ads

Sabtu, 1 Disember 2012

01 di desaru - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Nov 2012 01:10 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Sep 2012 01:47 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Sepetang <b>di Desaru</b> dan Tanjung Balau - Xpdc Faiz

Posted: 15 Jul 2012 06:52 AM PDT

Hari minggu kali ini kami melepak di Desaru dan Tanjung Balau, Kota Tinggi yang hanya 30min berkereta dari rumah kami. Pusat peranginan yang terkenal di Johor ini sememangnya menjadi tumpuan orang ramai pada hujung minggu daripada asik lepak di rumah sahaja. Maka, kami singgah dulu ke Bandar Penawar untuk membeli makanan sebelum lepak di Tanjung Balau.

Bandar Penawar yang sunyi.

Petang yang agak panas tidak menghalang kami dan pengunjung lain dari beraktiviti di Tanjung Balau. Pantainya yang landai dan kemudahan yang ada, menjadi keselesaan bagi semua pengunjung. Pengawal pantai juga sedia khidmat sekiranya berlaku kecemasan.


 

Kami di Tanjung Balau

Lepak-lepak sambil bersukan., hehe.

Setelah puas mandi manda, kami berkunjung pula ke Muzium Nelayan. Bayaran hanya RM2, memberi maklumat jelas mengenai aktiviti perikanan di Malaysia. Pelbagai info dan barang pameran menerangkan kepelbagaian cara dan peralatan menangkap ikan.

Kami di Muzzium Nelayan

Cantik sungguh!

Pelbagai bahan pemeran yang menarik.

Patung mini dengan lanskap perkampungan nelayan zaman dahulu.

Setelah puas menikmati keindahan pantai di tanjung Balau, kami melepak pula di Pantai Desaru, Kami tidak mandi di pantai Desaru ini kerana telah bersiap lebih awal setelah mandi di Tanjung Balau.

Melepak di pantai Desaru

Sesungguhnya kami sangat gembira dan ceria semasa sepetang di tempat tersebut.

ThE BatTLe LifE of mE: Picnic <b>di Desaru</b>

Posted: 23 Jun 2012 10:48 AM PDT

Dari pandangan kepada penulisan: Picnic <b>di Desaru</b>

Posted: 20 Jun 2012 10:30 PM PDT

Let's picnic not panic. Wuhuu dah lama tak main pantai nie. Even bila balik rumah, pantai adalah tempat wajib akan pergi, tapi tak pernah nak main air laut. Hanya mampu tengok dari tebing je. Kenapa? Entah laa no reason for that.
Trip selepas trip 24 jam itu telah diberi nama trip ke pantai dengan objektif untuk makan raja buah disamping ada juga spageti air tangan bakal perantin bulan 11 nanti. Bagus2 sebelum kasi suami makan, biar lab rat's yang rasa dulu. Tak sedap leh cakap depan2. Wakaka. Tapi best wei yang ko masak tu cuma.. Opss ada cuma ya. Cuma xde daging nak gigit. Seelok2nye guna laa daging burger xpyh laa guna daging yang dah kisar tu. Tapi nasib baik ada cendawan leh laa ku gigit juga.
Malam sebelum hari kejadian tu, hujan turun dengan lebatnye. So aku dah rasa frust time tu, sebab takut xleh main laut. Last main laut tiga tahun lepas dengan budak kos. Dalam hati masih lagi bagi harapan yang esoknye pasti hujan nie dah berhenti. Tapi.... sehingga ke time bertolak pun masih lagi hujan. Dan kerana hujan aku lewat bangun. Waaaa nagis nasib baik orang tak tinggal.
Kami picnic kat Desaru. Kenapa Desaru? Sebab ada 2 orang lab rat's orang JOHOR xpernah sampai Desaru. Motifff sangat. Sampai Desaru tu hujan masih lagi rintik2. Tu yang budak 2 orang dalam gambar atas letak surat khabar atas kepala. Hujan ke xhujan ke orang tetap ramai k. Masa kiteorang sampai tu dh ada yang kat dalam air. Woo semangat. Pe2 pun kiteorang sampai kiteroang makan dulu. Isi tenaga sebab nak jadi buaya nie. Katanya.
p/s ~ nak durian lagi!!!!

Apartment 3 bilik <b>di</b> lotus <b>Desaru</b> hanya rm500 semalam!

Posted: 27 Nov 2012 03:52 AM PST

Nama: Linda
Email: epitazmania77@gmail.com
Website:
Tajuk: Apartment 3 bilik di lotus Desaru hanya rm500 semalam!
Iklan: Alami percutian di LOTUS DESARU dengan harga terbaik
RM500 sahaja semalam.Boleh check rate sebenar di sini http://lotusdesaru.com/accommodation
call : 013-7351915-linda

Minimum booking adalah 2 malam

Apartment 3 bilik selesa utk penginapan 6 orang

Note :Tempahan hendaklah 14 hari sebelum tarikh check-in.

Klik sini untuk gambar http://www.leisureholidays.com.my/resort/images/lotusdesaru/lotus_desaru/slides-resorts-desaru.htm

PENTING!!
CARA2 MEMBUAT TEMPAHAN

1.Pilih tarikh dan betul2 konfem
2.Emel/SMS saya maklumat berikut :-
Nama penuh; IC No ; Check In/Checkout Date ;Bilangan penghuni
3.Saya akan semak kekosongan dgn pihak hotel dan akan maklumkan kpd anda.
4.Bayaran penuh diperlukan utk tempahan yg berjaya.Tempahan TIDAK BOLEH DIBATALKAN ..sebab ni berurusan dgn pihak resort ...(bukan private unit )
5.Slip/Borang pengesahan akan dihantar apabila bayaran diterima.
6.Payment boleh dibuat melalui MAYBANK.
***Harga promosi ini menggunakan keahlian TIMESHARE saya***
Ip Pengirim: 60.53.249.240

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved