ads

Ahad, 16 September 2012

01 di desaru - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Jun 2012 02:10 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

- Queen Of Butterfly -: <b>Desaru</b> - Maybank Apartment

Posted: 17 Jun 2012 06:08 PM PDT

Salam Isnin rakan-rakan blogger dan pembaca. Ini adalah entri yang telah lama Queen perap di dalam draft dan rasanya dah cukup ramuan untuk membolehkan entri ini di publishkan. o____O. Awal bulan lalu mengambil kesempatan sempena cuti sekolah, Queen dan kakak-kakak bercuti ke Desaru. Queen sememang belum pernah sampai ke sini begitu juga kakak-kakak Queen. Kali ini walau tak semua family dapat join tapi cuti-cuti Malaysia kali ini tetap best kerana tempat tidur FOC... hehehe sponsored by my brother in law yang bekerja di Maybank.

Kami sampai ke Desaru agak lewat walau kami memulakan perjalanan seawal 8.00 pagi. Sebelum meneruskan perjalanan of coz la kena sarapan dulukan. Selepas sarapan kami teruskan perjalanan dan seperti dijangka sampai di Nilai - Seremban kenderaan bergerak perlahan. Tiba di Senai perut masing-masing kelaparan haruslah singgah makan sebentar dan akhirnya kami sampai ke Desaru Maybank Apartment ni pada pukul 3.15 petang.
Masing-masing sudah keletihan makanya kami hanya menghabiskan masa berehat di Apartment saja. Akan tetapi anak-anak ada aktiviti mereka sendiri. 
Haaaaa... Amacam ada gaya tak Ammar main carrom? Dia tengok je abang-abang dia main lama-lama dia main sama. Lagak gaya macam orang dah pandai je kan? (^_____^)
Tertonggeng-tonggeng Ammar main skate board ni. Punca utama dia berkenan pada skate board ni kerana gambarnya. Selagi Ummi dan Ayah tak beli selagi itulah dia duduk depan kedai tu dengan wajah yang menagih simpati. isk.. isk.. isk.. cerdik sungguh kamu ni anakku..
Selebihnya memang tiada aktiviti lain selain tidur... Memang tujuan ke sini sekadar bersantai maka aktivitinya pun haruslah santaikan? Meh kita jenguk-jenguk dalam apartment buat kenang-kenangan Queen and family.
Kelengkapan di dapur memang sangat-sangat cukup. Cuma perlu bawa barang-barang basah dan kering untuk memasak saja. Memandang kami sedang bercuti santai maka tiada aktiviti masak memasak kecuali masak maggie untuk anak-anak.
Sila abaikan Ammar kat dalam ni sebab dia sedang e'ek... hehehehe tu yang menyorok kat tepi je tu. Tengok tu makngah Ammar menyakat. 
Malam yang pertama aja jadi bilik anak bujang. Malam yang kedua anak bujang semua tidur depan tv je sebab kakak Queen seorang lagi baru sampai pada hari Ahad. Kami berada di Desaru selama 3 hari 2 malam dari Sabtu hingga Isnin. 

Tarikan utama untuk anak-anak termasuklah si Ammar. Ammar ni memang pantang jumpa pool terus je dia selak baju dia nak minta tukar baju mandi. For the next entry kita akan tengok aksi anak-anak bermandi manda dalam kolam yer.
Stop sini dululah ye cerita Desaru Queen. Bersambung entri lain. 
p/s: Aktiviti bercuti sekeluarga ni memang dah jadi tradisi dalam keluarga besar Queen dari dulu hingga kini. Sekali sekala bercuti beramai-ramai bersama keluarga kan seronok. (^___^)
Published with Blogger-droid v2.0.4

Qiela&#39;s: Bercuti <b>di Desaru</b> Damai Beach Resort

Posted: 13 Mar 2012 06:31 PM PDT

  Pada suatu hari, ayah dan ibu mengajak kami bercuti di Desaru Damai Beach Resort.Ibu dan ayah mengajak kerana duduk di rumah sangat bosan.Saya pergi ke sana pada pukul 12:00 dan sampai pada pukul 12:30.Saya ada mengambil gambar sedikit-sedikit.anda hendak tengok? SAKSIKAN!

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved