ads

Khamis, 15 September 2011

01 di benut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di benut - Google Blog Search


edyesdotcom: Ceramah Chegubard dan Bob Lokman <b>Di Benut</b> <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2011 04:25 AM PDT

Ceramah Umum
cheGuBard & Bob Lokman
4 April 2011, 9.00 mlm
Benut, Johor

Untuk keterangan sila hubungi 0137501589

Hadirlah beramai-ramai!!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

01 di parit yani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit yani - Google Blog Search


Gurindam12: Gas LPG 3 Kg Mulai Langka <b>di</b> Pengencer

Posted: 15 Sep 2011 04:51 AM PDT


Pekanbaru-Gurindam12.com. Gas LPG 3 kg mulai mengalami kelangkaan di beberapa pedangang pengencer yang ada di daerah Pekanbaru,saat tim Gurindam 12 (G12) mensurvey di beberapa tempat penjualan gas LPG beberapa hari ini. Kamis (15/09)

Sejumlah pedagang pengencer mengeluhkan kelangkaan yang mulai terjadi pada gas LPG yang memiliki berat 3 kg, Edy (35) mengutarakan bahwa dirinya sangat kecewa karena pasokan yang dikirim oleh agen dari pertamina tidak mencukupi perharinya. Biasanya perhari Edy selalu mendapatkan pasokan gas sekitar 50 tabung gas, namun saat ini agen pertamina hanya memberikan 10 tabung gas perhari. Perharinya Edy dapat menjual gas tersebut sekitar 15-17 buah.

"Saya juga tidak tidak tau kenapa agen tersebut memberikan saya hanya sepuluh tabung gas, ketika saya tanyai kepada petugas tersebut hanya mengatakan bahwa pasokan yang ada hanya sedikit," ujarnya

ketika dikonfirmasi dengan agen LPJ yang ada di pekanbaru mereka enggan menjawabnya
Hal serupa juga dialami oleh Yani yang membuka warung di depan rumahnya dijalan utama mengatakan bahwa saat ini ia tidak memiliki stok tabung gas, hanya ada dua buah tabung gas yang saat ini masih dimillikinya. Namun Yani enggan menjualnya karena dirinya merasa khawatir agen pertamina tidak memberikannya gas LPG lagi saat ini, dan rencanya akan ia gunakan untuk keperluannya sehari-hari.


01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search


BONDTHEGREAT: TRIP MEMANCING <b>DI MERSING</b> ( PERAIRAN <b>...</b>

Posted: 25 Jul 2011 11:21 PM PDT

SELAWAT KE ATAS NABI DAN KELUARGANYA......

Lebih Kurang 10.00 malam 22 Julai 2011 aku bersama 9 rakan2 ( jiran2 ) dgn menaiki 2 kereta dan satu pajero mula bergerak dari Presint 11 ke Daerah Mersing, Johor utk menerokai perairan Pulau Tioman bg tujuan memancing ikan dan mencandat sotong. Dengan tiga orang rakan baru dari IPD Putrajaya kami mulakan dgn bacaan doa yg dipimpin olehku dan penerangan ringkas oleh Saudara Abdul Hadi.

23 Julai 2011 ( Sabtu )

12.00 - 12.30 TENGAH MALAM : singgah di R&R pagoh untuk pekena teh tarikh
4.00 pagi : singgah minum di pekan Mersing, pekena kopi panas
4.30 pagi : singgah dirumah salah sorang rakan yg berdekatan dgn jeti mersing, bersedia utk solat subuh, mandi dan sarapan
9.30 pagi : bertolak dari jeti mersing ke perairan Pulau Tioman untuk memancing ( lewat gerak sbb air cetek dn tekong blm bersedia
7.00 malam : bertolak pulang ke Kg Genting, PUlau Tioman, mandi solat, tengok bola Malaysia vs Singapura ( kena 3-5) ...adusssss makan dan tido di Sun Beach Resort, Tioman

24 Julai 2011 ( Ahad )

8.00 pagi : bertolak dari Jeti ke laut dalam....MANCING !!!!
7.00 malam : balik ke Kg Genting, P Tioman, mandi solat dan ada plak karaoke hehehe tapi tak nyanyi ler ( aurat hehehe ) makan , beli cenderahati dan tido

25 Julai 2011 ( Isnin )

9.00 pagi : bertolak pulang menaiki bot utk ke Jeti Mersing sambil mengangkat bubu....lumayan jugak
3.00 ptg : sampai di jeti Mersing.... punggah barang dan mandi di rumah zul dan makan tengahari di food court jeti mersing milik ibu zul. ( TERIMA KASIH MAKAN FREE )
5.00 ptg : balik........singgah ayer hitam beli buah ...
10.00 malam : sampai PRESINT 11, PUTRAJAYA BADAN PON LETIH ermmmmm

Related Posts with Thumbnails

Nor Amran Abdullah
Bendahari KBKPj
JKDM

01 di pengerang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pengerang - Google Blog Search


Perisik Rakyat®: Dakwaan politik wang <b>di Pengerang</b>

Posted: 29 Jul 2008 01:15 AM PDT

Ketua bahagian Pengerang, Harun Abdullah mendakwa beliau mendapat kurang pencalonan kerana pengaruh politik wang ketika mesyuarat lebih 20 cawangan di bahagian itu.

Sehubungan itu, Harun berkata, beliau akan membuat aduan mengenai perkara itu kepada Lembaga Disiplin Umno.

Setakat mesyuarat 25 cawangan, Harun mendapat tiga pencalonan iaitu dari cawangan Kampung Pengerang, Tanjung Surat dan Kampung Baru Teluk Rumania.

azalina othman 02Sementara menteri pelancongan Datuk Seri Azalina Othman Said, yang juga naib ketua bahagian itu, mendapat 22 pencalonan untuk mengetuai bahagian itu.

Daripada lapan lagi cawangan yang belum bermesyuarat, Harun mesti mendapat empat lagi pencalonan bagi melayakkannya mempertahankan jawatan tersebut.

harun abdullahDihubungi Malaysiakini hari ini, Harun yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Tanjung Surat mendakwa, seorang pemimpin bahagian berkenaan telah membahagikan wang kepada ahli Umno untuk mendapatkan pencalonan.

"Ada yang dapat RM50, RM100 malah RM1,000... mereka beri kepada Pemuda dan Puteri tetapi orang dewasa susah sedikit.

Harun perlu 4 lagi pencalonan

"Beliau (pemimpin tersebut) juga membuat surat layang untuk memburuk-burukkan saya," katanya lagi.

Selain itu, Harun juga mendakwa, pemimpin tersebut juga membawa orang-orangnya untuk membuat kacau semasa mesyuarat cawangan diadakan.

Beliau berkata, tidak pernah berlaku dalam sejarah hidupnya "terpaksa menghadapi politik yang begini kotor".

"Politik wang sebegini, jika tidak dibendung, akan merosakkan Umno," tambahnya.

Bagaimanapun, Harun percaya, beliau mampu mendapatkan empat lagi pencalonan untuk layak mempertahankan jawatannya.

Sementara itu, Azalina gagal dihubungi untuk mendapatkan komen beliau mengenai dakwaan tersebut.

Malaysiakini juga telah menghantar SMS kepada Azalina dan masih menunggu reaksi beliau.

-malaysiakini

01 di masai johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search


THE BAKE HOUSE: WEDDING CAKE

Posted: 07 Sep 2011 11:18 PM PDT

gambar 236 gambar 237 gambar 239

 Wedding cake setingakat untuk majlis perkahwinan di dewan masai johor. Thanks ye dik sebab menempah.

di negeri johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri johor - Google Blog Search


PEMBANGUNAN DAERAH KLUANG DALAM KONTEKS <b>NEGERI</b> <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2011 05:28 PM PDT

Daerah Kluang terletak dibahagian tengah Negeri Johor dan bersempadan dengan Daerah Segamat dibahagian utara, Daerah Batu Pahat di bahagian barat, Daerah Mersing dan Kota Tinggi di bahagian timur dan Daerah Johor Bahru serta Pontian di bahagian selatan. Luas Daerah Kluang ialah lebih kurang 285,164.32 hektar atau 2,851.6 kilometer persegi dan ia meliputi 15 peratus daripada jumlah keluasan Negeri Johor. Secara keseluruhan, terdapat lapan mukim yang membentuk Daerah Kluang iaitu Mukim Kahang, Kluang, Layang-Layang, Machap, Niyor, Paloh, Renggam dan Ulu Benut. Melalui jalan utama, jarak Bandar Kluang dengan beberapa bandar utama di sekitarnya adalah seperti berikut :

a. Kluang ke Bandar Raya Johor Bahru – 102 km

b. Kluang ke Segamat – 109 km

a. Kluang ke Batu Pahat – 50 km

b. Kluang ke Muar – 98 km

c. Kluang ke Mersing – 110 km

d. Kluang ke Kota Tinggi – 88 km

e. Kluang ke Pontian Kechil – 138 km

f. Kluang ke Lapangan Terbang Antarabangsa Senai – 92km

g. Kluang ke Pelabuhan Pasir Gudang – 115 km

Berasaskan kedudukannya di bahagian tengah Negeri Johor, Daerah Kluang mempunyai kemudahan infrastruktur perhubungan yang baik sama ada di peringkat negeri mahu pun diperingkat wilayah. Daerah Kluang mudah dihubungi melalui dua mod pengangkutan utama iaitu pengangkutan jalan raya dan keretapi. Bagi sistem perhubungan jalan raya, rangkaian jalan raya utama di dalam Daerah Kluang adalah terdiri daripada Laluan Persekutuan 1, 50 dan 91. Laluan Persekutuan 1 merupakan penghubung utama bagi pusat-pusat petempatan utama di bahagian barat Daerah Kluang iaitu Ayer Hitam, Machap dan Simpang Renggam.

Selain perhubungan jalan raya, rangkaian pengangkutan keretapi KTM juga menghubungkan Daerah Kluang dengan daerah-daerah berjiran seperti Daerah Johor Bahru di bahagian selatan dan Daerah Segamat di bahagian utara. Sistem pengangkutan keretapi sedia ada menyediakan perkhidmatan penumpang dan barangan kepada penduduk tempatan melalui stesen-stesen KTM yang dibangunkan di Daerah Kluang khususnya di Paloh, Chamek, Kluang, Renggam, Mengkibol dan Layang-Layang. Perkhidmatan penumpang yang disediakan oleh pihak KTM termasuklah ekspres malam khususnya Ekspres Senandung Malam dan Ekspres Timuran serta ekspres siang khususnya Ekspres Sinaran Pagi, Ekspres Rakyat dan Ekspres Sinaran Petang. Manakala perkhidmatan barangan menyalurkan komoditi dari Daerah Kluang ke pelabuhan seperti Port Klang dan Pasir Gudang dan pelabuhan kontena darat di Segamat.

Jumlah penduduk bagi Daerah Kluang pada tahun 1991 ialah 224,424 yang mewakili 10.8 peratus daripada jumlah penduduk Negeri Johor. Pada tahun 2000, jumlah penduduk bagi Daerah Kluang telah meningkat kepada 255,601. Walau bagaimanapun perbandingan peratusan dengan jumlah negeri menunjukkan penurunan kepada 9.9 peratus pada tahun 2000. Keadaan ini berlaku disebabkan oleh kadar purata pertumbuhan tahunan penduduk bagi Daerah Kluang direkodkan lebih rendah iaitu 1.45 peratus setahun berbanding dengan Negeri Johor iaitu 2.50 peratus setahun bagi tempoh 1991-2000. Bagi tempoh tersebut, Daerah Kluang pada umumnya mengalami fenomena penghijrahan keluar penduduk yang berterusan ke daerah-daerah lain yang lebih maju terutama Daerah Johor Bahru.Dari aspek guna tenaga, jumlah guna tenaga bagi Daerah Kluang pada tahun 2000 ialah 100,567 dan ia meliputi 9.4 peratus daripada jumlah guna tenaga Negeri Johor. Guna tenaga sektor utama khususnya pertanian dan perhutanan adalah sebanyak 21,744 yang mewakili 8 peratus daripada jumlah guna tenaga negeri.

Bagi sektor sekunder khususnya pembuatan dan pembinaan, ia melibatkan sejumlah 29,950 pekerja yang mewakili 7.8 peratus daripada jumlah guna tenaga negeri. Manakala baki sebanyak 48,873 daripada guna tenaga bagi Daerah Kluang dihasilkan oleh sektor tertiari dan ia meliputi 11.8 peratus daripada jumlah guna tenaga negeriSektor pertanian merupakan sektor ketiga terpenting kepada pertumbuhan ekonomi Daerah Kluang selepas sektor pembuatan serta perdagangan dan perkhidmatan. Tanaman utama yang diusahakan secara meluas di Negeri Johor ialah kelapa sawit dengan kawasan seluas 623,934 hektar (63.8%) dan getah dengan kawasan seluas 213,349 hektar (21.8%). Secara keseluruhan, Daerah Kluang mempunyai keluasan tanah pertanian yang paling luas di Negeri Johor iaitu seluas 198,173 hektar. Ia meliputi 20.2 peratus daripada jumlah keluasan tanah pertanian di Negeri Johor. Tanaman utama yang diusahakan secara meluas dalam Daerah Kluang ialah kelapa sawit (163,997 hektar), getah (23,045 hektar) dan buah-buahan (8,594 hektar). Lain-lain tanaman yang giat diusahakan termasuklah tanaman sayur-sayuran (814 hektar), kopi (764 hektar), kelapa (372 hektar) dan koko (16 hektar).

Sektor industri pembuatan merupakan penyumbang utama kepada pertumbuhan ekonomi yang amat pesat di Negeri Johor. Kedudukan Daerah Kluang di bahagian tengah Negeri Johor yang dilengkapi dengan kemudahan infrastruktur perhubungan dan utiliti yang baik membolehkannya menjadi salah satu daerah yang mengalami pembangunan industri yang pesat selain daripada Daerah Johor Bahru, Batu Pahat dan Muar. Lebih separuh (59%) daripada jumlah pertubuhan pembuatan tertumpu di Daerah Johor Bahru diikuti oleh Daerah Batu Pahat (13.6%), Muar (12.1%) dan Kluang (7.7%).Sektor pelancongan dan rekreasi berasaskan eko-lancong amat berpotensi untuk dibangunkan di Daerah Kluang. Kedapatan kawasan hutan simpan yang agak luas dalam daerah iaitu seluas 98,000 hektar atau mewakili 35 peratus daripada jumlah keluasan daerah menjadi aset semula jadi yang penting.

Sektor kecil rekreasi hutan lipur semakin popular terutama dikalangan pengunjung hujung minggu dan cuti awam.Hutan Lipur Gunung Lambak dan Gunung Belumut serta Hutan Rekreasi Ulu Sg. Yong merupakan kawasan rekreasi semula jadi yang amat popular dalam Daerah Kluang. Hutan Lipur Lambak terletak dalam kawasan Hutan Simpan Renggam iaitu lebih kurang 7 km daripada Bandar Kluang. Ia menjadi tumpuan pengunjung tempatan dan pelancong asing terutama pada waktu hujung minggu. Tarikan utama dalam kawasan hutan lipur tersebut ialah rangkaian air terjun/jeram dan sungai selain kawasan hutan simpan yang menyediakan aktiviti mengembara, berkelah dan memancing. Manakala Hutan Lipur Gunung Belumut terletak di dalam Hutan Simpan Kluang iaitu di sempadan Daerah Kota Tinggi dan Mersing. Hutan lipur tersebut terletak lebih kurang 24 km daripada Bandar Kluang. Tarikan utama dalam kawasan Hutan Lipur Gunung Belumut ialah rangkaian air terjun dan sungai yang dapat menyediakan aktiviti mengembara, berkelah, memancing dan mandi-manda. Manakala Hutan Lipur Ulu Sg. Yong adalah kawasan yang amat popular bagi aktiviti perkhemahan dikalangan pengunjung.Daerah Kluang menduduki tempat ketiga selepas Daerah Batu Pahat dengan ruang lantai perdagangan seluas hampir 1.7 juta meter persegi atau 10.1 peratus daripada jumlah ruang lantai sedia ada. Bagi tempoh 1997-2001, jumlah ruang lantai perdagangan di Daerah Kluang telah meningkat daripada 946,011 meter persegi (1997) kepada 1,666,537 meter persegi (2001) pada kadar 15.2 peratus setahun. Keadaan ini menjelaskan sektor perkhidmatan perdagangan di Daerah Kluang mengalami pembangunan yang agak pesat khususnya di pusat-pusat petempatan sedia ada.

Jawatan Kosong <b>Di</b> Pertubuhan Peladang <b>Negeri Johor</b> (PPNJ <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2011 11:51 PM PDT

Posted by  in Monday, September 12th 2011   

Jawatan Kosong Di Pertubuhan Peladang Negeri Johor PPNJ Jawatan Kosong Di Pertubuhan Peladang Negeri Johor (PPNJ)

Jawatan Kosong Di Pertubuhan Peladang Negeri Johor (PPNJ) - Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berdedikasi untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut :

1. Pembantu Perubatan
2. Pelukis Pelan
3. Penyelia Ladang

MUAT TURUN SYARAT LANTIKAN

Tarikh Tutup Permohonan: 16 September 2011

Tidak Sesuai/Berminat Dengan Jawatan Diatas! Inginkan Jawatan Lain?Taip Dibawah Untuk Jawatan Pilihan Anda Dapat Maklumat Terkini Jawatan Kosong Kerajaan Terus Ke Email... Please CHECK your email inbox to verify your subscribe

JOM CARI KERJA: Jawatan Kosong <b>di</b> Pusat Pelaburan <b>Negeri Johor</b>

Posted: 15 Sep 2011 06:00 AM PDT

JAWATAN:
1. PENGURUS GRED N48
2. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N17

IKLAN JAWATAN KOSONG
http://www.jsic.com.my/db_2/features/file_upload/Pengurus%20dan%20PTPO.pdf

BORANG PERMOHONAN
http://www.jsic.com.my/db_2/features/file_upload/Borang.pdf

Tarikh Tutup : 20 September 2011

01 di kempas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kempas - Google Blog Search


Sekolah Kebangsaan <b>Kahang</b>, Jalan Mersing, Mukim <b>Kahang</b>, Kluang <b>...</b>

Posted: 11 Apr 2011 10:35 AM PDT

Tahun 1982 ketika itu maza berumur 7 tahun dan itulah kali pertama maza menjejakkan kaki ke sekolah rendah seperti kanak-kanak yang lain.
Seingat maza, maza begitu ghairah untuk bersekolah dan bertemu kawan-kawan yang sudah beberapa bulan dipisahkan oleh cuti sekolah TADIKA. Di tambah pula rasa girang tersebut dengan berbaju baru, berseluar baru, beg baru dan berkasut baru. Kiranya serba serbi baru kecuali tupperware bekal...
Sesekali ada juga senior yang memberitahu maza bahawa cikgu sekolah rendah ini garang-garang belaka. Di hati maza mulai terasa kecutnya. Terutama senior yang juga merupakan kawan-kawan teman sepermainan di rumah memberitahu bahawa Cikgu Fatimah (guru kelas merangkap cikgu bahasa Inggeris) seorang cikgu yang garang dan kuat pukul orang.
Di zaman itu sekolah rendah ini merupakan sekolah beratapkan nipah. Hanya ada lebih kurang enam atau lima kelas sahaja. Tingkapnya merupakan tingkap kayu. Untuk membuka tingkap itu kita kena tolak ke atas daun tingkap yang besar tersebut dan disendal dengan kayu panjang. Jadinya tingkap itu akan ternganga dengan bukaan atas-bawah bukannya terbuka kiri dan kanan.


Sistem yang diamalkan ketika itu ialah siapa tak lulus akan terus tinggal di dalam kelas yang sama. Kiranya tak boleh naik darjah. hahahaha...

Namun tidak lama kemudian bekas Perdana Menteri Malaysia Tun Hussein Onn (ralat: sebenarnya zaman Tun Dr. Mahathir yang memerintah dari 16 Julai 1981-31 Oktober 2003. Terima kasih kepada En. Dinomt di atas fakta yang diberikan)  telah merubah sistem pendidikan dan sedari itu kami menjadi bahan ujikaji. Kami adalah bahan perantaraan antara sistem KLSR dan KBSR.

*** Dengar khabar juga lagu ini sudah tercipta semenjak tahun 1992. Ini bermakna sudah 19 tahun kewujudannya. Hanya kini ia disebarluaskan sehingga ke alam cyber sebagai isyarat kepada bekas anak-anak didik Sekolah Rendah Kebangsaan Kahang agar ingat pada ikrar dan cita-cita mereka sedari kecil lagi itu.
Beriktu ialah laman Web Rasmi Sekolah Kebangsaan Kahang (sekolah rendah): 

Kita teguhkan kaki ini untuk berdiri.

Kita bermula dari rumah sekolah yang usang dan mahu roboh. Di sini kita mula bertatih mengenal A, B, C dan Alif, Ba, Ta....

Wahai sahabat-sahabat seangkatan ku, marilah kita pulang. Pulang berbakti kepada nusa dan tanah tumpah darah kita, Kampung Kahang!

Wahai anak-anak didik Sekolah Rendah Kebangsaan Kahang, jika kau tersasar, jika tersimpang selagi mana kau belum terbujur-kaku ... maka kini sudah sampai masanya. Pulihkan semangat yang pernah berdarah kental di dadamu itu. Pulihkan semangat lawanmu. AYUH.. Aturkan langkah, aturkan kekuda, aturkan nafas, aturkan tatihmu... Jangan biarkan 'hanyut' itu terus-terusan menikam tembuluh saraf mu, jantung mu, nafasmu, rohmu, jiwamu!

Ayuh! Kita kenang-kenangkan tentang asal wal usul kita. Mari kita cari jati diri ini.

Kita kembali mengangkat tangan setelah sekian lama kita lupakan. Mari kita menyebut dan menyahut kembali ikrar yang sudah lama kita pendamkan dalam lubuk hati yang dalam.

Mari kembali bersemangat waja. Mari kita teruskan perjuangan hidup untuk menjadi INSAN CEMERLANG, insan yang berbakti, insan yang harum namanya.

Biar patah sayap, tetapi tidak pada sengatannya!

Biar mana nanti kita tercampak, kita tetap menjadi manusia yang harum namanya. Suci bersih jiwa dan hatinya. Berguna pada agama nusa dan bangsa! - Itulah ikrar yang pernah kita ungkapkan sebelum kita melangkah pergi meninggalkan SRK Kahang! 

Moga-moga nostalgia ini mampu membangkitkan semangat yang hilang. Aturkan langkah gagah, kita cari jalan pulanggg..... usah diragukan keupayaan diri sendiri lagi. 

BANGKITLAH anak bangsaku. Bangkitlah saudaraku. Teruskan perjuangan hidup dan berbaktilah. Budi disemai bakti dituai demi tanah tumpah darah kita di Kahang yang permai ini.

Terima kasih cikgu, dek kerana usaha cikgu yang tak pernah jemu mendidik kami walaupun kampung kami jauh daripada pembangunan akhirnya ramai antara kami sudah berjaya menjadi manusia!

Terima kasih cikgu, terima kasih cikgu...

Special tribute to:-
Cikgu Fatimah, Cikgu Rosnah (guru tadika), Cikgu Ayub, Cikgu Azizah, Cikgu Jaafar, Cikgu Syarif, Ustaz Johar, Cikgu Shamsiah, Cikgu Hishamudin, Cikgu Saharuddin,
Cikgu RAHMAT!!!, Cikgu Tong (cikgu pengakap), Cikgu Zakaria

01 di stulang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di stulang - Google Blog Search


Jual Dan Beli Tanah: Tanah 8000 kaki persegi <b>di Stulang</b> Laut

Posted: 23 May 2011 11:43 AM PDT

Subject: Tanah 8000 kaki persegi di Stulang Laut

Other info: Bumi Lot
Property Type: Residential
Size: 0.8 Acres
Area: Johor Bahru
Tenure: 99
Title type: Leasehold

Text:
Keluasan : 8000 kaki persegi
Kegunaan tanah : Bangunan seperti Banglo
Kedudukan : Berdekatan laut atas bukit.

Harga : RM 850ribu.

01 di kukup - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kukup - Google Blog Search


Survei Upgrading <b>di</b> Pantai <b>Kukup</b> | HIMA TP UNY

Posted: 14 Sep 2011 07:29 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Survei Up Grading diselenggarakan Senin, 16 Mei 2011 di pantai Kukup dan Sundak Kab. Gunung Kidul. Survei yang diikuti oleh Staf PSDM dan juga beberapa temen lainnya berlangsung enjoy. Sebelum di pantai, survei ...

01 di pasir gudang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pasir gudang - Google Blog Search


Operator <b>di Pasir Gudang</b> Johor | eJawatan

Posted: 22 Jul 2011 08:44 PM PDT

Posted On: July 23rd, 2011    Job Type: Operator Pengeluaran    Job Location:

* Kilang di Pasir Gudang
* Lelaki sahaja
* Gaji 800++
* Faedah yang lumayan
* Jawatan segera

Kelayakan:
* SPM
* mempunyai lesen kenderaan
* pengalaman bekerja
* transport sendiri

candidate yang berminat sila hubungi Sylvia – 04-6411613

___________________________________________________________________________________

Join Facebook Page kami untuk mendapatkan update terkini jawatan kosong setiap hari!

atau

Dapatkan update tekini jawatan kosong setiap hari melalui email anda!

01 di skudai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di skudai - Google Blog Search


Pandanglah,Lihatlah Anwar <b>Di Skudai</b>,Johor « One Malaysia <b>...</b>

Posted: 16 May 2011 09:32 PM PDT

Pandanglah,Lihatlah Anwar Di Skudai,Johor

No Responses to "Pandanglah,Lihatlah Anwar Di Skudai,Johor"

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


Pertandingan Mewarna <b>di</b> Giant <b>Plentong</b>. |

Posted: 08 Apr 2011 12:57 AM PDT

Pada tanggal 8hb April 2011 yang lepas, Success JB dengan kerjasama dari Giant Plentong, telah berjaya menganjurkan satu pertandingan mewarna.

Pertandingan mewarna ini di adakan dengan tujuan untuk menanam semangat setiakawan dan juga sifat banu-membantu di antara satu dengan lain. Selain dari itu, objektif pertandingan ini juga berjaya membuka mata banyak pihak kerana selain dari apa yang telah dinyatakan Success JB dan pihak Giant Plentong dalam masa yang serentak telah mengadakan Derma Bantuan Tsunami untuk mangsa gempa bumi di Jepun.

Walaupun mereka ini masih lagi kanak-kanak, tetapi sifat bergembira sambil menderma telah berjaya di pupuk. Syabas untuk semua yang telah terlibat !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

01 di pagoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pagoh - Google Blog Search


Penyampaian Sumbangan Barangan Kepada Mangsa Banjir <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2011 11:43 PM PDT

On September 15, 2011 by alin

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved