ads

Ahad, 22 April 2012

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Dec 2011 07:22 PM PST


Blog Felda: <b>felda lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Dec 2011 07:22 PM PST


IsmailDotCom: Rombongan Hantar Pinangan Ke <b>Felda Lok Heng</b>

Posted: 29 Dec 2011 07:30 PM PST

Pada 18 Disember yang lepas, Isz dan isteri telah mengikuti rombongan meminang untuk adik Isz, Cikgu Zulkefli di Felda Lok Heng. Datang untuk merisik dan tunang. Buat simple saja, tiada hantaran. Hanya bawa 2 belah cincin dan kek.

Sempat juga kami beramah mesra bersama keluarga belah perempuan dan berkenalan dengan lebih rapat lagi. Memandangkan tinggal adik Isz yang belum kahwin lagi, memanglah risau juga. Nasib baik dapat bertemu jodoh dengan orang Johor juga. Bila dah kahwin, senang nak balik kampung masa raya nanti. 

Kak Yati (isteri abang Isz), Kak Ngah dan anaknya, Syakirin

adik Izs yang duduk di tengah-tengah ni

mak dan ayah belah perempuan


Di harap ikatan pertunangan ini akan berakhir dengan perkahwinan. Setelah selesai semua urusan, kami pula dihidangkan jamuan makanan dan sedap-sedap belaka masakannya. Alhamdulillah, kenyang....

01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Tangkak</b> Malaysia Terkini 2012

Posted: 05 Apr 2012 02:36 AM PDT

Tarikh Tutup Permohonan : 16 April 2012

Rakyat Negeri Johor / Warganegara Malaysia yang berkelayakan dipelawa untuk mengisi jawatan-jawatan kosong di Majlis Daerah Tangkak, Ledang,Johor :

1. Penolong Arkitek Lanskap

2. Penolong Pegawai Perancang Bandar

3. Juruteknik (Elektrik)

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Advertisment

Incoming search terms:

  • jawatan kosong majlis daerah tangkak
  • jawatan kosong majlis daerah tangkak 2012
  • jawatan kosong terkini di hospital tangkak

1 mudah.com | rumah untuk dijual <b>di tangkak</b>

Posted: 17 Apr 2012 08:07 AM PDT

The following is daily update on search done at my 1 mudah.com :


This entry was posted under Daily Search for My 1 mudah.com

01 di gelang patah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di gelang patah - Google Blog Search


jUsT mE!!!!: JoUrNeY To <b>GeLaNG PaTah</b>~

Posted: 22 Apr 2012 05:09 PM PDT

Semalam kami sekeluarga telah dikejut kan dgn berita kematian pakcik aku di Gelang Patah, Johor...sbnarnyer die mmg da sakit lame...so ari 2 anak die ade call bgtau yg pakcik aku nie nk jmpa mak aku...kebtolan masa 2 mymom br jer blk dr JB sbb tgk kematian ank buah die..so mak aku kt hari wesak nnti kt blk ler tgk die...

So hari sabtu lepas aku sruh mymom nie call ler cousin aku tny address umah die..sbb pakcik aku dok umah die so da bg address sume dlm kul 3pg smlm dpt call dr anak die ckp die da xder da...terkilan gak sbb xsmpat nk jmp die...tp ape nk buat Allah lg syg kan die...so ktorg pon siap2 then dlm kul 4.30am trus keluar rumah cr pump minyak and bank...seriusly xbyk pump minyak and bank bkk time nie...nsb baek la ade CIMB so cucuk duit kat c 2 then kt g Shell and Petronas kat sec. 18 2 xbkk plak...so trus ke bt 3,sbb kat c 2 sure bkknyer sbb kat highway kan....

Settle so trus bertolak ke Johor...tp smpi di RnR Seremban berhenti jap mkn dulu....dr umah td akak aku yg drive so aku dok seblah membuta la...lps kat seremban pon die drive gak tp ms benti kat Ayer Keroh die nk tukar sbb xthan da ngantuk..so aku drive smpi la ke rumah arwah..memandang kan xtau rumah die kat mana..so call cousin aku yg kebtolan nk pegi sn gak...die sruh ktorg msk toll Skudai...so die tggu ktorg kat Petronas Skudai...smpi sn isi minyak dulu then kami trus kan perjalanan ke Gelang Patah lalu highway yg br siap kat Nusajaya...lalu berhampiran dgn LegoLand...

Smpai jer rumah arwah nsib baek belum kebumikan lg...bila da settle sume dlm kul 1lbh mcm 2 kami pon bergerak blk ler...memula akak aku yg drive...benti kat Smpang Renggam memula sbb nk buang air n nk ilang kan ngantuk...aku mmg keluar jer highway trus tido..ngantuk wei~pas 2 benti lg kat pagoh..kali nie tukar driver..bapak aku plak yg drive...2 pon 2 kali benti ngatuk punye pasal...last2 benti kat Seremban sbb nk minum ptg aku plak pekene laksa trus cerah mate..so aku plak take over drive smpi la Shah Alam...pnatnyer xusah ckp la...smpi umah pon da kul 6ptg...msuk2 umah jer trus cr kipas nk bantal baring tgh2 umah...da ler smlm panas btol...

Kirenyer wlwpon smlm adelah hectic dan pnt gilo atleast kami sume dpt tgk muke arwah sblom smpat di kebumikan...smlm gak dpt jmp ramai sedara mara yg jarang2 dpt jmp...bak kat sorang makcik aku raye pon xdpt berkumpul mcm nie...aku pon dpt jumpa arwah atuk aku punya adik...alhamdulillah sumenyer telah selamat dan Al-Fatihah pd Pak Tan....

01 di parit yani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit yani - Google Blog Search


Somebody Watching Me...

Posted: 22 Apr 2012 01:58 AM PDT

Amboiiiii lama nyeerr saya amik masa untuk update blog ni lepas the previous entry yerr. Adeihhh, ntah lerrr, punya laa lama tak update blog, sampaikan saya dah lupa camana nak post new entry. Ni tadi..terhegeh2, teragak2...sib baik leh catch up balik. 
Haaaa ni kali ni saya datang bawak tudung and kain2 untuk di jual. Baru nak berjinak2 je nii..sokong lahh saya yerr. Stok akan ditambah dari masa ke semasa. Beli laaaa hehehehe
Buat sementara ni, saya akan gunakan blog ni as a medium. Sikit hari lagi, saya akan create a new blog khas untuk jualan2 saya. Apa2 perubahan nanti, saya akan update kat sini..so rajin2 laa datang jenguk saya kat sini.
Sesapa yang berminat, boleh email saya or YM saya at s_shamen@yahoo.com utk my acct details dan alamat penghantaran. Harga di bawah TIDAK termasuk kos penghantaran. Apa yang saya nak mention kat sini, charge untuk penghantaran 1-4 tudung ialah RM7, moral nye..beli laaa lebih dari satu..sebab 'buy more and u'll save more' hehehheeee. Those di sekitar Nibong Tebal & Parit Buntar, boleh datang pick up, or we can meet somewehere.
okehhh, dipersilakan cuci mata...
TUDUNG 3D, brand Haziq (RM35.00/each)
L size, Awning, Kain sedap dipakai, terletak kat bahu.
 3D: Combination of red, blue, white, black
 3D: Combination of purple, green, white, black

 3D: Combination of green, yellow, black, brown

3D: Combination of brown, white, black
Tudung Plain, Brand Nur Kasih (RM48.00/each)
L Size, No awning, kain sejuk sedap pakai.



Cotton Sulam (RM65.00/pair)



ok, tu jerrr stok untuk kali ni. Ada apa2 nak tanya, u can always contact me. Daaaaaa...

01 di tampoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tampoi - Google Blog Search


Blog Rilek-Rilek: Kisah Lawak #3 - Matahari <b>di Tampoi</b>

Posted: 21 Apr 2012 04:33 PM PDT

Teringat cerita Keluang Man...

Bukan senang nak handle orang gila. Jiwa dan raga kena kental. Jom ikuti satu kes dimana dua orang gila sedang berbual di rumah sakit jiwa Tampoi.
Orang Gila 1: (Sambil naik atas meja) "Kamu tahu tak?"
Orang Gila 2: "Tahu apa?"
Orang Gila 1: "Aku ni matahari (sambil mengangkat tangannya tinggi-tinggi)
                        lihatlah terang dunia ini disebabkan aku!"
Orang Gila 2: (Dalam hati) "Jangan-jangan dia ni bertambah gila, aku mesti lapor
                        pada doktor biar dia diperiksa..."

Sambil berlari orang gila 2 tadi pergi ke bilik doktor dan menceritakan apa yang berlaku...

Orang Gila 2: "Doktor, kawan saya tu mungkin bertambah gilanya."
Doktor:          "Kenapa?"
Orang Gila 2: "Benar doktor, dia naik ke atas meja sambil mengangkat tangannya dia cakap dia adalah
                        matahari, dunia ni terang dia yang buat."
Doktor:          "Kalau begitu suruhlah kawan kamu tu turun."
Orang Gila 2: "Jangan doktor, nanti kalau dia turun gelap dunia ni nanti..."


Suka dengan artikel ini? Klik butang LIKE untuk share dengan rakan² anda d^_^b

01 di tangkak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tangkak - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Tangkak</b> Malaysia Terkini 2012

Posted: 05 Apr 2012 02:36 AM PDT

Tarikh Tutup Permohonan : 16 April 2012

Rakyat Negeri Johor / Warganegara Malaysia yang berkelayakan dipelawa untuk mengisi jawatan-jawatan kosong di Majlis Daerah Tangkak, Ledang,Johor :

1. Penolong Arkitek Lanskap

2. Penolong Pegawai Perancang Bandar

3. Juruteknik (Elektrik)

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Advertisment

Incoming search terms:

  • jawatan kosong majlis daerah tangkak
  • jawatan kosong majlis daerah tangkak 2012
  • jawatan kosong terkini di hospital tangkak

1 mudah.com | rumah untuk dijual <b>di tangkak</b>

Posted: 17 Apr 2012 08:07 AM PDT

The following is daily update on search done at my 1 mudah.com :


This entry was posted under Daily Search for My 1 mudah.com

01 di batu pahat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di batu pahat - Google Blog Search


Hidupku hidup orang biasa...: 70 ribu sambut PM <b>di Batu Pahat</b>?

Posted: 08 Apr 2012 11:36 PM PDT

Baca berita ini.(klik)






Saya berada di sana ketika PM datang ke stadium Batu Pahat.

Ya, memang ramai manusia yang hadir.

Tapi kalau betul 70 ribu datang, padang mesti penuh sesak dengan manusia, tak muat sampai ke jalan raya.

Surat khabar kalau nak kipas pun, janganlah melampau sangat.

Kalau nak kata 10 ribu - 20 ribu tu boleh percaya lagi.

Mungkin 70ribu tu termasuk yang berada di pasar dan di premis2 kedai sekitar bandar batu pahat.

Macam mana orang nak percaya kalau surat khabar perdana selalu kelentong.

Kalau betul 70 ribu, agak mustahil bagi saya yang datang agak lewat dapat lihat perarakan masuk PM, TPM dan VVIP lain pada jarak 5 meter.

Tambahan: 
- semua kakitangan kerajaan di Batu Pahat diwajibkan datang. Termasuklah cikgu-cikgu sekolah. (tapi ramai juga yang tak datang). Kakitangan awam di daerah lain juga dikerah datang.

- semasa PM tengah berucap pun, ramai yang seronok 'shopping' di gerai-gerai. Speaker kalau pasang banyak sikit, baru satu padang boleh dengar. Yang shopping, tak dengar satu hape pun.

- gerai-gerai pameran, terutama yang berdekatan dengan pentas memang laku. Jadi sasaran orang. Harga tu tak tahulah murah ke, mahal ke..

- sebelum PM datang, adalah artis yang buat persembahan. Alif aziz menyanyi atas pentas, peminat yang terkinja-kinja adalah dalam 20m persegi. Yang lain tengok kejpa, sambil-sambil lalu.

- paling ramai datang dan penuh melaut depan pentas masa PM ambil tempat atas pentas. Ada 70 ribu orang? jauh sekali. Kalau berita lapor 20 ribu tu boleh terima lagi.

Bukan nak kondem. Cuma kalau boleh, media bagi laporan yang betul.

01 di permas jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di permas jaya - Google Blog Search


Coolblog <b>di Parit Raja</b> | Secret Propaganda

Posted: 21 Apr 2012 08:40 AM PDT


baru cuti mid-sem seminggu, aku dah tak tau perkembangan semasa di Parit Raja ni. baru seminggu, kalau sebulan ke, setahun ke, mesti dah bertambah maju pekan ni kan? sekarang pun dah nampak sikit-sikit.

tetiba kawan-kawan aku dah heboh-heboh. dah ada Coolblog di Parit Raja. woah, aku rasa teruja banyak. iyalah kan, penggemar sepenuh masa Coolblog. siapa yang tak kenal aku?

aduh, aduh. tapi siapa juga yang perkenalkan aku dengan minuman ringan ni kan? kalau tak silap whether BF aku or kawan aku. lupalah, dah lama kot. tapi masa-masa noob, pandai minum yang ice blended je.

sekarang ni, macam-macam flavour aku nak mix-kan. so memang dah takde rasa paling disukai kot. semua pun aku boleh bedal. yang aku tak rasa tak sedap je aku tolak ke tepi. err, kalau nak beli pearl je tak boleh ke?

banyak melalut dah ni. memandangkan Parit Raja dah ada Coolblog, makin selalu aku singgah beli tu. tak payah nak susah ke BP Mall. eh, tak bagus juga selalu tau? duit rabak, sakit dapat pula nanti.

01 di parit jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit jawa - Google Blog Search


من أين إلى أين: <b>Parit jawa</b> oh <b>parit jawa</b>

Posted: 11 Mar 2012 08:26 PM PDT

Penulis diberi peluang sekali lagi dengan izinNya untuk menabur budi dan berkongsi pengalaman di kem parit jawa yang membariskan peserta dari kalangan pelajar pra diploma. Mereka merupakan pelajar yang sedang menunggu keputusan SPM, diterima masuk ke IPTA dengan sedikit bayaran sebagai persediaan dan penyediaan mereka untuk melangkah masuk ke menara gading dengan lebih bergaya.

Penulis bergerak dari pejabat dengan menaiki van bersama beberapa orang rakan dipandu oleh pegawai sukan dan ditemani oleh isteri beliau dan dua orang fasilitator yang lain. Kami kemudiannnya singgah mengambil kapitan di kediaman beliau dan seterusnya meneruskan perjalanan ke lokasi yang ditentukan.

Tatkala tiba, beberapa orang rakan lain telahpun berada di sana lebih awal untuk urusan penerokaan jalan treking. Kawasan latihan kali ini mempunyai kawasan yang tidak terlalu luas.

Menjelang jam 12.30, kami bergerak untuk menikmati makan tengahari di asam pedas tepi jeti parit jawa. Kawasan yang sememangnya telah menjadi perbualan umum di sekitar negeri ini, bahkan di seluruh negara.

Kami menyelesaikan solat jumaat di salah sebuah masjid jame' yang berhampiran. Ketika pulang kelihatan kelibat beberapa orang fasi yang baru sahaja tiba. Pelajar masih belum tiba dan mesyuarat persediaan dilaksanakan sekitar jam 3 petang di bawah kepimpinan KF baru, tuan haji Z.

Waktu Asr tiba dan disambut dengan kehadiran peserta seramai 99 orang...bilangan yang agak besar untuk menempati ruang sempit di kawasan terpencil ini. Usai solat, maka majlis taklimat dan taaruf fasi berjalan. Ini kemudian disambut oleh aktiviti ice breaking kendalian tiga sahabat...

Perjalanan program pada kali ini agak berbeza dimana pelajar dibahagikan mengikut gender, perkara yang tidak pernah berlaku sejak kumpulan ini mula bergerak lapan tahun sebelum ini. Fasi pembimbing juga dilihat berdasarkan kepada gender.

Sekitar jam 6.45 petang, aktiviti berakhir dan peserta serta fasi menikmati jamuan malam. Keadaan fasi agak kritikal kerana hanya satu sahaja bilik air yang boleh digunakan. Ini memberikan satu cabaran kepada kami...

Usai solat maghrib, tazkirah hikmah solat dilaksanakan sehingga menjelang jam 8.45. Dinamika kumpulan berlaku sehingga jam 11.00 malam. Peserta diminta membina menara berdasarkan bahan mentah seperti kertas suratkhabar, bendera dan juga menamakan kumpulan berdasarkan maklumat yang telah disediakan. Berdasarkan pengamatan penulis dan rakan-rakan, peserta kelihatan lebih bersemangat, dapat menghasilkan produk yang berkualiti serta mampu behujjah dengan baik, jauh lebih matang berbanding perogram-program sebelum ini. Ini mungkin disebabkan oleh kumpulan berdasarkan gender dapat membuahkan manusia yang mampu memberikan idea yang sangat bernas.

Menjelang jam 12.00 barulah peserta dibenarkan masuk ke bilik penginapan untuk persiapan diri masing-masing.

Menjelang jam 1.00 pagi penulis dan rakan-rakan memulakan pelayaran malam. Sekitar jam 5.00 pagi qiyam dipimpin oleh syekhul Islam. Kuliah subuh oleh tuan haji S...

video

Kembara selaku kursus wajib lulus mengambil tempat menjelang waktu dhuha. Penulis ditempatkan di CP khayalan bersama tuan haji S dan ustazah. Lokasi agak jauh ke pendalaman. Di hutan paya bakau. Tatakala kami diturunkan di lokasi, hujan renyai menyambut kami. Tercari-cari jalan masuk ke lokasi. Akhirnya setelah dibuat titi, barulah kami berjaya menerobos ke lokasi yang telah ditentukan. Penantian mengambil masa lebih kurang satu jam. Kumpulan pertama tiba mengandungi peserta perempuan belaka. Perjalanan ke CP kami agak sukar kerana dihalang oleh hutan paya bakau. Ada di antara peserta yang kehilangan kasut, kehilangan tapak kasut, dengan lumpur yang hampir sampai ke pinggang.

video

CP ini bertugas untuk membuat penyamaran bagi mendapatkan amanah yang dibawa dari tapak pelepasan untuk diserahkan ke CP3, namun terpedaya di CP kami. Kami perlu mempamerkan wajah suci bagi membuatkan peserta terpesona dan percaya bahawa mereka berada di CP sebenar untuk menyerahkan amanah yang dibawa. Kami berjaya mempengaruhi kesemua peserta dan kumpulan untuk menyerahkan amanah kepada kami.

Kembara hanya berakhir sekitar jam 5.00 petang dengan pelbagai masalah luaran seperti ketiadaan air yang menyebabkan pergerakan dan persiapan peserta menjadi lewat dan solat Asr didirikan dalam jamaah berbilang.

Refleksi oleh PH kali ini lebih mengancam dengan laporan dari fasi setiap CP. Maghrib dan kuliah oleh penulis dan isya dipimpin oleh syekhul Islam. Graf suka duka mengambil tempat diikuti oleh tangisan pimpinan ketua fasi. TG tiada pada kali ini.

Subuh dipimpin oleh syekhul Islam dan diikuti oleh jamrah hikmah yang menarik dan mengancam. Jamrah hikmah dimulai dengan pembersihan diri oleh KF. Kemudian petugas membuat persiapan bersama pegawai sukan (PS). Menjelang jam 8.00 pagi jamaah keluar dari perut musalla terus berkumpul membuang sifat negatif dalam bertiga-tiga mengikut kumpulan. Halangan pelbagai berlaku semasa proses membuang dan menafikan sifat negatif tersebut.

Menjelang jam 9.30, PM Dr memulakan ceramah beliau. Menjelang jam 11.00, acara pra penutup oleh PH dan ayahanda. Penulis menyibukkan diri di bilik urusetia bersama urusetia yang sedang 'tension' menyiapkan montage...

Penutup akhirnya mula jam 11.30 dan berakhir sekitar jam 12.30 dengan tayangan montage yang hangat...

Misi kepulangan hanya bermula sekitar jam 2.15 petang....

video
wajah-wajah yang terpedaya?

video

01 di kluang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kluang - Google Blog Search


<b>Di Kluang</b> .. Mac 2012 - YA ALLAH.. MATIKAN KAMI DALAM <b>...</b>

Posted: 10 Apr 2012 08:29 AM PDT

').attr('id','rainDiv') .css({position:'fixed',width:(c-20)+'px',height:'1px',left:'0px',top:'-5px',display:'block'}).appendTo('body');for(var i=1;i').attr('src',image_urls['rain'+e(1,4)]) .css({position:'absolute',left:e(0,c)+'px',top:'-30px',display:'block',opacity:'0.'+e(10,100),'margin-left':0}).addClass('rainDrop').appendTo('#rainDiv');f(g);g=null};var h=0;var j=0;$(window).resize(function(){c=$(window).width();d=$(window).height()})});
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved