Jumaat, 29 Julai 2011

01 di parit sulong - Google Blog Search

01 di parit sulong - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :- Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di bekok - Google Blog Search

01 di bekok - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di bekok</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

SEGERA : ARAHAN PEMBERHENTIAN SEMENTARA AKTIVITI REKREASI <b>DI</b> HUTAN <b>...</b>

Posted: 01 Jul 2011 01:34 AM PDT

Pengetua dan Guru Besar
Sekolah-Sekolah Daerah Kluang

Adalah dengan hormatnya perkara di atas dirujuk.

2. Untuk makluman, Hutan Lipur Bantang, Bekok Labis akan diberhentikan segala aktiviti perkhemahan dan rekreasi buat sementara waktu berikutan berlakunya kes Leptospirosis (Air Kencing Tikus).

3. Pihak sekolah diminta menghebahkan maklumat di atas kepada semua warga pentadbiran di sekolah masing-masing.

Sila muat turun surat edaran dari Pejabat Hutan Daerah Johor Utara dan Pejabat Kesihatan Segamat <<<<< KLIK DI SINI >>>>>

Filed under: AKADEMIK

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di tangkak - Google Blog Search

01 di tangkak - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

ARMAND&#39;S HOMESTAY: Homestay <b>di Tangkak</b>

Posted: 06 Jul 2011 07:13 AM PDT

HOMESTAY ARMAND LEDANG TANGKAK offers accommodation during The Festival, Wedding ceremony, Job or Business in Tangkak Ledang Johor.

Penginapan Homestay kami terletak di tengah-tengah Bandar Tangkak Ledang Johor.

Check in : 2.00 Petang

Check out: 12.00 Tengahari

Harga: RM100/Satu Malam

Menerima tempahan untuk bulanan.

Kemudahan:

- Rumah Teres 2 Tingkat

- Parking Berbumbung

- Dapur Gas Memasak

- 2 Bilik Tidur

- 1 Bed Queen Size

- 2 Bed Single size.

- 1 Bilik Tandas

- Meja Makan

- Sofa

- TV

- Iron

- Berhampiran restoran makan,kedai runcit,kedai dobi.

Homestay kami berdekatan dengan:-

- Pusat Membeli belah kain murah Tangkak Ledang.(1km)

- Sek Men Tun Mamat (300m)

- Kolej Komuniti Ledang (1km)

- Kolej Matrikulasi Tangkak (1km)

- Tol Tangkak (6km)

- Gunung Ledang Resort(20km)

- ILP Tangkak Sagil.(15km)

- Hospital Tangkak (2km)

if u need internet, u can rent my broadband

Raudah Siman -01706673039

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jun 2011 12:00 AM PDT

Masjid Sultan Ismail, Ledang, Tangkak, Johor


Pada Jumaat lepas (04/06/10), Hizbut Tahrir Malaysia (HTM) telah mengadakan seruan serentak di beberapa masjid di seluruh negara bagi mengutuk kekejaman Israel ke atas misi kemanusiaan yang dihantar ke Gaza. Dalam seruan tersebut, HTM menyeru dan menyedarkan umat Islam bahawa kaum Yahudi laknatullah boleh mengganas dengan sewenang-wenangnya ke atas umat Islam khususnya dan ke atas manusia amnya, kerana tidak adanya pembelaan dari seorang pemimpin Muslim pun. Pemimpin yang ada begitu pengecut dan senantiasa mengkhianati umat Islam dengan tidak pernah berusaha untuk menyelamatkan saudara-saudara kita di Gaza. Mereka memiliki tentera tetapi mereka tidak pernah menghantar tentera ini berjihad melawan Yahudi. Begitu juga para tentera umat Islam, mereka masih tetap tunduk patuh kepada para pemimpin sekular, bukannya tunduk patuh kepada perintah Allah dan Rasul agar keluar berjihad menentang musuh. Kerana itulah, Yahudi boleh mengganas dan melakukan kerosakan di muka bumi dengan begitu mudah kerana langsung tidak ada tentangan dari para tentera Islam dari negara mana sekalipun.

Berikut adalah teks penuh seruan yang telah disampaikan oleh anggota Hizbut Tahrir di seluruh Malaysia, dipaparkan agar para pembaca beroleh manfaat darinya dan digalakkan menyebarkannya dalam apa cara dan bentuk sekalipun demi menyedarkan para pemimpin dan para tentera khususnya dan umat Islam amnya akan tanggungjawab masing-masing dalam hal ini.

------------------------------------------------------------------------------------

Ma'asyiral muslimin rahimakumullah

Sebagaimana yang kita telah ketahui, beberapa hari lepas, tentera Yahudi Zionis la'natullah telah melakukan serangan komando ke atas kapal Mavi Marmara yang merupakan salah sebuah kapal bantuan kemanusiaan ke Gaza dalam misi 'Flotila Pembebasan – Life Line For Gaza (LL4G)'. Serangan tidak berperikemanusiaan itu dilaporkan berlaku pada 31 Mei pukul 7.00 pagi waktu Mekah di perairan antarabangsa dan telah mengorbankan 19 nyawa di samping mencederakan berpuluh yang lain dan ramai telah menjadi tahanan tentera Israel. Semoga Allah melaknat rejim Zionis di atas kejahatan mereka ini

Sebagai seorang Muslim, kita hendaklah mengutuk tindakan kejam tentera israel ini. Hizbut Tahrir, sebagai sebuah gerakan Islam, juga mengutuk serangan ganas Zionis yang dilakukan ke atas konvoi kemanusiaan ini. Namun, kami ingin menegaskan dan menyatakan pendirian kami bahawa, semua ini berlaku kerana bantuan kemanusiaan yang dihantar ke Gaza tidak diiringi oleh bantuan ketenteraan dari pemimpin kaum Muslimin, baik oleh Turki, Mesir, Jordan, Pakistan dan lain-lain termasuk Malaysia. Hizbut Tahrir ingin menyatakan, bahawa sesungguhnya bantuan kemanusiaan tidak akan bererti jika tidak disertakan dengan bantuan ketenteraan. Apa ertinya perut penduduk Gaza berisi, jika peluru Israel terus menembusi perut-perut mereka? Apa ertinya ubat-ubatan yang menyembuhkan luka-luka mereka jika bom-bom Israel terus menghancurkan tubuh-tubuh mereka?. Apa ertinya kain selimut yang dihantar jika ia akhirnya hanya akan menyelimuti jenazah-jenazah mereka? Inilah yang telah berlaku dan sedang berlaku jika hanya misi kemanusiaan dan bukannya misi ketenteraan yang dihantar untuk menyelamatkan Gaza.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Sesungguhnya pemerintah kalian sudah tidak menghiraukan nasib umat Islam. Mereka hanya mempedulikan perut-perut mereka sahaja. Harta, wang ringgit, pangkat, kekayaan dan kuasa – inilah yang mereka peduli dengan sungguh-sungguh. Apabila umat Islam dibunuh, mereka hanya mengecam, mengutuk, mengadakan mesyuarat dan sidang tergempar yang kosong, yang tidak pernah menghasilkan apa-apa. Malah lebih buruk, mereka mengharapkan golongan kuffar untuk menyelamatkan umat Islam. Mereka mengharapkan PBB, sebuah badan kufur untuk menyelamatkan umat Islam. Apakah pemimpin ini begitu jahil sehingga mereka tidak tahu bahawa PBB-lah yang telah melahirkan Israel, dan PBB-lah yang selama ini telah membesarkan dan menjaga Israel!!! Sedarlah wahai kaum Muslimin, bahawa PBB hanyalah sebuah badan kufur yang ditubuhkan untuk menghancurkan Islam.

Selain mengharapkan PBB, pemerintah dan sebahagian dari umat islam juga mengharapkan OIC. Hizbut Tahrir ingin menyedarkan kalian wahai kaum Muslimin, bahawa OIC hanyalah merupakan himpunan negara-negara asobiyah dan wathoniyah yang hanya tahu bersidang! Setiap kali nyawa umat Islam melayang, setiap kali itulah mereka bersidang dan mengeluarkan resolusi kosong tidak bermakna. Dan persidangan mereka dipenuhi dengan kemewahan dan layanan VIP dan mendapat claim yang lumayan pula darinya. Inilah realiti OIC dan pemimpin OIC yang hanya handal bermesyuarat, hakikatnya, mereka ibarat tin kosong yang berkarat.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Israel tidak pernah takut kepada PBB kerana PBB adalah penjaga mereka. Israel juga langsung tidak kecut dengan OIC kerana mereka tahu bahawa pemimpin OIC kesemuanya pengecut dan pengkhianat. Dan Israel langsung tidak gentar dengan badan-badan misi kemanusiaan. Mereka langsung tidak takut dan mereka langsung tidak risau dengan ini semua. Tetapi yakin dan percayalah wahai kaum Muslimin! Israel akan sungguh-sungguh takut dan kecut jika tentera-tentera Islam datang kepada mereka atas nama jihad fi sabilillah!!!

Malangnya wahai saudara-saudaraku, tentera umat Islam hari ini memilih untuk mentaati pemimpin sekular, lebih dari mereka mentaati Allah dan Rasul. Tentera umat Islam hari ini, memilih untuk bergerak di bawah panji PBB, bukannya panji Allah dan Rasul. Tentera umat Islam hari ini, hanya berani menunjukkan 'belang' mereka pada acara-acara rasmi negara sahaja, dan mereka hanya berpeluk tubuh tatkala menyaksikan saudara-saudara mereka diratah dengan sewenang-wenangnya oleh puak kuffar. Inilah hakikat tentera kaum Muslimin yang tidak lagi mengetahui untuk apakah mereka menjadi tentera. Justeru, marilah kita sama-sama menyedarkan pasukan tentera kita bahawa mereka wajib berjihad fi sabilillah untuk membantu saudara-saudara kita yang sedang diperangi oleh musuh dan mereka hendaklah mengengkari pemerintah sekular yang telah memenjara dan memandulkan mereka selama ini. Sesungguhnya kekuatan ada pada mereka dan apabila mereka berperang, Allah akan pasti membantu mereka.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Rejim Israel sekarang boleh membunuh umat Islam dengan begitu mudah kerana tidak adanya pembelaan dari seorang pemimpin Muslim pun. Sesungguhnya kita sudah tidak mengharapkan pemimpin yang ada hari ini untuk menyelamatkan umat Islam. Mereka bersenang lenang tatkala umat bersusah payah, mereka kaya raya tatkala umat papa-kedana, mereka bahagia-gembira tatkala umat derita-sengsara, mereka berpeluk tubuh tatkala umat Islam dibunuh. Demi Allah! Demi Allah dan Rasulnya, kita perlu membuang pemimpin ini dan kita sekarang benar-benar memerlukan seorang Khalifah untuk menjadi ketua kaum Muslimin yang akan membela umat Islam, yang akan memimpin, melindungi dan menjaga harta, darah dan nyawa kaum Muslimin.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Hizbut tahrir dengan ini menyeru kalian agar berusaha bersama-sama kami untuk menegakkan kembali Daulah Khilafah ar-rasyidah ala minhaj nubuwwah yang bila tertegaknya institusi politik agung umat Islam ini, Khalifah pasti akan menghantar tentera untuk menyelamatkan saudara-saudara kita dan membebaskan keseluruhan negeri umat Islam dari cengkaman penjajah kuffar. Yakinlah wahai saudara, hanya dengan Khilafah sahajalah, nasib seluruh umat Islam di dunia akan terbela dan hanya dengan Khilafah sahajalah, umat Islam akan kembali menjadi umat yang mulia..

ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR!

------------------------------------------------------------------------------------

Sumber : http://mykhilafah.com/aktiviti-htm/2207-seruan-dari-hizbut-tahrir-malaysia-berhubung-serangan-zionis-ke-atas-kapal-mavi-marmara

Editor Pengarang - Abu Idris

Kewajiban yang terpikul ke atas dirinya untuk mengembalikan kehidupan Islam secara keseluruhan dengan berusaha membangkitkan semula Negara Islam Global iaitu Daulah Khilafah Islamiyah di atas muka bumi ini. Janji Allah, Khilafah Mengikut Jalan Kenabian pasti kembali. Insya Allah... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jun 2011 12:00 AM PDT

Masjid Sultan Ismail, Ledang, Tangkak, Johor


Pada Jumaat lepas (04/06/10), Hizbut Tahrir Malaysia (HTM) telah mengadakan seruan serentak di beberapa masjid di seluruh negara bagi mengutuk kekejaman Israel ke atas misi kemanusiaan yang dihantar ke Gaza. Dalam seruan tersebut, HTM menyeru dan menyedarkan umat Islam bahawa kaum Yahudi laknatullah boleh mengganas dengan sewenang-wenangnya ke atas umat Islam khususnya dan ke atas manusia amnya, kerana tidak adanya pembelaan dari seorang pemimpin Muslim pun. Pemimpin yang ada begitu pengecut dan senantiasa mengkhianati umat Islam dengan tidak pernah berusaha untuk menyelamatkan saudara-saudara kita di Gaza. Mereka memiliki tentera tetapi mereka tidak pernah menghantar tentera ini berjihad melawan Yahudi. Begitu juga para tentera umat Islam, mereka masih tetap tunduk patuh kepada para pemimpin sekular, bukannya tunduk patuh kepada perintah Allah dan Rasul agar keluar berjihad menentang musuh. Kerana itulah, Yahudi boleh mengganas dan melakukan kerosakan di muka bumi dengan begitu mudah kerana langsung tidak ada tentangan dari para tentera Islam dari negara mana sekalipun.

Berikut adalah teks penuh seruan yang telah disampaikan oleh anggota Hizbut Tahrir di seluruh Malaysia, dipaparkan agar para pembaca beroleh manfaat darinya dan digalakkan menyebarkannya dalam apa cara dan bentuk sekalipun demi menyedarkan para pemimpin dan para tentera khususnya dan umat Islam amnya akan tanggungjawab masing-masing dalam hal ini.

------------------------------------------------------------------------------------

Ma'asyiral muslimin rahimakumullah

Sebagaimana yang kita telah ketahui, beberapa hari lepas, tentera Yahudi Zionis la'natullah telah melakukan serangan komando ke atas kapal Mavi Marmara yang merupakan salah sebuah kapal bantuan kemanusiaan ke Gaza dalam misi 'Flotila Pembebasan – Life Line For Gaza (LL4G)'. Serangan tidak berperikemanusiaan itu dilaporkan berlaku pada 31 Mei pukul 7.00 pagi waktu Mekah di perairan antarabangsa dan telah mengorbankan 19 nyawa di samping mencederakan berpuluh yang lain dan ramai telah menjadi tahanan tentera Israel. Semoga Allah melaknat rejim Zionis di atas kejahatan mereka ini

Sebagai seorang Muslim, kita hendaklah mengutuk tindakan kejam tentera israel ini. Hizbut Tahrir, sebagai sebuah gerakan Islam, juga mengutuk serangan ganas Zionis yang dilakukan ke atas konvoi kemanusiaan ini. Namun, kami ingin menegaskan dan menyatakan pendirian kami bahawa, semua ini berlaku kerana bantuan kemanusiaan yang dihantar ke Gaza tidak diiringi oleh bantuan ketenteraan dari pemimpin kaum Muslimin, baik oleh Turki, Mesir, Jordan, Pakistan dan lain-lain termasuk Malaysia. Hizbut Tahrir ingin menyatakan, bahawa sesungguhnya bantuan kemanusiaan tidak akan bererti jika tidak disertakan dengan bantuan ketenteraan. Apa ertinya perut penduduk Gaza berisi, jika peluru Israel terus menembusi perut-perut mereka? Apa ertinya ubat-ubatan yang menyembuhkan luka-luka mereka jika bom-bom Israel terus menghancurkan tubuh-tubuh mereka?. Apa ertinya kain selimut yang dihantar jika ia akhirnya hanya akan menyelimuti jenazah-jenazah mereka? Inilah yang telah berlaku dan sedang berlaku jika hanya misi kemanusiaan dan bukannya misi ketenteraan yang dihantar untuk menyelamatkan Gaza.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Sesungguhnya pemerintah kalian sudah tidak menghiraukan nasib umat Islam. Mereka hanya mempedulikan perut-perut mereka sahaja. Harta, wang ringgit, pangkat, kekayaan dan kuasa – inilah yang mereka peduli dengan sungguh-sungguh. Apabila umat Islam dibunuh, mereka hanya mengecam, mengutuk, mengadakan mesyuarat dan sidang tergempar yang kosong, yang tidak pernah menghasilkan apa-apa. Malah lebih buruk, mereka mengharapkan golongan kuffar untuk menyelamatkan umat Islam. Mereka mengharapkan PBB, sebuah badan kufur untuk menyelamatkan umat Islam. Apakah pemimpin ini begitu jahil sehingga mereka tidak tahu bahawa PBB-lah yang telah melahirkan Israel, dan PBB-lah yang selama ini telah membesarkan dan menjaga Israel!!! Sedarlah wahai kaum Muslimin, bahawa PBB hanyalah sebuah badan kufur yang ditubuhkan untuk menghancurkan Islam.

Selain mengharapkan PBB, pemerintah dan sebahagian dari umat islam juga mengharapkan OIC. Hizbut Tahrir ingin menyedarkan kalian wahai kaum Muslimin, bahawa OIC hanyalah merupakan himpunan negara-negara asobiyah dan wathoniyah yang hanya tahu bersidang! Setiap kali nyawa umat Islam melayang, setiap kali itulah mereka bersidang dan mengeluarkan resolusi kosong tidak bermakna. Dan persidangan mereka dipenuhi dengan kemewahan dan layanan VIP dan mendapat claim yang lumayan pula darinya. Inilah realiti OIC dan pemimpin OIC yang hanya handal bermesyuarat, hakikatnya, mereka ibarat tin kosong yang berkarat.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Israel tidak pernah takut kepada PBB kerana PBB adalah penjaga mereka. Israel juga langsung tidak kecut dengan OIC kerana mereka tahu bahawa pemimpin OIC kesemuanya pengecut dan pengkhianat. Dan Israel langsung tidak gentar dengan badan-badan misi kemanusiaan. Mereka langsung tidak takut dan mereka langsung tidak risau dengan ini semua. Tetapi yakin dan percayalah wahai kaum Muslimin! Israel akan sungguh-sungguh takut dan kecut jika tentera-tentera Islam datang kepada mereka atas nama jihad fi sabilillah!!!

Malangnya wahai saudara-saudaraku, tentera umat Islam hari ini memilih untuk mentaati pemimpin sekular, lebih dari mereka mentaati Allah dan Rasul. Tentera umat Islam hari ini, memilih untuk bergerak di bawah panji PBB, bukannya panji Allah dan Rasul. Tentera umat Islam hari ini, hanya berani menunjukkan 'belang' mereka pada acara-acara rasmi negara sahaja, dan mereka hanya berpeluk tubuh tatkala menyaksikan saudara-saudara mereka diratah dengan sewenang-wenangnya oleh puak kuffar. Inilah hakikat tentera kaum Muslimin yang tidak lagi mengetahui untuk apakah mereka menjadi tentera. Justeru, marilah kita sama-sama menyedarkan pasukan tentera kita bahawa mereka wajib berjihad fi sabilillah untuk membantu saudara-saudara kita yang sedang diperangi oleh musuh dan mereka hendaklah mengengkari pemerintah sekular yang telah memenjara dan memandulkan mereka selama ini. Sesungguhnya kekuatan ada pada mereka dan apabila mereka berperang, Allah akan pasti membantu mereka.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Rejim Israel sekarang boleh membunuh umat Islam dengan begitu mudah kerana tidak adanya pembelaan dari seorang pemimpin Muslim pun. Sesungguhnya kita sudah tidak mengharapkan pemimpin yang ada hari ini untuk menyelamatkan umat Islam. Mereka bersenang lenang tatkala umat bersusah payah, mereka kaya raya tatkala umat papa-kedana, mereka bahagia-gembira tatkala umat derita-sengsara, mereka berpeluk tubuh tatkala umat Islam dibunuh. Demi Allah! Demi Allah dan Rasulnya, kita perlu membuang pemimpin ini dan kita sekarang benar-benar memerlukan seorang Khalifah untuk menjadi ketua kaum Muslimin yang akan membela umat Islam, yang akan memimpin, melindungi dan menjaga harta, darah dan nyawa kaum Muslimin.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Hizbut tahrir dengan ini menyeru kalian agar berusaha bersama-sama kami untuk menegakkan kembali Daulah Khilafah ar-rasyidah ala minhaj nubuwwah yang bila tertegaknya institusi politik agung umat Islam ini, Khalifah pasti akan menghantar tentera untuk menyelamatkan saudara-saudara kita dan membebaskan keseluruhan negeri umat Islam dari cengkaman penjajah kuffar. Yakinlah wahai saudara, hanya dengan Khilafah sahajalah, nasib seluruh umat Islam di dunia akan terbela dan hanya dengan Khilafah sahajalah, umat Islam akan kembali menjadi umat yang mulia..

ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR!

------------------------------------------------------------------------------------

Sumber : http://mykhilafah.com/aktiviti-htm/2207-seruan-dari-hizbut-tahrir-malaysia-berhubung-serangan-zionis-ke-atas-kapal-mavi-marmara

Editor Pengarang - Abu Idris

Kewajiban yang terpikul ke atas dirinya untuk mengembalikan kehidupan Islam secara keseluruhan dengan berusaha membangkitkan semula Negara Islam Global iaitu Daulah Khilafah Islamiyah di atas muka bumi ini. Janji Allah, Khilafah Mengikut Jalan Kenabian pasti kembali. Insya Allah... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

Masjid Sultan Ismail, Ledang, Tangkak, Johor


Pada Jumaat lepas (04/06/10), Hizbut Tahrir Malaysia (HTM) telah mengadakan seruan serentak di beberapa masjid di seluruh negara bagi mengutuk kekejaman Israel ke atas misi kemanusiaan yang dihantar ke Gaza. Dalam seruan tersebut, HTM menyeru dan menyedarkan umat Islam bahawa kaum Yahudi laknatullah boleh mengganas dengan sewenang-wenangnya ke atas umat Islam khususnya dan ke atas manusia amnya, kerana tidak adanya pembelaan dari seorang pemimpin Muslim pun. Pemimpin yang ada begitu pengecut dan senantiasa mengkhianati umat Islam dengan tidak pernah berusaha untuk menyelamatkan saudara-saudara kita di Gaza. Mereka memiliki tentera tetapi mereka tidak pernah menghantar tentera ini berjihad melawan Yahudi. Begitu juga para tentera umat Islam, mereka masih tetap tunduk patuh kepada para pemimpin sekular, bukannya tunduk patuh kepada perintah Allah dan Rasul agar keluar berjihad menentang musuh. Kerana itulah, Yahudi boleh mengganas dan melakukan kerosakan di muka bumi dengan begitu mudah kerana langsung tidak ada tentangan dari para tentera Islam dari negara mana sekalipun.

Berikut adalah teks penuh seruan yang telah disampaikan oleh anggota Hizbut Tahrir di seluruh Malaysia, dipaparkan agar para pembaca beroleh manfaat darinya dan digalakkan menyebarkannya dalam apa cara dan bentuk sekalipun demi menyedarkan para pemimpin dan para tentera khususnya dan umat Islam amnya akan tanggungjawab masing-masing dalam hal ini.

------------------------------------------------------------------------------------

Ma'asyiral muslimin rahimakumullah

Sebagaimana yang kita telah ketahui, beberapa hari lepas, tentera Yahudi Zionis la'natullah telah melakukan serangan komando ke atas kapal Mavi Marmara yang merupakan salah sebuah kapal bantuan kemanusiaan ke Gaza dalam misi 'Flotila Pembebasan – Life Line For Gaza (LL4G)'. Serangan tidak berperikemanusiaan itu dilaporkan berlaku pada 31 Mei pukul 7.00 pagi waktu Mekah di perairan antarabangsa dan telah mengorbankan 19 nyawa di samping mencederakan berpuluh yang lain dan ramai telah menjadi tahanan tentera Israel. Semoga Allah melaknat rejim Zionis di atas kejahatan mereka ini

Sebagai seorang Muslim, kita hendaklah mengutuk tindakan kejam tentera israel ini. Hizbut Tahrir, sebagai sebuah gerakan Islam, juga mengutuk serangan ganas Zionis yang dilakukan ke atas konvoi kemanusiaan ini. Namun, kami ingin menegaskan dan menyatakan pendirian kami bahawa, semua ini berlaku kerana bantuan kemanusiaan yang dihantar ke Gaza tidak diiringi oleh bantuan ketenteraan dari pemimpin kaum Muslimin, baik oleh Turki, Mesir, Jordan, Pakistan dan lain-lain termasuk Malaysia. Hizbut Tahrir ingin menyatakan, bahawa sesungguhnya bantuan kemanusiaan tidak akan bererti jika tidak disertakan dengan bantuan ketenteraan. Apa ertinya perut penduduk Gaza berisi, jika peluru Israel terus menembusi perut-perut mereka? Apa ertinya ubat-ubatan yang menyembuhkan luka-luka mereka jika bom-bom Israel terus menghancurkan tubuh-tubuh mereka?. Apa ertinya kain selimut yang dihantar jika ia akhirnya hanya akan menyelimuti jenazah-jenazah mereka? Inilah yang telah berlaku dan sedang berlaku jika hanya misi kemanusiaan dan bukannya misi ketenteraan yang dihantar untuk menyelamatkan Gaza.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Sesungguhnya pemerintah kalian sudah tidak menghiraukan nasib umat Islam. Mereka hanya mempedulikan perut-perut mereka sahaja. Harta, wang ringgit, pangkat, kekayaan dan kuasa – inilah yang mereka peduli dengan sungguh-sungguh. Apabila umat Islam dibunuh, mereka hanya mengecam, mengutuk, mengadakan mesyuarat dan sidang tergempar yang kosong, yang tidak pernah menghasilkan apa-apa. Malah lebih buruk, mereka mengharapkan golongan kuffar untuk menyelamatkan umat Islam. Mereka mengharapkan PBB, sebuah badan kufur untuk menyelamatkan umat Islam. Apakah pemimpin ini begitu jahil sehingga mereka tidak tahu bahawa PBB-lah yang telah melahirkan Israel, dan PBB-lah yang selama ini telah membesarkan dan menjaga Israel!!! Sedarlah wahai kaum Muslimin, bahawa PBB hanyalah sebuah badan kufur yang ditubuhkan untuk menghancurkan Islam.

Selain mengharapkan PBB, pemerintah dan sebahagian dari umat islam juga mengharapkan OIC. Hizbut Tahrir ingin menyedarkan kalian wahai kaum Muslimin, bahawa OIC hanyalah merupakan himpunan negara-negara asobiyah dan wathoniyah yang hanya tahu bersidang! Setiap kali nyawa umat Islam melayang, setiap kali itulah mereka bersidang dan mengeluarkan resolusi kosong tidak bermakna. Dan persidangan mereka dipenuhi dengan kemewahan dan layanan VIP dan mendapat claim yang lumayan pula darinya. Inilah realiti OIC dan pemimpin OIC yang hanya handal bermesyuarat, hakikatnya, mereka ibarat tin kosong yang berkarat.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Israel tidak pernah takut kepada PBB kerana PBB adalah penjaga mereka. Israel juga langsung tidak kecut dengan OIC kerana mereka tahu bahawa pemimpin OIC kesemuanya pengecut dan pengkhianat. Dan Israel langsung tidak gentar dengan badan-badan misi kemanusiaan. Mereka langsung tidak takut dan mereka langsung tidak risau dengan ini semua. Tetapi yakin dan percayalah wahai kaum Muslimin! Israel akan sungguh-sungguh takut dan kecut jika tentera-tentera Islam datang kepada mereka atas nama jihad fi sabilillah!!!

Malangnya wahai saudara-saudaraku, tentera umat Islam hari ini memilih untuk mentaati pemimpin sekular, lebih dari mereka mentaati Allah dan Rasul. Tentera umat Islam hari ini, memilih untuk bergerak di bawah panji PBB, bukannya panji Allah dan Rasul. Tentera umat Islam hari ini, hanya berani menunjukkan 'belang' mereka pada acara-acara rasmi negara sahaja, dan mereka hanya berpeluk tubuh tatkala menyaksikan saudara-saudara mereka diratah dengan sewenang-wenangnya oleh puak kuffar. Inilah hakikat tentera kaum Muslimin yang tidak lagi mengetahui untuk apakah mereka menjadi tentera. Justeru, marilah kita sama-sama menyedarkan pasukan tentera kita bahawa mereka wajib berjihad fi sabilillah untuk membantu saudara-saudara kita yang sedang diperangi oleh musuh dan mereka hendaklah mengengkari pemerintah sekular yang telah memenjara dan memandulkan mereka selama ini. Sesungguhnya kekuatan ada pada mereka dan apabila mereka berperang, Allah akan pasti membantu mereka.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Rejim Israel sekarang boleh membunuh umat Islam dengan begitu mudah kerana tidak adanya pembelaan dari seorang pemimpin Muslim pun. Sesungguhnya kita sudah tidak mengharapkan pemimpin yang ada hari ini untuk menyelamatkan umat Islam. Mereka bersenang lenang tatkala umat bersusah payah, mereka kaya raya tatkala umat papa-kedana, mereka bahagia-gembira tatkala umat derita-sengsara, mereka berpeluk tubuh tatkala umat Islam dibunuh. Demi Allah! Demi Allah dan Rasulnya, kita perlu membuang pemimpin ini dan kita sekarang benar-benar memerlukan seorang Khalifah untuk menjadi ketua kaum Muslimin yang akan membela umat Islam, yang akan memimpin, melindungi dan menjaga harta, darah dan nyawa kaum Muslimin.

Ma'asyiral Muslimin rahimakumullah

Hizbut tahrir dengan ini menyeru kalian agar berusaha bersama-sama kami untuk menegakkan kembali Daulah Khilafah ar-rasyidah ala minhaj nubuwwah yang bila tertegaknya institusi politik agung umat Islam ini, Khalifah pasti akan menghantar tentera untuk menyelamatkan saudara-saudara kita dan membebaskan keseluruhan negeri umat Islam dari cengkaman penjajah kuffar. Yakinlah wahai saudara, hanya dengan Khilafah sahajalah, nasib seluruh umat Islam di dunia akan terbela dan hanya dengan Khilafah sahajalah, umat Islam akan kembali menjadi umat yang mulia..

ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR!

------------------------------------------------------------------------------------

Sumber : http://mykhilafah.com/aktiviti-htm/2207-seruan-dari-hizbut-tahrir-malaysia-berhubung-serangan-zionis-ke-atas-kapal-mavi-marmara

Editor Pengarang - Abu Idris

Kewajiban yang terpikul ke atas dirinya untuk mengembalikan kehidupan Islam secara keseluruhan dengan berusaha membangkitkan semula Negara Islam Global iaitu Daulah Khilafah Islamiyah di atas muka bumi ini. Janji Allah, Khilafah Mengikut Jalan Kenabian pasti kembali. Insya Allah... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di senai - Google Blog Search

01 di senai - Google Blog Search


JaLiNaN KaSiH: ~ Hari terakhir <b>di Senai</b>..~

Posted: 20 Jul 2011 06:23 PM PDT

Salam semua..
insyaAllah... minggu ni sy last di area senai...kenapa? sbb selepas ini, kelibat sy akan di lihat di area pasir gudang...ya...sy akan berhijrah ke sana..entri sblm ni sy ada tulis ttg rumah yg kami beli di sana..dan sy pun dpt offer job kat sana..syukur satu compny dgn husband...

Agak sedih nk tinggalkn compny sekarang..yelah..da 3 thn kat sini kan...rindu nanti dgn environment keje kat sini..kat kawan2..rindu kat tempat operasi memerah susu..hehe..semua2...tp nak buat macamane kan...hijrah ini mungkin ada hikmah dan kebaikannya.. InsyaAllah...Allah swt yg atur semua ini ...

Ok la..cukup kot entri pasal ni..nanti meleleh aje air mata sy..huhu...

Ucapan terakhir kepada rakan2 di RND ... '' Semoga berjaya dlm hidup..lakukan apa jua kerja dgn ikhlas..letakkn niat dtg bekerja kerana Allah swt..atas niat ibadat... insyaAllah..Allah akan permudahkan urusan kita... kepada Yana yg masih mengepam susu ...akk harap yana dapat teruskan yer...even da x de geng...dan kepada kak zarah... insyaAllah..sy pasti doakn akk selamat bersalin..dan teruskn usaha utk BF kan baby nanti...pam medela tu..hehe..dan kepada kekwan yg lain2..fara doakn semoga sukses dan istiqamah dalam kerja.."

Bersama Yana, Kak Norish..
Bersama Kak Zarah..huhu..sedih..sedih..harap dapt jumpe akk n tgk baby yer..hee
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG JOHOR: 01 <b>di senai</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di senai</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jul 2011 12:00 AM PDT

assalamualaikum ..

ok tamat sudaa ari keushawanan di sekolah ....selama 2ari ..ta menang tgn seyh buad kje tuh semua ..tp y best nye jumaat malam ..sebab jumpe mereka2 y da lame ta jmpe ..termasuk abang saia ,fendi , faisal n y len2 ...wah epi2 ..tp sayang pix ari keushawanan ta dapat amk ..a dew langsung ..pix dieba bersepah2 dekat cam entah sape2 jerk ..hehehehe ..yang penting dieba mmg epi ..ta bole lupe lhaaa ....t dieba cte panjang k ..bab mase da time..heheheh :)

ok frst thng y buad dieba epi ...coz dieba dpt join kelab geografi sekolah utk bukak gerai n jual jualan y kami rancang selama seminggu sblmhari keushawanan ...dieba rase epi lhaa sebab jualan kami bnyk y laris ... :)

second coz jumaat malam tuh kami ttup gerai awl ..n dpt jmpe mmbr2 ( ex smksenai 2009 )terutama abang , Fendi n Faisal ..ramai lhaa jugacc y da berubah ...terutama gagak ( ex dieba ) ..ish deir da serupe dgn indon ...eiiuuu ingt ensem sgt lhaa bertindik sana sini ...ish da mcm ppn ..abg lark da makin tnggi mcm galah ...faisal n fendy da makin smart ..ikhwan still sombong ... :p ..hehehe ..ppew pun epi sgt walaupun balik tghmalam .heheheh ...

SAYANG KAMU KAMU N KAMU SEMUA .... 
terutama pd SITI KHAIRUNNISAQ , NUR AMYLEENA , IZAIRI ITHNIN , NORALIFF , AZIZI SHAH ISMAIL , EFA FARINA , FENDY , FAISAL , NAZARUL AZANI , HAMIZAN ZAINI n y lain2 .. :) <3 <3 <3

lokasi : smk senai ..
tarikh 1& 2 julai 2011
masa : 2.30 ptg-11.00mlm .. 7.00pg-2.30ptg ..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di senai</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Jun 2011 03:29 PM PDT

Jawatan Kosong Dyson Manufacturing Sdn Bhd – <b>Senai</b>

Posted: 18 Jun 2011 09:13 PM PDT

We're Dyson, a company known for an outstanding commitment to developing revolutionary solutions to every-day problems. Our revolutionary bagless vacuum cleaner has, over the last fourteen years, taken the worldwide market by storm and allowed us to become the most successful manufacturer in our field. Our products are the result of years of innovation and perseverance in design, and we're pretty proud of them. Who wouldn't be? They show exactly how determined we are and that only the best will do.

New ideas are the lifeblood of Dyson. Every year, we invest half our profits back into harnessing them at our Research and Development Department. There are many engineers based in Johor Bahru. Thinking, testing, breaking, questioning.
They're a varied bunch, too. Many are design engineers developing new ideas and technology. Then there are specialists who test and improve different aspects of each machine, from the way they sound to what they pick up. Some will have years of experience. Others are fresh out of universities. Would you like to join the team?

Senior Financial Analyst

(Senai)

Requirement:

 1. Qualified accountant (ACA, ACCA, CIMA) or equivalent with experience in an analysis role
 2. Experience of manufacturing preferable
 3. Experience in dealing with overseas HQ desirable
 4. Project management and experience in systems implementation
 5. Excellent personal and business presentation skills, in particular the presentation of financial information to non-finance managers and senior directors
 6. Proven experience within a financial planning and analysis environment or financial control team
 7. High level of integrity
 8. Ability to demonstrate a commercial aptitude
 9. Ability to work cross-functionally and to influence as well as build strong working relationships with key stakeholders
 10. Excellent analytical ability and Excel spreadsheet skills
 11. Highly developed communication and influencing skills.
 12. Assertive, prepared to see through plans and overcome objections
 13. Problem solving with good attention to detail
 14. Energetic, engaging and positive approach
 15. Drive for results
 16. Clear communicator

Responsibilities:

 1. Control base cost data of finish goods
 2. Monthly upload of base cost to GDM
 3. Manage the communication of ad hoc cost changes for finish goods
 4. Monthly analysis and reporting of PPV
 5. Prepare the Risk & opportunity trackers by commodity by SKU to be used by the category managers to track the performance of activities against budget
 6. Summary of risks & opportunities by commodities for use by Exec for PCs and PPV gap management
 7. Building and monitoring trackers of non materials within the BOM (freight, labour rate / heads, contribution)
 8. Reporting of actual PPV against budget (YTD and current full year forecast)
 9. Scenario analysis of full year PPV with banked / probable / possible risk & opportunity scenarios
 10. Cost bridge reporting on deviation from budget and from previous LE
 11. Volume impact PPV analysis on specific savings activities
 12. Annual budgeting of product DDUs and PPV
 13. Conduct modelling analysis to assess impact to Dyson on changes in external commodities prices
 14. Provide finance support to Commercial/Procurement team
 15. Ad hoc Project Work
 16. Pre and post investment review for key projects

Rewards

You will enjoy a creative and dynamic culture, an attractive salary and benefits package and a 5-day week, plus the opportunity to participate in the creation of new and exciting technologies.

If you fit the above requirements and are rearing for a challenging but rewarding long-term career with us, please submit a detailed CV to Recruitment: dmsb.recruit@dyson.com

Career website: http://www.careers.dyson.com/

Tag :

jawatan kosong di senai,dyson manufacturing sdn bhd,DYSON SDN BHD SENAI,dyson senai,jawatan kosong dyson senai,senai jawatan kosong

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di mersing - Google Blog Search

01 di mersing - Google Blog Search


BONDTHEGREAT: TRIP MEMANCING <b>DI MERSING</b> ( PERAIRAN PULAU TIOMAN )

Posted: 25 Jul 2011 11:21 PM PDT

SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA......

Lebih Kurang 10.00 malam 22 Julai 2011 aku bersama 9 rakan2 ( jiran2 ) dgn menaiki 2 kereta dan satu pajero mula bergerak dari Presint 11 ke Daerah Mersing, Johor utk menerokai perairan Pulau Tioman bg tujuan memancing ikan dan mencandat sotong. Dengan tiga orang rakan baru dari IPD Putrajaya kami mulakan dgn bacaan doa yg dipimpin olehku dan penerangan ringkas oleh Saudara Abdul Hadi.

23 Julai 2011 ( Sabtu )

12.00 - 12.30 TENGAH MALAM : singgah di R&R pagoh untuk pekena teh tarikh
4.00 pagi : singgah minum di pekan Mersing, pekena kopi panas
4.30 pagi : singgah dirumah salah sorang rakan yg berdekatan dgn jeti mersing, bersedia utk solat subuh, mandi dan sarapan
9.30 pagi : bertolak dari jeti mersing ke perairan Pulau Tioman untuk memancing ( lewat gerak sbb air cetek dn tekong blm bersedia
7.00 malam : bertolak pulang ke Kg Genting, PUlau Tioman, mandi solat, tengok bola Malaysia vs Singapura ( kena 3-5) ...adusssss makan dan tido di Sun Beach Resort, Tioman

24 Julai 2011 ( Ahad )

8.00 pagi : bertolak dari Jeti ke laut dalam....MANCING !!!!
7.00 malam : balik ke Kg Genting, P Tioman, mandi solat dan ada plak karaoke hehehe tapi tak nyanyi ler ( aurat hehehe ) makan , beli cenderahati dan tido

25 Julai 2011 ( Isnin )

9.00 pagi : bertolak pulang menaiki bot utk ke Jeti Mersing sambil mengangkat bubu....lumayan jugak
3.00 ptg : sampai di jeti Mersing.... punggah barang dan mandi di rumah zul dan makan tengahari di food court jeti mersing milik ibu zul. ( TERIMA KASIH MAKAN FREE )
5.00 ptg : balik........singgah ayer hitam beli buah ...
10.00 malam : sampai PRESINT 11, PUTRAJAYA BADAN PON LETIH ermmmmm

Related Posts with Thumbnails

Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di kempas - Google Blog Search

01 di kempas - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di kahang</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jun 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Rohani Property Management: Tanah Untuk <b>Di</b> sewa - <b>Gelang Patah</b>

Posted: 28 Jun 2011 01:52 AM PDT

We are a Property Management Services such as Renting, Leasing, Selling and Buying of Properties in Johor and other prime locations likes Apartments, Condominiums, Residental Houses, Office Lot, Office Space, Shop Lot, Industry Factory, Light Factory, Development Land and Agriculture Land. Maintenance and Cleaning Services, Construction and Repair Works, Accommodation , Auction consultant, Home Stay and etc.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di segamat - Google Blog Search

01 di segamat - Google Blog Search


BeautyFrenz Body Care & Cosmetic: BeautyFrenz Kini <b>Di Segamat</b>, Johor!

Posted: 25 Jul 2011 07:48 AM PDT

Alhamdulillah... Jaringan perniagaan sudah ke Negeri "Darul Takzim". Kepada warga Segamat, Johor, anda kini lebih mudah untuk mendapatkan produk BeautyFrenz di pasaran. Sila hubungi Stokis Segamat untuk keterangan lanjut:
E-Mail: budakcomel_12@yahoo.com
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di desaru - Google Blog Search

01 di desaru - Google Blog Search


Semusim | Selamanya : Sepagi <b>di</b> Pantai <b>DESARU</b> + Sepetang <b>di</b> Tg. Balau

Posted: 12 Jul 2011 12:10 AM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di parit raja - Google Blog Search

01 di parit raja - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di parit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2011 09:14 AM PDT

Salam,

Cerita kali ini seperti di tajuk di atas ya! semuanya mengenai program anak angkat di parit raja, Batu pahat, Johor tempoh hari. haha, ini merupakan kali PERTAMA! aku terlibat sama dalam program anak angkat ini. kami dijadualkan pergi mulai 13 mei hinggalah 16 mei. tepat jam 10:00 pagi waktu tempatan kami bertolak ke Parit Raja tesebut.

Jam 3:00 petang, kami sampai di sana. proses pembahagian anak angkat dilakukan. Aku dan lagi dua orang rakanku yang bakal duduk serumah sudah main teka-teka yang mana satu ayah angkat yang bakal kami dapat. Pada mulanya tekaan kami semua salah, namun atas permintaan Makcik [yang sepatutnya menjadi mak angkat kami], kami ditukarkan dengan keluarga angkat yang lain. Dan cuba teka la! tekaan aku yang awal tadi yang benar. hahaha, rakan-rakan ku lagi dua orang itu sangatlah tension kerana melihat keluarga angkat seperti sangatlah seriusnya.

Dah habis majlis penyerahan anak angkat, kami pun masing-masing balik mengikut keluarga angkat kami. Dalam perjalanan tu aku dan rakanku dah dok bisik-bisik macam manala nak borak-borak kalau ayah angkat ni serius je manjang. sampai je rumah, kami asyik beborak sahaja dengan ayah angkat. penuh dengan gelak ketawa, cerita politik Malayisia, motorsikal honda cup 70, kedai barang secondhand, kerepek yang sedap, makanan jawa dan macam-macam lagi.

Eh! layang gambar sajalah. tak larat nak taip panjang-panjang.

 

IMG_0019

ini lah rumah kami. KACAK bukan?! :)

IMG_0025

ini kami bersama keluarga angkat.

IMG_9658

ini aktiviti senaman di pagi hari sabtu.

IMG_9695

lawan takraw bersama pemuda-pemuda kampung parit jawa

IMG_9705

mana tak kami kalah, sekali mereka lipat camni. dua kali kami kalah.

IMG_9746

Oh! ini rumah sedara. [kira sedara la sebab ayah angkat dan tuan rumah ini adik beradik]. hebat bukan ada cendawan BESAR punya!

IMG_9776

Malam di sekolah agama parit raja. sedikit ceramah dari kami!

IMG_9820

ini pula aktiviti pagi ahad! membersihkan kawasan surau.

IMG_9844

ha! ini aktiviti tanam pokok setelah selesai membersihkan surau tersebut.

IMG_9880

sedikit birthday party dirumah sedara!

IMG_9909

ha! ini namanya rewang-rewang untuk masak nasi ambeng. cari la kat google apa itu nasi ambeng.

IMG_9992

ha! ini persembahan dari penduduk parit raja. KUDA KEPANG! BEST tau!

 

Tapi, gambar sewaktu majlis perpisahan tidak sempat diambil, sebabnya batery kamera sudah kehabisan sehabis mungkin. Balik penuh kepenatan. tapi! ayah angkat kami bagi macam-macam, daripada bekal makan tengah hari hingga la duit raya akan datang. advance tak kami? hehehe

p/s: entry akan datang mungkin lebih luar biasa lainnya. hehe

 

si muncai etot

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

ads