ads

Rabu, 27 Julai 2011

01 di kota tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kota tinggi - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di kota tinggi</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Dia buat dah: 75 Pati ditahan PGM <b>di Kota Tinggi</b>

Posted: 23 Jun 2011 09:41 PM PDT



JOHOR BAHRU – Seramai 75 pendatang asing tanpa izin (Pati) warganegara Indonesia ditahan Pasukan Gerakan Marin (PGM) Wilayah Dua selepas cuba meloloskan diri dengan seludup keluar dari negara ini secara haram dalam dua serbuan berasingan di Kota Tinggi, semalam.

Komander PGM Wilayah Dua, Asisten Komisioner Zainul Abidin Hasan berkata, kesemua Pati termasuk 10 wanita berusia 22 hingga 43 tahun itu dipercayai dalam cubaan untuk pulang ke negara asal mereka.

Menurutnya, serbuan pertama pada jam 12.15 malam dilakukan di hutan Bukit Raja Darat dekat Sungai Rengit yang menjadi tempat persembunyian 40 Pati termasuk empat wanita.

"Hasil pemeriksaan mendapati mereka tidak mempunyai sebarang dokumen perjalanan yang sah dan dibawa ke Balai Polis Sungai Rengit untuk tindakan selanjutnya," katanya dalam satu kenyataan, di sini.

Zainul Abidin berkata, dalam serbuan kedua sekitar jam 3.30 pagi, sepasukan anggotanya yang membuat rondaan di Pantai Pasir Gogok di Kota Tinggi terserempak dengan sebuah bot dalam keadaan mencurigakan.

"Sebaik pihak kami cuba menghampiri, bot terbabit terus memecut melarikan diri dan selepas 20 minit mengejar barulah bot berkenaan berjaya dipintas dan ditahan.

"Namun, tindakan tekong bot yang cuba menghimpit bot peronda menyebabkan tangan salah seorang warga asing berkenaan cedera.

"Pemeriksaan mendapati 35 Pati termasuk enam wanita itu tidak mempunyai sebarang dokumen perjalanan yang sah," katanya.

SH Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 02 May 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Polis halang ceramah Anwar <b>di Gelang Patah</b> | Metrokini

Posted: 02 May 2011 03:27 AM PDT

JOHOR BAHRU: Polis mengganggu ceramah Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Taman Dahlia, Kempas malam tadi apabila mengarahkannya memendekkan ucapan.

Kira-kira 200 anggota polis termasuk bahagian trafik dilihat berkawal di sekitar kawasan ceramah. Manakala jalan menuju ke lokasi turut ditutup dalam jarak 300 meter.

Anwar sepatutnya berceramah di program terakhir dalam siri lawatannya ke Johor di Markaz Pas Kampung Ulu Pulai, Gelang Patah, namun akibat halangan polis menyebabkan pihak penganjur terpaksa memindahkan lokasi ke Taman Dahlia.

Jarak antara dua lokasi berkenaan sejauh 30 kilometer, menyebabkan  orang ramai yang ingin hadir terperangkap dalam kesesakan teruk.
Turut hadir Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri Johor, Datuk Chua Jui Meng, Pesuruhjaya Pas Johor, Datuk Dr Mahfodz Mohammad dan Pengerusi DAP Johor, Dr Boo Cheng Hau.

Anwar dalam ucapannya sempat menyelar kerajaan pimpinan Umno-Barisan Nasional, khususnya Kementerian Dalam Negeri kerana menjalankan dasar autokratik kerana menyekat kebebasan bersuara.

"Apa maknanya ini. Apakah mahu ikut perangai Mubarak? Apakah rakyat tiada pilihan lain? Sokong Umno dan Barisan Nasional, atau ditangkap.

"Jelas ini  adalah atas arahan oleh Menteri Dalam Negeri. Mereka takut kepada kebangkitan rakyat, lalu mereka cuba menakut-nakutkan (rakyat).

Secara sinis Anwar berkata, beliau 'diawasi' pihak polis sejak memimpin gerakan mahasiswa.

"Saya ini memang sentiasa 'dijaga' oleh polis. Dari zaman mahasiswa di Universiti Malaya, jadi Timbalan Perdana Menteri sampailah sekarang ini pun.

"Apakah rakyat ini hamba yang buta dan tuli? Tidak dibenar untuk dengar sebarang penjelasan? Bila kita ada kuasa, kita fikir negeri ini kita yang punya. Sekarang ini ada budaya baru, mahu ugut orang pula," ujarnya.

Beliau dalam masa sama memberi amaran kepada pimpinan Umno-Barisan Nasional supaya tidak terlalu angkuh dengan memperalat polis bagi mempertahan kuasa.

"Kita ini perintah negara ikut undang-undang. Tindakan apa sampai begitu sombong dengan meletakkan lori polis di depan tempat ceramah?

"Yang letakkan kamu sehingga ke peringkat itu, bukan semata-mata kerana kamu, tetapi rakyat. Dan rakyat yang berkuasa untuk menurunkan kamu," kata Anwar.

Terdahulu sebelum itu, Anwar menyampaikan ucapan di Konvensyen Keadilan negeri di Pulai Spring Resort dan merasmikan ibu pejabat baru Keadilan negeri Johor di Bandar Baru Uda. – Keadilan Daily

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di benut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di benut - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di benut</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di benut</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2011 07:06 PM PDT

Naib Presiden KEADILAN, Tian Chua akan hadir ke ceramah Pakatan Ralyat di Markaz Pas MTD Benut, Jalan Parit Mesjid, Pontian, Ahad 26 Jun ini.

Program yang dijadualkan bermula jam 9.00 malam itu turut dihadiri oleh Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar.
Pada pagi hari yang sama, majlis perasmian Markaz Pas MTD Benut diadakan diselangi program sumbangan kepada fakir miskin dan armalah.

Hari Keluarga Pas Benut diadakan selama dua hari bermula Sabtu, 25 Jun ini. Ia sebagai platform Pakatan Rakyat melalui untuk mendekati masyarakat selain diserikan dengan pelbagai acara menarik.

Antaranya sukaneka kanak-kanak, gerai jualan dan pameran, kempen derma darah rawatan, homeopathi dan semakan daftar pengundi. Pada sebelah petang, acara diteruskan lagi dengan pameran produk halal, pameran dan pertandingan motosikal dan kuliah Maghrib.

Penduduk di sekitar daerah Pontian dijemput hadir beramai-ramai.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=15909

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di tangkak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tangkak - Google Blog Search


alan: SHOPPING <b>DI TANGKAK</b>

Posted: 18 Jul 2011 11:16 PM PDT

Okay, this entri was supposed to be posted last week. haha. but who cares right.

Hallo, sabtu lepas, kami ( alan, shuk, is) berhajat untuk pergi  explore bandar tangkak, actually sbb aq rasa sedih  xdapat pegi FINALE WOC --" Jadi aq pun ajak la mereka2 ni pegi ke outing. Kluar2 gate, masing2 pening nak naek teksi ke bus (nk saving punya pasal) haha. Last2, naek teksi jugak sbb driver bas tu nk tunggu bas dye penuh baru gerak.

sampai2 kat tangkak. ok, gaya mcm jauh je. padahal 5 minit je. haha. terus suruh uncle cina tua tu berhenti tepi kedai laptop sbb nk check laptop. time nk turun je dah agak dah, mesti aq yg kena bayar sbb duduk depan.-,- pengajaran kat sini jgn duk dpan time naek teksi. konfem2 korang yang kena bayar.

alhamdulillah, laptop xrosak pape  :) so next nk cari protector screen untuk ipod. punya la banyak kedai yg kitraong masuk. satu kedai pun xde jual :( tangkak2, bila nk maju. menuruskan eksplorasi ni, kitaorg gerak gi THE STORE

<--------- ni la the store tangkak
maka kami pun masuk la ke dalam untuk membeli barang2. aq sempat la grab satu seluar three quater. hehe. then pergi bahagian makanan2 ini. dengan trolley nya, kitaorg pun start la bershopping membeli makanan. dkat2 nk penuh jugak la trolley tu. hehe. 
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di masai johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 03:29 PM PDT

KERJA KOSONG QA OFFICER (<b>Johor</b> – Plentong <b>Masai</b>) | JAWATAN KOSONG <b>...</b>

Posted: 25 Jun 2011 11:45 PM PDT

We are Singapore's leading ice manufacturer for food-grade ice, ice concepts and designs. We provide the highest quality food-grade ice and also create ice installation, ice sculptures, ice bars, ice logos, and more for launches, premieres, promotions, communications and corporate events. We are looking for suitable individuals to join our team as:

QA OFFICER
(Johor – Plentong Masai)

Responsibilities:

  • Ensure laboratory analysis of raw materials, in process and finished product and other related testing
  • Conduct QC stability sample testing
  • Involving in stability study scheduling, sampling and reporting
  • Conduct Product Quality Review (PQR)
  • Prepared Calibration Master Plan(CMP)
  • Perform Internal Audit
  • Handle Customer Complaint , perform preventive and corrective job base on investigation and reply customer
  • Any other duties as assigned by superior

Requirements:

  • Diploma holder or higher in relavant QA and QC discipline/ Engineering/CPT or equivalent
  • proactive, resourceful and strong problem-solving skills
  • Able to work independenly and cope with pressure
Interested applicants, please send your resume indicating your earliest date of availability, current and expected salary to dennis.lim@tucklee.com
Related Posts with Thumbnails

Incoming search terms:

  • jawatan kosong joho
  • cruise ship
  • jawatan kosng di masai
  • jawatn kosong di masai johor
  • QA food executive vacancies in johor
"); TH_articles[TH_position] = { article: "1218", publisher: "36-9124-2506", category: "default channel", url: document.location, load: function() { headID = document.getElementsByTagName("head")[0]; newScript = document.createElement('script'); newScript.type = 'text/javascript'; newScript.src = 'http://server.talkahead.com/scripts/thwidget/th.js'; headID.appendChild(newScript); } }; if (TH_position==0){ setTimeout(function() {TH_articles[TH_position].load(); }, 1); } Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di desaru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 01:17 PM PDT

mohdnadri dot com <b>DESARU</b>; Kini Lebih Dekat <b>Di</b> Hati

Posted: 04 Jul 2011 08:51 AM PDT

Huhh!! Diam tak diam dah lebih sebulan blog nie tak diupdate. Aktiviti blogwalking juga turut terganggu akibat kekangan masa dan juga beban kerja yang tak pernah habis.

Alkisah pada hari Sabtu yang lepas, aku dapat luangkan masa bersama keluarga dengan membawa anak-anak pergi bermandi-manda di Pantai Batu Layar di Desaru. Rasanya dah lebih 5 tahun aku tak kesana.

Aku lebih suka mandi di pantai Batu Layar kerana keadaan pantainya yang landai & arus yang tak berapa kuat jika dibandingkan dengan pantai di Tanjung Balau. Setiap tahun ada saja laporan kejadian mati lemas di pantai Tanjung Balau.

Sesiapa yang bercadang hendak bermalam di Batu Layar bolehlah menginap di Batu Layar Resort dengan harga yang amat berpatutan. Di nasihatkan agar anda membawa bekalan makanan yang secukupnya kerana tiada kedai makan yang terletak berhampiran dengan resort ini. Paling hampir ialah di Bandar Penawar kira-kira 15 KM jauhnya.

Sekarang ini perjalanan ke Desaru dari rumah aku di Bandar Seri Alam cuma mengambil masa selama 30 minit (27 KM) dengan menggunakan Lebuhraya Senai-Desaru (E22) yang baru dibuka pada bulan lepas. Bayaran tol percuma sehingga 9/7/2011. Sebelum ini ramai terpaksa memandu sehingga 2 1/2 jam untuk sampai ke Desaru melalui Jalan Kota Tinggi.

Apa yang menariknya tentang Lebuhraya Senai-Desaru ini ialah jambatan kabel sepanjang 1.7KM yang merentasi Sungai Johor dengan 2 menara setinggi 150M seperti gambar dibawah.

(Kredit Gambar 2 JBCool.Com)

Bagi sesiapa yang bercadang hendak menginap di Desaru barang semalam dua, aku cadangan agar korang membuat tempahan awal di Lotus Desaru Beach Resort @ Pulai Desaru Beach Resort & Spa.

Sebelum ini aku pernah menginap di kedua-dua resort di atas yang terletak bersebelahan di antara satu sama lain dan tidak mendukacitakan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NADRI

Merupakan Seorang Daddy, Banker & juga Blogger Amateur. Lahir, Membesar, Belajar, Bekerja & Bermastautin di Negeri JOHOR. Nak tahu lebih lanjut tentang saya, klik di menu BIO.

Website - Twitter - Facebook - More Posts

Artikel Berkaitan Yang Mungkin Anda Perlu Baca ;

coded by nessus
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

inilah kisah kami..: Bercuti <b>di</b> Damai Laut <b>Desaru</b>, Kota Tinggi, Johor

Posted: 04 Jul 2011 08:15 PM PDT

Pada minggu yang lalu, saya telah mengikut suami saya yang menerima undangan berceramah untuk para pelajar Sekolah Berasrama Penuh (SBP) seluruh Malaysia di Lotus Desaru Beach Resort, Desaru di Kota Tinggi. Kami telah menginap di Hotel Damai Laut Desaru.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di batu pahat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di batu pahat - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di batu pahat</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jul 2011 11:51 AM PDT

URL Sumber Asal :-

lollita<: dari kuala lumpur ke <b>batu pahat</b>

Posted: 04 Jul 2011 05:58 AM PDT







agak lapuk citer nie..pada 18 Jun yang lepas aku ikut rombongan makcikmakcik aku, hantar kazen bertunang di batu pahat..kami gerak dalam pukul 11 pagi camtu dengan maksu, ayah, mak, hubby, aku ng adik aku skalila..makcikmakcik lain gerak sendirisendiri jumpe di r&r ayer keroh..dalam pukul 12 lebih cmtue dah sampai r&r..kami same sampai ng makcikmakcik yang lain...kami berhenti makan, solat sumer dulu...

selesai sudah majlis,apelagi time makan la plak..beriani Gam lagi..sangat sedap ok..ayah pihak perempuan yang masak...huhu

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di batu pahat</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jun 2011 11:33 AM PDT

Ada apa di Batu Pahat? Ada pensyarah tanya, kawan-kawan tanya ada apa di Batu Pahat, apa yang istimewa. Mungkin ramai tak tahu disebabkan Batu Pahat bukanlah daerah popular ataupun pusat pelancongan mahupun peranginan. Jadi, bagi menjawab persoalan, meh aku cerita sikit apa yang best untuk dinikmati jika ke Batu Pahat.

Bab makanan dulu la kan. Pertama, Nasi Bariyani Gam. Orang luar Batu Pahat mungkin hanya mengetahui Nasi Bariyani di Benteng (sebelah sungai BP). Tapi ni aku nak bagitahu port yang lagi terbaik. Restoran Bariani Power yang terletak di Taman Soga. Berdekatan Hospital Besar BP tu. Rasanya lebih sedap dan restoran lebih sotifiskated. Haha! Tapi serius, mengancam!

Bariani Power!!!

Kedua, Kerang Pedas, Otak-Otak dan Sate. Paling terbaik di Batu Pahat? Jom datang Pantai Sungai Lurus. Hanya 26km dari B.Pahat. Jalan arah ke Pontian. Sambil-sambil makan boleh nikmati hembusan angin pantai. Dekat jek dengan rumah aku. Kalau datang bolehlah roger. Haha.

Ketiga, Cikong, Cendol dan Cendol Sagu. Cikong terbaik, haa..korang boleh datang gerai makan di Jalan Lim Yew Leong. Cendol? Pergi gerai cendol mamak di Jalan Engan, bandar lama Penggaram. Cendol Sagu? Terletak di Jalan Parit Karjo. Ini cendol fuhh... Dihidangkan pula dengan pisang goreng cicah sambal kicap dan sambal manis. (X_x) Grrrrrrr!

Ni Cikong. Hampir sama dengan Laicikang tapi ada sedikit perbezaan.

Keempat, Murtabak Singapore. Tapi aku tak pasti masih ada lagi ke tidak. Terletak di gerai makan Benteng. Kemudian, Bakso. Sejenis makanan tradisi Jawa. Terdiri daripada bebola daging, sup, mi halus dan campuran sayur dimakan bersama sambal istimewa. Rasanya? Pedas-pedas dan lazat!

Itu bab makan. Sekarang bab membeli-belah pula. Ada 3 mall utama untuk shopping. Dulu ada Wira Court, tapi sekarang mengalami sudah kegelapan. Selain tu, jika ke Ayer Hitam, boleh shopping pasu, kerepek dan teddy bear. Kalau kerepek, korang boleh pergi Azhar Food di Rengit. Terbaik. Kasik borong!

Azhar Food. Foto dari Facebook.

The Summit & BP Mall

S1 Mall

1. The Summit BP = Banyak barang pakaian untuk golongan muda. Haha. Kalau cari baju, seluar, jam tangan, bag, kasut dan barang kemas, inilah port yang sesuai dan banyak pilihan. Selain itu, ada pusat boling, wayang dan entah apa-apa lagi.

2. Batu Pahat Mall = Barangan seperti pakaian formal, kasual, elektrik, elektronik, komputer dan makanan. Ada foodcourt berdinding kaca, boleh tengok pemandangan luar dari aras tinggi. Sesuai la untuk bawa keluarga dan shopping. Selain tu, ada pusat boling, wayang dan arked.

3. Square One Mall = Ada Gulatis, Primamoda dan Parkson. Nak cari pakaian formal, barang kahwin ok kot di sini. Ada wayang, arked dan ruang ala2 uptown. Selain itu, sebelah S1 ni ada Carrefour. Boleh beli barang dapur.

Alam semulajadi? Bukit Soga. Korang boleh mendaki tangga menuju puncak. Sampai puncak, boleh menghirup udara segar sambil menikmati pemandangan bandar Batu Pahat.

Hutan Lipur Bukit Soga

Pantai? Walaupun tak lah secantik di tempat lain. Tapi bolehlah. Antaranya Pantai Punggor, Pantai Sungai Lurus dan Pantai Minyak Beku. Ok la untuk beriadah.

Sungai Lurus

Tempat rekreasi pula? Di Batu Pahat ada Tasik Y, Dataran Penggaram, Tropical Village dan Batu Pahat Walk. Hurm~ Itulah antara tempat-tempat best yang boleh korang pergi kalau ke Batu Pahat. Sebenarnya, Batu Pahat bukanlah pusat pelancongan, jadi tak ada apa sangat yang menarik. Huhu... Apapun, kalau korang datang Batu Pahat, roger-roger la aku. Boleh aku tunjuk jalan ke, tunjuk tempat best ataupun kalau rezeki korang murah, boleh aku belanja pekena cendol. Hehe.

Tropical Village. Ada macam kat oversea?

Dataran

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di kukup - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kukup - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 11:43 AM PDT

Pantai <b>Kukup di</b> Gunungkidul « hadiyanta.com (blogger, biker <b>...</b>

Posted: 28 Jun 2011 04:06 PM PDT

Posted on by hadiyanta


Setelah puas di panti baron, lalu kami pindah ke pantai KUKUP, pantai ini sejatinya hanya ada dibalik bukit sebelah timur pantai Baron. Lalu apa asyiknya?

Tetapi Kukup memang menyajikan pengalaman berbeda, pantai adalah batu karang yang luas dan tergenang air, disitu banyak ikan dan hewan laut lainnya yang bsia dicari dan ditangkap, merupakan pengalaman menarik tentunya bagi anak-anak.

Ada pula semacam pulau karang di sisi kiri (timur) yang dibangun gardu pandanf, dan dibuatkan jembatan untuk menyeberang, dengan sebelumnya kita harus naik bukit dahulu disisi timur.

Dari atas gardu pandang bisa terlihat pemandangan yang menakjubkan, ketika ombak tiada henti menghantam karang dan bebatuan, terlihat pula karang-karang kokoh ini menyerah juga oleh ganasnya ombak sehingga terlihat runtuh di sana-sini terutama di sisi selatan yang lengsung berhadapan dengan ombak.

pandangan bisa menyapu luas ke semua arah, sungguh agung kuasa Allah menciptakan keindahan alam ini.

Setelah puas, kami jam 15 meninggalkan pantai Kukup, pulang.

Dari rumah saya sampai pantai kukup ini jaraknya 85Km.
image

image

image

Foto selengkapnya klik disini

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

apik

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di pontian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pontian - Google Blog Search


DIANA: Hari Terakhir Cuti <b>Di Pontian</b> π-π

Posted: 23 Jul 2011 08:45 PM PDT

- tengs Jian :) -

Rase cepat mase berlalu

rase belum puas agy nak keluar dengan kawanKAWAN at Pontian

misi pertama pong belum tercapai.

aish =,=

apakah misi pertama?

hm_

cadang nak jumpe ABE at hoover

lame ta nmpk dye.

slalu tengok fb dye jea.

tp yelah kan, tengok org "ta bergerak" mne la puas

kalau bley nak denga sore dye

borakBORAK nan dye

ta tercapai juge misi ku

tapeTAPE ,

next time mesti menjadi !!

Hoho ^o^

oke la, aku cau dulu ye MSN

t papehal bile free aku update agy blog aku.

see ya :)

p/s:
hope korg sume sehadSEHAD selalu (",)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di labis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di labis - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di labis</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di labis</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 07:08 AM PDT

Check Ubuntu laptop temperature : Techie Boy

Posted: 01 Jul 2011 12:01 AM PDT

I noticed my laptop temperature is getting hotter. I was a bit worried so I made a little research on how to check the temperature via the internal chip sensors and Ubuntu terminal/command line. The quickest way so far is through below:

1. Make sure you lm-sensors are already installed. (In latest version as of 2010 - this was already configured) To know more about it goto http://packages.ubuntu.com/lucid/lm-sensors

2. Open you terminal/command line and enter the command "sudo sensors-detect". You will be asked which hardware sensors to scan. Answer it yes or no.

3. Get the temperature by running command "sensors" on your terminal.

There we have it! Thats how I check my laptop temperature. There other ways to check and are probably better and accurate. Have fun and enjoy.

Related Posts: Ubuntu Linux

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved