Jumaat, 16 September 2011

01 di parit yani - Google Blog Search

01 di parit yani - Google Blog Search


BuDAk ItM PaHaNG (budiMaN): noStaLGia to ANNiversary

Posted: 07 Sep 2008 10:18 AM PDT

Dalam masa 20 hari lagi blog budiMaN, insyaallah akan menyambut ulangtahun yang ke 2 sejak penubuhannya pada 28hb September 2006 yang kebetulan sentiasa tarikh tersebut jatuhnya dalam bulan Ramadhan yang amat mulia ini. Mengenang kembali sejak bermulanya blog ini kira-kira 2 tahun yang lepas penuh dengan pelbagai peristiwa dan kenangan yang tidak dapat saya dan rakan-rakan budiMaN lupakan. Dengan tujuan utama untuk merapatkan kembali silatulrahim antara rakan-rakan UitM Kuantan tidak mengira batch yang telah terputus hubungan kira-kira lebih dari 20 tahun yang lalu, blog ini juga selain dari mengadakan acara-acara pertemuan semula juga merancang halatujunya dengan mengadakan pelbagai aktiviti amal dengan tujuan merapatkan silatulrahim bersama budiMaN di samping berbakti kepada masyarakat sekeliling.

Mengenang kembali aktiviti-aktivit amal yang telah di lakukan oleh budiMaN, saya senaraikan secara ringkas nostalgia amal yang telah kita lakukan sepanjang 2 tahun ini. Ini ialah selain dari satu aktiviti amal pada awal 2007 (tidak silap saya sekitar April 2007)dimana rakan-rakan budiMaN telah membuat kutipan sumbangan sebanyak RM1,500 bagi membantu seorang rakan budiMaN yang tidak mempunyai wang untuk memasukkan anak beliau ke sekolah asrama penuh.

Aktiviti amal yang ke 2 pula ialah pada 23hb Jun 2007 yang mana rakan-rakan budiMaN bersama keluarga dari Kuala Lumpur, Temerloh dan Kuantan lebih kurang 50 orang telah mengunjungi Rumah Anak-Anak Yatim Darul Izzah di Temerloh, Pahang dan mengadakan beberapa acara dengan anak-anak yatim di mulai dengan Program Motivasi Pelajaran, minum petang KFC bersama anak-anak yatim, Acara Riadah bersama anak-anak yatim, Sembahyang Maghrib dan Isyak serta Tahlil dan Doa Selamat untuk anak-anak yatim serta penyampaian sumbangan wang tunai dan peralatan kepada anak-anak yatim.

Aktiviti amal yang ke 3 pula berlangsung pada 7hb Oktober 2007 di mana rakan-rakan budiMaN dari Kuala Lumpur, Temerloh, Maran dan Kuantan lebih dari 10 buah keluarga telah menghadiri Majlis Berbuka Puasa di rumah Apamz diA di Taman Balok Makmor, Kuantan bagi menyampaikan bantuan kepada keluarga Apamz di samping bersilatulrahim sesama budiMaN. Majlis berbuka puasa tersebut di biayai sepenuhnya oleh ahli-ahli budiMaN yang hadir dan Sembahyang Terawih beramai-ramai juga di adakan di situ.

Aktiviti amal yang terakhir yang di lakukan oleh rakan-rakan budiMaN pula ialah mengadakan Ekspedisi Membantu Mangsa Banjir Pahang pada 26hb Januari 2008 di mana rakan-rakan budiMaN telah berkonvoi dari Kuala Lumpur, Temerloh, Maran dan Kuantan lebih dari 30 orang semuanya bersama keluarga dengan mengunjungi Kg Tanjung Belengu, Temerloh, Pahang dengan aktiviti utama membaikpulih Madrasah Kg Tanjung Belengu yang dinaiki banjir. Rakan-rakan budiMaN bersama-sama penduduk kampung telah bergotong royong membersihkan madrasah, membaiki kolah air dan sistem paip mengambil wuduk, mengecat luar dan dalam seluruh madrasah, membaiki serta menggantikan permaidani dan langsir baru. Selain itu peruntukan dari kutipan sumbangan budiMaN juga di salurkan kepada madrasah untuk dibina tangga dan lantai serta tempat mengambil wuduk yang di buat dari tiles yang lebih sempurna. Rakan budiMaN wanita pula bergotong royong bersama penduduk kampung memasak dan menyediakan makanan pagi, tengahari serta minum petang.

Aktiviti Silatulrahim
Selain dari aktiviti amal, rakan-rakan budiMaN juga kerap berkumpul seperti sessi teh tarik dan gathering untuk bertemu sambil mengeratkan silatulrahim serta berbincang untuk menjayakan aktiviti-aktiviti budiMaN. Antara pertemuan-pertemuan besar-besaran yang sempat di lakukan oleh budiMaN ialah :

Sessi pertemuan budiMaN di Satay Hj Samuri, Kajang telah di adakan pada 7hb Disember 2006 yang telah di hadiri oleh beberapa rakan budiMaN dari Kuantan, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Meriah dengan berbagai cerita menarik dan cadangan-cadangan untuk aktiviti-aktiviti budiMaN.

Namun pertemuan pertama budiMaN setelah blog ini di tubuhkan adalah Pregathering 2006 di Mercu Resort Cherating pada 18hb dan 19hb November 2006 dimana lebih dari 35 buah keluarga telah hadir dan menginap bersama-sama serta mengadakan pelbagai aktiviti selama 2 hari 1 malam. Amat meriah dengan kehadiran pelbagai batch dengan acara sukan keluarga, suaikenal keluarga, Jamuan Makan Malam dan mesyuarat pertama budiMaN telah di adakan. Dengan bayaran penyertaan sebanyak RM150 bagi setiap keluarga tanpa mengira jumlah ahli keluarga, yang telah diusahakan oleh Wan Rozain@ Niazor dbS bagi setiap keluarga untuk aktiviti, makanan dan penginapan chalet sebuah untuk setiap keluarga amatlah berpatutan. Dari pregathering 2006 inilah bermulanya aktiviti-aktiviti budiMaN seterusnya sehinggalah ke hari ini.

Sessi pertemuan ke 3 budiMaN ialah dengan mengadakan PotLuck di Rumah Walid @ Syed Hamid diA yang telah berlangsung pada 24hb Disember 2006 di Sungai Buloh yang telah dihadiri lebih dari 15 buah keluarga dengan membawa pelbagai juadah dan makanan. PotLuck tersebut bermula pada pukol 8-00 malam dan berakhir hampir jam 2-00 pagi meriah dengan kehadiran rakan-rakan budiMaN yang bersuaikenal dengan keluarga masing-masing. Ianya juga bersempena dengan meraikan Walid yang berpindah ke rumah baru beliau di Sg Buloh.

Sessi pertemuan ke 4 pula telah berlangsung ala PotLuck juga pada 6hb Januari 2007 di rumah Jepun@ Hairul Salleh dan isterinya Shema dbS di Shah Alam dengan dihadiri juga lebih dari 10 buah keluarga dengan membawa pelbagai juadah dan makanan. Sessi yang bermula lebihkurang jam 5-00 petang itu juga telah berlangsung sehingga jam 12-00 tengah malam dan meriah dengan pelbagai cerita dan kenangan-kenangan lama antara rakan-rakan budiMaN.

Sessi pertemuan ke 5 iaitu PotLuck di Temerloh pula telah berlangsung pada 20hb Februari 2007 yang telah dihoskan oleh saya sendiri dan SK di rumah keluarga saya di Kg Paya Pulai, Temerloh, Pahang. Ianya telah dihadiri lebih dari 20 buah keluarga budiMaN yang datang dari Kuala Lumpur, Temerloh dan Kuantan dengan membawa pelbagai juadah dan makanan serta acara Barbeque. Acara yang bermula lebihkurang jam 4-00 petang itu juga telah berlangsung sehingga jam 1-00 pagi dengan penuh kemeriahan.


Manakala sessi pertemuan terakhir budiMaN secara besar-besaran setakat ini pula telah berlangsung di Komplek Sukan Daerah Maran yang diberi nama Gathering budiMaN 2007 pada 2hb dan 3hb Disember 2007 selama 2 hari 1 malam. Kehadiran rakan-rakan budiMaN dari Kuala Lumpur, Alor Star, Temerloh, Maran dan Kuantan memeriahkan perjumpaan tersebut. Beberapa acara telah di atur seperti Sukan Keluarga, Sukan Antara Kursus, Golf budiMaN, Jamuan Makan Malam dan Karaoke serta Sukaneka Keluarga di Air Terjun Teladas. BudiMaN bersama keluarga menginap di Asrama Komplek Sukan dan Chalet Kelab Golf Maran dalam suasana meriah dan terharu dengan pertemuan beberapa rakan-rakan budiMaN pelbagai batch lebih dari 120 orang yang hadir.

Rumusan

Alhamdulillah, mengenang kembali nostalgia aktiviti-aktiviti budiMaN, begitu mengharukan dengan pertemuan dan kerja-kerja amal yang dilakukan hasil perpaduan dan sumbangan dari ahli-ahli budiMaN sahaja tanpa mengharapkan bantuan atau sokongan dari mana-mana pihak yang lain. Sesungguhnya kerja-kerja amal budiMaN tidak bersandarkan politik, fahaman atau kepentingan individu tetapi di buat dengan niat ikhlas ahli-ahli budiMaN yang ingin bersilatulrahim secara berfaedah dan bermanfaat untuk berbakti kepada masyarakat dan agama.

Dengan harapan yang ikhlas, mungkin sebelum berlabuhnya tirai 2008 ini, suatu pertemuan besar-besaran budiMaN atau suatu kerja amal dapat dilakukan lagi oleh budiMaN sebagai meneruskan tradisi silatulrahim dan berbakti kepada masyarakat yang budiMaN lakukan setiap tahun semenjak 2 tahun yang lepas. Penyatuan, kerjasama, silatulrahim, berbakti dan beramal akan dapat terus di lakukan insyaallah dengan semangat ahli-ahli budiMaN.

BISNES DAN BISNES

Posted: 05 Dec 2009 08:45 AM PST

Stokis Bio Asli Parit Raja. Lokasi berdekatan Mesjid Besar Parit Sempadan sebelah Kedai Perabot
Hock Huat. No telefon 013-2656302


Sewaktu berhenti menukar cek di HPA Cawangan Parit Raja terserempak Lori Radix.
Hei....diam-diam pun sebulan aku dapat jual lebih daripada 100 papan!
Kedai Abas je sudah 10 papan.

Berhenti rehat di Mesjid Air Hitam di puncak bukit yang luas.
bahawa kalian merupakan orang kuat...batu pun dipahat!!!
Jadi, orang Batu Pahat mesti kuat, hebat, lebat jangan merempat!
Hari ini bermula pagi melihat tanaman sayur aku yang mula subur di depan rumah. Tomato, cili dan pokok terung. Selepas itu aku menghantar Irfan ke rumah banglo Cikgu Sulaiman untuk tusyen. Aku berpusing-pusing di pasar Sabtu, Pasar Parit Sulong dengan Arina. Beli ikan, surat khabar, dan buah-buahan. Aku ternampak orang jual kopi yang dimesin dan teringat peminat utama kopi itu, Mama Miraki. Tetapi aku tidak membawa kamera pagi ini.
Sedang aku berjalan-jalan aku disapa oleh seseorang. Rupa-rupanya Alif, murid aku di SMK Penghulu Saad tahun 1999. Dia bertanya aku ada menjual Minyak But But lagi tak? Dahulu produk HPA paling top memang Minyak But But, sekarang Kopi Radix. Aku selalu bagi free kepada murid-murid aku, termasuk Alif. Kini Alif menjual baja siraman di pasar itu. Dia kelihatan malu-malu dan gerainya terletak di hujung sekali dan tidak berpayung pula. Ini mesti dipaksa oleh bosnya. Aku kata kepada Alif, semua itu pernah aku alami. Jangan malu. Bisnes adalah kerja mulia. Nabi kita pun berniaga.
Petang tadi aku ke Parit Raja. Servis untuk stokis Fairus. Namun dia tiada di kedai. Aku bagi nota-nota produk Bio Asli kepada rakan kongsinya. Kemudian aku menemui Osman Omar dan Siti Khadijah di depan Cawangan HPA Parit Raja. Setelah berbual-bual dengan mereka aku masuk ke dalam Pejabat HPA untuk menukarkan sedikit cek yang belum sempat ditukar. Yang menarik di situ ialah flyer Koperasi HPA. Koperasi HPA telah memberi DIVIDEN 14% kepada pelabur-pelaburnya pada tahun 2008. 10% pada tahun 2007. Dividen untuk 2009 pasti akan meningkat. Malangnya aku belum melabur lagi. Bulan Februari nanti rasanya pelaburan itu dibuka semula untuk ahli-ahli HPA.
Keluar sahaja daripada Cawangan HPA menanti dua orang pengedar Bio Asli untuk mengambil Kopi Kelapa Dara dan Oil 31. Kedua-duanya aku kenali daripada iklan Metro Ahad yang disiarkan oleh syarikat Bio Asli. Seorang itu bernama Rosmadi. Seorang lagi Osman Paiman. Kesempatan sekejap itu aku bagi motivasi supaya mereka memasarkan produk-produk Bio Asli yang tebukti berkesan membantu ramai pelanggan yang bermasalah. Terutama masalah dalaman.
Dari Parit Yani, ke Parit Raja, singgah di Air Hitam, kemudian ke Yong Peng dan berakhir di Tongkang Pechah. Orang yang terakhir aku temui malam ini ialah Azhar Sam. Azhar banyak menjual Kopi Kelapa Dara termasuk majikannya dan kawan-kawannya orang Cina. Jangan hairan, produk-produk Bio Asli dipasarkan ke 231 buah negara!!!
Sebelum tidur aku membelek-belek akhbar tabloid. Aku terkesan dengan tulisan Sayuti Omar tentang
peringatan kepada para blogger:
Blogger hendaklah mengetahui:
3. AKTA RAHSIA RASMI (OSA)
Setakat ini blog aku tidak lari daripada tema matsomherbs. Blog ini blog yang banyak bercerita tentang bisnes MLM. Aku memilih matsomherbs kerana ingin memperkenalkan bahawa aku ada menjual herba yang berguna untuk kesejahteraan manusia.
Tetapi tajuk yang selalu dicari pelayar internet dalam blog aku pertama DOA PENDEKAT JODOH dan kedua
JUALAN BARANG TERPAKAI DI RENGIT. Yang sudah dapat jodoh tu janganlah lupa jemput saya!!!

di negeri johor - Google Blog Search

di negeri johor - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>Di</b> Pusat Pelaburan <b>Negeri Johor</b> (JSIC) | Jawatan <b>...</b>

Posted: 12 Sep 2011 08:50 PM PDT

Posted by  in Tuesday, September 13th 2011   

Jawatan Kosong Di Pusat Pelaburan Negeri Johor JSIC Jawatan Kosong Di Pusat Pelaburan Negeri Johor (JSIC)

Jawatan Kosong Di Pusat Pelaburan Negeri Johor (JSIC) - Permohonan adalah dipelawa daripada rakyat Negeri Johor atau Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi jawatan di Pusat Pelaburan Negeri Johor (JSIC) bagi jawatan seperti berikut:-

1. PENGURUS GRED N48

2. PEMBANTU TADBIR N17

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN 

KLIK DI SINI UNTUK BORANG PERMOHONAN

Tarikh Tutup Permohonan : 19 September 2011
Tidak Sesuai/Berminat Dengan Jawatan Diatas! Inginkan Jawatan Lain?Taip Dibawah Untuk Jawatan Pilihan Anda Dapat Maklumat Terkini Jawatan Kosong Kerajaan Terus Ke Email... Please CHECK your email inbox to verify your subscribe

01 di kempas - Google Blog Search

01 di kempas - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>kahang</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 12:00 AM PDT

SEMAKMUR

Disini tempat kita berkawan

Disini tempat kita belajar

Disini tempat kita membesar

Disini tempat kita mengenal erti kehidupan

SAYANGILAH SEKOLAH KITA

SMK LKTP KAHANG TIMUR(SEMAKMUR)

 KLUANG

            SMK LKTP Kahang Timur telah dibuka dengan rasminya pada tahun 1988,  Mengandungi tiga  blok bangunan dua tingkat dan dilengkapi dengan kemudahan-kemudahan asas yang yang mencukupi.. Namun penambahan penduduk setempat pada masa itu telah mengakibatkan sekolah ini terpaksa mengalami beberapa perubahan. Pada tahun 1995, satu bangunan tiga tingkat telah siap dibina untuk menampung bilangan pelajar yang semakin meningkat. Pada tahun 2002, dua buah bangunan empat tingkat yang baru telah dibina untuk kegunaan oleh para guru dan pelajar demi kelancaran proses pengajaran dan pembelajaran.

Sekolah ini terletak lebih kurang 27 km dari Bandar Kluang. Sekolah ini telah dibina di dalam sebuah kawasan perumahan Tanah Rancangan Felda Kahang Timur. Perjalanan dari Bandar Kluang ke sekolah ini memerlukan masa lebih kurang 45 minit dengan kemudahan jalan raya yang selesa. Pada masa itu, pelajar-pelajar yang bersekolah datangnya dari anak-anak penduduk setempat. iaitu dari Felda Kahang Timur sendiri , Felda Kahang Barat dan Felda Ulu Dengar. Anak-anak kakitangan dari Penjara Kampung Gajah juga ditempatkan di sekolah ini. Masa telah merubah segalanya, semakin hari semakin berkurangan bilangan pelajar di sekolah ini.  Kemungkinan kesan dari kekurangan pelajar ini akan mengubah iklim sekolah ini tidak lama lagi. Walau bagaimanan pun perjuangan sekolah ini akan tetap diteruskan, demi bangsa, agama dan tahan air.

SMK LKTP KAHANG TIMUR (SEMAKMUR)

 KLUANG

MOTO

Ilmu Sinar Hidup

SLOGAN

²SMK Kahang Timur Hebat"

Ke Arah Sekolah Felda Terbaik Negeri Johor"

PENDEKATAN

Sekolah Berkualiti

Sekolah Bermaklumat

Sekolah Penyayang

BUDAYA SEKOLAH

·         Budaya Salam

·         Budaya Terima kasih

·         Budaya berfikir

·         Budaya  Cemerlang

·         Budaya Kreatif dan inovatif

·         Budaya  Penyayang

·         Budaya  Kerja sepasukan

·         Budaya  Seronok bekerja

VISI

Sekolah Unggul Penjana Generasi Terbilang

MISI

Membangun Potensi Individu Melalui Pendidikan Berkualiti

MATLAMAT

1.    Mempunyai barisan peminpin pengurusan pendidikan yang berintegriti

2.    Mempunyai sumber manusia yang berkualiti dari segi keilmuan, kemahiran dan sahsiah

3.    Melahirkan insan berkualiti yang dapat memenuhio keperluan global

4.    Mencapai prestasi cemerlang dalam pentafsiran dan penilaian

5.    Mempunyai kemudahan pendidikan yang berkualiti

6.    Mempunyai sistem pengurusan yang cekap dan berkesan

OBJEKTIF SEKOLAH

1.Bidang Kurikulum Tahun 2011

·         Memperolehi kelulusan 100% dalam SPM dengan GPS 5.1 dan kelulusan 70% dalam PMR dengan GPS 2.58

·         Mencapai kelulusan 100% SPM di dalam 8 matapelajaran Bahasa Melayu, Seni Visual, Rekacipta, MPV, Sains Pertanian, Fizik, Kimia dan Biologi.

·         Mencapai kelulusan 100% PMR dalam 3 mata pelajaran Bahasa Melayu, Kemahiran Hidup dan Geografi.

·         3 orang pelajar mendapat A di dalam semua mata pelajaran SPM dan 10 orang pelajar dalam PMR.

2.Bidang Kokurikulum Tahun 2011

·         Menjuarai  10 pertandingan di peringkat Daerah Kluang iaitu softbol L18, softbol P18, Bola Baling L18, Bola Baling P18, Bola Jaring P15,Kawad kaki kadet Koreksional lelaki dan Perempuan,Kawad Basah kadet Bomba serta Balapan dan Padang.

·         Sekurang-kurangnya mencapai tempat ke tiga di dalam 2 acara di pertandingan peringkat Negeri Johor iaitu softbol L18 dan Bola Baling L18.

3.Sahsiah dan disiplin pelajar

·         Peratus kes salahlaku pelajar tidak melebihi 1%.

·          Peratus kedatangan pelajar tidak kurang daripada 95%.

·         Tiada kes jenayah di kalangan pelajar.

4.Pengurusan

·         Meningkatkan kualiti pengurusan melalui Program Perkembangan Staf sebanyak  7 hari  setahun.

·         Program bersama komuniti sebanyak 3 kali setahun.

·         Penggunaan ICT dalam semua aspek secara maksimum.

·         Pengurusan kewangan tanpa berteguran.

5.Iklim Sekolah

·   Persekitaran sekolah yang ceria dan kondusif.

·   PPS digunakan secara maksimum.

·   Bilik Khas yang berinformasi dan ceria.

·   Persekitaran sekolah yang selamat.

·   Keceriaan bilik darjah.

6.Budaya Sekolah

·   Solat Hajat,Tazkirah dan Bacaan Yasin berselang pada setiap hari Jumaat

·   Bacaan doa sebelum dan selepas P&P.

·   Budaya membaca awal pagi

·   Azan waktu Zohor

7.Memenangi Anugerah Kualiti

·         Anugerah Kualiti (3 kategori) di peringkat daerah atau  negeri.

1.       Pengurusan Kepimpinan

2.       Pengurusan Kewangan

3.       Peperiksaan PMR & SPM

PIAGAM PELANGGAN

Bahawa kami pendidik dan kakitangan SMK LKTP Kahang Timur dengan penuh tekad dan keazaman, berikrar dan berjanji akan memberikan khidmat yang terbaik dalam bidang tugas kami bagi menepati matlamat dan tujuan pelanggan kami dengan:

1.       Memastikan proses pengajaran dan pembelajaran dijalankan dengan berkesan mulai hari pertama

persekolahan.

2.       Sentiasa berusaha melaksanakan tugas mendidik dan memenuhi keperluan pelajar dengan penitisan ilmu, kasih sayang, keseronokan, kebebasan dan survival.

3.       Sentiasa berusaha ke arah kecemerlangan dalam bidang kurikulum, kokurikulum, disiplin, sahsiah, keselamatan dan keceriaan.

4.  Memperkembangkan potensi dalam semua bidang.

5.  Mewujudkan iklim sekolah yang kondusif

6.  Sentiasa bersedia dan menerima pendapat, cadangan dan teguran membina daripada semua pihak untuk menambahbaik prestasi perkhidmatan dan kecemerlangan dalam semua bidang.

7.   Sentiasa bersedia membimbing pelajar untuk hidup bersatupadu dan mempraktiskan budaya ilmu,celik

           sains dan teknologi serta  kreatif dan inovatif.

8.    Memastikan layanan kaunter yang mesra dan cekap dengan waktu menunggu tidak melebihi tempoh masa 10 minit.

9.       Sentiasa bekerjasama dan memberikan layanan yang baik dan mesra kepada penjaga dan komuniti setempa serta sentiasa peka dan responsif kepada kehendak dan keperluan mereka.

10.                Hubungi sekolah melalui :

No . Telefon          -  07-7866661

No.  Fax                 -  07-7867349

Alamat laman web- http//www.smkkt.com

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di kukup - Google Blog Search

01 di kukup - Google Blog Search


foto-foto anak FIRE <b>di Kukup</b> dan Krakal ~ crosshflash

Posted: 30 Dec 2008 07:04 AM PST

[unable to retrieve full-text content]foto-foto anak FIRE di Kukup dan Krakal. 10:04 PM youdie 7 comments. FIRE ( Friendship of Informatika Enginerring) inilah anak2 fire yang sedang berpose di wonogondang x-urang resort...... sebenernya mah banyak, tp gx ...

01 di batu pahat - Google Blog Search

01 di batu pahat - Google Blog Search


! `KutoOo BamBoo !: Keindahan <b>Batu Pahat</b>, Johor.

Posted: 10 Sep 2011 06:31 PM PDT

Assalamualaikum...
Kenapa yerk tiba2 kutooo menceritakan Batu Pahat, Johor? ini kerana pada tahun ini Batu Pahat (B.P) telah dipilih sebagai tuan rumah peringkat Negeri Johor untuk Sambutan Hari Ke-Merdekaan ke-54, tahun 2011. Sebagai wakil satff tuk buat pebarisan. Selama 3hari kutooo berkampung disini (lama gak yerk). ni adalah kerana untuk persiapan supaya berjalan dengan lancar.
Dikesempatan ni juga kutooo tak meleps kan peluang ini untuk mengenali Batu Pahat itu sendiri bersama2 rakan yg lain. Nasib baiklh salah sorg dari mmbr kutooo ni org BP. dialh yg membawa kutooo n geng merayap seleps sesi rehearsal. mmber kutooo ckap dkt BP ni tak banyak tmpt menarik tetapi makanan yg sedap banyak. ape lagi kutooo cadangkan tuk kita pergi ketmpt2 mkanan yg paling popular tu, sepanjang berada di BP.
Ok citer pasal BP balik. Tahu tak asal usul  Batu Pahat?  <<sejarah batu pahat>> click link jerlah mls nak tulis.. takut salah fakta.. disini juga banyak shopping mall bary dibuka, IPTA, IPT, Kilang Besar (Sharp
balik dari rehearsal trus kutooo g tmpt batu itu di pahat (telaga) di Pantai Minyak Beku..
ohhh begini rupanya telaga yg dipahat tu...

atas ni bukan gambar kutooo tp mmbr yg join dlm perbarisan dia ada blog juga,  AKBA n  muka mmbr lagi satu ada di blog ini MIALIANA  sempena Kemerdekaan

Lupa pulak nak tulis, Batu pahat juga sekarang semakin membangun dan banyak juga IPTA dan IPT disini. harap2 dpat lah status bandaraya.emmm kutooo pu pelik apa yer sumber utama Batu Pahat sehingga mereka maju dengan secepat ini?
dan hari seterusnya kutooo berpelung makan makanan yg popular pelik2 diantaranya
dan makanan yag tak sempat pergi disebab kan masa yg pendek.
Di bawah ini gambar semasa Perbarisan Hari Merdeka di Batu Pahat.


ini antara maskot paling popular setiap kali mereka berjalan ada saja org mahu mengambil gambar. samada kanak-kanak mahupun yg dewasa. Tp dipahamkan maskot Nanas ni hanya hendak menujuk cik jururawat, mana tak nya semua cun2. hu3 (kesempatan lah tu)
cuba korag teka Nanas tu jantan ke betina? macam mana nak tau yer? hu3 klu harimau dah comfirm Harimau jantan. betina lain skit bentuk nya.
comel tak. hu3. Boleh tahan ker perot Harimau itu, jaga-jaga Nanas Harimau tu bukan nya baik sangat, nanti dia lapar ko lah dia makan dulu. hu3.

01 di pontian - Google Blog Search

01 di pontian - Google Blog Search


gangguan seksual driver ambulan <b>di</b> hospital <b>pontian</b>

Posted: 04 Sep 2011 09:10 PM PDT

ramai yg mengadu tentang perkara ni terutamanya nurse2 yang balik berduaan dengan driver ambulan setelah hantar pesakit ke JB.. termasuklah bini aku...jadi nasihat aku hati hatilah dengan pemandu ambulan hospital pontian tu.. jika kita report tapi pihak yang berkenaan buat senyap jer...

01 di stulang - Google Blog Search

01 di stulang - Google Blog Search


Pengalaman ku kerja istana /Mengikut Tengku Abdul Majid Idris <b>...</b>

Posted: 11 Sep 2011 12:17 PM PDT

Sambungan dari jamil Kerja Di Hotel Puteri Pan Pacifik Johor.

Jamil kerja di Pan Pac ( Puteri Pan Pacifik Johor ) selama 2 tahun. dari hotel itu sampai tingkat 114-15 hinggalah tingat 20 siap. kerja di hotel benar benar membosankan jamil. ye la ajdi house detektif ni ke hulu ke hilir pakai kot. tengok ornag mcm securiti la. cuma pakaian je yg segak sikit. tapi kerja sikit tak boleh duduk. kena round. bertoki sana bertoki sini , roger sana roger sini. makan selalu di cafenteria hotel.

Hostel tempat tinggal jamil di setulang laut. so bila cuti selalunya jamil mandi laut. atau main wind surfing dengan budak budak sekolah cina fun yew. di tepi pantan setulang , dari situlah jamil belajar cakap cina hasil dari banyak berkawan dengan budak budak sekolah cina tu. lagi pun kebanyakan orangs ekolah tu dari cikgu sampai ke murid.kenald an tahu jamil bekas orang istana. di johor boleh di katakan semua cina takut bila sebut je dari istana. atau orang istana. die orang gerun.sebab kalau tak silap dari dulu banyak yg kena lempang, belasah, mcm mcm lagi la. so walaupun jamil melayu jamil boleh masuk dalam kawasan sekolah tu tanpa di ganggu. sekolah fun yew ni tak silap sekolah privert. tu yg dapat gunakan wind surfing merek percuma.


Cam tu gak bila kena trip kerja malam tak tido jamil suka lepak di tepi pantai. disetulang laut tu ada satu kawasan khas untuk keluarga di raja main wind surfing,main bot,main jet ski. dari waktu jamil kerja istana lagi. adik kepada TMJ Tengku Abdul Majid suka main wind surfing dan main jet ski. boleh di katakan setiap hari. beliau memang tahu jamil pernah kerja di istana pasir pelangi. jadi jamil boleh rapat dgn beliau. selalu membantu turunkan windsurfing. dan apa sahaja ketika melepak dgn beliau. di sebabkan jamil selalu ada di stulang laut. waktu beliau sampai jamil dah jadi mcm ornag beliau. sehinggalah sampai suatu masa beliau memperlawa jamil mengikut beliau ke singapore setiap malam. tapi jamil tak boleh sebab jamil kerja.


Jamil berhenti kerja di Hotel Puteri Pan Pacifik Johor.sebab dah naik boring , Jamil dapat kerja di Hotel Holiday Inn Crown Plaza johor baharu pulak sebagai Floor Supervisor. bahagian housekeeping .kertja jamil ialah memeriksa bilik bilik yg sudah di bersihkan .jadi sebelum di jual kepada pelangan bilik tersebut perlu mendapat kebenaran floor supervisor dahulu. kerja di sini pagi sampai petang tiada malam. hostel pun di setulang laut gak. jadi habis je keje jamil akan cepat cepat balik umah. lalu balik tu mesti nampak tengku Majid dah ada disetulang laut . so balik tukar baju datang tempat tengku majid. dan pasal dah tukar kerja pagi sampai petang malam free la. jadi bila jamil cerita dekat tengku majid beliau mengajar jamil mengikuti beliau ke singapore setiap malam.

Selalunya bila kami ke singapore akan pergi 2 kereta .satu kereta tengku majid. dan satu lagi kereta bodyguard ( askar JMF ) . dan selalunya kalau tengku majid ke singapura. ada seoarng lelaki yg akan ikut sama iaitu sdr Yahya. beliau adalah anak taukeh mutiara motor. pengimport kereta mewah di johor bahru. yahya ni tugas dia bila ikut tengku majid ialah tukang bayar apa apa pun. kalau kami ke singapura antara tempat yg selalu kami pergi ialah SHIMA ( restaurant jepun ) atau Sebuah Disco Bernama chiuatore ( tak silap la ) di hayatt singapore. atau kami makan di mana mana hotel. ada 2-3 lagi disco yg kami pergi jamil pun tak ingat namanya atau kami lepak di rumah kaisara di mimpu appartment di mimbu. tak payah cite la buat apa kat sini k.paham paham sendiri la. . siapa kaisara ?

Kaisara ni tak silap mix melayu arab , memang cantik. dia ni model terkenal singapura , dia ni lah yg selalu tengku majid jumpa kalau pergi singapura. tak tahulah nak panggil apa. girlsfriend ke. perempaun simpan ke. awek ke. tapi kalau kami ke singapura setiap malam pertama mesti ke mimbu ambil kaisara. lepas tu kami akan ke tempat tempat yg jamil sebutkan tadi tidak pun ke rumah satu pasangan mat salleh tua jamil lupa siapa. kami selalu lepak di sini la. atau ke disco.atau restaurant atau pun melepak di appartments kaisara. pagi pagi baru balik.di sinilah kesilapan jamil sekali lagi jamil buat silap. di sebabkan selalu balik pagi. tido 2-3 jam pastu bangun pagi pergi kerja. membuat jamil selalu mengantuk. dan akhirnya beberapa kali jamil tertido do tempat kerja. kalau tak tido kerja always ngantok. how to concentrate . akhirnya Ganeral Manager ( mat salleh ) terjumpa jamil tertido atas kerusi dalam bilik. so pahan je la. kena buang kerja.

Malam jamil jumpa tengku majid jamil cerita dekat beliau. terus beliau cakap kerja dgn beliau. ikut je beliau. alhamdullilah memang tiada perjanjian. tapi selang 2-3 hari tengku majid akan beri rm 200-rm300/ atau kalau beliau beri duit untuk beli apa apa balance beliau jarang tanya atau ambil. jadi jamil ambil la. sebulan dapat la 1000-2000. selalunya jamil akan ke istana bukit sereen kediaman almarhum sultan johor sebab tengku majid tinggal di sana. atau jamil tunggu je tengku majid di setulang laut. kalau tak main jet ski atau wind surfing beliau main badminton. malam baru ke singapura. nak cakap jamil memang tak pernah ada pasport tapi bertahun masuk ke singapura. selalu kalau kami ke singapura antara kereta yg kami naik ialah proton sag yg telah di ubah suai berwarna emas bernombor JQQ1 , nissan fairlady ,nissan safari 4 wheel drive , mercedes station wagon, mercedes s class atau Van GMC. Tengku majid idris selalu bawa sendiri. dari johor ke singapura selalu jamil akan naik satu kereta dgn beliau. sampai di rumah kaisara baru jamil naik kereta bodyguard atau jamil duduk belakang.

Malam kalau kami balik selalunya pukul 3-4 pagi. lalu di kastam mereka nampak je kereta plate no satu cermin gelap. mereka berdiri tabik. kadang -kadang kami ganggu gak. pakai mic. mereka bukan nampak siapa dalam gelap. saja nak mengusik orang muda nakal. sampai di istana. tengku majid akan menyorok masuk pelan pelan takut almarhum tahu.jamil akan balik selalu akan di hantar oleh sdr yahya. itulah kerja kami setiap hari setiap malam. siang mandi main di laut. malam ke singapura. Tapi jamil cakap terus terang selama ikut tengku majid jamil tak pernah nampak beliau minum arak. tak tahu beliau minum atau tidak sebab tak pernah tengok beliau minum. mungkin waktu tu almarhum tak benarkan kot. mereka tengku majid dan TMJ memang takut dgn almarhum.

Tengku majid mahu kaisara pindah duduk di JB . katanya senang sikit. kalau nak gi singapur just ambil je. so kami pun cari sebuah rumah. dapat sebuah rumah 2 tingkat di taman sentosa tapi jamil lupa no rumah itu. tapi kalau nak cari check dekat telekom sebab apabila tengku majid suruh pasang line telefon mengunakan nama jamil .pastu dia pakai sampai rm 3000/ dia tak bayar.sampai sekarang nama jamil kena black list dengan telekon. check nama dna no ic jamil pasti tahu di mana rumah itu. jamil di arahkan oleh tengku majid supaya berpindah duduk di rumah itu sebagai care taker rumah tu. atau menemani kaisara. kaisara durk di bilik atas jamil duduk di bilik bawah. tengku majid tinggalkan sebuah kereta untuk kaisara kereta yg beliau selalu gunakan iaitu proton keemasan cermin gelap JQQ I.

Suatu hari tengku majid beritahu dia kena ikut TMJ ke new zealand tak silap jamil la. mereka pergi ke sana untuk membeli kuda.TMJ memang tidak tahu jamil ikut tengku majid,kami sorok hal ini. tengku tik tahu tapi tengku majid dah pesan hjgn beritahu TMJ. sebelum pergi tengku majid telah meninggalkan wnag untuk kaisaran dan jamil. dekat jamil beliau beri rm 1000. kaisara pulak ribu ribu. so jadi jadi bodyguard kaisara la. ikut dia pi shooping. kami naik teksi je. sebab kalau bawak kereta JQQ1 tu nanti takut spy spy almarhum jumpa mampoih. tiap tiap malam bereka berhubung dgn telefon tu yg bill jadi rm 3000 tu. lepas seminggu kaisara cakap tengku majid suruh dia pergi new zealand jamil call yahya pastu kami naik kereta JQQ 1 hantar kaisara ke changi airport.pakai kereta JQQI tu sebab lalu kat kastam tak perlu di periksa atau di tahan. kaisara masuk jb tak pakai pasport.sama cam kami masuk singapore.tak pakai pasport.

Cakap terus terang kalau jamil nak seludup apa ap pun sapa tak tahu. baik kastam singapore baik kastam johor no one will dare to stoped the cars which plate no 1 , dengan cermin gelap. hanya depan itupun separuh je. lepas kaisara pergi tinggallah jamil menjaga rumah dan kereta tu. Apa ko orang fikir hehehe. biasalah kan aku cakap waktu tu aku muda remaja. well sifat ingin cuba ingin tahu off couse aku ada. so malam esok tu jamil beranikan diri bawa kereta proton keemasan tengku majid JQQI . jamil drive pergi sampai ke desaru. waktu tu jalan lama. tiada highway. jalan memang bengkang bnegkok. gelap. lampu elektrik mana ada. pergi desaru.pusing pusing lepak kat hotel parking depan. dalam pukul 3.00am jamil bertolak balik. waktu itu jamil ok. tak mengantuk. sihat walafiat. cergas. tak minum atau mabok pun. sampai di jalan kota tinggi yg terkenal dengan bengkang bengkoknya k jamil terlibat dalam kemalangan. kereta langgar tebing bukit. tapi demi Allah sampai sekarang jamil masih tak ingat atau tahu macamana boleh terjadi kemalangan tu. jamil bukan bawak laju. bukan berlumba.jamil pun tahu itu kereta orang. bukan sebarang ornag pulak tu. jamil buakn tak tahu bawak kereta tu selalu bawak. tapi macaman boleh terjadi kemalangan tu Hanya Allah je yg tahu.

Jamil keluar dari kereta. depan dah remok teruk berasap.panic waktu tu hanya Allah je yg tahu. jamil ambil handphone , tahan lori ikan cina. tumpang dia sampai taman sentosa. balik rumah duduk diam diam. esok tu nak tenangkan hati jamil keluar berjalan jalan ke dekat shippong complex dekat situ. dalam pukul 3.00 ada orang telefon handphone tengku majid yg jamil pegang. rupa rupanya seorang pegawai polis. dia nak jumpa jamil. dia tanya jamil di mana. so jamil cakap la di mana. dia suruh tunggu lepas tus ebuah kereta peronda polis datang ambil. jamil di abwa ke balai polis traffik untuk ambil statment. nampak le kereta tengku majid di bungkus. ada di kawasan kereta kemalangan. jamil masih ingat satu soalan pegawai polis tu. ( kau ada nampak hantu tak ) jamil cakap kenapa .pegawai tu cakap di tempat jamil kemalangan tu dalam sebulan 3-4 kemalang terjadi. ia memang kawasan kemalangan. lepas tu jamil di benarkan balik tapi di saman. so jamil kena pergi ke mahkamah kota tinggi kerana memandu tanpa lesen. seminggu dari tarikh hari tersebut.

Lepas tu jamil keluar dari rumah tu balik ke bilik sewa lama jamil. nasib baik kosong lagi. lepas tu tak dengar langsung pasal tengku majid. tak berani call die. tak berani jumpa dia. seminggu lepas tu jamil ke mahkamah kota tinggi. bicara. kena denda rm 500/ waktu tu mana ada duit. siap jamil nak minta tolong tiada. cakap dekat hakim tak mampu bayar. lepas tu hakim buat keputusan duduk lokap seminggu. duduk la di lokap balai polis kota tinggi seminggu.makan ansi lokap le. 3 hari duduk lokap. seorang inspektor cakap mereka perlu bawa jamil ke istana pasir pelangi tengku majid nak jumpa. dalam pejalanan tu inspektor tu kata kalau kena belasah tahan je la ok. . sampai di istana pasir pelangi kami duduk dalam satu bilik di stable kuda. dalam 10 minit engku faisal ketua pengiring TMJ datang. dia punya beleter panas telinga. memang jamil tahu jamil akan di belasah .pasti punya. dekat sejam tunggu. inspektor tu datang selepas di panggil oleh TMJ. dia kata kita balik lokap TMJ tak benarkan tengku majid buat apa apa dekat jamil. kata inspektor tu sebab jamil dalam tahanan polis di lokap selama seminggu .jadi kalau mata aku badan aku seluruh tubuh jamil bengkak bengkak siapa nak jawab. polis nak jawab tolong sikit, mak nak jawab tolong sikit, bapak nak jawab tolong sikit, inspektor tu nak jawab tolong sikit. atok nak jawab tolong sikit. jadi selamatlah jamil dari di belasah lagi…

Lepas seminggu jamil di bebaskan. balik jb cari kerja . apa yang boleh jamil ceritakan di sini walaupun negara kita ada undang undang tapi belum tentu kita akan selamat , undang undang yang ada sekarang belum tentu boleh membantu kita. polis menguatkuasakan undang-undang ,mereka lah yang sepatutnya memastikan setiap rakyat malaysia mengikut undang undang .TETAPI apabila sampai ke tangan istana dari sultan hingga ke kerabat jamil berani potong kedua dua tangan lah, kalau ada polis di malaysia yang berani menahan atau menegur mana mana sultan dan kerabat mereka melakukan apa sahaja terhadap rakyat. silap silap haribulan polis pun dua kali lima jadi tukang belasah .tak payah ceritalah polis kuat ke , berkuasa ke. sekali sultan jeling je dah terkencing dalam.

Ada yang hantar sms , email , komen ,, pm. tanya jamil tak takut ke. atau jgn cari bala. atau cari penyakit.

Jawapan jamil ialah kenapa nak takut , kenapa cari bala , kenapa cari penyakit plak. jamil tidak melakukan fithnah atau buat cerita. tunjukan satu ayag yg mengatakan yg jamil hina kleuarga di raja johor. dalam aku kena belasah kena pukul pun aku masih puji mereka. semua yg jamil luahkan adalah pengalaman diriku.bukan rekaan bukan tohmahan bukan tambahan bukan hasutan, bukan cacian, dna bukan penghinaan. itu pun ada perkara atau kejadina yg jamil tak ceritakan sebab hal itu boleh mengaibkan istana dan baginda sultan. kalau ada mana mana kerabat di raja .anakanda anakanda baginda terbaca. dan jamil tahu mereka ada masuk blog jamil atau baginda sultan sendiri .dan jika ada tuduhan tuduhan jamil sudi mengadap jika di titahkan. i will not going to run away.that not my style. ok

Ada lagi sambungan tapi entahlah kalau ada mood jamil sambong lagi k.

01 di skudai - Google Blog Search

01 di skudai - Google Blog Search


aliah amirah azman: berada <b>di skudai</b> sekarang :)

Posted: 03 Sep 2011 05:31 AM PDT


esok saya daftar di utm :)
risau..
harap semua nya berjalan dengan lancar..
dan time-time ni jugak jerawat yang sangat besar mau tumbuh di hidung saya :(
dan esok jugak mahu tangkap gambar matrik kan..
naseb badan lah..nanti gambar mesti pelik gila kan..
sedeh je..memang pun.. :(

enjoy reading yah!!thanks for the comment :)

Program Salam Aidilfitri Dato&#39; Seri Anwar Ibrahim <b>di</b> Johor at Anwar <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2011 04:55 PM PDT

16 September 2011 (Jumaat)

Program 1)

7.00 – 9.00 malam – Salam Aidilfitri Pakatan Rakyat Di Skudai

Lokasi: Kelab Rekreasi Taman Universiti, Skudai

Tetamu:

1. YB Dato' Seri Anwar Ibrahim

2. YBhg Dato' Seri Chua Jui Meng

3. YB Dato' Seri Nizar Jamaluddin

4. YB Dr Boo Cheng Hau

5. YBhg Haji Zulkifli Ahmad

——

Program 2)

8.00 – 11.00 malam – Majlis Jamuan Makan Malam

Lokasi: Restoran Pekin, Taman Sutera Utama, Skudai

Penceramah:

1. YB Dato' Seri Anwar Ibrahim

2. YBhg Dato' Seri Chua Jui Meng

3. YB Dato' Seri Nizar Jamaluddin

4. YB Lee Boon Chai

5. YB Chang Li Kang

6. YBhg Jimmy Puah

—–

Program 3)

9.00 – 12.00 malam – Salam Aidilfitri Pakatan Rakyat Di Pasir Gudang

Lokasi: No 2, Jalan 9/14, Perjiranan 9, Taman Air Biru, Pasir Gudang

Tetamu:

1. YB Dato' Seri Anwar Ibrahim

2. YBhg Dato' Seri Chua Jui Meng

3. YBhg Dr Hj Mahfodz Mohamed

4. YBhg Dr. Ahmad Faidi

5. YBhg Hassan Karim

01 di permas jaya - Google Blog Search

01 di permas jaya - Google Blog Search


KALAU MAT INDERA HERO, KIYAI SALLEH ITU APA <b>...</b>

Posted: 09 Sep 2011 04:16 PM PDT

September 10, 2011

Saya berasa sangat terharu dengan kesungguhan PAS untuk menobatkan Mat Indera sebagai pejuang kemerdekaan.

Saya faham kenapa PAS perlu berbuat begitu. Mempertahankan Mat Indera bermakna mempertahankan Mat Sabu.

Tetapi saya terpanggil untuk memberikan sedikit pendapat berhubung isu ini.

Saya cuma hendak bertanya satu perkara sahaja, jika Mat Indera itu diangkat sebagai hero, di manakah pula kita hendak meletakkan Panglima Salleh Selempang Merah (Haji Salleh Abdul Karim), tokoh terkenal dari Batu Pahat itu.

Kiyai Salleh (berdiri di tengah-tengah)

Panglima Salleh atau Kiyai Salleh diketahui sebagai pemimpin Melayu unggul yang memimpin orang-orangnya melindungi warga Batu Pahat dan kawasan sekitar daripada keganasan pengganas. Dengan hanya bersenjatakan parang panjang dan amalan Ayat Empat, Haji Mohd Salleh telah memimpin masyarakat setempat untuk menggempur kubu-kubu PKM di Bukit Berdiri dan Bukit Alam, Parit Sulong, di Parit Lubok, Semerah, di Kangkar Senanga, dan di Ayer Kuning, Bakri, Muar.

Ketika itu PKM bermaharajalela. Mereka tidak memilih mangsa. Sesiapa sahaja yang enggan menyokong dan memberi kerjasama dijadikan sasaran. Ditangkap, diseksa dan dibunuh. Kediaman mereka pula dibakar.

Dalam sejarah Panglima Salleh yang pernah saya baca, ada disebut bahawa antara gerila-gerila komunis itu terdapat orang-orang Melayu. Dan antara nama yang disebut, walaupun secara sekali lalu ialah Mat Indera.

Mat Indera dikatakan pernah cuba menyerang Mukim Empat, tetapi gagal. Kemudian dia menjadikan Pagoh sebagai sasarannya, tetapi gagal juga. Ini bermakna selain rumah pasung Bukit Kepong, Mat Indera pernah melakukan serangan di tempat lain. Kalau dia bukan pengganas, apa perlunya dia berbuat demikian. Sasarannya di Mukim Empat dan di Pagoh bukanlah mata-mata yang makan gaji dengan British (sebagaimana disebut Mat Sabu), tetapi orang awam.

Panglima Salleh dan orang-orangnya terpaksa bekerja keras mempertahankan orang kampung daripada gerombolan ini. Dan mereka bukan kakitangan British. Mereka melakukannya atas rasa tanggungjawab untuk menyelamatkan orang-orang yang tidak berdosa daripada keganasan Bintang Tiga. Tiada siapa membayar gaji mereka.

Katakanlah Panglima Salleh tidak pernah pun memburu Mat Indera dan Mat Indera pula tidak mengganggu Panglima Salleh, namun ia tidak mengubah satu hakikat: bahawa Mat Indera itu mempunyai kaitan dengan komunis, manakala Panglima Salleh pula sangat anti-komunis.

Jadi lagi sekali saya ulangi soalan tadi; kalau Mat Indera itu hero, apakah gelaran yang patut kita beri pada Panglima Saleh? Adakah dia seorang penjahat kerana menentang seorang hero?

Anjang Kamsani

Mersing, Johor.

Surat Pembaca

01 di labis - Google Blog Search

01 di labis - Google Blog Search


Perkahwinan Nadia & Suami <b>di Labis</b>, Johor

Posted: 03 May 2011 08:23 PM PDT

Minggu lepas merupakan weekend yg best sebabnyer Isnin cuti mengantikan Hari pekerja yg jatuh pada hari Ahad...best memang best tapi bukan untuk berehat..tp nak pergi menghadiri majlis perkahwinan Nadia dan juga perkahwinan AJ di Melaka hr Ahadnyer pulak...Ya Allah jauhnyer perjalanan, tp berbaloi2 sebabnyer, aku dapat mengenali saudara mara dan dapat kenalkan suamiku ngan saudara mara sebelah emak aku..Mengeratkan silaturrahimm amat2 digalakkan dalam Islam..oleh itu mari kite tgk gbr2 sekitar perkahwinan Nadia & Suami..

Kami otw ke labis nie...hiihhi itupun dah lambat sebab suami ku balik keje kul 6am td n nak bg dia tido dulu, sampai kat labis kul 4pm, tp majlis masih belum abis lagi..

Inilah dia pengantin baru..Nadia nie pangkat anak buah kepada aku, wpun nampak cam sebaya je nie...ini menunjukkan aku tersangatlah mude hhahahahahaa...hihihi Tahniah Nadia! Mak nadia iaitu kak lembeng, sepupu ngan aku..Emak kak lembeng merupakan makcik aku kakak kepada emak aku..jgn peninglaa ek, atuk aku dulu kawen ramai..so beranak pinaklah keluarga kami nie.

Mengambil kesempatan bergambar bersama pengantin b4 balik, itupun panten ckp dah nak tukar uniform dah, sebab dah x tahan panas hihihi, baru ko tau kan ..camtulah aku maser jadi panten hari tu..
Berkenal2 kenalan laa yer...semua abg ipar na tu...

Abg sham yg kelakar & sempoi giler...best borak2 ngan abg nie..ade je idea dia..

tgk tu bile abg omar dah start wat lawak hihihiihihi

Bersama kak kama..adik kepada kak lembeng dan juga merupakan kakak sepupu ku.

Jumpa pakcu disana, aku kawin x nak dtg, oleh lain kawin dtg, dahlah pakcu..nak bawak marah sampai ke mati ker...kot ye pun marah kat nyamuk...jgnlah bakar kelambu...yg salah ibu & paksu yg cari gado..yg kitaorg anak2 buah nie x tau menahu pun...yg jahat mulut semua dah Allah bg balasan, semuanye sakit kat sana..Allah dgr doa2 org teraniaya nie..baliklah tgk mak kat bentong..nanti mak dah pejam mata..pakcu jgn menyesal pulak..

Bersama2 ngan anak buah aku yg ceria dan sempoi i like!!
X melepaskan peluang bergambar berdua...dah kamcing dah skrg nie...mesti pojie selalu nak ke melaka jumpa abg nie!

hahhahah ratu dunia dah mula berbaris...tp pemenang dia nadialaa sebab baju dia paling lawa hahhahaa

Percaya tak aku diapit oleh sepupuku? x penah jumpa dan ini yg pertama kali, aku cr sendiri diaorg kat dapo umah kak nab, pakcu n makcu pun xde lah beriya2 nak kenalkan, xpelah Allah tu sayang pada org yg mengalah dan x berkira ngan org yg keras hati n ego, nasib baik sepupu2 aku nie ok, nak gaklah ajak bergambar wpun masih blur2 sapelah aku nie sebenarnya, the moral of the story..peringatan kat aku, dah de anak, bawak2lah kenal ngan sedare mare..jgn nak jadi katak bawah tempurung sangat...

Pelamin Nadia yg cantik sangat, serba keungguan lagi...tahniah2..

Abg ghani pun ade gak, xsempat nak jumpa, aku puji abg ghani nie..dialah satu2 sepupu aku yg memang suke bersaudara...

Bilik tido pengantin yg kelas!!!! cantik sangat!!

Pengantin bersanding...rasernyer kaler baju panten lelaki sama ngan kaler baju pengapit perempuan..hihihihiihjgn salah panten pulak ekhihihih

Kak nor dr Pasir gudang pun ade dtg gak...maser kat pasir gudang x nampak pun org labis...hihihiih

Melawak lagi...tergelak2 kat ana & kak nab...

Anak kak Nab berbaju hijau nama dia Farisha, anak kak Ana nama dia Nabila...semuanyer lawa2

Kami semua yg heppi go lucky....kak nab dah start ambik order utk kuih raya, aku tgh test salah satu kuih kak nab..memang sedap, n nak order jugak!!!!

Antara saudara mara yg datang....rugi mak aku x datang...

Abg Ali, suami kak ana yg bertungkus lumus...org kuat nie..bz memanjang...

Saudara mara yg dtg tp aku x dapat jumpa sebab sampai lambat hihihih


Selamat pengantin baru, semoga ikatan perkahwinan ini, dikurniakan anak2 yg ramai, persefahaman dan keserasian yg berkekalan dan semoga penyatuan cinta 2 hati ini akan selama2nya hingga ke syurga..amin..

ads