ads

Isnin, 7 Mei 2012

01 di masai johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search


regency-specialist-hospital-job-vacancies-2012-in-<b>masai</b>

Posted: 19 Apr 2012 07:32 AM PDT


Regency Specialist Hospital is a private healthcare facility strategically located in Bandar Seri Alam, Masai, a township 18km from Johor Bahru city centre along the Pasir Gudang Growth Corridor, It is easily accessible by land, air and sea. The Hospital offers tertiary care which comprises of a comprehensive range of quality medical and surgical services. Regency Specialist Hospital is positioned to provide premier healthcare services to the population in the region which includes Malaysia, Indonesia and Singapore.

Regency Specialist Hospital and Mahkota Medical Centre are a member of Health Management International Ltd. Regency Specialist Hospital is a comprehensive and multi-disciplinary tertiary care facility.

MEDICAL
Resident Consultant Specialists
Regency Specialist Hospital (RSH) is embarking on its next phase of expansion plans as a major medical centre in Iskandar Malaysia. We are looking for resident consultant specialists in the Following disciplines to join our growing team.

1. Anaesthesiology & Critical Care
2. Cardiology
3. Cardiothoracic Surgery
4. Dermatology
5. Endocrinology
6. ENT
7. General Surgery
8. Gastroenterology
9. Internal Medicine
10. Nephrology
11. Neurology
12. Neurosurgery
13. Oral & Maxillofacial Surgery
14. Orthopaedic Surgery
15. Obstetrics & Gynaecology
16. Occupational Medicine
17. Ophthalmology
18. Oncology
19. Rheumatology
20. Paediatrics
21. Plastic Surgery
22. Radiology
23. Rehabilitation Medicine
24. Urology

Interested doctors are invited to send full personal particulars, educational and professional qualifications, career history, names of professional references and contact number / email address together with non-returnable photograph to Please Login or Register to apply this job online. or below address: (Note: for other disciplines which are not mentioned above, we would also like to invite interested doctors to submit their resume to us)

The Medical Affairs Department
Regency Specialist Hospital Sdn Bhd (767174-W)
No. 1 Jalan Suria, Bandar Seri Alam, 81750 Masai, Johor
Tel: 07-381 7700
Fax: 07-388 7666

Subscribe to MalaysiaJobs.biz by Email now to receive FREE jawatan kosong malaysia jobs information direct to your email.

Search Malaysia Jobs in 2012 :

regency hospital pasir gudang, Kerja kosong di seri alam masai, kerja kosong di masai mei 2012

01 di segamat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di segamat - Google Blog Search


Cool Story Bro: Cuti Semester <b>di Segamat</b> dan Melaka

Posted: 16 Apr 2012 07:06 AM PDT

Seperti kebiasaannya, setiap kali cuti sem mesti kena ada aktiviti2 melarikan daripada rumah dan melepak dengan membe tapi kiteorang versi yang tak main publisiti sampai nak panggil surat khabar bagai sebab anak lari daripada rumah. Bak kata Kaka dan Zizan, bila kita pergi, siapa ambil tahu, siapa ambil peduli? Maka pulang ke ganggang JAD sedikit awal sebab nak bercuti bersama di Segamat dan Melaka.
30 Mac 2012: Bertolak kami dari Shah Alam terus ke kawasan orang hutan Sameon di Segamat. Sebab kakaknya mahu bertunang, maka kiteorang sebagai agensi perkahwinan yang memang selalu ambil port dalam kenduri2 ni memey perlulah menyibukkan diri. Kepada kakak Sameon, semoga berkekalan ke jinjang ranjang. Adoyai je pun ter ber bhaha. ( pengaruh Lawak Ke Der bhai )
Sampai sahaja kami berehat di rumah Sameon yang ada kolam ikan untuk kucing2 dia mandi. Malamnya, seperti biasalah, Karaoke punya. Maklumlah, masing2 nak dengar suara aku yang lunak selain aku nak melatih bakal penyanyi kita yang baru nak berkecimpung dalam bidang populariti nyanyian.bhaha. Good Luck ye Mr Forehead sekalian.bhaha. Malam tu kami menginap di Hotel Sejahtera di Segamat yang telah di-sponsered oleh sameon dan keluarga. Terima kasih untuk penginapan dan layanan yang suam dan baik.
31 Mac 2012: Kalau ikut gaya Amy memang berharap nak bantu dan bergotong royong tolong apa yang patut, tapi masing2 bangun masa matahari dah mencanak terpacak tegang, memey dok lah.bhaha. Tengahari begitu, kami gerak ke majlis dan makan tengahari. Dalam pukul 3-4 petang, Alhamdulillah majlis berjaya disempurnakan. Maka memekaklah sekalian manusia yang berat badannya tinggi tapi ringan mulutnya rendah. Ayat mantapkan? Maaf dan terima kasih kepada keluarga Sameon Pak Mael untuk makanan2 dan keriuhan teramat bangat ya kang je pun ter ber.bhaha
Selesai melantak semua makanan2 istimewa dan kek2 sekalian, aku, Apek dan Mya terus ke KLIA untuk angkut Maya yang bertan2 beratnya untuk meraikan juga cuti sem yang baru saja diperoleh. Meon, Nina dan Dilin pula terus ke Melaka sedikit lambat. Adik pentunang kan, kena tolong kakak pentunang.bhaha.
Malam yang berangin dan terang, kami melepak di kawasan Bandar Melaka yang berdekatan dengan Jonker Street.Angin sepoi2 bahasa Melayu saja di sini. Well, yeah seperti yang dirancang, sambutan ulang tahun Sameon dan Maya.
Ikut tarikh sebenar hari jadi dieorang memang tak ada yang tepat pun dengan sambutan tapi dah alang2 berkumpul beramai2 maka berfunction lah sebentar. Maya 23 Disember yang berlalu dan Sameon 23 April yang mendatang sebab mereka ni tak selalu melepak di Shah Alam. Rumah masing2 nak jauh2, penat aku kalau nak merantau satu Malaysia.bhaha.
Keesokkan paginya, kami pun dengan rasa rendah hatinya terasa nak hitamkan kulit. Macam aku mungkin akan jadi kekuningan sedikit tapi bagi yang telah gelap mungkin akan nampak lebih bersinar begitu.bhaha. Maka pokoknya kami ya kang mandi manda di Melaka Wonderland. Apakah? Tempat baru yang aku memang tak suggestkan korang pergi. Sangat bosan dan terlalu keanak2an. Bagi yang gemar lasak dan cabaran, baiklah pergi A' Famosa saja.

Penat lelah dan peluh dah buang kat taman tema air ni, kami pun bergerak ke Dataran Pahlawan Melaka untuk bermain roller blade. Walaupun ini sesuatu perkara yang sangat memalukan tapi terpaksa aku cakap yang aku baru 1st time main benda ni secara official dan lamanya. Aku rasa macam bayi yang baru nak belajar jalan pun ada. Jatuh bangun aku tak mudah putus asa walaupun sakit. Sakit tu yang memberi kita pengalaman untuk berjaya. In a nutshell, memang best.

Tamat saja menyakitkan badan masing2, pekena sikit Asam Pedas Melaka. Memang terbaek wok. Maka masing2 pulang ke Shah Alam sebab keesokkan paginya sudah bermula Semester baru untuk Tahun baru. Setahun saja lagi untuk aku tempuhi sebelum aku melanjutkan pelajaran ke Jepun. InsyaAllah.
Akhir kata, salam hormat dan selamat bercambah :-)

01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search


Hujung Dunia: Mahligai Steamboat : Pertama <b>di Mersing</b> & semakin <b>...</b>

Posted: 09 Apr 2012 08:19 PM PDT

Restoran Mahligai Steamboat
Berhadapan  Mobil & Pusat Bowling


Pelbagai pilihan citarasa pengunjung
( Sila klik foto untuk besarkan..)
Peluang untuk memilih lebih 50 menu untuk steamboat yang dimasak oleh anda sendiri. Pasangan anda dan  anak-anak pasti gembira dengan pilihan hati masing-masing ! Buat pengunjung yang gemarkan Western Food jangan lepaskan peluang mencuba Mahligai Chicken Chop, Spagetti Meatball, Fish & Chips, Balck Pepper Chicken Chop & macam-macam lagi..sangat istimewa buat yang tersayang !!
Tidak lupa juga buat pengunjung yang gemarkan hidangan tradisi nasi ayam,nasi ayam Pandan, nasi goreng ayam dan nasi goreng kampung Tidak lengkap jika ke Restoran Mahligai Steamboat jika tidak menjamah Latin Mango atau Fried Ice-cream ( ais krim goreng !! Wahhhh..) sambil bersantai-santai di bandar Mersing yang indah ini
Kemunculan Mahligai Steamboat diharapkan mengisi kerinduan peminat2 steamboat di kalangan warga Mersing. Sekarang kita tak perlu lagi pergi sejauh Johor Bahru untuk menikmati  steamboat istimewa.
Jom ke Mahligai Steamboat Mersing !!

01 di senai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di senai - Google Blog Search


<b>Senai</b> Airport For The First Time | BLOG BUDAK MALAYSIA

Posted: 07 May 2012 08:06 AM PDT

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. yeahh!! 
Saya bertolak dari Shahab Perdana di Alor Setar ke Batu Pahat pada 30 April hari tu pukul 8.30 malam. perjalanan 12 jam dengan bas ekspress S&S. itu pun siapa yang nak ke Batu Pahat ditukarkan ke bas lain semasa di perhentian rehat keluar dari Kuala Lumpur. leceh, kena angkat beg pindah bas. 
Sesampai di Terminal Bas Batu Pahat, saya dibawa ke Benut, rumah tunang adik saya. berehat sehari sebelum balik ke Sarawak esoknya.
Pertama kali menjejak kaki di tanah Johor, gara-gara tiket flight yang dibeli adik saya untuk balik ke Sarawak berangkat dari Senai Airport. saya langsung tiada gambaran bagaimana rekabentuk Airport Senai. bila dah sampai, tidaklah terlalu besar airportnya. tapi, banyak variasi kedai kat dalamnya. alah.. banyak kedai pun, saya bukan ada duit pun nak membeli-belah kat semua kedai tu. tengok je lebih. hahaha.. 
Senai Airport agak simple. mudah la nak kenal tempat check-in, tempat departure dan tempat arrival walaupun baru pertama kali sampai. kalau yang sesat tu maybe jenis yang tak pandang kiri kanan, tak baca papan tanda.
Ruang legar depan pintu masuk Senai Airport.. 
Check-in bag kat kaunter Air Asia di hati.. 
Masa sampai kat Airport Senai, tak ramai sangat orang. berdiri nak check-in pun tak berbaris panjang. dah settle hantar beg, sempat pergi minum-minum kat situ sebab masa boarding lambat lagi. malangnya bila dah masuk tempat menunggu, flight kami pulak yang lambat sampai. hampir sejam menunggu. tapi ada hikmah flight lambat, sempat charge handphone kat tiang airport before fly. hehe..
Flight Air Asia sebelum berlepas dari Senai Airport
Walaupun terbang lambat setengah jam dari masa sebenar, flight yang diterbangkan oleh encik pilot Air Asia mampu sampai ke Airport Kuching seperti masa yang dijangkakan. hebat wooo..
Penerbangan best dah. tapi bila tuntut beg tu hati jadi bengkak pulak sebab beg yang dimasukkan ke kargo basah kuyup dengan bau ikan mentah. entah pakcik/makcik mana yang bawa ikan beku masuk dalam kargo. hampir semua beg yang sekali dengan saya tu berbau ikan. haihhh.. sadis sungguh. 
Mungkin nanti akan ada lagi penerbangan saya dari Airport Senai. sebelum ni biasa tengok nama Senai Airport dalam game Saidina je. baru hari tu dapat jejak kaki yang betul-betul punya kat Senai Airport. InsyaAllah, 21 Jun nanti, saya ke Benut lagi. 23 Jun tarikh dirancang untuk majlis persandingan adik saya kat tempat pengantin lelaki.

Nota kaki :
gambo tangkap sendiri, nak suruh orang ambikkan gambo, malu ler pulak. dah ler henpon cabuk. 

01 di pasir gudang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pasir gudang - Google Blog Search


LI <b>di Pasir Gudang</b> - Unit Perhubungan dan Latihan Industri (UPLI <b>...</b>

Posted: 18 Apr 2012 09:58 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]LI di Pasir Gudang. Salam sejahtera, Johor Bunkering Services Association merupakan sebuah persatuan yang berdaftar secara rasmi dengan Jab. Pendaftaran Pertubuhan Negeri Johor dan telah mempunyai seramai 20 ...

01 di parit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit raja - Google Blog Search


Bakso <b>Parit Raja</b> Darat - johore ------->>> terengganu. a long journey

Posted: 13 Apr 2012 07:45 PM PDT

Kalau ke Parit Raja, aku tidak lupa untuk singgah makan bakso di sini. Akan tetapi, terkadang, mengecewakan, bila mana gerai itu tutup atau tidak menjual bakso pada hari itu atau bakso telah habis pada hari itu. Bukan sekali, malah banyak kali juga kekecewaan melanda kerana tidak dapat makan bakso.

Tempoh hari, singgah di kilang kerepek untuk mengetahui harga kerepek terkini dan tersensasi. Usai berbual dan membeli sedikit kerepek di kilang itu, aku bertanya kepada budak penjaga kilang itu dimanakah bakso yang paling sedap di Parit Raja.

"Abang terus, pastu belok kanan menghala ke Parit Raja. Kat simpang tu ada gerai bakso sebalah kanan."
"Depan masjid Parit Raja Darat ke?" aku bertanya
"Aah, yelah tu. Kedai tu memang terbaik. Orang jauh-jauh pun datang makan kat situ" Budak itu menjawap.

Owh! Ini sudah bagus. Dekat saja gerai bakso itu. Hanya kurang 2km dari kilang itu. sebelum ini, aku perlu memandu hampir 10km untuk makan bakso dari kilang itu.

Gerai itu betul-betul depan Masjid Parit Raja Darat.


Gerai itu agak terperosok, bersebelahan bengkel membaiki motosikal.

Suasana kedai biasa sahaja. Macam kedai kopi kampung yang tipikal.

Aku dan Pn. Nurul memesan dua mangkuk bakso.

Dia punya bakso memang mewah. Daging besar dan banyak. Isinya campuran antara soo hoon dan mee hoon. Rasa dia memang cemerlang. Kena pula dengan sambal kicap. Fuh! Memang terbaik dari kebun!

Makan panas-panas. Berpeluh! Sedar tak sedar tinggal kuah sahaja.

Bakso memang cemerlang. Tapi servis tahap longkang. Tauke perengus. Pelayan pula susah nak senyum. Tipikal bagi gerai makan yang sedap.

Buat video pakai Samsung Galaxy Note

Minyak Ferrari GT

Nak jadi "travel blogger"?

01 di muar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di muar - Google Blog Search


Lagi 16000 Pekerja Asing <b>di Muar</b> & Johor? | Berita Semasa

Posted: 26 Apr 2012 08:12 PM PDT

Perabot Malaysia Lambakan Warga Asing. Lagi 16,000 Pekerja Asing di Daerah Muar & Batu Pahat, Johor!!

Mana pergi pekerja tempatan yang dahagakan pekerjaan terutamanya anak-anak muda? Itu persoalan pertama daripada kami. Selepas membaca & menilai berita ini semalam ada sesuatu yang kami kurang bersetuju dengan tindakan menteri yang seorang ini. 16,000 pekerja asing yang dibawa masuk  untuk tempoh 2 minggu sahaja, satu angka yag cukup besar. 

Di satu sisi lain, kita selalu bercerita tentang keperitan rakyat mencari pekerjaan di negara sendiri tetapi dalam pada masa yang sama kita terus-menerus membawa masuk 'orang luar" mencari rezeki di negara kita. Ya…memang benar negara kita masih memerlukan khidmat pekerja asing dalam beberapa sektor industri ketika ini. Tetapi….biarlah ia diuruskan dengan terkawal.

MUAR: Kerajaan membenarkan kemasukan 16,000 pekerja asing untuk memenuhi keperluan tenaga kerja di sektor industri perabot di daerah Muar dan Batu Pahat, bulan lalu.

Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed, berkata langkah berkenaan bagi mengekalkan nilai eksport perabot Malaysia sebanyak RM7 bilion setahun supaya tidak terjejas ekoran kekurangan tenaga pekerja di sektor tersebut yang mendesak, kebelakangan ini.

"Kerajaan sedar 40 peratus nilai eksport perabot Malaysia disumbang daripada pengusaha-pengusaha perabot dari dua daerah ini. Langkah ini juga penting kerana negara kita menduduki tempat ke-10 pengeksport perabot dunia," katanya kepada pemberita selepas majlis ramah mesra dan makan malam MITI bersama Persatuan Perabot Muar, di sini.

Pengusaha kilang perabot di Muar dan Batu Pahat sebelum ini menghadapi masalah meneruskan perusahaan masing-masing apabila tempoh pekerja asing mereka tamat selepas lima tahun dan sukar untuk memperbaharui permit.

Mustapa berkata kerajaan sedar banyak syarikat perabot akan mengalami kerugian sekiranya masalah berkenaan tidak dapat diatasi. Sehubungan itu, katanya, kerajaan membenarkan kemasukan pekerja asing dari Nepal, Indonesia, Bangladesh dan tempoh kelulusan permit pekerja berkenaan dipercepatkan kepada dua minggu berbanding sehingga setahun sebelum ini.

"Kelulusan yang cepat itu dibuat setelah masalah ini dibawa dalam mesyuarat Kabinet untuk pertimbangan kerajaan," katanya. – BERNAMA

Adakah dengan membenarkan pekerja asing terus dibawa masuk ke Malaysia apabila timbul masalah kekurangan pekerja, boleh dianggap masalah telah pun selesai? Adakah ini penyelesaian terbaik dan sampai bilakah penyelesaian sebegini akan terus digunapakai? Kami berharap kerajaan janganlah terlalu dilihat tunduk kehendak pengusaha perabot untuk jangka masa pendek dengan cara mudah begini yang mana natijahnya akan datang bakal membawa kemudaratan kepada ekonomi negara :

  • Gaji golongan pekerja ditindas (meningkatkan kebergantungan kepada eksport)
  • Aliran wang keluar ke negara asal pekerja asing terus meningkat iaitu melibatkan para "expatriate" ini
  • Kerancakan ekonomi domestik melibatkan kakitangan swasta ini menjadi semakin menguncup akibat "multiplier effect" akaibat gaji yang ditekan oleh para majikan

NKEA Malaysia1 Lambakan Warga Asing. Lagi 16,000 Pekerja Asing di Daerah Muar & Batu Pahat, Johor!!

Ini tidak bagus sebenarnya. 16,000 orang pekerja asing untuk buat perabot di 2 daerah sahaja? Satu angka yang cukup skeptikal berdasarkan pemerhatian kami. Pembuat perabot ini boleh masuk kategori apa dalam NKEA? Ataupun, adakah para pengusaha perabut di Muar + Batu Pahat ini ada terlibat mana-mana EPP yang diberi keutamaan? 

Ada sesiapa di sini yang boleh membantu kami menjawab persoalan di atas ini? Sehingga kerajaan melayan pembuat perabot sebegini rupa? 

Ada orang Muar di sini? Kehadiran pekerja asing yang optimum agak membantu dalam pertumbuhan ekonomi sesuatu tempat pada waktu sekarang. Tetapi….tetapi dengan lambakan pekerja asing memberikan 3 kesan yang berbeza kepada daerah Muar ketika ini :

  • Ada orang tempatan yang terpaksa meminta ihsan daripada rakan yang berkerja di ST Technology untuk bekerja di sana akibat lambakan pekerja Indonesia, Vietnam, Sri Lanka yang telah "berjaya" menguasai kilang Pioneer dan  ST Technology. Ejen-ejen mereka ini turut membantu mereka menempatkan di kondo-kondo untuk "dilonggokkan" mereka ini secara beramai-ramai untuk tinggal di sana
  • Akhirnya, yang menjadi mangsa Kondo Maharani yang terletak di kawasan bandar yang terus menjunam dan "jatuh terduduk nilainya" disebabkan kedatangan warga asing di sana. Kasihan dan simpati kami kepada pembeli kondominimum tersebut
  • Pada hujung minggu, menara jam menjadi "tempat perkelahan" warga asing secara tetap

Ini baru situasi di satu daerah Muar namanya. Bagaimana pula di tempat lain?

Rakyat berharap kedatangan pekerja asing terus dikurangkan tetapi hakikatnya pekerja asing terus diangkut ke Malaysia. Di satu sudut, kami berharap sangatlah jika dasar membawa masuk 16,000 pekerja asing ke 2 daerah berasingan ini tiada kaitan dengan Pilihanraya Umum ke 13 yang akan datanf apatah lagi prosesnya cukup pantas (dalam tempoh 2 minggu). Nauzubillah, minta dijauhkan…

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved