Ahad, 9 September 2012

01 di mersing - Google Blog Search

01 di mersing - Google Blog Search


Gadiskurung PINK beraya <b>di Mersing</b> , Johor - nashina Rika

Posted: 29 Aug 2012 02:53 AM PDT

Assalamualaikum pakcik , makcik , kakak , adik , abang , atok, nenek xD siapa lagi yang tak disebut ?ngegege. 

amacam raya ? masih beraya sakan ye. Selamat meneruskan aktiviti raya korang ek. okay on the third Syawal yang lalu , sempat juga lah kami sekeluarga pergi beraya di MERSING , JOHOR. siapa orang Mersing kat sini , habaq mai sikit. ada tak ? ce cite ce cite sikit. promote sikit keindahan yang ada di sana. Mersing adalah satu tempat yang nice , kampung yang nyaman & damai kerana di kelilingi dengan pantai. Mersing merupakan the place that my mother dibesarkan. Pada hari tersebut , aku telah menggayakan 

Ribbony Pinky Baju Kurung with colour blocking Pearl Half Moon Shawl.

kitorang  sempat singgah beraya a few rumah sanak-saudara yang masih menetap di sana.

sibuk sangat nak ada reben-reben dekat baju kurung tuh. bila pergi beraya sibuklah reben tercabut nak kena ikat balik. what a childish you are =.="

Memanjakan diri di atas buaian sambil menghirup udara kampung yang segar lagi nyaman & bersih . ahha ^__-

Rumah ini menyimpan 1001 kenangan yang akan disimpan jauh di dalam hati sehingga  nafas yang terakhir (:

My first trial wearing turban. agak kurang selesa juga lah. suka-suka je nak try. But not my taste kot. Last-last after performing solat zohor dekat Masjid berhampiran , cabut terus Turbanian Scraft. tinggal inner ninja sahajee. fuhh , lega macam baru dapat bernafas daripada kesesakan di bahagian kepala.

Pengalaman yang tak dapat dilupakan adalah berpeluang menikmati keenakan Tebu. Ya Allah , dah lama memang teringin nak makan tebu. Selalu yang ada jual air tebu. nih buah tebu. okay fine macam orang jakun dah aku nih. dah tak nak cakap banyak. nanti kena label kat dahi tuh budak jakun.

Berjalan ala-ala orang yang first time datang kampung. hoho.

dah macam watak kartun dalam filem animasi je aku tengok dia nih O.^ by the way, this ohhsem Half Moon Shawl nih pon beli dekat Jalan Tuanku Abdul Rahman. dekat tudung nih ada 3 different colours. combination between Baby blue, pink & purple which is colour blocking yaw.

Singgah membeli belah secara kecil-kecilan sebelum pulang

Kau ingat dekat Terengganu je ada keropok lekor. kat sini pon ada juga. Melantak keropok lekor yang sudah siap digoreng & disebabkan cuaca yang panas semasa beraya terpaksa menhirup 2 cup Air Milo Ais. nih manusia ke alien ? ;) 

Nak tanya , duit raya korang dah berapa ribu dapat ? cepat , cepat raya dah nak habis nih. huhu ! saja nak bagi korang cuak sikit. Jom lawan siapa dapat kumpul duit raya paling banyak , dia menang xD

Thanks for reading. Keep waiting for the next interesting entry !

Vios Terbang <b>di Mersing</b> : Mean Shiney

Posted: 24 Jul 2012 09:54 PM PDT

Kalau difikirkan macam mana kereta Toyota Vios nie boleh bertenggek di atas bukit tersebut 'kan?

Tapi inilah kenyataannya apabila seorang pemandu yang dipercayai wanita (berbaju kurung hijau) telah hilang kawalan sehingga kereta tersebut 'memanjat' tembok bukit tersebut.

Menurut sumber kejadian ini berlaku di Felda Nitar Mersing, Johor. Berhati-hati semasa di bulan puasa tambah-tambah lagi nak balik raya nanti.

Sumber : http://www.rileks.my

iNsPiRaSi MuhSynC: kursus <b>di mersing</b>

Posted: 15 Aug 2012 07:34 PM PDT

ini gambar kenangan semasa kursus di Endau Beach Resort, Mersing.
gambar ni ada signifikasi tersendiri sebabnya empat (4) orang hero dalam gambar ni adalah kepemimpinan ABIM negeri yang masih belum kawen lagi atau dalam kata lain masih lagi bujang :D
kenangan best kat sini sebab berkursus semasa puasa. geng bujang telah di latih menjadi imam terawih 2 rakaat sorang. memang terbukti geng bujang memang mantap...hahaha

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads