ads

Sabtu, 6 Oktober 2012

01 di pasir gudang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di pasir gudang - Google Blog Search


Scarlett&#39;s Petals: Siput gergasi ditemui <b>di Pasir Gudang</b>.

Posted: 16 Sep 2012 07:19 PM PDT



    Agak-agak, pernah tak nampak siput bersaiz besar gedabak ala-ala giant, gitu?Pernah?Kat mana?Aku tak pernah.Tu yang rasa pelik sikit dan nak share penemuan terkini tu.Manalah tau, ada pengkaji apa entah namanya yang nak kaji lebih lanjut tentang kewujudan benda ni.Maklumlah, biasanya, siput yang aku jumpa cuma saiz biasa je.Dalam hutan rimba tak taulah.Kata orang, binatang atau serangga dalam hutan tebal,saiznya besar-besar belaka.
   Siput besar ni, ayah jumpa di timbunan sampah belakang masjid kampung aku.Oh ya.Lupa nak beritahu.Yang ditemui cuma cengkerangnya.Dengan kata lain, siput ni dah lama mati, agaknya.Kalau cengkerang siput yang biasa, nipis tapi yang ni bukan main tebal.Buat ketuk kepala boleh keluar bintang.Cuba tengok.Agak-agak ada tak penjelasan tentang cengkerang siput besar ni.
Cuba tengok saiznya dibandingkan dengan pen.
Oh ya. Ni siput babi tau bukan siput kima yang sedap dibuat lauk tu.
Orang Indonesia kata keong. ( Agaknya kot.Aku dengar di TV sebab aku tengok cerita Keong Emas)
Pen merah tu tandanya aku tengah busy menanda exam paper Trial SPM le tu.
Ok.Jap gi google, pinjam gambar.
Ha.... Ni dia siput kima.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved