ads

Jumaat, 27 April 2012

01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


1 mudah.com | rumah untuk dijual <b>di tangkak</b>

Posted: 22 Mar 2012 04:02 PM PDT

The following is daily update on search done at my 1 mudah.com :


This entry was posted under Mudah Com for My 1 mudah.com

01 di tangkak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tangkak - Google Blog Search


1 mudah.com | rumah untuk dijual <b>di tangkak</b>

Posted: 22 Mar 2012 04:02 PM PDT

The following is daily update on search done at my 1 mudah.com :


This entry was posted under Mudah Com for My 1 mudah.com

01 di parit yani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit yani - Google Blog Search


BuDAk ItM PaHaNG (budiMaN): noStaLGia to ANNiversary

Posted: 07 Sep 2008 10:18 AM PDT

Dalam masa 20 hari lagi blog budiMaN, insyaallah akan menyambut ulangtahun yang ke 2 sejak penubuhannya pada 28hb September 2006 yang kebetulan sentiasa tarikh tersebut jatuhnya dalam bulan Ramadhan yang amat mulia ini. Mengenang kembali sejak bermulanya blog ini kira-kira 2 tahun yang lepas penuh dengan pelbagai peristiwa dan kenangan yang tidak dapat saya dan rakan-rakan budiMaN lupakan. Dengan tujuan utama untuk merapatkan kembali silatulrahim antara rakan-rakan UitM Kuantan tidak mengira batch yang telah terputus hubungan kira-kira lebih dari 20 tahun yang lalu, blog ini juga selain dari mengadakan acara-acara pertemuan semula juga merancang halatujunya dengan mengadakan pelbagai aktiviti amal dengan tujuan merapatkan silatulrahim bersama budiMaN di samping berbakti kepada masyarakat sekeliling.

Mengenang kembali aktiviti-aktivit amal yang telah di lakukan oleh budiMaN, saya senaraikan secara ringkas nostalgia amal yang telah kita lakukan sepanjang 2 tahun ini. Ini ialah selain dari satu aktiviti amal pada awal 2007 (tidak silap saya sekitar April 2007)dimana rakan-rakan budiMaN telah membuat kutipan sumbangan sebanyak RM1,500 bagi membantu seorang rakan budiMaN yang tidak mempunyai wang untuk memasukkan anak beliau ke sekolah asrama penuh.

Aktiviti amal yang ke 2 pula ialah pada 23hb Jun 2007 yang mana rakan-rakan budiMaN bersama keluarga dari Kuala Lumpur, Temerloh dan Kuantan lebih kurang 50 orang telah mengunjungi Rumah Anak-Anak Yatim Darul Izzah di Temerloh, Pahang dan mengadakan beberapa acara dengan anak-anak yatim di mulai dengan Program Motivasi Pelajaran, minum petang KFC bersama anak-anak yatim, Acara Riadah bersama anak-anak yatim, Sembahyang Maghrib dan Isyak serta Tahlil dan Doa Selamat untuk anak-anak yatim serta penyampaian sumbangan wang tunai dan peralatan kepada anak-anak yatim.

Aktiviti amal yang ke 3 pula berlangsung pada 7hb Oktober 2007 di mana rakan-rakan budiMaN dari Kuala Lumpur, Temerloh, Maran dan Kuantan lebih dari 10 buah keluarga telah menghadiri Majlis Berbuka Puasa di rumah Apamz diA di Taman Balok Makmor, Kuantan bagi menyampaikan bantuan kepada keluarga Apamz di samping bersilatulrahim sesama budiMaN. Majlis berbuka puasa tersebut di biayai sepenuhnya oleh ahli-ahli budiMaN yang hadir dan Sembahyang Terawih beramai-ramai juga di adakan di situ.

Aktiviti amal yang terakhir yang di lakukan oleh rakan-rakan budiMaN pula ialah mengadakan Ekspedisi Membantu Mangsa Banjir Pahang pada 26hb Januari 2008 di mana rakan-rakan budiMaN telah berkonvoi dari Kuala Lumpur, Temerloh, Maran dan Kuantan lebih dari 30 orang semuanya bersama keluarga dengan mengunjungi Kg Tanjung Belengu, Temerloh, Pahang dengan aktiviti utama membaikpulih Madrasah Kg Tanjung Belengu yang dinaiki banjir. Rakan-rakan budiMaN bersama-sama penduduk kampung telah bergotong royong membersihkan madrasah, membaiki kolah air dan sistem paip mengambil wuduk, mengecat luar dan dalam seluruh madrasah, membaiki serta menggantikan permaidani dan langsir baru. Selain itu peruntukan dari kutipan sumbangan budiMaN juga di salurkan kepada madrasah untuk dibina tangga dan lantai serta tempat mengambil wuduk yang di buat dari tiles yang lebih sempurna. Rakan budiMaN wanita pula bergotong royong bersama penduduk kampung memasak dan menyediakan makanan pagi, tengahari serta minum petang.

Aktiviti Silatulrahim
Selain dari aktiviti amal, rakan-rakan budiMaN juga kerap berkumpul seperti sessi teh tarik dan gathering untuk bertemu sambil mengeratkan silatulrahim serta berbincang untuk menjayakan aktiviti-aktiviti budiMaN. Antara pertemuan-pertemuan besar-besaran yang sempat di lakukan oleh budiMaN ialah :

Sessi pertemuan budiMaN di Satay Hj Samuri, Kajang telah di adakan pada 7hb Disember 2006 yang telah di hadiri oleh beberapa rakan budiMaN dari Kuantan, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Meriah dengan berbagai cerita menarik dan cadangan-cadangan untuk aktiviti-aktiviti budiMaN.

Namun pertemuan pertama budiMaN setelah blog ini di tubuhkan adalah Pregathering 2006 di Mercu Resort Cherating pada 18hb dan 19hb November 2006 dimana lebih dari 35 buah keluarga telah hadir dan menginap bersama-sama serta mengadakan pelbagai aktiviti selama 2 hari 1 malam. Amat meriah dengan kehadiran pelbagai batch dengan acara sukan keluarga, suaikenal keluarga, Jamuan Makan Malam dan mesyuarat pertama budiMaN telah di adakan. Dengan bayaran penyertaan sebanyak RM150 bagi setiap keluarga tanpa mengira jumlah ahli keluarga, yang telah diusahakan oleh Wan Rozain@ Niazor dbS bagi setiap keluarga untuk aktiviti, makanan dan penginapan chalet sebuah untuk setiap keluarga amatlah berpatutan. Dari pregathering 2006 inilah bermulanya aktiviti-aktiviti budiMaN seterusnya sehinggalah ke hari ini.

Sessi pertemuan ke 3 budiMaN ialah dengan mengadakan PotLuck di Rumah Walid @ Syed Hamid diA yang telah berlangsung pada 24hb Disember 2006 di Sungai Buloh yang telah dihadiri lebih dari 15 buah keluarga dengan membawa pelbagai juadah dan makanan. PotLuck tersebut bermula pada pukol 8-00 malam dan berakhir hampir jam 2-00 pagi meriah dengan kehadiran rakan-rakan budiMaN yang bersuaikenal dengan keluarga masing-masing. Ianya juga bersempena dengan meraikan Walid yang berpindah ke rumah baru beliau di Sg Buloh.

Sessi pertemuan ke 4 pula telah berlangsung ala PotLuck juga pada 6hb Januari 2007 di rumah Jepun@ Hairul Salleh dan isterinya Shema dbS di Shah Alam dengan dihadiri juga lebih dari 10 buah keluarga dengan membawa pelbagai juadah dan makanan. Sessi yang bermula lebihkurang jam 5-00 petang itu juga telah berlangsung sehingga jam 12-00 tengah malam dan meriah dengan pelbagai cerita dan kenangan-kenangan lama antara rakan-rakan budiMaN.

Sessi pertemuan ke 5 iaitu PotLuck di Temerloh pula telah berlangsung pada 20hb Februari 2007 yang telah dihoskan oleh saya sendiri dan SK di rumah keluarga saya di Kg Paya Pulai, Temerloh, Pahang. Ianya telah dihadiri lebih dari 20 buah keluarga budiMaN yang datang dari Kuala Lumpur, Temerloh dan Kuantan dengan membawa pelbagai juadah dan makanan serta acara Barbeque. Acara yang bermula lebihkurang jam 4-00 petang itu juga telah berlangsung sehingga jam 1-00 pagi dengan penuh kemeriahan.


Manakala sessi pertemuan terakhir budiMaN secara besar-besaran setakat ini pula telah berlangsung di Komplek Sukan Daerah Maran yang diberi nama Gathering budiMaN 2007 pada 2hb dan 3hb Disember 2007 selama 2 hari 1 malam. Kehadiran rakan-rakan budiMaN dari Kuala Lumpur, Alor Star, Temerloh, Maran dan Kuantan memeriahkan perjumpaan tersebut. Beberapa acara telah di atur seperti Sukan Keluarga, Sukan Antara Kursus, Golf budiMaN, Jamuan Makan Malam dan Karaoke serta Sukaneka Keluarga di Air Terjun Teladas. BudiMaN bersama keluarga menginap di Asrama Komplek Sukan dan Chalet Kelab Golf Maran dalam suasana meriah dan terharu dengan pertemuan beberapa rakan-rakan budiMaN pelbagai batch lebih dari 120 orang yang hadir.

Rumusan

Alhamdulillah, mengenang kembali nostalgia aktiviti-aktiviti budiMaN, begitu mengharukan dengan pertemuan dan kerja-kerja amal yang dilakukan hasil perpaduan dan sumbangan dari ahli-ahli budiMaN sahaja tanpa mengharapkan bantuan atau sokongan dari mana-mana pihak yang lain. Sesungguhnya kerja-kerja amal budiMaN tidak bersandarkan politik, fahaman atau kepentingan individu tetapi di buat dengan niat ikhlas ahli-ahli budiMaN yang ingin bersilatulrahim secara berfaedah dan bermanfaat untuk berbakti kepada masyarakat dan agama.

Dengan harapan yang ikhlas, mungkin sebelum berlabuhnya tirai 2008 ini, suatu pertemuan besar-besaran budiMaN atau suatu kerja amal dapat dilakukan lagi oleh budiMaN sebagai meneruskan tradisi silatulrahim dan berbakti kepada masyarakat yang budiMaN lakukan setiap tahun semenjak 2 tahun yang lepas. Penyatuan, kerjasama, silatulrahim, berbakti dan beramal akan dapat terus di lakukan insyaallah dengan semangat ahli-ahli budiMaN.

01 di senai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di senai - Google Blog Search


Tanah Untuk Dijual 40 ekar <b>di Senai</b>, Johor ~ Secawan Kopi Cinta

Posted: 23 Apr 2012 08:02 PM PDT

Tanah Seluas  40 ekar, di Airport Senai.

Tanah Syarat Nyata : 
Tiada, tapi atas kuasa pentadbir tanah dan boleh ubah syarat nyata kepada Industri kerana sekeliling kawasan ini telah 80% industri dan lot bersebelahannya sedang dibangunkan sebagai industri. Proses ini dapat dibuat segera bergantung kepada dokumen yg lengkap sahaja.

Kesesuaian Jenis Pembangunan : Industri jenis 2 tingkat boleh dibenarkan. Industri berbentuk pemasangan dan juga Kargo HUB/Storage amat bersesuaian memandangkan di dalam RKK Senai kawasan telah difokuskan sebagai HUB Pengangkutan Iskandar Malaysia. RKK Senai Bandar Pengangkutan.


Harga Jualan:
Harga tanah ini masih murah berbanding lot-lot industri yang telah siap kerja tanah di luar jalan masuk ke tapak yg dijual sebanyak RM18 /kaki persegi
Tanah ini hanya RM10 kaki persegi / RM19juta.
Dalam jangkamasa 5 tahun, kawasan ini bakal menjadi kawasan industri yang maju. Terdapat 2-3 pihak yang berminat terhadap tanah ini.. Siapa cepat, dia dapat..
Broker tidak akan dilayan
Email: nurbaya746@gmail.com

01 di desaru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


The launch of Firefly&#39;s inaugural flight between Kota Bharu and <b>...</b>

Posted: 26 Apr 2012 05:08 PM PDT

Happy TGIF guys! :dd
Today would be the 2nd day of my trip with Firefly Airlines in conjunction with their launch of inaugural flight between Kota Bharu and Johor Bahru.

ATR72-500

I'm following the media familiarisation trip, co-sponsored by Johor State Tourism and Resort World Sentosa, and the ground transfers are hosted by Truly Travel Mart Tour & Transport Sdn Bhd and SN Vacation.

Below: Guess who's on the trip as well and adding bling, spark and glamour (literally) to our 4D3N adventure? :dd

rebecca saw - kee hua chee
 Our flight was smooth and upon arrival at Senai International Airport we were greeted by Firefly personnels followed by tradition welcome performance.

Below: Director Ministry of Tourism Malaysia Johor, Mohammad Isa Abdul Halim greeting passengers.

Director Ministry of Tourism Malaysia Johor, Mohammad Isa Abdul Halim greeting passengers

My itinerary is as below:

Day Date Activities
1 26 April 2012 Sambutan tetamu –tetamu khas / delegasi media / penumpang dari penerbangan perdana Firefly dari Kota Bharu ke Johor Bahru disambut di lapangan terbang antarabangsa Senai. Pertunjukan Kebudayaan.
Rombongan bertolak dari Lapangan Terbang Antarabangsa Senai ke Johor Bahru Premium Outlet (JPO), Kota Iskandar, Johor Bahru Chinese Temple, Kuil Kaca India pertama di Dunia dan Masjid Sultan Abu Bakar.
Check – in Puteri Pacific Hotel, Johor Bahru
Aktiviti bebas
Jamuan Makan Malam bersama Firefly
Acara bebas.
2 27 April 2012 Sarapan Pagi di Hotel
Delegasi bertolak bagi Singapore city tour, lawatan ke Singapore Resort World, dan lawatan ke Geylang Serai, Little India, The Merlion dan Masjid Sultan.
Bertolak balik ke Johor Bahru
Jamuan Makan Malam bersama oleh Jabatan Pelancongan Negeri Johor
Acara bebas
3 28 April 2012 Sarapan Pagi di Hotel
Bertolak ke Sibu Island Resort menerusi Tanjung Leman, pembentangan taklimatproduk oleh Sibu Island Resort. Lawatan ke sekitar Sibu Island Resort.
Makan Tengahari  di Sibu Island Resort
Delegasi bertolak ke Desaru Fruit Farm, pembentangan oleh Desaru Fruit Farm
Hi-tea di Desaru Fruit Farm
Delegasi bertolak ke Johor Bahru dan bermalam di Johor Bahru
Acara bebas.
4 29 April 2012 Sarapan pagi di Hotel
Delegasi bertolak ke Lapangan Terbang Senai Airport

So, as you guys can see, the programme is angled at highlighting the wonderful attractions that the state of Johor has to offer, whereby serving as a convenient gateway to Singapore is a major part of it.
For TODAY, I'm really excited for the Singapore City Tour where I'll be visiting the Singapore Resort World. I have been to Universal Studios Singapore many times, most recently to the World Gourmet Summit 2012. But I have never toured the whole of Resort World before. I am assuming that  during the trip, I'll be able to visit different hotel. *fingers crossed*

For the rest of the media, they were happy with their visit to the Johor Premium Outlets yesterday. I have been to JPO myself (POST HERE) and I was told this time that JPO was as packed as ever even on a weekday yesterday!

johor premium outlet - media launch

johor premium outlets - media launch

For shopacholics, here's a tip!
The journey from Senai Airport to Johor Premium Outlets is a mere 5 – 10 minutes ride.  Fantastic news isn't it! You can actually just make a day trip, shop til you drop and fly back home right away.

And of course no trips is worth the trip if I don't get to savour some local delights. I hope to taste authentic Nasi Briyani Gam, Laksa Johor, and Mee Bandung while I'm here.

Other than that, I have never heard of Sibu Island Resort. Have any of you? It sounds very promising, with clean waters and sandy beaches. Let's see if it leaves up to its name!

Last but not least, I will try to update occasionally during the trip, time and connectivity willing.
So, have a good weekend ahead peeps, cause mine has already started! :dd

Note:
Firefly made history by being the first airline to provide direct air linkages connecting the south and the East Coast of Peninsular Malaysia.
This flight connects Sultan Ismail Petra Airport, Kota Bahru to Senai Internation Airport in Johor.
The flights are direct, thrice weekly services with a travel time of approximately 1 hour 40 minutes, providing an excellent alternative to existing public land transportation servicing this route such as coach and rail services.

Flight schedule, effective today
Kota Bharu – Johor Bahru/ Johor Bahru – Kota Bharu

Route Kota Bharu – Johor Bahru
8.30am – 10.10am – Tues, Thurs, Sun

Johor Bahru – Kota Bharu
10.30am – 12.10pm –  Tues, Thurs, Sun

cmyk fy logo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

01 di kukup - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kukup - Google Blog Search


Siti Hajar Miswan: Pulau <b>Kukup</b>

Posted: 17 Apr 2012 02:03 AM PDT

    Hye, before exam hari tu Aja dgn ibu telah ke Pulau Kukup..Weolsss pergi pun tak rancang sebenarnya, tiba2 bangun dari tidur ibu terus suruh siap2..So ceq pun terus la mandi and bersiap2 dalam masa yang begitu pantas..Semangat nak pergi la konon2nya kan..Pulau Kukup nie terletak di Pontian..Charge untuk tiket murah je, cuma RM5 ringgit utk masuk ke pulau tu, but korang kena tambah lagi RM5 bagi transport nak ke pulau tu, transportnya ialah boat yg ada disediakan di situ..Naik boat tu la yang buat excited ckit!! HEHE~
 Sawadikappp (aku eja tu betul tak??HAHA, hentam je la labu)
Cantik kan pemandangan dia?? Jambatan nie gayat ouww..Tapi best!!
 Ini lah Pulau Kukup nya..Nanti boat tu akan berhenti kan korang dekat situ..Naik boat tu tak lama pun, dalam 15 minit mcm tu.. =)
 Sumpah, paling iolsss suka pemandangan dekat sini lah..Tenang je wey.. =)
Kalau ada problem pun, boleh hilang jup 1 jam problem korang tu..
Nape 1 jam?? Sebab perjalanan dalam Pulau Kukup nie lebih kurang sejam la..HEHE
 Ini salah satu sungai dia kot..Aja pun tak pasti apa nama tempat nie.. HAHA
 Time korang jalan2 dekat pulau tu, binatang nie la yang banyak temankan korang nant..
Semuanya ramah tamah, mesra giteww uolss..
Dia punya ramah sampaikan makanan korang pun dia boleh kebas tanpa korang sedari..
Hebat tak permainan dia?? kehkehkeh ^^
Okey, dah penat berjalan..So rehat sebentar bersama Kit Kat.. =)
Thanx for visiting my blog yeah!!

01 di lok heng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di lok heng - Google Blog Search


mednaha: Shauqi menikmati seafood di restoran <b>di Gelang Patah</b>

Posted: 22 Apr 2012 05:46 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Shauqi menikmati seafood di restoran di Gelang Patah. Shauqi banyak minum air dan makan sotong goreng tepung je.... selebihnya kami yanag kebas.... :). Posted by mednaha at Sunday, April 22, 2012. Labels: Keluarga ...

01 di permas jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di permas jaya - Google Blog Search


Coolblog <b>di Parit Raja</b> | Secret Propaganda

Posted: 21 Apr 2012 08:40 AM PDT


baru cuti mid-sem seminggu, aku dah tak tau perkembangan semasa di Parit Raja ni. baru seminggu, kalau sebulan ke, setahun ke, mesti dah bertambah maju pekan ni kan? sekarang pun dah nampak sikit-sikit.

tetiba kawan-kawan aku dah heboh-heboh. dah ada Coolblog di Parit Raja. woah, aku rasa teruja banyak. iyalah kan, penggemar sepenuh masa Coolblog. siapa yang tak kenal aku?

aduh, aduh. tapi siapa juga yang perkenalkan aku dengan minuman ringan ni kan? kalau tak silap whether BF aku or kawan aku. lupalah, dah lama kot. tapi masa-masa noob, pandai minum yang ice blended je.

sekarang ni, macam-macam flavour aku nak mix-kan. so memang dah takde rasa paling disukai kot. semua pun aku boleh bedal. yang aku tak rasa tak sedap je aku tolak ke tepi. err, kalau nak beli pearl je tak boleh ke?

banyak melalut dah ni. memandangkan Parit Raja dah ada Coolblog, makin selalu aku singgah beli tu. tak payah nak susah ke BP Mall. eh, tak bagus juga selalu tau? duit rabak, sakit dapat pula nanti.

01 di labis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di labis - Google Blog Search


Hari-Hari Rara: Hari Ini Hari Terakhir <b>Di Labis</b>, Johor.

Posted: 21 Apr 2012 08:33 PM PDT


#first step nk kemas, hehehe!! curik2 kemas uh

#second step uh... sempat agy posing..
#cover malu, org laen tegur awal nye kemas :D

01 di kulai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kulai - Google Blog Search


Hari-Hari Rara: Hari Ini Hari Terakhir <b>Di Labis</b>, Johor.

Posted: 21 Apr 2012 08:33 PM PDT


#first step nk kemas, hehehe!! curik2 kemas uh

#second step uh... sempat agy posing..
#cover malu, org laen tegur awal nye kemas :D
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved