ads

Selasa, 20 September 2011

01 di bekok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di bekok - Google Blog Search


. . . my heart stories . . .: berlibur <b>di bekok</b>

Posted: 31 May 2011 11:59 PM PDT

apa yang dirancang menjadik kot
cuace pon romantik jek . haahah
okeyh , okeyh , lets story !
so WAKTU BERDONDANG SAYANG di bekok bersama si die lah ! :D
tersangat ramai umat yek disane. almaklomlah , cuti  menggantikan LABOUR DAY kot
tempat pon sume penoh so terpakse memulakan aktiviti mendaki mencari tempat yang stratergik.
then lemak tepu diperot pon dah banyak terbakar . kurus dah cik honey nieh
eceh , tipu sangat ! huhu
then , lepas da berjaye mencari tempat , bermulalah sesi bermandi manda kami .
tersangat sejuk okeyh . sumpah !

omg !
waktu sangat jeles akan kami yarh . cepat kot waktu berlalu.
so waktu untuk kami balek la weyh . :'(
penad ? si dia jelah sebab die yang drive kot . aku ? jadik mem besar lah yang banyak membebel dan menjadik co-pilot . eceh !.

best kot semalam even orang ada bertouching-touching dengan sayang semalam . huhhu
laen kali kite honey moon kat tempat laen pulak yerk sayang. paris ke ? london ke ? *berangan !

thanx a lot sayang sebab spent kan time sayang uh dengan orang ! ilysm lah .

p/s : tiada sesi bergambar la weyh . nyesal tak soh si gemok membawa kamera :'(
yang penting , kekal dalam ingatan kite kan sayang ?

ops ! mesty pelik kan bab ari nieh post entry tengah ari bute ?
ari nieh cik honey cuti kot dengan mendapat keizinan prince william .*tak ada kene mengene kot !
bukan la weyh , akak aku malas na amek aku kat kg so terpakse la ponteng ari nieh .
sory cekgu ! jgn rindu saya yarh . esok saya datang keyh . huhuh
k la weyh , aku mengundurkan diri dulu yarh . bubye !

01 di masai johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search


Gangguan pencemaran bau najis itik <b>di</b> kawasan perumaahan <b>...</b>

Posted: 20 Sep 2011 10:40 AM PDT

Saya Hairul Nizam berasal dari Johor Bahru bertempat  di Taman Saujana, Plentong, Masai. Saya ingin membuat aduan mengenai gangguan pencemaran udara akibat bau najis itik.

Untuk pengetahuan pihak tuan/puan salah seorang penduduk di kawasan tempat kediaman kami telah menjalankan aktiviti menternak itik baru-baru ini. Perkara yang menjadi masalah ialah cara dan tempat beliau menjalankan aktiviti tersebut adalah salah kerana berdekatan dengan kediaman penduduk lain iaitu belakang kediaman rumah sejak-sejak ini kami tidak tahan dengan hadirnya bau-bauan yang kurang menyenangkan tersebut.

Masalah ini menjadi makin teruk apabila selepas hujan kerana bau najis haiwan tersebut begitu kuat kerana di bawa oleh angin.Pada asalnya, tapak yang beliau menjalankan aktiviti tersebut ialah rumah usang milik warga Singapura yang sekarang sudah sakit dan tidak dapat datang ke tapak tersebut lagi.

Pada awal tahun ini tidak silap saya rumah tersebut telah dirobohkan dan menjadi kawasan lapang dan di sebabkan lapang beliau menjalankan aktiviti penternakan tersebut disitu tanpa pengetahuan pemilik tanah. Dan ada jam 9.37pm 20.9.2011 sewaktu saya pulang dari berbelanja dengan orang tua saya, saya telah melihat sebiji lori berada di sekitar kawasan kediaman beliau yang menjalankan aktiviti menternak tersebut. Sejurus saya melihat lori tersebut saya terperanjat apabila saya mendapati beliau dan pemandu lori itu menurunkan itik dlm jumlah yang agak banyak untuk diternak lagi.

Saya kurang pasti adakah menjalan aktiviti tersebut memerlukan lesen yang sah kerana jika aktiviti penternakan tersebut tidak memerlukan lesen yang sah mengapa mesti pemandu lori tersebut menghantar itik-itik itu pada waktu malam di kawasan yang gelap tanpa dilihat oleh penduduk lain. Kawasannya di lot 52 Jalan Saujana, 2/2 Taman Saujana, 81750 Plentong Masai, Johor Bahru, Johor.

Saya mengarapkan mana-mana pihak dapat mengambil tindakan yang sewajarnya agar masalah ini tidak berlarutan. Sekian terima kasih.

By: hairul nizam

Aduan yang berkaitan:

01 di batu pahat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di batu pahat - Google Blog Search


Halal * Delicious * Nutricious: Kelas Coklat <b>di Batu Pahat</b>

Posted: 17 Sep 2011 09:25 PM PDT

salam semua..

kelas Coklat di Batu Pahat akan mula di adakan pada 25 sept 2011 khas untuk pakej lengkap.

Tarikh lain adalah seperti berikut:

Easy choc - Setiap Sabtu :

1, 8, 15, 22, 29 Okt 2011

RM 150/sesi (10pg - 1ptg)

4 resepi 1 teknik

Kelas choc lengkap - Setiap Ahad :

     25 Sept @ 2, 9, 16, 23, 30 Okt 2011
    RM 250/sesi (9.30pg - 4ptg)    
   6 resepi 2 teknik


untuk mendaftar / membuat sebarang pertanyaan hubungi mardhiah 019-7730126


Lokasi kelas kg istana batu pahat!!!


Daftar segera!!!

01 di permas jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di permas jaya - Google Blog Search


ANGKATAN MUDA keADILan CABANG <b>PARIT SULONG</b> | BLOG <b>...</b>

Posted: 18 Sep 2011 03:40 AM PDT


MENGHADAPI PILIHANRAYA UMUM KE 13

Posted: 18 Sep 2011 03:11 AM PDT

Kami di Angkatan Muda Keadilan Cabang Parit Sulong dengan ini memohon kepada sesiapa saja lelaki atau wanita yang berada di kawasan N.17 Dun Semerah untuk mendaftarkan diri sebagai sukarelawan untuk membantu kami dalam gerakkerja menghadapi Pilihanraya Umum ke 13 yang bakal tiba. Pendaftaran boleh dibuat melalui SMS kan nama penuh dan Nombor talifon ke talian 012-7983646 atau email kan ke amkparitsulong@yahoo.com


ANGKATAN MUDA keADILan CABANG <b>PARIT SULONG</b>

Posted: 18 Sep 2011 03:40 AM PDT

MENGHADAPI PILIHANRAYA UMUM KE 13

Posted: 18 Sep 2011 03:11 AM PDT

Kami di Angkatan Muda Keadilan Cabang Parit Sulong dengan ini memohon kepada sesiapa saja lelaki atau wanita yang berada di kawasan N.17 Dun Semerah untuk mendaftarkan diri sebagai sukarelawan untuk membantu kami dalam gerakkerja menghadapi Pilihanraya Umum ke 13 yang bakal tiba. Pendaftaran boleh dibuat melalui SMS kan nama penuh dan Nombor talifon ke talian 012-7983646 atau email kan ke amkparitsulong@yahoo.com


 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved