ads

Isnin, 10 September 2012

01 di batu pahat - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di batu pahat - Google Blog Search


Hana Love Nest: 1 Syawal <b>di Batu Pahat</b>

Posted: 09 Sep 2012 07:30 PM PDT

Miumiumiu..
Lagi 10 hari raya nak abes, baru terkedek2 nak update pasal raya. Well, being me selalu dengan alasan busy kan ? Betol tak tipu, memang busy gile lately ni. Busy dengan keje lah. Keje yang memang tak kan pernah habis. Konon jadi seorang yang workaholic lah sangat pui pui puih! Banyak nak update..tapi masa  tarak asyik tanguh tanguh tanguh sampai lupe dah nak update pasal ape. Apo pon tak boleh!
Anw, masa nak raya tu haku cuti 3 hari awal. Kan ade cite ade makhluk yang bising2 tu. Well bising tak bising cuti tetap jalan. Rabu pagi pegi jalan tar amek baju raya, malam kite balik Seremban tido sana. Khamis pagi baru gerak balik Batu Pahat. Sobs.. raya rumah mertua dulu tahun ni. Tak pe lah, coz  my big brother pon balik rumah mertua jugak. Sian..mak. :'(
Pagi raya tu macam biasa lah, bangun.. laki pi mandi dulu. Wifey iron baju melayu untuk laki pakai terus bawak gi semayang raya. Masa iron baju tu ter-mengelamun jap nasib baik tak terbakar baju raya den. Tak sangka tahun ni beraya dengan suami. Ngehngeh. Masih berdua. :D  
Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin  abang.. 
p/s ; muke laki tak de perasaan sungguh!
Balik je die dari semayang raya tu suruh die pegi makan while me siap2 mekap pakai baju sume. Sebelom makan sound die dulu suruh cabut baju melayu tu, kang makan terkena kuah lah rendang lah.. kotor baju. Hahah Macam 'mak mak' je buat camtu.  Usai die makan..die masuk bilik tempat kite siap2, pakai baju die balik. Wife being a good wife.. tolong die pakai kan butang baju melayu..pakai samping. Dah siap sume, salam die dalam bilik tu mintak maap pelok ciom semua.. terus berjurai air mata. Mentel betol wife awak ni kan Che Armster. Satu nangis sebab tau banyak salah. :p Dua nangis sebab sedih raya di perantauan tak bersama bonda tercinta. Sob sob. Nangis bukan sikit2.. nangis teresak2..sampai tak leh stop. Op kos la die pujuk.. pelok kuat2. Hiks!
 Raya 2011..without me in the picture..
Hubby ooo hubby.. bile awak nak kurus balik macam dalam gambar ni?
Family Jalan Coklat is my family now.
Raya 2012.. glad to be in his family portrait...  :')
A bit about his family. 7 beradik dengan 6 Kumbang dan 1 Bunga. Banyak beras lah eh biras lah kire nye den ni. Bunga yang satu tu paling sulong (my one and only kakak ipar-kak eza-bertudung oren), 2nd is my abang ipar,  Amiey..berbaju kelabu, 3rd is A'an **belakang my sis in law.. 4th  is Jai yang berbaju hijau tu, and my beloved husband anak ke-5. Yang ke-6 tak dapat balik tahun ni. Muke sepesen jee.. yang laki tu semua. Dah adik beradik kan. Semua dah kahwin except yang bongsu... Aroy berbaju pink kat depan. And the rest dalam gambar sebatalion anak buah 14 orang semuanya. 
**Tibe2 teringat jumlah sampul raya untuk family ni dengan jumlah duit nye sekali
ish ish ish....  (-_-")  
Lepas sesi amek gambar dengan family.. upacara salam menyalam mak bapak anak cucu. Ikut turn lah paling sulong sampai lah ke bongsu. Sekali ngan anak2 diorang. Masa ni turn Jai and his family. 

Si kecik tu nama nya Aisyah Hannah..Anak Jai and my biras- Kak Im cucu paling bongsu so far. Bile diorang ni mengagah budak kecik ni panggey "hannah.hannah.." kat telinga ni dengar hujung2  tu "hana" je. Selalu "terperasan" ada tu sampai siap menyahut lagi. Damn! 

siap sedia nak salam mak bapak mertua.. :')



Masa turn kite salam mak mertua tiba2 rasa sebak je.. ade lah die nasihat few things about marriage. Macam biasa lah yang selalu die buat :)
5 gambar kat bawah, gambar laki bini syok sendiri. Cam biase lahhhhhh jugak :p 






 Tersama lah pulak tema kitorang tahun ni. Anak2 Jai sampai tersalah bapak lah. Hahahhah   



Ni lah baju kitorang sepasang yang tempah kat Mara tu. Macam tersenteng lah pulak baju den akak tu buat. Next year nak try tempah kat biras lah. Wife A'an.. Kak Ju. Die pon tailor gak.
Okayh selesai sesi salam2 kat rumah Jalan Coklat tu, gerak lah kite ke rumah nenek Che Arm kat Parit Jabong. Kat situ berkumpul lah ngan mak pak sedara die. Lepas makan sikit2, pi mesej kakak kecit yang dah pon jadi tunangan orang. :) Kite pergi beraya rumah die pulak lepas tu kat Bukit Naning. Tahun lepas 2nd raya pergi rumah die. Ingat tak ingat tak entry tu? hehe :p 


Dah tak terkire lah pulak kan bape kali dah datang rumah sis. Hee~ :P Rumah sis sangat cantik siap cakap ngan mama die.. " Cik, nanti kalau kitorang dah ada rumah sendiri, nak import datang rumah jadi consultant nak deco2 rumah ni" hehe :p
sebelom balik... lokasi sama bergambar macam raya tahun lepas :p
Balik dari rumah sis, kite patah balik ke Batu Pahat. Ada 2 buah rumah lagi nak kena singgah sebelom gerak balik Negeri Sembilan. Balik rumah sempat tido lagi. Penat gile padahal baru beraya 2 buah rumah. Pulak tu Che Arm tibe2 je cam nak demam. Bersin tak berhenti. Suruh die rehat dulu makan ubat. 

Ni rumah ke-3, rumah kak non I.. tokey VCO sebab tu rumah besar camni. Percaya tak? Heheheheh Ampunnn kak non ampunn! :p Al-kebetulan kami berdua berjodohan dengan orang Batu Pahat. Dekat je pulak tu rumah family in law die dengan family jalan coklat. Kampung sebelah je. Tu yang meratap sedih je masing-masing sebab nasib pon sama tahun ni beraya rumah mertua dulu :p 
Rumah last, rumah Amiey and Kak Ann (my biras) Diorang hidang lamb masak kicap..perghh, sampai ber"whatsapp" resepi lah. Dap dap.  Okayh settle 4 buah rumah! Pukol 6 baru gerak balik N9. Fuhh kire lambat dah tu. N9 punye cerita, sambung next entry...  heuheu :p
~Tamat sudah cite raya kat BP~
panjang uols..2 minggu tak update kan :p 
Eh nak sambung sikit lagi haha
Few days before raya..merata cari kuih sarang semut tak jumpe. Kite teringin nak makan. Sobs! Pastu mr.suami kata mak die pandai buat. Masa kat sana cakap lah ngan beliau suruh ajar buat kuih sarang semut. Sekali die suruh buat kuih2 lain jugak. (-_-") Die bagi resipi and tolong lah sikit masa bancuh tepong tu. So, 2 hari sebelom raya tu, keje kat sana buat kuih tart gulung, kuih conflakes madu, kuih sarang semut. 3 jenis kuih je tapi halahaiii sampai sakit2 pinggang buat. Tapi seronok! 1st time buat kuih raya sendiri. Ngehngeh
Laki den cakap dah lama gila mak tak buat  kuih raya.. sebab tak de sape tolong. So, tahun ni kitorang balik awal, kebetulan aku bertanya plak suruh ajar buat kuih sarang semut tu. Laki cakap.. semangat mak nak buat kuih raya tahun ni. Eceh!  :p

coretan hati: COD VCO <b>di Batu Pahat</b> sempena RAYA ..

Posted: 16 Aug 2012 10:20 PM PDT


Salam. Sekejap lagi mau pulang ke Batu Pahat.. Sedara mara jom la pulang , malam raya kita celebrate raya di kampung lah :)

Sambil sambil tu siapa nak COD VCO / Collagen di batu pahat boleh la hubungi saya di hotline 0129234515 / 0196414171 ... Anything text dulu ea..

Eheemm.. Sempat lagi kauu.. Hehe

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR & BATIN

KALAU ADA TERKASAR
TERSALAH AYAT
SEPANJANG BERBLOG
MOHON MAAF

SAYA INSAN YG TIDAK SEMPURNA
TULUS IKHLAS
CIKVIOLET
170812

Kedai King K*** <b>Di Batu Pahat</b> ? | Syahrulzaman

Posted: 06 Sep 2012 08:16 PM PDT

Signboard apakah ini ?
Signboard kedai Kingk*** di Batu Pahat. Nasib baik bersambung ejaannya. Haha.
Syahrul: Sekadar melawak. Harap maaf.

Sumber: carigold.com

Ranking: 5 Reviewer: Syahrulzaman Ahmad ItemReviewed: Kedai King K*** Di Batu Pahat ?

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved