ads

Selasa, 14 Februari 2012

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Nov 2011 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di gelang patah</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Nov 2011 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

Respeks Group: Re: RG2011...Mencari rumah sewa <b>di Gelang Patah</b>

Posted: 24 Nov 2011 12:27 AM PST

 saya org gelang patah...kalau tak silap no 504 2222 tu no balai polis..betul kan.

From: elya shaharuddin <elienz87@yahoo.com>
To: "respeks_group@yahoogroups.com" <respeks_group@yahoogroups.com>
Sent: Wednesday, November 23, 2011 1:32 PM
Subject: Re: RG2011...Mencari rumah sewa di Gelang Patah

 
Salam, rakan saya ada nak cari housemate kat Gelang Patah..
No Office dia:: 607-504 2222
cuba tnya kan pada dia ya

From: Zainor Shima <nozizz@yahoo.com>
To: "respeks_group@yahoogroups.com" <respeks_group@yahoogroups.com>
Sent: Thursday, October 6, 2011 7:42 AM
Subject: Fw: RG2011...Mencari rumah sewa di Gelang Patah

 
-tmn nusa perintis( rumah 2 tingkat )
-tmn nusa nusantara( rumah 2 tingkat)
-kondominium gelang patah(fully furnished-mgkn sewa rm 1k+..)..ini dekat dgn sek keb tmn nusa perintis 1
-tmn syed idrus( rumah 1 tingkat)-yg ni dekat dgn pasar gelang patah.
-kampung melayu gelang patah
----- Forwarded Message -----
From: Jimmy Ajim <hazim3486@yahoo.com>
To: respeks_group@yahoogroups.com
Cc:
Sent: Monday, 3 October 2011 9:17 PM
Subject: RG2011...Mencari rumah sewa di Gelang Patah

Assalamualaikum. Ini kali pertama saya post dekat group ni. Saya ingin mencari rumah sewa di Gelang Patah, Johor. Minta tolong sesiapa yg tinggal berdekatan beritahu saya kalau ada. InsyaAllah nak masuk 17 Oktober 2011 ni. Rumah satu tingkat pun tak apa. Nak duduk dlm 4-5 bulan sebab ada kerja di area berdekatan. Harga kalau boleh dlm 600-700. Terima kasih kalau ada yg sudi membantu saya.

------------------------------------

" Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/"

" Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net/"

" Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam"

" Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/"

" Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.blogspot.com/"

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com/.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.

Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/respeks_group/

<*> Your email settings:
    Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
    http://groups.yahoo.com/group/respeks_group/join
    (Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
    respeks_group-digest@yahoogroups.com
    respeks_group-fullfeatured@yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    respeks_group-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
    http://docs.yahoo.com/info/terms/


01 di tampoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tampoi - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di tampoi</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di tampoi</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 07:23 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di tampoi</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2012 07:19 PM PST

URL Sumber Asal :-

bancuh: emas dijumpai <b>di Tampoi</b>, Johor???

Posted: 09 Jan 2012 02:07 PM PST

BATU HABLUR EMAS DI JOHOR
Ratusan individu bakal bergelar jutawan sekiranya puluhan ketulan batu didakwa bersalut hablur emas yang dikumpul keluarga masing-masing sejak empat hari lalu di Jalan Mewah, Kampung Melayu Majidee disahkan emas tulen. Setakat semalam, kumpulan berkenaan tinggal selangkah lagi untuk bergelar jutawan selepas wakil pemilik kedai emas yang beroperasi di sebuah pusat beli-belah di Tampoi mengesahkan ia emas tulen.

Penduduk memaklumkan, mereka mendapat kerjasama wakil kedai emas berkenaan yang datang ke lokasi dan melakukan pemeriksaan ke atas ketulan batu itu, kelmarin. Hasilnya, wakil berkenaan mendakwa ketulan batu diselaputi warna kuning tua itu adalahemas tulen yang mempunyai gred terbaik. Bagaimanapun, perkara itu belum ditentukan kesahihannya 100 peratus kerana banyak lagi kajian serta ujian perlu dilakukan sebelum menyatakan ketulan batu berkenaan sahih diselaputi emas tulen.

Idham Mohd Diah, 36, berkata, wakil pemilik kedai emas yang mengunjungi tapak pencarian itu turut dikatakan menempah batu kononnya mengandungi hablur emas. "Ada penduduk yang mendakwa batu yang dikumpul mereka itu sudah ditempah pembeli emas dengan harga hingga RM15,000. Saya dan bapa menemui beberapa ketulan emas sejak mencarinya empat hari lalu," katanya. Suri rumah dari Stulang, Munawarah Rashid, 29, berkata, sejak jam 10 pagi hingga 3 petang semalam, dia serta suami mengumpul 40 batu bersalut hablur dipercayai emas. "Kami bercadang kembali semula ke sini pagi ini dengan harapan dapat menemui lebih banyak batu berkenaan. Saya mendapat tahu berkaitan penemuan batu terbabit menerusi rakan yang mendakwa mengumpul 20 ketulan batu bersalut hablur emas dalam tempoh dua jam, kelmarin. Sekiranya benar ia emas tulen, kami menganggapnya rezeki," katanya.

Full content generated by Get Full RSS.

Salih Yaacob - Romantika <b>Di Tampoi</b> (1992) - The Kingdoms of <b>...</b>

Posted: 26 Jan 2012 06:40 AM PST

'; var pageArea = document.getElementsByName("pageArea"); var blogPager = document.getElementById("blog-pager"); if(postNum 0){ html =''; } if(blogPager){ blogPager.innerHTML = html; } } function showpageCount2(json) { var thisUrl = home_page_url; var htmlMap = new Array(); var isLablePage = thisUrl.indexOf("/search/label/")!=-1; var thisLable = isLablePage ? thisUrl.substr(thisUrl.indexOf("/search/label/")+14,thisUrl.length) : ""; thisLable = thisLable.indexOf("?")!=-1 ? thisLable.substr(0,thisLable.indexOf("?")) : thisLable; var thisNum = 1; var postNum=1; var itemCount = 0; var fFlag = 0; var eFlag = 0; var html= ''; var upPageHtml =''; var downPageHtml =''; var labelHtml = '

'; eFlag++; } } } if(thisNum>1){ if(!isLablePage){ html = ''+upPageHtml+' '+html +' '; }else{ html = ''+upPageHtml+' '+html +' '; } } html = '

Pages ('+(postNum-1)+')'+html; if(thisNum'; var pageArea = document.getElementsByName("pageArea"); var blogPager = document.getElementById("blog-pager"); if(postNum 0){ html =''; } if(blogPager){ blogPager.innerHTML = html; } }
Full content generated by Get Full RSS.

Sepuluh Tahun Dari Sekarang, Anak Aku Akan Membaca Ini <b>...</b>

Posted: 24 Jan 2012 07:44 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Syukur juga dapat temui buah tampoi di situ kerana beberapa hari sebelum itu Zura ada mengatakan hasratnya mahu makan buah tampoi. Malah kami sempat memesan dari saudara Zura yang kebetulan mahu bercuti ke ...
Full content generated by Get Full RSS.

01 di kempas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kempas - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di kahang</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Nov 2011 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di gelang patah</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Nov 2011 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

Respeks Group: Re: RG2011...Mencari rumah sewa <b>di Gelang Patah</b>

Posted: 24 Nov 2011 12:27 AM PST

 saya org gelang patah...kalau tak silap no 504 2222 tu no balai polis..betul kan.

From: elya shaharuddin <elienz87@yahoo.com>
To: "respeks_group@yahoogroups.com" <respeks_group@yahoogroups.com>
Sent: Wednesday, November 23, 2011 1:32 PM
Subject: Re: RG2011...Mencari rumah sewa di Gelang Patah

 
Salam, rakan saya ada nak cari housemate kat Gelang Patah..
No Office dia:: 607-504 2222
cuba tnya kan pada dia ya

From: Zainor Shima <nozizz@yahoo.com>
To: "respeks_group@yahoogroups.com" <respeks_group@yahoogroups.com>
Sent: Thursday, October 6, 2011 7:42 AM
Subject: Fw: RG2011...Mencari rumah sewa di Gelang Patah

 
-tmn nusa perintis( rumah 2 tingkat )
-tmn nusa nusantara( rumah 2 tingkat)
-kondominium gelang patah(fully furnished-mgkn sewa rm 1k+..)..ini dekat dgn sek keb tmn nusa perintis 1
-tmn syed idrus( rumah 1 tingkat)-yg ni dekat dgn pasar gelang patah.
-kampung melayu gelang patah
----- Forwarded Message -----
From: Jimmy Ajim <hazim3486@yahoo.com>
To: respeks_group@yahoogroups.com
Cc:
Sent: Monday, 3 October 2011 9:17 PM
Subject: RG2011...Mencari rumah sewa di Gelang Patah

Assalamualaikum. Ini kali pertama saya post dekat group ni. Saya ingin mencari rumah sewa di Gelang Patah, Johor. Minta tolong sesiapa yg tinggal berdekatan beritahu saya kalau ada. InsyaAllah nak masuk 17 Oktober 2011 ni. Rumah satu tingkat pun tak apa. Nak duduk dlm 4-5 bulan sebab ada kerja di area berdekatan. Harga kalau boleh dlm 600-700. Terima kasih kalau ada yg sudi membantu saya.

------------------------------------

" Minuman para Anbia :  http://higoat-2009.blogspot.com/"

" Anda masih mencari jodoh? Lawati http://www.myjodoh.net/"

" Kertas Soalan Ramalan Matematik 2010 :  http://maths-catch.com/exam"

" Kedai Maya : http://halawahenterprise.blogspot.com/"

" Blog Sahabat RG : http://azwandengkil.blogspot.com/"

Terima kasih kerana sudi bersama kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang ReSpeKs Group, sila ke : http://respeks-group.blogspot.com/.
Segala email yang tersiar melalui Respeks Group adalah tanggungjawab penulis asal email. Owner atau moderator tidak bertanggungjawab ke atas setiap email yang disiarkan dan sebarang dakwa dakwi tiada kena mengena dengan moderator group.

Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/respeks_group/

<*> Your email settings:
    Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
    http://groups.yahoo.com/group/respeks_group/join
    (Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
    respeks_group-digest@yahoogroups.com
    respeks_group-fullfeatured@yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    respeks_group-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
    http://docs.yahoo.com/info/terms/


01 di skudai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di skudai - Google Blog Search


Rakaman video ceramah Anwar Ibrahim <b>di Skudai</b>, Johor: Lepas <b>...</b>

Posted: 13 Feb 2012 11:05 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Rakaman video ceramah Anwar Ibrahim di Skudai, Johor: Lepas Arab Spring, Dalam Pilihanraya Akan Datang, Malaysia Spring Rakyat Menang. Share this: StumbleUpon · Reddit. Like this: Like. Be the first to like this post.

01 di pasir gudang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pasir gudang - Google Blog Search


PEMUDA <b>PASIR GUDANG</b> EDAR RISALAH BUKU JINGGA <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 28 Dec 2011 05:08 AM PST


Pemuda Pasir Gudang  yang diketuai Sdr Mohd Rozi  telah menganjurkan program mengedar risalah buku jingga kepada pengundi di Parlimen Pasir Gudang.

Program pengedaran risalah dilaksanakan di tapak Pasr Malam  (sabtu) di  Taman Air Biru Pasir Gudang . Hampir 20 orang petugas yang terdiri dari Ketua Pemuda Negeri Johor Saudara Suhaizan dan Timbalan Ketua  Pemuda turut serta Penyelia Pusat Aduan Rakyat Permas syed Othman serta ahli pas hadir pada program tersebut.


Pengederan risalah Buku Jingga ini amat perlu disegerakan kepada masyarakat terutama pengundi di kawasan Parlimen Pasir Gudang kerana UMNO dan Barisan Nasional mula mencuri idea yang ditawarkan oleh Pakatan Rakyat dalam buku jingga tersebut. Antara idea terbaru yang di lihat menyerupai idea Buku Jingga adalah pemansuhan undang-undang ISA.

Penerimaan pemgundi di kawasan tersebut amat baik sekali.mereka hendak membaca dan meneliti risalah buku jingga yang diedarkan.

Pemuda Pasir Gudang  yang diketuai Sdr Mohd Rozi  telah menganjurkan program mengedar risalah buku jingga kepada pengundi di Parlimen Pasir Gudang.

Program pengedaran risalah dilaksanakan di tapak Pasr Malam  (sabtu) di  Taman Air Biru Pasir Gudang . Hampir 20 orang petugas yang terdiri dari Ketua Pemuda Negeri Johor Saudara Suhaizan dan Timbalan Ketua  Pemuda turut serta Penyelia Pusat Aduan Rakyat Permas syed Othman serta ahli pas hadir pada program tersebut.


Pengederan risalah Buku Jingga ini amat perlu disegerakan kepada masyarakat terutama pengundi di kawasan Parlimen Pasir Gudang kerana UMNO dan Barisan Nasional mula mencuri idea yang ditawarkan oleh Pakatan Rakyat dalam buku jingga tersebut. Antara idea terbaru yang di lihat menyerupai idea Buku Jingga adalah pemansuhan undang-undang ISA.

Penerimaan pemgundi di kawasan tersebut amat baik sekali.mereka hendak membaca dan meneliti risalah buku jingga yang diedarkan.

01 di kluang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kluang - Google Blog Search


Tempahan kek hari jadi <b>di Kluang</b> untuk adik Iman,umurnya 2 tahun <b>...</b>

Posted: 13 Feb 2012 10:46 PM PST

 Adik Iman baru umur nak masuk 2tahun..Bila emak dia tunjuk gambar bear dia geleng,gambar itu ini geleng.Bila tunjuk angry bird dia angguk..Pergh cerdik sungguh budak2 zaman sekarang ni ya..
2nd birthday adik Iman untuk dibawa ke KL mungkin nak celebrate dengan atuknya di KL..Tq.

01 di parit jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit jawa - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di parit jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 03:41 AM PST

URL Sumber Asal :-

Media Pirates: <b>Parit Jawa</b> (2011)

Posted: 26 Jan 2012 04:53 AM PST

Mengisahkan kehidupan sebuah keluarga berketurunan Jawa yang telah menetap di Parit Jawa, Muar sejak berkurun lamanya. Telefilem yang disampaikan dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Jawa ini menyelami perasaan Tuminah dan Sapian yang mengimpikan kehidupan bahagia di umur senja mereka bersama anak-anak.
Setelah Sapian (Ghazali Abu Noh) meninggal dunia, Tuminah (lakonan Ruminah Sidek) menjadi semakin risau akan keluarganya yang semakin kucar-kacir. Anaknya hanya mahukan tanah pusaka keluarga kerana masing-masing mempunyai agenda sendiri tanpa mempedulikan ibunya yang masih hidup. Tuminah sedih kerana anak-anaknya tidak mempedulikan kehendaknya dan kehendak arwah Sapian. Manakala Arman (lakonan Eman Manan) dan Jalal (Zahiril Adzim) masing-masing inginkan tanah pusaka itu menjadi milik keluarga dan tidak mahu memecah-belahkan tanah itu.

Eman Manan, Zahiril Adzim, Ruminah Sidek, Jalil Hamid, Nam Ron, Ghazali Abu Noh, Rashidah Jaafar, Kathy Azean, Zack Kool, Hariyanto Hassan, Safura, Ramli Salleh, Shahriza Mahmud
Full content generated by Get Full RSS.

Berhari Raya <b>Di Parit Jawa</b> Muar | Pezol Stylez

Posted: 08 Nov 2011 12:24 AM PST

Dah nama adat bila belajar berjauhan dari keluarga akan merasai semua ini. Nak balik raya kat sarawak memang tak lah..jauh sgt..tiket pon mahal kan...so aku hanya berhari raya di Parit Jawa kat Muar, Johor. Memang banyak gak makanan tradisi yang popular di Johor aku ketahui seperti lepat, lodeh dan sambal goreng. Semua makanan ni aku suke sangat makan. *aku memang kuat makan yer*. Yelah benda baru kan tp sayang sebab suke sangat makan aku terlupa nak amek gambar tuk korang. hehehe. Tapi takpelah korang tengok je la ape yang ade.

Full content generated by Get Full RSS.

DRAMA <b>PARIT JAWA DI</b> ASTRO BOX OFFICE[SINOPSIS]

Posted: 30 Nov 2011 08:36 PM PST

No of View :1706
Sebagai Rakyat 1 Malaysia, Jum Bersatu Hati..Tak Yah Gaduh2

Nama Drama/Filem : Parit Jawa

 Arahan: Tunku Mona Riza

Pelakon: Zahiril Adzim, Eman Manan, Ruminah Sidek, Jalil Hamid, Safura, Nam Ron dan Ghazali Abu Noh

Mula Siaran : 1hb Dis 2011 di Astro Box-Office Tayangan Hebat (Astro 952)

 Dengan hanya RM9.95, untuk melanggan, sila hubungi 1300823838 atau sila ke Saluran 130 dan tekan butang merah.

SINOPSIS TELEMOVIE PARIT JAWA

Parit Jawa yang dipersembahkan dalam Bahasa Melayu dan Jawa ini mengisahkan kehidupan sebuah keluarga berketurunan Jawa yang telah menetap di Parit Jawa, Muar berkurun lamanya. Penonton berpeluang untuk menyorot perasaan Tuminah dan Sapian yang mengimpikan kehidupan bahagia di usia tua mereka bersama anak-anak.

Setelah Sapian meninggal dunia, Tuminah menjadi semakin risau akan keluarga mereka yang semakin kucar-kacir. Anaknya hanya ingin merebutkan hak tanah pusaka peninggalan keluarga mereka dengan setiap daripada mereka memasang strategi dan agenda sendiri tanpa mepedulikan ibunya yang masih hidup.

Di sini Di Himpunkan Kisah Pelik dan Lucu, Anda Pasti terhibur...

Dapatkan info terkini dengan klik link ini

Tuminah sedih kerana anak-anaknya tidak mempedulikan kehendaknya dan kehendak arwah bapa mereka. Berbeza Arman dan Jalal yang masing-masing inginkan tanah pusaka itu terus menjadi milik keluarga dan tidak mahu memecah-belahkan tanah pusaka itu,

Keadaan menjadi lebih rumit apabila berlaku satu tragedi yang menimpa keluarga tersebut, dan anak-anak Tuminah menjadi lebih tamak untuk menjual tanah pusaka itu. Yang tinggal hanyalah Tuminah dan Jalal untuk mempertahankan tanah pusaka warisan keluarga mereka itu.

Drama Parit Jawa bakal disiarkan di saluran Astro Box-Office Tayangan Hebat (Astro 952) mulai 1 Disember ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

Full content generated by Get Full RSS.

01 di pagoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pagoh - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di pagoh</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jan 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di pagoh</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jan 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

Hub pendidikan: TNB bangun infrastruktur elektrik <b>di Pagoh</b>

Posted: 07 Jan 2012 03:33 AM PST

[unable to retrieve full-text content]PAGOH 7 Jan. – Tenaga Nasional Berhad (TNB) bersedia membangunkan infrastruktur perbekalan elektrik bagi menjadikan Pagoh hub pendidikan terkemuka di selatan negara.
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved