ads

Khamis, 3 Mei 2012

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


Menjana Aspirasi Diri, Felda <b>Lok Heng</b> Timur, Kota Tinggi

Posted: 04 Mar 2012 08:18 AM PST


INGIN BERKONGSI ILMU

Kursus Kepimpinan
Program Motivasi
Pendidikan Awal Remaja
Muhasabah Diri
Pendidikan Pencegahan Dadah
Kemahiran Belajar
Parenting

Hubungi saya,
Sekitar Negeri Johor

sms ke 019-7764178

Penghargaan dan terima kasih kepada

1. SK Senggarang, Batu Pahat
2. SK Parit Bingan, Parit Raja
3. SK Pasir Raja, Kulai
4. SK Petri Jaya, Kota Tinggi
5. SK Felda Kahang Timur, Kluang
6. SK Blitong, Kluang
7. SR Agama Bersepadu, SRAB, Kluang
8. SK Tengku Mahmood 1, Kluang
9. SK Sri Kampong Tengah, Kluang
10.SK T6, Kluang
11.SK Taman Rinting, Pasir Gudang
12.SK Temenggong Ibrahim Penggaram, BP
13.SK Kampong Melayu, Kluang
14.SK Kluang Barat, Kluang
15.SK Felda Ulu Penggeli, Kluang
16.SK Felda Penggeli Timur, Kulaijaya
17.SK Perempuan Bandar, Kluang
18.SK Jubli Intan, Kluang
19.SK Seri Intan, Kluang
20.SK Seri Taman Kluang Barat
21.S Agama Blitong, Kluang
22.SMK Belitong, Kluang
23.SK Bukit Tongkat
24.SMK Kahang, Kluang
25.SK Tunku Mahmood 2
26.FELDA Lenga, Pagoh
27.AADK Kluang,
28.AADK Batu Pahat
29.SM Simpang Renggam, SPG Renggam
30.SK Simpang Renggam, SPG Renggam
31.KRT Taman Sri Lambak, Kluang
32.PPDR Agama PPD Kluang
33. SK Seri Kampung Renggam
34. SK Batu 3, Kluang
35. SK Seri Lalang, Kluang
36. SK Felda Sungai Sibol, Kulaijaya
37. Felda Lok Heng Timur, Kota Tinggi

Di atas kesudian
menjemput saya
untuk berkongsi ILMU
Di dalam program yang dianjurkan

01 di johor bahru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


Coretan cuti 4hari berkampung <b>di Johor Bahru</b> - meNuju <b>...</b>

Posted: 01 May 2012 06:14 PM PDT

Assalamualaikum

Selamat Hari Pekerja warga Malaysia (1 Mei) semalam..
Kesempatan cuti aku balik kampung mama aku dekat JB..ktorg bertolak pada sabtu (28/4) -4hari aku berkampung dekat JB.semalam nak balik terasa malas sgt.
Kegembiraan dapat jumpa pokcik,mokcik n sepupu papat mengembirakan aku yelah dh berbulan lamanya tak jumpa mereka.

Sabtu malam just duduk rumah je,weekend sunday jejalan g rumah my cousins ada makan2 sambil2 itu sempat jugak shooping utk majlis......malam pulak kitaorang pergi makan dekat restoran remaja dekat bandar baru uda makan2 sate kira sunday makan sedunia buat kitaorang hahaha.

Isnin rutin cmbiasa duduk rumah,just tghari sempat aku melawat makcik  aku dekat larkin.niat dihati nk berjalan ke plaza angsana tapi disebabkan cuaca pns buat aku letih terpaksa melupakan hasrat ke plaza angsana.malam my cousins ajak makan steamboat dekat Dataran Johor ...sodapppppp weyy sory no pic lak sebab terkasima menjamu selera hahaha

pic pinjam dekat google..
Nampak tak steamboat tue banyak weyy just pilih je yang mana nak...selain itu ada sate,kuey teow,mee rebus dll....duduk2 smbil tgk menara jam..lepas itu my cousins bwak jejalan dekat "Pasar Karat" ini kali ke-2 aku g sini...kali nie banyak sikit aku shooping..beli skirt jeans,teddy.bantal hahahha mcm dekat KL tak dew pulak kan
ESoknya (selasa-1 mei) balik KL,hati rasa sayu je rasa kejap je masa berlalu kalau ada cuti mahu aku ambil seminggu..OTW balik kl sempat jugak aku ngan family singgah Ayer Hitam dekat sini mcm2 barang ada,bunga,pasu,karpet,brg hantaran dll aku servey2 barang hantaran opzzzz terlepas ckp pulak hehe...penuh jugaklah kereta abah aku .lega sbb separuh barang dh beli  kalaulah duit poket nie full mahu aku shooping smpai lebam
Sampai rumah petang,otw balik dekat seremban hujan lebat singgah makan dekar R&R Seremban ..
Kali ini balik johor tak dapat berjalan2 sgt akibat cuaca tak mengizinkan....
Okaylah dah tak larat nk menaip ini sebab mengantok sangat.......letih
note : hari ini half day sbb ada oppment ptg nie...byeeeeee

01 di benut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di benut - Google Blog Search


Perkembangan PAS Cukup Dahsyat <b>Di</b> Johor - (MTD) <b>Benut</b>

Posted: 15 Apr 2012 05:47 AM PDT



Oleh ibn_bacoks

PONTIAN – "Johor perkembangannya cukup dahsyat. Markas bercambah macam cendawan lepas hujan. Ini merupakan satu lagi kejayaan," kata Ustaz Ramli Abu Bakar al-Hafiz, Ahli Jawatankuasa Dewan Ulamak PAS Negeri Sembilan.

Beliau berkata demikian sewaktu merujuk kepada pembinaan Markas Baru PAS Cawangan Parit Tengah, Benut, dekat sini, baru-baru ini.

Katanya lagi, kejayaan demi kejayaan telah diperlihatkan Allah kerana mendapat pertolongan dan bantuanNya.

Bagaimanapun beliau mengingatkan bahawa kejayaan yang paling besar adalah terlepas dari azab api nerakaNya.

"Kejayaan di dunia bagi Allah cukup qolil (kecil). Dapat Ph d, pangkat dan harta benda.

"Namun perkembangan PAS sepertilah di Turki. 100 tahun dulu telah diperintah rejim sekular Atartuk. Azan dan baca quran kena berbahasa Turki. Pakai tudung, simpan janggut tidak boleh dan tidak dijumpai. Boleh masuk ISA.

"Bilamana bangkit ulamak yang belajar dari Timur Tengah. Mereka balik buka pusat pengajian hasilnya bangkit kesedaran boleh tumbangkan rejim sekular.

"Dalam pada itu, bunga-bunga kejayaan diperlihatkan Tuhan. Contoh, kemunculan Ustaz Azhar Idrus di Shah Alam. 70,000 hadir terdiri anak muda. Dia ceramah melimpah ruah manusia.

"Hal ini telah bagi semangat supaya bekerja. Tidak boleh ambil mudah, ia kena bekerja. Dalam Islam kerja adalah sukarela. Tiada imbuhan yang diberikan," ujarnya lagi.

di negeri johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri johor - Google Blog Search


Lim Kit Siang Nak Bertanding <b>Di Johor</b>! Apa Kata Orang <b>Di Negeri</b> <b>...</b>

Posted: 16 Apr 2012 06:08 PM PDT


Ura-ura DAP mahu meletakkan Lim Kit Siang bertanding di salah sebuah kerusi Parlimen di Johor samaada di kawasan Labis, Kulai atau Gelang Patah yang sekiranya menjadi kenyataan sebenarnya hanya mengundang padah umpama menggali kubur sendiri.
Mengikut maklumat Wikipedia, Lim direkodkan pernah bertanding di tiga buah negeri, Melaka, Penang dan termasuk sekarang ini Perak, jika kali ini beliau benar-benar meneruskan tabiatnya yang gemar berpindah randah kawasan bertanding itu pada PRU ke 13 nanti, bermakna Johor adalah denstinasi negeri yang keempat.
Kebetulan atau mungkin takdir agaknya, angka 4 mengikut kepercayaan masyarakat Cina sering dianggap suew dan sial ataupun dalam bahasa Cina disebut sebagai sģ yang memberi maksud sial atau mati. Barangkali sudah takdir agaknya hayat politik Lim Kit Siang penamatnya adalah di negeri Johor.
Sebetulnya, faktor Johor itu sendiri adalah kubu kuat UMNO dan BN ditambah lagi dengan trend sokongan terkini yang makin memihak kepada BN lebih dari mencukupi untuk meletakkan pembangkang tercari-cari formula untuk menembusi benteng BN di Johor.
Perkiraan DAP dan PR yang mahu melebarkan pengaruh mereka ke Selatan dengan andaian watak Lim kit Siang akan menarik sokongan besar pengundi Cina di sana mungkin betul di atas kertas sementelah lagi jika faktor keputusan pilihanraya umum 2008 dijadikan sandaran. Pun begitu, faktor PRU 2008 bukanlah sandaran terbaik dan tepat untuk pembangkang berangan apatah lagi mahu menafikan suasana hari ini yang sudah amat jauh berbeza mood dan trendnya.
Jika tatkala BN termengah-mengah mengharungi PRU 2008 gara-gara masalah kepimpinan ditambah lagi dengan rantaian pelbagai isu pun pakatan pembangkang masih gagal menumbangkan BN, jadi di mana logiknya untuk PR mendabik dada kehadiran Lim Kit Siang di Johor kelak akan menyebabkan BN sesak nafas?
Kajian trend sokongan yang dilakukan oleh Merdeka Center Mac lalu pula juga menunjukkan majoriti rakyat semakin selesa dengan pendekatan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang dilihat lebih cakna dan memenuhi aspirasi khalayak, satu lagi isyarat yang jelas untuk meletakkan pembangkang berada dalam kedudukan tertekan dan bakal mengulangi sejarah PRU 2004. 
Malah dalam pilihanraya kecil DUN Tenang sebelum inipun telah terbukti rakyat lebih gembira bersama BN apabila majoriti besar pengundi Melayu dan India sepakat menyatakan sokongan terbuka mereka kepada kerajaan pusat dan negeri dan di masa yang sama tahap sokongan masyarakat Cina juga turut menunjukkan sedikit peningkatan, satu perkembangan yang ternyata menyebabkan ramai pemimpin pembangkang jadi gila meroyan.
Apapun game plan yang cuba di rintis oleh pakatan pembangkang yang pastinya ia tidak sedikitpun mengundang gentar kerana rakyat rata-ratanya makin memahami halatuju DAP, PKR mahupun Pas jauh dari memenuhi tuntutan rakyat yang berkehendakan pemimpin dan parti yang berjuang demi kebaikan masyarakat dan bukannya membina kekuatan atas modal isu semata-mata.

01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search


Hujung Dunia: Senja <b>di Mersing</b> Laguna

Posted: 28 Apr 2012 06:43 AM PDT

( Selatan Mersing Laguna-2021)
 Pulau Setindan sayup-sayup di tengah laut. 3 buah pulau buatan akan terbina dengan projek tambakan laut selama 7 tahun sehingga ke pulau tersebut
 Pemandangan indah dan istimewa ini akan lenyap apabila Mersing Laguna terbina
 Senja yg indah..Menikmati sebelum semuanya tinggal kenangan apabila projek akan bermula tak lama lagi


 Anak-anak Mersing Laguna 2021..
 Selamat tinggal Mersing lama..
Selamat datang Mersing Laguna..

01 di masai johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search


Halaman Gambar Menarik, Pelik, Artis Panas & Macam-Macam Lagi <b>...</b>

Posted: 02 May 2012 05:33 PM PDT


ANGGOTA polis mengusung salah satu daripada lima mayat yang ditemui mati di dalam sebuah kereta Proton Iswara di sebuah bengkel kereta di Masai, Johor Bahru semalam.

JOHOR BAHRU – Seorang lelaki yang curiga selepas gagal menghubungi anaknya sejak Ahad lalu terkejut besar apabila mendapati pemilik bengkel kereta itu ditemui mati bersama menantu dan tiga cucunya dalam kejadian di sebuah pusat servis hawa dingin di Jalan Serangkai Empat, Taman Bukit Dahlia, Masai di sini semalam.

Lelaki berusia 63 tahun itu dikatakan curiga mengenai kehilangan anaknya selepas mangsa tidak muncul-muncul untuk menghantar makanan kepadanya yang sedang dirawat di Hospital Sultan Ismail di sini sejak Ahad lalu.

Difahamkan, dia dimasukkan ke hospital bagi menjalani rawatan penyakit buah pinggang yang dihidapinya.

Sumber polis memberitahu, curiga dengan keadaan itu, dia kemudian meminta kebenaran doktor untuk dibenarkan keluar awal untuk mencari anaknya di rumahnya yang bahagian hadapannya juga dijadikan bengkel kereta. Dia keluar dari hospital itu pada pukul 12.30 tengah hari.

"Sebaik sampai, dia mendapati kesemua pintu dan tingkap terkunci sebelum dia mengambil keputusan untuk bersiar-siar kerana menyangka anaknya tiada di rumah. Dia menetap bersama anaknya di situ sejak setahun lalu," katanya.

01 di pengerang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pengerang - Google Blog Search


(Video) Demonstrasi Bantah Loji Gas <b>Di Pengerang</b> | Addin |

Posted: 18 Mar 2012 04:09 AM PDT

pengerang protest demo 180312Pengerang dikejutkan dengan bantahan loji gas
Pengerang di Johor yang dianggap lesu, hari ini menyaksikan kira-kira 200 orang mengadakan bantahan terhadap rancangan Petronas untuk menubuhkan sebuah kilang petrokimia bagi projek pembangunan hab industri minyak dan gas penapis gas di pekan itu.
Mereka bimbang bahawa loji penapisan berharga RM20 bilion itu akan mencemarkan alam sekitar.
Selain itu, mereka juga kuathir bahawa loji berkenaan akan turut menjejaskan aktiviti penangkapan ikan laut, yang merupakan sumber pendapatan utama bagi penduduk tempatan.
Perhimpunan yang dianjurkan oleh Jawatankuasa Bertindak Penduduk-penduduk Pengerang berlangsung jam 10 pagi.
Peliknya, acara bantah yang menyaksikan penunjuk perasaan membawa sepanduk dan poster selain melaungkan slogan di pantai berhampiran Kampung Sungai Kapal hanya berlangsung kira-kira 20 minit.
Penduduk dan aktivis alam sekitar membawa pelbagai poster dan kain rentang bagi membantah projek berkenaan antaranya tertulis:
"Selamatkan Bumi Pengerang", "Jamgan Cemarkan Bumi Pengerang" dan "Pengerang tanah tumpah darahku".
Manakala kain retang pula tertulis "Kekalkan Alam Semula Jadi Pengerang" dan "Kekalkan Kampung Tradisi Kami".

"Polis tidak ada halangan selagi ia dibuat dengan aman, tanpa apa-apa pepecahan dari segi keamanan, tentangan dan sebagainya.
"Ia sudah berjalan dengan aman. Kehadiran polis untuk menjaga keamanan. Tidak ada apa-apa perkara yang tidak diingini berlaku," katanya sambil menambah seramai 15 anggota polis yang mengawal keadaan di situ.

Ada racun, toksik
Pengambilan tanah fasa pertama melibatkan 9,500 ekar tanah dalam proses untuk diambil bagi projek berkenaan yang melibatkan tujuh kampung. Manakala bagi fasa kedua melibatkan 22,500 ekar bagi fasa kedua bakal menyusul.
Pada sidang media selepas perhimpunan itu, pengerusi Jawatankuasa Bertindak Penduduk-penduduk Pengerang Kasran Abdullah berkata pihaknya tidak menolak pembangunan tetapi tidak melibat pengambilan tanah sehingga penduduk akan dipindahkan di tempat yang jauh.

"Bagaimana dengan pencemaran udara, akan ada racun, toksik. Kehidupan penduduk akan terancam dan boleh membawa maut. Ia termasuk haiwan di laut," kata Kasran yang juga bekas guru besar.
Menurut Kasran lagi, penduduk khususnya petani, peniaga dan nelayan juga bakal berdepan dengan risiko kehilangan pendapatan.
"Tanah empat, lima ekar untuk kelapa sawit yang memberi hasil RM1,000 hingga RM2,000, jika mereka berpindah, mereka mahu makan apa.
"Pendapatan mereka akan hilang jika terlibat dengan pengambilan tanah," katanya.


Ini kerana projek tersebut akan mengganggu dan merosakkan habitat laut seperti ikan, udang galah dan burung-burung yang berhampiran di kawasan itu.
"Jadi identiti Pengerang, apabila orang Singapura datang mahu makan udang galah, (hasilnya) sudah berkurangan.

"Dulu nelayan turun dapat 20 ekor, sekarang turun, dapat satu, dua ekor sahaja," katanya.

Melayu berpecah
Menurut Kasran lagi, kebanyakkan peniaga di sini juga risau dengan masa depan perniagaan mereka jika tanah itu diambil bahkan mereka akan ditempatkan di Kg Baru Teluk Rumania yang terletak dua hingga tiga kilometer dari kawasan projek.

Kasrun juga mendakwa kesan pengambilan tanah telah menyebabkan penduduk dan institusi keluarga berpecah belah khususnya bagi penduduk Melayu.


pengerang protest demo 180312Ini kerana terdapat kelompok di kalangan mereka yang "mengira wang" untuk menjual tanah mereka, dan ada yang membantah pengambilan tanah itu.

"Sudah berpuluh-puluh tahun orang tua-tua buat rumah cantik-cantik. Tapi (hari ini) seperti dalam kena 'bom' , (ada pihak) datang, mahu ambil tanah.

"Kami mahu kekal seperti ini, mahu cari makan cara masing-masing... Perancang projek ini tidak memikirkan faktor kemanusiaan, tetapi hanya keuntungan.

"Penduduk perlu diutamakan, kita rakyat Malaysia," katanya dalam sidang media yang diadakan di bangunan MCA cawangan Kg Sungai Kapal.

Sehubungan itu, jawatankuasanya akan menghantar memorandum rayuan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk mempertimbangkan rayuan mereka.

Memorandum itu akan diserahkan melalui MCA.


~malaysiakini

01 di desaru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


Pulai Desaru Beach Resort & Spa - hotel di Desaru, hotel di Malaysia | Yuktravel

Pulai Desaru Beach Resort & Spa - hotel <b>di Desaru</b>, hotel di <b>...</b>

Posted: 06 Aug 2008 05:56 PM PDT

Pulai Desaru Beach Resort & Spa - hotel di Desaru, hotel di Malaysia | Yuktravel
"); } function toggleDivDel() { var nRoom=document.getElementById('divRoom').childNodes.length; if($('#divDel').css('display')=='none') { if(nRoom>1) $('#divDel').show(); } else $('#divDel').hide(); } function removeRoom() { var nRoom=document.getElementById('divRoom').childNodes.length; if(nRoom>1) { var divRoom=document.getElementById('divRoom'); divRoom.removeChild(divRoom.childNodes[divRoom.childNodes.length-1]); } } var acOptionsArea = { max: 100, dataType: 'json', // this parameter is currently unused extraParams: { format: 'json' // pass the required context to the Zend Controller }, parse: function(data) { var parsed = []; for (var i = 0; i

Pencarian Anda

Negara : Malaysia

ADDRESS
P.O Box 29, Bandar Penawar, Kota Tinggi , Desaru, Malaysia 
 

ROOM AVAILABILITIES & PRICE

HOTEL FACILITIES

General Bar, Elevator, Garden, Private Beach Area, Restaurant, Rooms/Facilities for Disabled Guests, Shops in Hotel, Snack Bar,
Activities Massage, Outdoor Swimming Pool, Sauna, Spa & Wellness Centre, Tennis Court, Windsurfing,
Services Airport Shuttle, Bicycle Rental, Dry Cleaning, Laundry, Meeting/Banquet Facilities, Room Service, Tour Desk, Water Sports Facilities on site,

HOTEL POLICIES

Check In 114:00
Check Out 12:00
Parking Tersedia tempat parkir
Children Extra Beds Anak-anak berusia di bawah 2 dapat menginap gratis di ranjang yang tersedia. Perhatian: biaya ranjang bayi mungkin akan dikenakan.
Anak-anak berusia 2 atau lebih harus menggunakan ranjang ekstra.

HOTEL DESCRIPTION

This beach side hotel, situated in the heart of Desaru, offers panoramic views of the South China Sea. The hotel is a ninety-minute drive from Kulai or Johor Bahru in Malaysia, and can also be accessed via ferry from Changi Ferry Terminal in Singapore ferry terminal is just 35-kilometers away, allowing guests easy access this venue. Guests will have unhindered access to one of the world most beautiful and unspoiled beaches. The seaside is composed of 22-kilometers of immaculate beach, the most amazing in the Peninsular of Malaysia. The verdant tropical surroundings offer guests an ideal holiday location that is closely positioned near a variety of amazing recreational areas. Pulai Desaru Beach Resort & Spa is a holiday oasis, perfect for families that want luxury and unfettered beach access.

TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAI DESARU BEACH RESORT & SPA

"); } function toggleDivDel() { var nRoom=document.getElementById('divRoom').childNodes.length; if($('#divDel').css('display')=='none') { if(nRoom>1) $('#divDel').show(); } else $('#divDel').hide(); } function removeRoom() { var nRoom=document.getElementById('divRoom').childNodes.length; if(nRoom>1) { var divRoom=document.getElementById('divRoom'); divRoom.removeChild(divRoom.childNodes[divRoom.childNodes.length-1]); } } var acOptionsArea = { max: 100, dataType: 'json', // this parameter is currently unused extraParams: { format: 'json' // pass the required context to the Zend Controller }, parse: function(data) { var parsed = []; for (var i = 0; i

Pencarian Anda

Negara : Malaysia

ADDRESS
P.O Box 29, Bandar Penawar, Kota Tinggi , Desaru, Malaysia 
 

ROOM AVAILABILITIES & PRICE

HOTEL FACILITIES

General Bar, Elevator, Garden, Private Beach Area, Restaurant, Rooms/Facilities for Disabled Guests, Shops in Hotel, Snack Bar,
Activities Massage, Outdoor Swimming Pool, Sauna, Spa & Wellness Centre, Tennis Court, Windsurfing,
Services Airport Shuttle, Bicycle Rental, Dry Cleaning, Laundry, Meeting/Banquet Facilities, Room Service, Tour Desk, Water Sports Facilities on site,

HOTEL POLICIES

Check In 114:00
Check Out 12:00
Parking Tersedia tempat parkir
Children Extra Beds Anak-anak berusia di bawah 2 dapat menginap gratis di ranjang yang tersedia. Perhatian: biaya ranjang bayi mungkin akan dikenakan.
Anak-anak berusia 2 atau lebih harus menggunakan ranjang ekstra.

HOTEL DESCRIPTION

This beach side hotel, situated in the heart of Desaru, offers panoramic views of the South China Sea. The hotel is a ninety-minute drive from Kulai or Johor Bahru in Malaysia, and can also be accessed via ferry from Changi Ferry Terminal in Singapore ferry terminal is just 35-kilometers away, allowing guests easy access this venue. Guests will have unhindered access to one of the world most beautiful and unspoiled beaches. The seaside is composed of 22-kilometers of immaculate beach, the most amazing in the Peninsular of Malaysia. The verdant tropical surroundings offer guests an ideal holiday location that is closely positioned near a variety of amazing recreational areas. Pulai Desaru Beach Resort & Spa is a holiday oasis, perfect for families that want luxury and unfettered beach access.

TEMPAT MENARIK DI SEKITAR PULAI DESARU BEACH RESORT & SPA

01 di pontian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pontian - Google Blog Search


Program Dialog Dekati Masyarakat Akar Umbi <b>Di Pontian</b>

Posted: 03 May 2012 01:59 AM PDT

Kategori Dari Bahagian

Program Dialog Dekati Masyarakat Akar Umbi Di Pontian

Oleh : Wan Mohd Hafiz Wan Hamzah

PONTIAN, 3 Mei – Ketua UMNO Bahagian Pontian, Datuk Ir Husni Mohamad berkata bahawa UMNO Bahagian Pontian kini bersedia pada bila-bila masa untuk menghadapi pilihanraya umum ke 13 yang akan diadakan tidak lama lagi.

Menurut beliau, segala gerak kerja telah pun disusun bagi memastikan gerak kerja di setiap Pusat Daerah Mengundi (PDM) di kawasan Pontian berjalan lancar.

"Kami di bahagian Pontian mempunyai 36 buah pusat mengundi dan setakat ini, bagi pihak UMNO Bahagian, segala gerak kerja untuk menghadapi pilihanraya ini telah pun dipersiapsiagakan. Buat masa ini, kami telah pun mengadakan mesyuarat pertama dan juga merangka beberapa program turun padang.

"Maka, apabila bubar sahaja Dewan Negeri dan Dewan Rakyat, saya berkeyakinan bahawa jentera-jentera Barisan Nasional (BN) dan UMNO khususnya telah bersiap sedia untuk menjalankan gerak kerja bagi memastikan kemenangan BN dan UMNO, InsyaAllah," ujarnya.

Dalam usaha untuk menangkis dakyah dan fitnah yang dilemparkan oleh pihak pembangkang, beliau menjelaskan bahawa BN dan UMNO Bahagian Pontian telah mengambil inisiatif untuk mengadakan program-program penerangan kepada masyarakat di akar umbi.

"Kita akan membawa turun beberapa tokoh dari pusat untuk bersama-sama dalam sesi dialog dan ceramah-ceramah yang akan diadakan di sekitar kawasan Parlimen Pontian. Dan pendekatan ceramah-ceramah yang telah disusun agak berbeza dengan pendekatan sebelum-sebelum ini, khususnya dari segi perjumpaan dan pertemuan itu kelak haruslah bersifat dua hala. Ini akan dapat membuatkan kita lebih memahami dengan jelas perkara-perkara yang berbangkit di akar umbi," jelasnya ketika ditemui di perasmian Larian Bendera di Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim Pontian semalam.

Larian Bendera peringkat zon Selatan diteruskan ke Simpang Renggam, Kluang dan seterusnya dijangka tiba di sebelah petang Jumaat ini di Dataran Batu Pahat, Batu Pahat Johor.

Acara pelepasan larian tersebut diadakan di Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim Pontian dan dirasmikan oleh Ketua UMNO Bahagian Pontian, Datuk Ir Husni Mohamad pada pukul sembilan pagi semalam menyaksikan lebih 150 peserta yang turut serta dalam konvoi larian tersebut.

Selain daripada pelari, konvoi tersebut turut dimeriahkan lagi dengan penyertaan lebih 70 buah biji motor daripada pasukan bermotor Pemuda UMNO Bahagian Pontian dan 10 buah kenderaan pacuan empat roda di mana setiap dari kenderaan tersebut mengibarkan bendera UMNO di sepanjang perjalanan.

Larian tersebut berakhir di Simpang Renggam pada sebelah petang kira-kira pukul empat petang dan para peserta akan memulakan larian mereka ke Kluang, Ayer Hitam, Sri Gading dan seterusnya dijangka akan tiba ke Batu Pahat di sebelah petang.

Acara larian itu peringkat negeri Johor ini akan disambung semula di Parit Sulong pada hari Jumaat ini dan seterusnya peserta akan membuat larian sehingga tiba ke Bakri  dan dijangka tiba di Muar pada hari Sabtu ini. – MediaUMNO

Berita Bertarikh Semalam Pada 4:59 PM

01 di lok heng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di lok heng - Google Blog Search


Taman Nusantara <b>Gelang Patah</b> Johor | Rasa Mewah Catering

Posted: 27 Mar 2012 08:32 AM PDT

Perkhidmatan katering di Taman Nusantara Gelang Patah Johor dibawah Bandar Nusajaya. Walaupun dengar macam jauh antara Taman Bukit Mewah dan Taman Nusantara tetapi dengan adanya laluan Highway Second Link, jarak perjalanan semakin dekat dan masa yang diambil kurang dari 20 minit.  Taman ini bersebelahan dengan Kg Melayu Gelang Patah.
Terima kasih kepada Cik Shura kerana memberikan kepercayaan kepada Rasa Mewah Catering untuk menyediakan makanan kepada para tetamu dan sanak saudara pada Majlis Perkahwinan beliau. 
Untuk saiz yang lebih besar, sila klik pada imej. 
Katering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang Patah

Katering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang Patah

Katering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang Patah

Katering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang Patah

Katering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang PatahKatering Taman Nusantara Gelang Patah

Majlis Pernikahan telah selamat diadakan pada sebelah paginya. Rombongan Pengantin lelaki dapat juga beristirahat di Homestay PERKEP yang telah disediakan sementara menunggu acara Bersanding pada petangnya.
Anecdote 1: Tersenyum Mak Pengantin bila mendapat pujian kesedapan makanan yang dihidang dan pandai memilih katering.
Anecdote 2: Cuaca amat panas sekali dan tiada tiupan angin, sehingga hampir pengsan pekerja kami. Sedikit hujan pada sebelah petang selepas majlis tamat. Alhamdulillah.
Anecdote 3: Orang pertama yang menghiburkan para tetamu dengan berkaraoke adalah.......Bapa Pengantin.

01 di pagoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pagoh - Google Blog Search


TENGGARA is SOUTHEAST: PAS SESAT <b>DI PAGOH</b>!

Posted: 02 May 2012 10:00 PM PDT

Gambar sebelah ni, digantung di kawasan Pagoh, tempat TS Muhyiddin. Tindak-tanduk Nik Ajis yang terlalu gila untuk berkuasa akhir-akhir ini aku nampak dan semakin haramjadah. Kalau dulu aku masih nak berlapik lagi kat nik Ajis ni, tapi kali ni aku rasa tak salah kalau aku bagi kat Nik Ajis ni.....Pukimakkkk lu la Nik Ajis!
Syurga mana nak ko bagi kat orang Johor? Apa Hindu, Buddha, Kristian dan lain-lain yang bukan Islam tu dapat juga ke masuk syurga dengan mengundi PAS? Atau selepas mengundi nanti, kalau menang, lebai-lebai PAS akan bawak Chinadoll, Siamdoll dan lain-lain untuk jadi bidadari syurga PAS untuk dihidangkan kepada para penyokong?
Menyanyah le ko Nik Ajis. Ko tengok le gambar kat bawah ni. Ini baru program untuk satu kampung aje dalam kawasan TS Muhyiddin Yasin iaitu di Kampung Raja Pagoh. Program khas kita bawah Ustaz Kamal Saidin untuk tibai PAS dan Nik Ajis pada 1 Mei yang lepas. Sorri Nik Ajis, syurga PAS tak laku kat Johor sebab syurga PAS nanti bercampur dengan kapir laknat!

01 di parit jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit jawa - Google Blog Search


Asam Pedas <b>Parit Jawa</b>, Muar. Johor. Terbaik... - terajubintang7

Posted: 25 Dec 2011 08:12 PM PST

Parit Jawa, Muar. Johor. Apa yang ada di Parit Jawa? haa... sebenarnaya banyak.sampai ada yang membuat telemovie berjudul Parit Jawa yang akan ditayangkan di Astro Box Office Movie Tayangan Hebat saluran 952 pada bulan Disember ini.

Antara perkara yang terkenal dan sinonim dengan nama Parit Jawa adalah Asam Pedas Parit Jawa. Memang banyak kedai-kedai, warung-warung yang menjual Asam Pedas ini sama ada pagi, tengahari mahupun malam. kalau tak percaya. kawan-kawan pergilah sendiri. Ada Medan Asam Pedas Parit Jawa, Asam Pedas Mak Ngah, Asam Pedas Ani, dan macam-macam lagi. kebiasaannya kami makan di Asam Pedas Ani, bersebelahan Jeti Parit Jawa.

Dalam banyak-banyak kedai yang menjual Asam Pedas, kali ini kami nak berkongsi pengalaman makan di kedai seperti gambar di bawah (Maaf, kami tak tau nama kedai ni.) tapi ianya terletak di Parit Jawa/Parit Lapis. Kami makan di sini pada Sabtu, 17 Disember 2011 jam 8.00malam. nanti kalau kami makan di kedai lain, kami buat entry berkenaan kedai tu pula ye...
 Kebiasaannya, di kedai ini ada ikan Cencaru,Pari,Sembilang dan Merah. Yang kami order ialah 2 ekor Cencaru, 2 potong Pari dan sepotong Sembilang bahagian ekor.Nasi 5 pinggan dan air pelbagai 5 glass. Harga keseluruhan RM.39.00. Amacam? berbaloi tak?
Jadi, kami ada ambil beberapa keping gambar untuk dikongsi bersama. Jom kira tengok gambar dibawah.
Macam Mana nak ke kedai Asam Pedas Ini?
Ni kami dah lukis peta simple Parit Jawa & kedai Asam Pedas yang terdapat di sekitar Parit Jawa untuk rujukan kawan-kawan.
Sekian sahaja entry kami kali ini, kalau kawan-kawan outstation atau jalan-jalan di sekitar Muar atau Batu Pahat, Singgah lah di Parit Jawa untuk menikmati Asam Pedasnya. tak kira pagi, tengah hagi mahupun malam, ada sahaja kedai yang menjualnya, kenar rajin tanya orang di situ. Sekian, Terima Kasih.

Kawan-kawan mungkin meminati entry terdahulu berkenaan asam pedas. Klik dibawah.  

Asam Pedas Ikan Parang, Melaka

Maklumbalas anda dialu-alukan pada ruangan komen.

neues lg handy 2011: Rencana Tunas Geografi <b>Di</b> Malaysia: Sri <b>...</b>

Posted: 23 Apr 2012 06:19 PM PDT

Buy Rencana Tunas Geografi Di Malaysia: Sri Menanti, Kulim, Kampung Sungai Gersik, Seberang Jaya, Pelabuhan Barat, Parit Jawa, Bakri, Johor, Endau Reviews

Rencana Tunas Geografi Di Malaysia: Sri Menanti, Kulim, Kampung Sungai Gersik, Seberang Jaya, Pelabuhan Barat, Parit Jawa, Bakri, Johor, Endau
Rencana Tunas Geografi Di Malaysia: Sri Menanti, Kulim, Kampung Sungai Gersik, Seberang Jaya, Pelabuhan Barat, Parit Jawa, Bakri, Johor, Endau - See Details >> .

If you're looking for top recommended Rencana Tunas Geografi Di Malaysia: Sri Menanti, Kulim, Kampung Sungai Gersik, Seberang Jaya, Pelabuhan Barat, Parit Jawa, Bakri, Johor, Endau, then Rencana Tunas Geografi Di Malaysia: Sri Menanti, Kulim, Kampung Sungai Gersik, Seberang Jaya, Pelabuhan Barat, Parit Jawa, Bakri, Johor, Endau is our suggestion. Many good reviews already proving the quality of this product. The Rencana Tunas Geografi Di Malaysia: Sri Menanti, Kulim, Kampung Sungai Gersik, Seberang Jaya, Pelabuhan Barat, Parit Jawa, Bakri, Johor, Endau completed with a lot of capabilities which makes it great product. If you wish to know further of this location finding tools, just read its main features below.

If this is a MUST HAVE product, be sure order now to avoid disappointment. Get The best cheapest price on the web we have searched. Click Here and get the Rencana Tunas Geografi Di Malaysia: Sri Menanti, Kulim, Kampung Sungai Gersik, Seberang Jaya, Pelabuhan Barat, Parit Jawa, Bakri, Johor, Endau right now

List Price: EUR 16,13
Price: EUR 17,99

BUY NOW>>>
Now aveilable Rencana Tunas Geografi Di Malaysia: Sri Menanti, Kulim, Kampung Sungai Gersik, Seberang Jaya, Pelabuhan Barat, Parit Jawa, Bakri, Johor, Endau with cheap price.
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved