ads

Sabtu, 6 Ogos 2011

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


T'wazir: Perkahwinan Azril Haslina

Posted: 04 Aug 2011 06:55 AM PDT

Salam Ramadhan Al- Mubarak.
Alhamdulilah syukur ke hadrat ilahi...Blog keluarga wazir ini sudah lama sepi pinggirkan. Walaupun pelbagai kisah dan tragedi yang menimpa Keluarga tetap keluarga, keturunan tetap keturunan 'BLOODLINE' bak kata orang putih, tiada orang lain yang menjadi tunjang melainkan keluarga sendiri. Mudah- mudahan segala yang menimpa sebelum ini penuh hikmahnya dan alhamdulilah seluruh ahli keliarga Wazir di limpahkan dengn rezeki halal dan budi pekerti yang tinggi. Kebelakangan ini beberapa berita seperti pemergian Arwah Opah Anjang /saya cucunya :) /
dan pelbagai lagi, sama- kita sedekahkan AL-Fatihah buat arwah dan ahli-ahli keluarga yang lain yang telah lama pergi.

Ok..berita seterusnya pula..majlis pernikahan persandingan AZRIL ♥ HASLINA sama bakal berlangsung pada NOV tahun 2011. Majlis disebelah pihak JELITA (mestila pompuan kan kan..)
akan berlangsung pada 11/11/11 di Felda LOK HENG...manakala majlis pihak lelaki diadakan pada tanggal 19/11/2011 di PERANTAU HILL. Marilah kita bersama-sama hadir memeriahkan majlis yang menyatukan dua hati, yang mana turut memanjangkan lagi salasilah keluarga WAZIR amnya. YEAHH!!! kan kan...pak pak kelebung kelebung...(eh cmna eh nak taip bunyi kompang? ekekek)

Akhirkata Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Fitri!!.. (Puasa la dulu kan kan kan..baru boleh raya ..la la la) dan selamat maju jaya..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di kota tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kota tinggi - Google Blog Search


PROGRAM ZIARAH 9W2RLW <b>DI KOTA TINGGI</b> - PERSATUAN JALUR SELATAN <b>...</b>

Posted: 06 Aug 2011 03:44 PM PDT

JASRA bercadang untuk mengadakan ziarah ke Rumah 9W2RLW ( Abg Nuai) pada Hari Sabtu, 13 hb Ogos, 2011 di Kota Tinggi. Rakan2 HAM yang ingin turut serta, sila berkumpul di SHELL BERHAMPIRAN DENGAN JAYAJUSCO TEBRAU, pada jam 9.00 pagi. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi 9W2HOZ di 019 7770435 Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di parit yani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit yani - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di parit yani</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jun 2011 07:45 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Dari mata lensa ku menulis: Kereta masuk <b>parit</b>

Posted: 21 Nov 2010 06:30 PM PST

Kejadian ini berlaku sekitar jam 4 ptg 20 Nov 2010 di parit yani tengah. Pemandu adalah seorang wanita. Menurut penduduk kereta yang dibawa oleh wanita tersebut tidak dapat mengawal kereta kancil tersebut lalu masuk ke dalam parit. Wanita tersebut telah dihantar ke klinik berhampiran.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

di negeri johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri johor - Google Blog Search


Kerja Kosong Kerajaan <b>di</b> Majlis Agama Islam <b>Negeri Johor</b> (MAIJ)

Posted: 30 Jul 2011 10:38 AM PDT

61 views

Kerja Kosong Kerajaan di Majlis Agama Islam Negeri Johor (MAIJ). Majlis Agama Islam Negeri Johor memerlukan rakyat Malaysia mengisi kekosongan jawatan dalam Majlis Agama Islam Negeri Johor.

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia khususnya kepada rakyat Negeri Johor Darul Ta'zim yang berkelayakan dan berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan untuk mengisi kekosongan jawatan berikut di Majlis Agama Islam Negeri Johor.

Jawatan kosong yang ditawarkan di MAIJ ialah:

Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah DG41 (Guru Tahfiz)
Penolong Pegawai Hal Ehwal Islam S27 (wanita sahaja)
Pembantu Hal Ehwal Islam S17
Pembantu Tadbir (Kewangan) W17
Pembantu Tadbir (Perkeranian / Operasi) N17
Penyelia Asrama N17 (wanita sahaja)
Pekerja Awam R1

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-

  1. Permohonan hendaklah menggunakan Borang Majlis Agama Islam Negeri Johor yang boleh didapati daripada Bahagian Sumber Manusia, Aras 5, Blok B, Pusat Islam Iskandar Johor Bahru atau pemohon boleh muat turun borang permohonan daripada laman web Majlis Agama Islam Negeri Johor di alamat www.maij.gov.my
  2. Permohonan melalui pos hendaklah menyertakan sampul surat berukuran 10 cm x 23 cm beralamat sendiri dan bersetem RM0.60.
  3. Permohonan daripada pegawai-pegawai yang sedang dalam berkhidmat mestilah membuat permohonan melalui Ketua Jabatan mengikut Perintah Am Bab 'A' Bil. 21 dan pastikan Laporan Penilaian Prestasi dan Penyata Perkhidmatan yang dikemaskini disertakan bersama-sama.
  4. Semua permohonan hendaklah disertakan dengan salinan sijil yang diakui sah dan juga gambar berukuran passport yang terbaru dan dialamatkan kepada :

Setiausaha
Majlis Agama Islam Negeri Johor
Pusat IslamIskandar Johor,
Tingkat 5, Blok B,
Jalan Masjid Abu Bakar,
80000 Johor Bahru.

Tarikh Tutup Permohonan : 10 Ogos 2011

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di kempas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kempas - Google Blog Search


ARB Kluang, Johor: ARB <b>di</b> Karnival Felda <b>Kahang</b>,Johor: 2 & 3 JULAI <b>...</b>

Posted: 30 Jun 2011 11:44 PM PDT

  • Penerangan Pembiakan Ternakan Ruminan

  • Tempahan Ternaka Pembaka lembu Brahman/ kambing Boer

  • Tempahan Ternakan Pedaging lembu Brahman/kambing Boer

  • Jualan Daging lembu & kambing
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di chaah johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di chaah johor - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 03:53 PM PDT

Malah, elaun harian mereka hanya RM6 sehari dan wang saku itu diberi sehingga tanaman kelapa sawit yang diusahakan boleh dijual serta mendatangkan keuntungan.

Bagaimanapun, kerajaan negeri yang bersimpati dengan peserta yang tinggal di dua asrama kecil kemudian memberikan 0.8 hektar tanah kepada mereka untuk dijadikan tapak perumahan dan RM1,500 sebagai kos bagi mendirikan kediaman masing-masing.

Namun, sebaik selesai mendirikan rumah masing-masing, peserta yang kebanyakannya bujang pada masa itu berasa kesunyian dan bermula daripada itulah sejarah mengenai Desa Temu Jodoh terukir.

Menurut Ketua Kampung desa berkenaan, Paiman Annuar, hendak dijadikan cerita, tidak jauh dari tanah rancangan berkenaan terletak pula puluhan peserta beliawanis bagi program sama.

"Pada masa itu tanah yang kami usahakan mula membuahkan hasil, namun tanah rancangan milik beliawanis masih pada peringkat permulaan, jadi kumpulan peserta lelaki dihantar ke sana untuk membantu tugas kumpulan wanita itu.

"Perkenalan di tempat kerja membawa kepada hubungan kasih sayang dan seterusnya bercinta hinggalah kami merancang berkahwin," katanya ketika ditemui.

Paiman berkata, sebaik syarat utama yang tidak membolehkan mereka kahwin selama lima tahun itu tamat tempoh, tiba masanya untuk mereka berumah tangga serta melengkapkan hidup masing-masing.

Difahamkan, pada masa itu kebanyakan peserta lelaki berusia dalam lingkungan 30-an, malah gaji diterima sekitar RM150 sebulan menyukarkan mereka untuk berumah tangga.

"Saya pernah diperli penduduk sekitar yang kami mungkin jadi bujang terlajak, namun gaji kecil itu bukan penghalang," katanya.

Ketua kg sekarang ini En. Paiman berkata, pada mulanya hanya empat pemuda dan pasangan masing-masing mahu mendirikan rumah tangga dan berita itu jelas cepat tersebar kepada pengetahuan pengurus tanah rancangan.

Tanpa disangka, 21 pasangan lain dipanggil untuk berjumpa pengurus dan sebuah majlis persandingan besar-besaran dirancang selepas itu.

En. Paiman dan isterinya Pn. Maimunah Mad Hussein, 60, antara pasangan raja sehari yang diraikan pada 27 Februari 1977 dan Tanah Rancangan Pemuda Kampung Sungai Lenek bertukar nama Desa Temu Jodoh sempena majlis perkahwinan beramai-ramai itu.

"Yang menguntungkan kami ialah semua perbelanjaan, termasuk pakaian dan pelamin, ditanggung sepenuhnya kerajaan negeri Johor dan Menteri Besar pada masa itu, Allahyarham Tan Sri Osman Saat bertanggungjawab sebagai pengelola majlis berkenaan," katanya.

En. Paiman berkata, ketika memberikan ucapan tahniah kepada pengantin yang dirai, Allahyarham secara spontan menyebut tanah rancangan itu akan bertukar nama kepada Desa Temu Jodoh selepas ini.

Selepas 34 tahun berlalu, Desa Temu Jodoh menjadi antara tanah rancangan yang menyumbang lebih 10 peratus hasil tanaman kelapa sawit kepada negeri ini iaitu RM105,592.50 secara tahunan.

Selain itu, desa berkenaan mendapat kunjungan orang ramai, khususnya pemuda dan pemudi yang lanjut usia serta berat jodoh.

Mereka akan datang menjadikan keluarga di kampung berkenaan sebagai anak angkat dan percaya atau tidak, kebanyakan yang pernah menetap sementara di situ selamat melangsungkan perkahwinan selepas itu.

Menurut En. Paiman, beberapa anak angkat yang tinggal di kampung berkenaan bertemu jodoh seolah-olah nama Desa Temu Jodoh itu seperti memberikan tuah kepada mereka.

"Bagi saya, semua itu hanya kebetulan dan kebanyakan anak angkat kami di sini seperti mahu mengambil berkat daripada keunikan nama kampung.

"Kita hanya mampu merancang, namun Allah menentukan segala-galanya dan berkat usaha mereka itu, semua selamat melangsungkan perkahwinan," kata bapa kepada empat anak berkenaan.

Difahamkan, selang beberapa tahun sekali penduduk desa berkenaan mengadakan majlis ulang tahun perkahwinan secara besar-besaran bagi mengingati majlis yang diadakan puluhan tahun lalu.

Malah En. Paiman turut mahu mencadangkan desa berkenaan dijadikan destinasi pelancongan seperti Tasik Dayang Bunting di Langkawi yang menjadi kunjungan wanita mahu mendapatkan anak.

Sehingga kini, lebih 850 penduduk menetap di kampung berkenaan yang sebahagian kecilnya adalah generasi kedua tanah rancangan berkenaan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jun 2011 03:54 PM PDT

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 03:10 PM PDT

kelab kebajikan penduduk <b>chaah</b> segamat <b>johor</b>: Keahlian

Posted: 26 Jun 2011 11:25 AM PDT

Keahlian Kelab ini terbuka kepada semua Warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun dan keatas tanpa         mengira jantina, bangsa dan agama yang bermastautin di dalam Rumah Awam Chaah, Segamat, Johor dan      kawasan sekitarnya (Kg. Sri Gajah, Kg. Sg. Lenik, Kg Kangkar 1, Kg. Kangkar 2, Kg. Sg. Sabar, Kg. Jawa, Kg Jawa Baru, Kg. Melayu, Kg. Baru, Ladang Achi Jaya di dalam Pekan Chaah, Segamat, Johor.)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2011 03:19 PM PDT

URL Sumber Asal :- Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

kelab kebajikan penduduk <b>chaah</b> segamat <b>johor</b>: Keahlian

Posted: 26 Jun 2011 11:25 AM PDT


Keahlian Kelab ini terbuka kepada semua Warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun dan keatas tanpa         mengira jantina, bangsa dan agama yang bermastautin di dalam Rumah Awam Chaah, Segamat, Johor dan      kawasan sekitarnya (Kg. Sri Gajah, Kg. Sg. Lenik, Kg Kangkar 1, Kg. Kangkar 2, Kg. Sg. Sabar, Kg. Jawa, Kg Jawa Baru, Kg. Melayu, Kg. Baru, Ladang Achi Jaya di dalam Pekan Chaah, Segamat, Johor.)
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di pengerang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pengerang - Google Blog Search


Malaysia Zoom » Isu projek industri minyak, gas <b>di Pengerang</b> diaju <b>...</b>

Posted: 05 Aug 2011 04:06 PM PDT

You are here: Home / Wilayah / Isu projek industri minyak, gas di Pengerang diaju kepada PM – Azalina

KOTA TINGGI 5 Ogos – Masalah nelayan pantai di sekitar Pengerang yang kehilangan mata pencarian akibat pembangunan projek industri minyak dan gas di kawasan itu akan dimaklumkan secara bertulis kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Ahli Parlimen Pengerang, Datuk Seri Azalina Othman Said berkata, ini kerana pihaknya mahukan jalan penyelesaian terbaik bagi mengelakkan permasalahan tersebut dieksploitasi pembangkang.

"Projek mega ini di bawah kerajaan negeri dan Pusat. Kita tidak mahu bantahan yang dibuat nelayan tersebut akan diambil kesempatan oleh pembangkang kerana saya difahamkan mereka sudah bertapak di sini untuk berbuat demikian.

"Saya percaya kepimpinan Perdana Menteri akan dapat membantu pihak nelayan dan juga syarikat terlibat dalam mencari penyelesaian terbaik," katanya ketika ditemui selepas Majlis Penyampaian Kurma kepada Masjid dan Surau kawasan Pengerang di Pusat Khidmat Wakil Rakyat Parlimen Pengerang, Felda Air Tawar 5, di sini baru-baru ini.

Utusan Malaysia baru-baru ini melaporkan lebih 400 nelayan daripada lapan buah kampung menuntut pampasan berikutan mata pencarian mereka terjejas akibat pembangunan projek tersebut.

Kesemua nelayan tersebut berasal dari Kampung Pengerang, Kampung Langkah Baik, Kampung Jawa, Kampung Teluk Empang, Kampung Sungai Kapal, Kampung Sungai Buntu, Kampung Sungai Rengit dan Kampung Teluk Ramunia.

Terdahulu, Azalina mengagihkan sebanyak 60 kotak kurma kepada pengurusan masjid dan surau di kawasan parlimen Pengerang.

Kemudiannya disusuli majlis berbuka puasa bersama persatuan belia, pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan kepimpinan masjid serta surau kawasan itu.

Dipetik dari Utusan Malaysia

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di batu pahat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di batu pahat - Google Blog Search


Nasi Beriyani Gam <b>Batu Pahat</b>, Johor | Aku Dan Sesuatu...

Posted: 16 Jul 2011 05:00 PM PDT

Dah lama rasanya tak menulis entri pasal makan-makan. Maklumlah saya ni bukan kaki makan sangat. Asal boleh cekik apa-apa pun dah kira bagus. Tapi bila ada orang ajak makan di mana-mana saya on je.

Baru-baru ini saya ke Batu Pahat atas ajakan seseorang. Dia nak cuba sangat nasi beriyani gam Batu Pahat. Katanya memang sedap dan 'kaw'sangat. 

Kami makan di Restaurant Mohd Shah Bariani yang terletak di meden selera di hadapan Putra Specialist Hospital Batu Pahat. 

Dengar cerita nasi beriyani gam ini di restaurant ini antara yang paling sedap di Batu Pahat.  Yang rekemen restaurant ini ialah kawan saya yang berasal dari Renggit, Batu Pahat.

Dah nama orang Batu Pahat mestilah dia tau kedai mana yang terbaik kan. Menu yang saya order iaitu nasi beriyani gam kambing. 

Selain dijual di restaurant, nasi beriyani gam ini juga dah jadi menu utama dalam majlis-majlis keraian dan kenduri kendara di sekitar Batu Pahat.  

Sepinggan nasi beriyani kambing ialah RM6.50 manakala nasi beriyani ayam pula RM6. Tak lah mahal sangat.

Cuma kalau nak dalca dan papadom kena tambah lain. Kalau tak silap 1 piring dalca = RM1. 1 plastik papadom pun RM1. 

Untuk minuman pula, kena order di kedai sebelah. Secara keseluruhan saya bagi 8 out of 10. Dagingnya lembut dan kuahnya pekat. Adunan rempah ratus yang terbaik ! Semua rasa. 

Cuma ada orang kata kalau makan nasi beriyani gam ini akan jadi ketagih tapi saya tak ketagih pun. Rasa biasa-biasa je.

Kalau anda berkesempatan ke Johor apa kata singgah di Batu Pahat untuk merasai sendiri nasi beriyani gam ini. Kalau tak, anda akan terlepas merasai salah satu hidangan istimewa dari selatan tanah air ini..  

P/S : Credit kepada kawan saya, Norfadzliana Binti Hassan yang merekemen dan memberitahu arah untuk sampai ke restaurant ini..

Velasrizal Rodriguez

Adios~~~~~

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di skudai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di skudai - Google Blog Search


Pakaian dan Bunga Kristal: JUALAN <b>DI</b> KARNIVAL RAYA UTM <b>SKUDAI</b>

Posted: 25 Jul 2011 05:49 AM PDT

Salam semua!. Jom jenguk collection terbaru kami.. :) Raya is coming. Opss! Puasa terlebih dahulu ye.. hehe.



Jom datang beramai-ramai ke booth kami pada
8-12 August 2011 di Dataran Agora, UTM Skudai sempena Jualan Karnival Raya. Kami menyediakan kain pasang jubah, shawl, handmade kerongsang, dress english cotton (kanak-kanak), busana muslimah & banyak lagi. Jom ke sana untuk melihat koleksi kami yang berkualiti dgn lebih dekat!.. Jangan lepaskan tau! =) Pasti membuatkan anda tampak lebih menarik pada Raya nanti.. Let's check it out!

Kain Chiffon Sulam
RM 80 include postage

Shawl Silk
RM 15 (Offer!)

C01
SULAM MANIK
1- Available

C02
SULAM MANIK
1- Available

C03
SULAM MANIK
1- Available

C04
SULAM MANIK
1- Available


C05
SULAM BUNGA ORGANZA
1-Available

C06
SULAM KRISTAL
1- Reserved


C07
SULAM KRISTAL
1-Reserved


C08
SULAM BENANG
1-Available

C09
SULAM BENANG
2-Available

C10
Sulam Benang
SOLD OUT

C11
Sulam Benang
SOLD OUT

C12
SULAM BENANG
1-Available

C13
Sulam Kristal
SOLD OUT

Sebarang order boleh emel kpd Adibah: aprilsnow_88@yahoo.com @ 0137980980 @ ke booth kami di UTM pd 8-12 Ogos ini. =) Dapatkan segera!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved