuriat/jodoh, sawan, pelembut dan penerang hati dan sebagainya. Berikhtiarlah...

Sebarang penjelasan atau untuk temujanji sila hubungi saya ditalian : 013-2006363

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

ads