ads

Selasa, 16 Ogos 2011

01 di kota tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kota tinggi - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Kota Tinggi</b> (MDKT <b>...</b>

Posted: 07 Aug 2011 07:29 PM PDT

How To Make Money Trading Forex

Forex is the knowledge and business of making money through exchanging foreign currencies. Forex is not a new business and its history is as old as the history of money.

There are people who have been making money through Forex from many years ago. Fortunately, with the help of computer and internet, Forex trading has become much easier. You can sit at your personal computer and trade from home without having to make any phone call or referring to any bank.

How is it possible?

There are broker companies that enable you to buy and sell different currencies through the Internet and some simple softwares. For any trade that you make, you pay a small commission to the broker company that you are trading through it. You need to find a good, reliable and well-known broker company and sign up for an account with it. Then you have to fund your account. You use the money you have in your account to trade. Any profit that you make, will be added to your account and vise versa. Then you can withdraw the money you have made.

What currencies can you trade?

In Forex, you deal with currency pairs. There are four main currency pairs: British Pound and USD (GBP/USD), Euro and USD (EUR/USD), USD and Japanese Yen (USD/JPY), USD and Swiss Frank (USD/CHF).

In each currency pair, the first currency works as the commodity and the second one works as the money. For example when you choose the GBP/USD to trade, if you buy, you buy British Pound against USD and if you sell, you sell British Pound against USD. It doesn't matter what currency you have in your account. The trading software makes the exchanges automatically.

Fundamental analysis has a long term usage but good traders can predict the sudden changes that happen after releasing an important news about economic situation of an important country. For example when the news says that economic situation of USA is improved for 5% in comparison to the last month, USD will become stronger and people start buying it. So the value of USD will go up because of the sudden increase of demand. If you know the effect of the news on the price, you can take the proper position and make money. Of course there are two sides in this story which means if you take the wrong position, you will lose.
Info : Avoiding Home Business Failures
It's been said that 80% of all small business dies within the first 3 years. And the rest are somehow struggling along with meager revenues. Only a handful is successful. Home based business has an even shorter lifespan. Every enthusiastic home based venture starts out with a big promise, a lot of excitement and enthusiasm.

However at the first signs of trouble or a slow take off the people become panicky. Having been accustomed to regular pay check, when the money does not roll in week after week and the bank balance hits the low digits, there is a sense of panic and the exciting home business gets trashed.

My own experience tells me this happens just when you are through with organizing, setting up and the difficult transition period of reaching out to the customers, you decide to wind up the business in favor of a job.

Now here are a few tips to persevere and make a success of your home business.

Plan in advance your finances for running your family for a minimum period of 6 months.

Plan every aspect of your business – right from creating the product to final shipments - on paper. Don't leave out anything. This is what is called a business plan. Make it elaborate and group each aspect under a heading and subheading.

Home workers need to set a disciplined work schedule. Having no bosses around or compulsions of commuting may make you take things easy and relaxed. At least for the first 6 month work as if you are in employment and put in the required hours. You can relax and cut down on working hours when you start earning enough.

Don't procrastinate or put things off for tomorrow. Action is one major ingredient for success. If you need to do something do it today. Do it now.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


ARMAND&#39;S HOMESTAY: Homestay <b>di Tangkak</b>

Posted: 06 Jul 2011 07:13 AM PDT

HOMESTAY ARMAND LEDANG TANGKAK offers accommodation during The Festival, Wedding ceremony, Job or Business in Tangkak Ledang Johor.
Penginapan Homestay kami terletak di tengah-tengah Bandar Tangkak Ledang Johor.
Check out: 12.00 Tengahari
Menerima tempahan untuk bulanan.
- Berhampiran restoran makan,kedai runcit,kedai dobi.
Homestay kami berdekatan dengan:-
- Pusat Membeli belah kain murah Tangkak Ledang.(1km)
- Sek Men Tun Mamat (300m)
- Kolej Komuniti Ledang (1km)
- Kolej Matrikulasi Tangkak (1km)
- Gunung Ledang Resort(20km)
- ILP Tangkak Sagil.(15km)
if u need internet, u can rent my broadband
Raudah Siman -01706673039
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di bekok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di bekok - Google Blog Search


. . . my heart stories . . .: berlibur <b>di bekok</b>

Posted: 02 May 2011 10:55 PM PDT

apa yang dirancang menjadik kot
cuace pon romantik jek . haahah
okeyh , okeyh , lets story !
so WAKTU BERDONDANG SAYANG di bekok bersama si die lah ! :D
tersangat ramai umat yek disane. almaklomlah , cuti  menggantikan LABOUR DAY kot
tempat pon sume penoh so terpakse memulakan aktiviti mendaki mencari tempat yang stratergik.
then lemak tepu diperot pon dah banyak terbakar . kurus dah cik honey nieh
eceh , tipu sangat ! huhu
then , lepas da berjaye mencari tempat , bermulalah sesi bermandi manda kami .
tersangat sejuk okeyh . sumpah !

omg !
waktu sangat jeles akan kami yarh . cepat kot waktu berlalu.
so waktu untuk kami balek la weyh . :'(
penad ? si dia jelah sebab die yang drive kot . aku ? jadik mem besar lah yang banyak membebel dan menjadik co-pilot . eceh !.

best kot semalam even orang ada bertouching-touching dengan sayang semalam . huhhu
laen kali kite honey moon kat tempat laen pulak yerk sayang. paris ke ? london ke ? *berangan !

thanx a lot sayang sebab spent kan time sayang uh dengan orang ! ilysm lah .

p/s : tiada sesi bergambar la weyh . nyesal tak soh si gemok membawa kamera :'(
yang penting , kekal dalam ingatan kite kan sayang ?

ops ! mesty pelik kan bab ari nieh post entry tengah ari bute ?
ari nieh cik honey cuti kot dengan mendapat keizinan prince william .*tak ada kene mengene kot !
bukan la weyh , akak aku malas na amek aku kat kg so terpakse la ponteng ari nieh .
sory cekgu ! jgn rindu saya yarh . esok saya datang keyh . huhuh
k la weyh , aku mengundurkan diri dulu yarh . bubye !
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di johor bahru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


Pusat Membeli Belah Berhantu <b>Di Johor Bahru</b> | iqbalhakimi

Posted: 15 Aug 2011 09:14 AM PDT

Semenjak aku belajar di negeri johor ni adalah banyak kali jugak aku jejak kaki ke bandar johor bahru tu..dah nama pun sampai tempat baru mesti lah aku rasa nak pergi jalan semua tempat..nak kenal tempat orang lah konon nya..

Tapi ada satu tempat tu aku perasan ada bangunan lama ..besar gila..tapi sayangnya terbiar macam tak ada pihak yang ambik kesah..dan secara kebetulannya hari tu masa aku dengan member aku sesat dekat area tu kitorang nak "u-turn" sebab salah jalan..ikut arahan pada GPRS..

Sekali arahan GPRS tu suruh lalu dekat bahagian belakang bangunan tu..perggh..Cuak jugak lah,sebab sebelum tu kawan aku dah bukak cerita yang bangunan tu berhantu…dah la waktu tu dekat maghrib,tapi nasib baiklah ramai orang lain yang buat "uturn" jugak..

So lalu dalam keadaan rilek je..hehe

Dan semalam aku perasan ada member update pasal kisah seram kemayan city…aku pun baca-baca..oh..kemayan city rupanya nama mall yang aku lalu tu..orang JB mesti tahu pasal bangunan ni ye dak?

Jom baca kisah bangunan yang besar tapi tak berpenghuni ni..agak menyeramkan…

kemayan city mall jb berhantu

Cerita pelik dan menyeramkan berkaitan aktiviti paranormal di kompleks Kemayan City bukan lagi asing di kalangan masyarakat bandar raya ini, malah misteri alam ghaib di pusat beli-belah terbengkalai lebih 10 tahun lalu itu menjadi buah mulut penduduk Singapura.

Bagaikan badi kepada warga Singapura, cerita menggerunkan di Kemayan City dikatakan popular kalangan warga republik berkenaan yang mendakwa mengalami peristiwa dianggap susah diterima akal seperti berbelanja dan makan di pusat beli-belah yang sebenarnya tidak pernah beroperasi selepas projek itu terhenti pada 1998.

Kejadian menyeramkan di pusat beli-belah berkenaan pernah dialami sekeluarga rakyat Singapura dari kawasan perumahan di Woodland pada Jun tahun lalu.

Semuanya bermula apabila keluarga terbabit dikatakan mengunjungi pusat beli-belah terbengkalai terletak di tepi Jalan Johor Bahru-Air Hitam pada satu malam, ketika mereka dalam perjalanan pulang menghadiri majlis kenduri kahwin saudara di Melaka.

Sebaik tiba di Kilometer 13 Jalan Johor Bahru-Air Hitam menghala pusat bandar raya kira-kira jam 9 malam, keluarga terbabit tertarik ke arah bangunan di sebelah kiri jalan berkenaan yang bergemerlapan dengan lampu aneka warna dan meriah dengan kunjungan orang ramai.

Tarikan itu menyebabkan keluarga terbabit membuat keputusan singgah dan mendapati kemeriahan itu adalah majlis pembukaan pusat beli-belah yang diadakan secara besar-besaran.

Menyangkakan Kemayan City dipulih dan memulakan operasinya, keluarga berkenaan tidak melepaskan peluang singgah memandangkan malam masih awal.

Selepas berada lebih setengah jam di situ, keluarga berkenaan beredar kerana mempunyai satu lagi destinasi yang perlu singgah sebelum balik ke Singapura.

Mereka menuju rumah saudara di Kampung Pasir yang terletak tidak jauh dari pusat beli-belah berkenaan.

Ketika berada di rumah saudara, seorang ahli keluarga terbabit bercerita mengenai kehebatan majlis pembukaan Kemayan City ketika singgah di situ.

Sungguh mengejutkan apabila keluarga malang itu mendapat berita daripada saudara mereka bahawa bangunan yang didakwa beroperasi sebenarnya masih terbengkalai sehingga kini, bahkan semakin usang.

Pengalaman yang ditempuhi keluarga terbabit diceritakan sendiri mangsa kepada pegawai di Unit Falaq Syarie Jabatan Mufti Johor, Hanafiah Abdul Razak.

Menurut Hanafiah, beliau dihampiri mangsa ketika menyampaikan kuliah agama bulanan di kawasan perumahan berkenaan, beberapa hari selepas kejadian menyeramkan itu.

"Lelaki itu sering mengikuti kuliah agama saya dan pada satu hari dia bertanyakan kepada saya apakah yang berlaku di Kemayan City kerana ada ahli keluarganya mendakwa berbelanja di pusat beli-belah itu.

"Namun, semua barangan dibeli itu termasuk pakaian, didapati hilang sebaik mereka tiba di rumah dan keadaan itu menimbulkan gangguan emosi kepada keluarga berkenaan selepas melalui detik dianggap pelik dan menyeramkan itu," katanya. Menurut Hanafiah, beliau turut pernah diajukan soalan yang meminta penjelasan berhubung alam ghaib oleh orang ramai yang mengikuti kuliah agamanya di negara republik itu, terutama berkaitan kejadian aneh di Kemayan City.

"Dari segi pandangan Islam, kejadian dialami segelintir pihak di bangunan terbengkalai itu angkara syaitan yang sentiasa mencari jalan untuk memperdaya dan menyesatkan umat Nabi Adam.

"Imam An-Nawawi dalam kitab Al-Adzkar menerangkan beberapa jenis syaitan termasuk bernama Zalanbur berkeliaran di bandar untuk melalai dan melekakan manusia termasuk mendalangi kejadian individu yang pernah tersesat ke bangunan terbengkalai Kemayan City itu" katanya. Katanya, dalam hadis yang diriwayatkan Imam Ahmad ada menerangkan bahawa rumah atau bangunan yang dibiarkan kosong dan kotor untuk satu tempoh lama akan menjadi kediaman syaitan kerana lumrah makhluk yang dilaknat Allah itu menyukai benda kotor dan busuk.

"Namun, umat manusia amat bertuah kerana dikurniakan hadiah yang tidak ternilai oleh Allah iaitu al-Quran mengandungi ayat yang boleh dijadikan pendinding dari diganggu mahkluk halus seperti jin dan syaitan iaitu ayat Kursi" katanya.

kemayana city shopping complex berhantu di hohor bahru

Bagi mereka yang bukan orang JB dan tidak pernah melihat bangunan ni tengoklah gambar tu..sayang betol,bangunan tu besar sebab nak buat shopping mall kan..tapi daripada cerita rakan aku jugak bangunan tu tak diteruskan projeknya kerana faktor feng shui tempat tu yang mungkin tidak elok..

Betol atau tak,aku pun tak tahu..warga johor bahru lebih mengetahuinya…hehe

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

PKS Merajut Tali Silaturahim <b>di Johor Bahru</b> - Islamedia

Posted: 13 Aug 2011 02:12 AM PDT

|

Islamedia - Ramadhan adalah bulan prestasi. Berpuasa tidak bermakna mengurangi produktivitas kerja. Sejarah bahkan mencatat bahwa amal-amal besar bergulir di bulan yang penuh keberkahan ini. Perang Badar di masa Rasulullah membawa kegemilangan bagi umat Islam dan kemerdekaan Republik Indonesia di tahun 1945 terjadi di bulan Ramadhan. Prestasi-prestasi emas ini tercatat dengan kenangan yang sangat mendalam.


Ketua PIP-PKS Johor, Budi Yanto Husodo, M.Sc menyampaikan peristiwa bersejarah itu dalam sambutannya di acara Silaturahim Masyarakat Indonesia di Johor yang berlangsung di markas IKRAM (Ikatan Persaudaraan Malaysia) cabang Johor, sebuah ormas yang berkembang di Malaysia. Selanjutnya, PIP-PKS Johor mencoba menerjemahkan semangat Ramadhan tersebut dengan mencoba menginisiasi 'Sister Province' antara propinsi Sumatera Barat dengan kerajaan negeri Johor.Sister Province ini diharapkan memudahkan masyarakat Indonesia yang tinggal di Johor, juga untuk mewadahi kontribusi masyarakat Indonesia dalam menegakkan agenda nasional NKRI.

Acara yang digelar menyambut berbuka puasa, pada hari Kamis, 11 Agustus 2011, dihadiri oleh Konsul Jenderal RI di Johor Bahru beserta istri dan staf. Mereka terlihat antusias dengan program PIP-PKS Johor yang dihadiri sekitar 70 orang meliputi Paguyuban Anak Minang, Paguyuban Batak Islam, Masyarakat Bugis, mahasiswa Indonesia, persatuan masyarakat Indonesia di Malaysia seperti IKMI dan IKSI, para praktisi akademik, pimpinan ormas IKRAM yang dihadiri langsung ketua IKRAM Johor, Professor Dr. Arshad Ahmad dan wakilnya
Associate Professor Ainullotfi Abdul Latif serta tokoh
masyarakat setempat. 

 

Dalam sambutannya, Konsul Jenderal RI, Jonas L. Tobing mengapresiasi usaha PKS yang berusaha menjadi perekat masyarakat Indonesia di Johor. Terbukti dengan hadirnya beragam kelompok masyarakat dalam acara ini. Kehadiran petinggi IKRAM dan tokoh masyarakat setempat juga membuktikan keberadaan PKS di negeri jiran mendapat sambutan yang hangat.

Majulah negeriku, harapan itu masih ada! [islamedia/qonita]

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

di negeri johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri johor - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Agama Islam <b>Negeri Johor</b> (MAIJ) | NEW <b>...</b>

Posted: 01 Aug 2011 03:09 AM PDT

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia khususnya kepada rakyat Negeri Johor Darul Ta'zim yang berkelayakan dan berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan untuk mengisi kekosongan jawatan berikut di Majlis Agama Islam Negeri Johor.

1. Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah DG41 (Guru Tahfiz)
2. Penolong Pegawai Hal Ehwal Islam S27 (wanita sahaja)
3. Pembantu Hal Ehwal Islam S17
4. Pembantu Tadbir (Kewangan) W17
5. Pembantu Tadbir (Perkeranian / Operasi) N17
6. Penyelia Asrama N17 (wanita sahaja)
7. Pekerja Awam R1

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Tarikh Tutup Permohonan: 10 Ogos 2011

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di skudai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di skudai - Google Blog Search


Cheritera Bunga: Al-Kesah : seminggu <b>di Skudai</b>-JB (part II)

Posted: 28 May 2011 10:45 AM PDT

Hola.....and salam to all readers....
That's the word yang aku leh sebut untuk rumuskan seminggu kami berkampung kat UTM Skudai tu....yup seminggu..!!(T__T)..seminggu yang WAJIB bagi student part time untuk melengkapkan kami menjadi pelajar separuh masa UTM...rasa nak menangis air mata darah bila teringatkan masa-masa stress tu...tapi sebagai pelajar yang berpasakkan niat "aku ingin belajar kerana Allah", aku gagahkan jua walaupon hari-hari aku bersungut...huhuhu....(girl always being a girl...potpetpotpet)-
Syukur....tamat sudah seminggu...now I'm back again to Penang....reach at penang at 5am..huhuhu....lama giler kat jalan....lagi lama dari otw nak pegi...umm??nape ek?hatiku tertinggal di sanakah?...jeng3x..
Ok la...Just a bit story here...and the rest..leave it my camera (phone camera je : sony erricson 5MP) and koleksi dr kamera kwn kite (galaxy S) yang bercerita ek..
1day dan hari-hari yang berlalu.....















Malam last kat JB....party liar for ladies....liar kah??

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di permas jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di permas jaya - Google Blog Search


Perantau <b>di</b> perantauan: :: SURAT: Kisah guru bahasa Inggeris SMK <b>...</b>

Posted: 28 May 2011 03:07 AM PDT


Pelajar terkilan sikap guru bahasa Inggeris perbodohkan pelajar

2011/05/28

KAMI pelajar tingkatan tiga di SMK Dato Sulaiman, Parit Sulong amat kecewa dengan sikap seorang guru bahasa Inggeris yang berkelulusan dari universiti di Amerika Syarikat.
Pada hari pertama beliau memasuki kelas kami, kami begitu bangga dan teruja kerana mendapat guru bahasa Inggeris lulusan dari luar negara.
Tentu hebat orangnya, tentu juga hebat cara mengajarnya dan tentu sekali harapan kami akan dapat menguasai bahasa Inggeris dengan lebih cepat dan mudah.
Malangnya, apa yang kami harapkan tidak kesampaian. Pada setiap hari, beliau memulakan pengajarannya dengan memperbodoh-bodohkan kami, mukanya tidak pernah menyenangkan hati kami dan ada kalanya menyalahkan guru bahasa Inggeris kami yang terdahulu.
Agaknya, begitulah caranya lulusan luar negara mengajar? Memaki, menghina, menjatuhkan maruah kami?
Semuanya ini berbeza dengan guru bahasa Inggeris kami yang terdahulu, iaitu lulusan dalam negara saja. Mereka begitu sabar, teliti, sentiasa memberi motivasi dan tekun mengajar, malah tidak kedekut dengan masa, tenaga malahan wang ringgit.
Jika guru lulusan Amerika ini terus mengajar kami, saya rasa akan gagal dalam mata pelajaran bahasa Inggeris dalam peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) kelak.
Mohon jasa baik pengetua menggantikan guru ini dengan guru bahasa Inggeris lain yang lebih memahami jiwa, kehendak dan pencapaian kami.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di kluang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kluang - Google Blog Search


Gangguan air berjadual <b>di Kluang</b> mulai semalam - Kerajaan Johor

Posted: 10 Aug 2011 03:30 AM PDT

Penduduk di beberapa kawasan di daerah Kluang akan mula menerima bekalan air secara berjadual bermula hari ini hingga 31 Ogos ini ekoran pengeluaran air terawat daripada Loji Rawatan Air Sembrong Barat berkurangan sejak kebelakangan ini sekali gus menyebabkan gangguan bekalan.

Ketua Komunikasi Korporat Syarikat Air Johor Holdings Sdn. Bhd. (SAJH), Jamaluddin Jamil berkata, enam zon akan mengalami gangguan selama 24 jam bermula 10 pagi hingga 10 pagi keesokan harinya mengikut jadual yang ditetapkan.

Beliau berkata, Zon A iaitu kawasan meliputi Jalan Batu Pahat dari Kampung Sri Lalang hingga Taman Bukit Indah, Jalan Ayer Hitam, Taman Ria, Taman Sri Lalang, Kampung Sri Bungsu, Kampung Rahmat, Estet Nyanyo, Institut Pertanian Air Hitam dan sekitarnya akan mengalami gangguan pada 10, 13, 16, 19, 22, 25, 28 dan 31 Ogos ini.

Turut mengalami masalah adalah Zon B, bermula dari Sungai Melantai hingga Kampung MIC, termasuk pejabat Felda, Wisma Intan, Kilang Revertex, Taman Kluang Barat, Taman Industri Mengkibol, Kilang MML, Taman Sri andal, Kampung Sri Semangat, Taman Saujana dan sekitarnya pada 11, 14, 17, 20, 23, 26 dan 29 Ogos ini.

"Seluruh Jalan Hospital termasuk ibu pejabat polis, Masjid Jamek Kluang, Taman Idaman, semua sekolah, Pejabat Pelajaran Daerah, Wisma Belia, Jalan Sejahtera, Kem 501, Jalan Sentosa, Kem Mahkota, Kuarters Hospital, Kem Dorset, Taman Kerjasama dan sekitarnya akan mengalami gangguan pada 12, 15, 18, 21, 24, 27 dan 30 Ogos ini," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh menghubungi 1-800-88-7474 atau menghantar khidmat pesanan ringkas ke 019-7227474 atau e-mel .(JavaScript must be enabled to view this email address). com.my.

Berita ini telah dibaca sebanyak 169 kali Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di parit jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit jawa - Google Blog Search


Tempahan Cupcake Hantaran <b>di Parit Jawa</b>, Muar, Johor

Posted: 07 May 2011 08:33 AM PDT

Tempahan Dari / Order By : Faridah dari Kuala Lumpur
Lokasi / Location : Parit Jawa, Muar, Johor
Tarikh / Date : 2 February 2011
Jenis / Type : Cupcake Hantaran / Cupcakes for gift
Tujuan / Function : Hantaran Majlis Perkahwinan / Wedding Day
P/S : Cupcake hantaran tempahan dari Faridah dari Kuala Lumpur untuk majlis perkahwinan adiknya di Parit Jawa, Muar.... Thanks ye Faridah....
P/S : This cupcakes is ordered by Faridah from KL for his brothers Wedding Events at Parit Jawa Muar....  Thanks Faridah...




Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved