ads

Isnin, 14 Mei 2012

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


***Jadual Allah <b>di</b> Malaysia part-i “Mimpi yang bernilai RM1juta <b>...</b>

Posted: 06 May 2012 11:31 PM PDT

Salam ceria.. Di awal era Rufaqa', anjang banyak bertugas di selatan khususnya di Johor kerana anjang masih bekerja sebagai guru di Madrasah Al Quran Waddin JB dan seterusnya sebagai Eksekutif Agama dan Kaunseling, Antara Steel Mills, Pasir Gudang, Johor. Ketika itu Johor di bawah Syh Nizam dengan nama Ruhama'. Biasanya anjang kena cover pimpinan di aera Pasir Gudang, Ulu Tiram, Kota Tinggi dan Mersing.

Menyampaikan kuliah-kuliah yang anjang dapat dari Syh Nizam kepada anak-anak buah di kawasan tersebut. Masa tu pegi di bawa oleh Syh Hasan Mohd Zin atau Ust Aziz Bachok. Maklumlah, anjang mana ada kereta. Kadang-kadang Amir Amzah hantarkan. Bonceng motor dia, tertidur-tidur atas motor. Mujur tak jatuh… Kalau tak, aruaaahhh anjang, "̮=D=))"̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮=D=))"̮, . Selalu sangat berulang alik ke Kota Tinggi, buat kuliah di pejabat Kilang Mi Syh Saadon. Masa tu Ali Saadon masih ligat dengan motornya. Tak tau la, merempit ke tak… ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ. Ustazah Fatimah, pembantu setia Syh Saadun di kilang. Ketika pergi, solat kat masjid Mujahadah. Mujahadah betul, sbb curam betul dari jalan utama.

Di Mersing pula, program di rumah Hj Sulaiman atau Syh Uzet atau Salim Forest yang masa tu duduk di Jemaluang. Di Ulu Tiram biasanya buat di rumah Azman. Pasir Gudang, rumah Pak Hashim Kemat atau Razak 'White Horse'. Kadang-kadang di bunglow En Malik Antara Steel. Anjang tak lupa juga kawan-kawan di Lok Heng. Selalu juga ke rumah Pak Imam Salleh dan Cikgu Rosnan.

Bila dengar berita anak kak Salimah bermimpi tentang kedatangan Abuya, teringat balik kawan-kawan di sana. Untungnya kita ada bonda UJ ra yang boleh berhubung terus dengan baginda Rasul saw. Bertanyakan status mimpi tersebut. Mimpi anak ini rupanya bukan mainan tidur. Ia adalah panduan. Mimpi itu nak memberitahunya dan semua orang bahawa Abuya masih hidup. Abuya belum mati. Allahu Akbar!!!.

Rupanya Tuhan nak salurkan berita ini melalui orang yang pernah mendapat pendidikan Al Arqam. Orang yang masih lurus hati dengan Abuya. Orang yang sangat menghormati ibunya. Merujuk apa yang berlaku dalam hidupnya pada ibunya yang masih mengikut disiplin mursyid. Ya ibu dan ayahnya, walaupun nuuun jauh di dalam felda, taat berpuasa seperti semua kawan-kawan GI satu dunia. Berpuasa menagih janji Tuhan. Hadiah dari Tuhan kepadanya mendapat mimpi ini. Layaklah melihat dalam tidurnya suasana itu kerana rasa hambanya tinggi, rasa diri hina. Atas segala kekurangan dirinya. Moga-moga respon baginda Rasulullah saw akan menguatkannya untuk menyertai jemaah kebenaran dan menguatkan keyakinan kita semua bahawa kemenangan sudah sangat hampir.

-NM tolong jadikan hati kami rindu yang tak henti pada Abuya.
-NM tolong jadikan hati merasakan Abuya segala2nya.
-NM tolong layakkan kami bertemu Abuya

Kepada Cikgu Kamal Kota Mas, sampaikan salam ana buat Imam Salleh dan kak Salimah. Moga-moga ada rezki kita berjumpa…

Inilah kisah mimpi tersebut bagi yang belum sempat membacanya.

salam…baru-baru ni saya alami 1 mimpi yang sukar untuk saya percayai…1 mlm tu saya bermimpi orang Melayu sedang bergaduh tapi saya tak pasti sebab ape..tapi rase nye bergaduh sebab pilihan raya…

then mase tegah sibuk huru hara tu ade 1 van GISB lalu kat tengah-tengah orang ramai macam bawak 1 keranda…orang ramai sume berhenti dan tengok van tersebut…van tu berhenti dekat sebuah masjid dan ade orang2 keluar bawak keranda tu masuk dalam masjid..bile masuk dalam masjid tu orang semua nak tau ape benda tu…tibe2 ade orang keluar dari keranda tu dan die macam bace doa..lepas tu die berpaling ke orang ramai dan die macam terbang ke atas sikit.. mase tu orang tu tibe2 berubah wajah jadi Abuya…

Saya memang sangat2 terkejut…saya memang nampak jelas orang tu adalah Abuya..orang2 yang dekat dalam masjid itu terus macam kena histeria menjerit2..ade yang macam tak percaya dan ketakutan..riuh rendah masjid itu dengan suara orang menjerit…lepas tu mereka beramai2 bertakbir…Abuya duduk dpn die orang semua dan macam bagi ceramah sikit…Then dia keluar dari masjid itu ada seekor kuda yang atasnya ade seorang lelaki berbaju putih…then Abuya ikut orang itu dan terus hilang…

saya memang sangat2 keliru ape sebenarnya maksud mimpi tersebut…kenapa saya boleh dapat mimpi itu di saat ibu saya cakap Abuya akan balik bulan 5 ni…saya tak pasti mimpi tu cume mainan tido atau ape..banyak yang saya pikir kan..sbb saya bukan la orang yang alim..solat pun selalu tinggal..ibu bapa saya dulu merupakan bekas pengikut Arqam..dan saya pun dah tinggalkan Arqam since darjah 2 lagi..mase arqam diharam kan..meskipun saya bukan orang yang baik dah tak join group ni tapi saya selalu ikuti perkembangan GISB…sebab ibu dan ayah saya sampai sekarang masih lagi bersama group ni…ibu saya juga cakap die tengah berpuasa untuk mohon Abuya pulang….saya sangat2 keliru dengan mmpi ni…harap ada yang dapat membantu..

saya tak nak la orang kenal saya…cume saya bagitau saya memang tak menipu pasal mimpi saya
tu… saya ni dulu bekas anggota Al Arqam juga…tapi masa saya kecik2 dulu
dulu…saya dah lame tak ikut al arqam…tapi ibu saya masih kuat lagi pegangan die dengan Abuya…saya orang Kota Tinggi Johor..kalau anda semua tanya orang kota tinggi ibu saya mesti die orang kenal..nama dia Salimah..saya tak nak besarkan benda ni sebab saya bukan la orang macam anda semua…saya ni orang yang penuh
dengn dosa…tapi saya masih lagi percaya dengan Abuya walaupun kadang2 banyak
perkara yang boleh dipertikaikan secara lahirnya..ibu saya kate mungkin
mimpi tu nak suruh saya kembali jadi orang yang baik…tapi saya berani
bersumpah saya memang alami mimpi tu..

Itulah mimpi yang bernilai RM1juta malah mungkin lebih lagi.
Ampun maaf.

@Bilik Suluk Villa GI Irbid,
8.51am, Mei 7, 2012
Anjangmuor.wordpress.com

Syeikh Abdul Ghani Nabulsi membahagikan mimpi yang benar kepada lima kategori, iaitu:

1.   Pandangan yang telus dan jernih oleh seorang yang soleh tentang sesuatu yang benar-benar terjadi sebagaimana yang dilihat dalam mimpi. Inilah mimpi yang dikenali sebagai salah satu daripada empat puluh enam sifat kenabian, termasuk mimpi Rasulullah saw. memasuki Kota Makkah dan Nabi Ibrahim as mengorbankan anaknya. Seorang pentakwil mimpi pernah berkata, "Beruntunglah orang yang melihat mimpi yang benar, kerana mimpi itu datang secara langsung daripada Allah SWT, tanpa perantara."

2.   Mimpi yang berupa peringatan atau teguran secara langsung daripada Allah SWT. Rasulullah saw pernah bersabda, yang maksudnya: "Mimpi yang baik ialah mimpi yang mana engkau melihat Tuhanmu, atau nabimu, atau ibu bapamu yang muslim." Seseorang bertanya," Ya Rasulullah, dapatkah orang melihat Tuhan?" Baginda menjawab, "Raja melambangkan Tuhan, dan Tuhan ialah raja dalam mimpi seseorang."

3.   Mimpi yang diperlihatkan kepada kita oleh malaikat, iaitu Siddiqun. Malaikat yang diredhai ini mungkin datang dalam mimpi seseorang dan dengan izin Allah menyingkapkan sebahagian daripada apa yang diajarkan oleh Allah SWT. kepadanya daripada apa-apa yang tertulis di Loh Mahfuz. Allah SWT juga mengajarnya untuk memberikan perumpamaan dan cara penyampaian yang dapat difahami oleh manusia.

4.   Mimpi yang menampilkan kiasan, atau simbol yang dapat difahami maksudnya. Mimpi sebegini datang daripada roh yang baik atau jiwa yang diberkati, misalnya ketika malaikat datang dan berkata, "Isterimu ingin meracunimu melalui tangan sahabatmu, si polan." Dalam kes ini, malaikat atau jiwa yang diberkati itu secara tidak langsung memberikan isyarat bahawa sahabatnya mempunyai hubungan sulit dengan isterinya, kerana penyelewengan memerlukan perancangan tersembunyi, dan racun membawa konotasi penyamaran.

5.   Mimpi yang melibatkan penyaksian. Misalnya, melihat diri sendiri memukul dram, atau memainkan alat muzik dalam masjid atau tempat ibadat. Dalam kes sebegini, mimpi tersebut boleh bermaksud meminta ampun atas dosa secara terbuka. Unsur penyaksian ini menampilkan perkara yang berlawanan dengan apa yang dilihat seseorang itu, misalnya melihat dirinya menari, atau membaca Al Quran dalam bilik mandi. Dalam kes ini, perkara tersebut bermaksud dia akan terlibat dalam suatu skandal dan reputasinya akan musnah, kerana bilik mandi (hammam zaman dulu) ialah sebuah tempat umum, di mana rahsia peribadi seseorang boleh menjadi bocor jika tidak berhati-hati terhadap tingkah lakunya di situ.

Mimpi kanak-kanak juga mempunyai kebenaran, kerana Nabi Yusuf as ketika berusia tujuh tahun telah melihat dirinya dan saudara-saudaranya dalam mimpi. Mimpi seorang wanita ketika haid juga mempunyai kebenaran kerana sebahagian agama melihat wanita tidak perlu melakukan mandi wajib jika hendak kembali menunaikan ibadah.

Nabi Daniel as menjelaskan bahawa malaikat mimpi Siddiqun ialah malaikat yang paling besar. Jarak antara bahu dengan telinganya sama dengan tujuh ratus tahun perjalanan berjalan kaki. Perumpamaan malaikat ini ialah seperti matahari. Jika terbit, maka terang-benderanglah segala sesuatu. Dengan izin Allah SWT dia mengajar kaum muslimin, membimbing mereka dan menjelaskan kepada mereka ketentuan-ketentuan tersembunyi bagi mereka, sama ada baik atau buruk, di dunia ini ataupun di akhirat nanti. Ketika dia membawa sesuatu peringatan, atau menyampaikan potongan berita dalam sesebuah mimpi, ia bertujuan untuk membantu seseorang menghadapi kesukarannya dengan kesenangan, ketetapan hati serta tanpa tekanan ketika perkara itu terjadi.

Mimpi yang benar seperti ini biasanya terjadi dalam beberapa hari selepas kesukaran tersebut dihadapi. Mimpi ini datang sebelum fajar atau selama hari siang. Ja'afar Al Sadiq pernah berkata, "Mimpi yang benar ialah mimpi yang terlihat ketika tidur di siang hari."

Kadang-kala, seseorang berhasil melakukan sesuatu dalam mimpinya, tetapi hakikatnya ia bermaksud orang lain, umpamanya isterinya, anaknya, rakan pemiagaannya, atau orang lain yang mempunyai nama yang sama dengannya. Perkara sebegini terjadi kepada Abu Jahal ketika dia bermimpi melihat dirinya menerima Islam dan mengucapkan sumpah di hadapan Rasulullah saw Abu Jahal mati sebagai seorang kafir dan anaknyalah yang melaksanakan apa yang terlihat dalam mimpi bapanya.

Ummu Al Fadl pernah menemui Rasulullah saw dan berkata, "Ya Rasulullah! Aku melihat mimpi yang buruk."Baginda menjawab, "Semoga mimpi itu diberkati." Wanita itu menyambung, "Aku melihat sepotong dagingmu diletakkan di pangkuanku." Rasulullah saw tersenyum dan menjawab, "Puteriku, Fatimah akan melahirkan seorang anak lelaki dan engkau akan memangkunya." Tidak lama kemudian, Fatimah ra melahirkan seorang anak lelaki, dan Ummu Al Fadl meletakkan bayi itu di pangkuannya.

Menurut Imam Jami, Zulaikha ialah seorang permaisuri yang cantik dan puteri seorang raja dari sebuah negeri di barat laut Afrika. Ketika masih muda, Zulaikha bermimpi tentang seorang pemuda tampan yang memiliki keindahan, kebaikan, kesucian, dan kejujuran yang menawan, dan beliau jatuh cinta terhadap lelaki itu. Zulaikha memendamkan cintanya itu secara diam-diam. Mimpi itu terjadi tiga kali, dan pada kali ketiga, beliau memberanikan dirinya untuk bertanya pada lelaki itu nama dan asal-usulnya. Dalam mimpi itu, lelaki tersebut tidak memberitahu namanya tetapi mengatakan bahawa dia ialah menteri kerajaan Mesir. Demikianlah, lelaki dalam mimpi tersebut menarik seluruh perhatian Zulaikha.

Akhirnya, bapa Zulaikha mengetahui alasannya menolak pinangan raja dan putera dari seluruh pelusuk dunia kerana mempersiapkan diri hendak berkahwin dengan menteri kerajaan Mesir. Ketika rombongan Zulaikha sarnpai di Mesir, beliau mengintip melalui tirai dan melihat bahawa lelaki yang menjadi wazir Mesir bukanlah lelaki yang dilihat dalam mimpinya. Kemudian, dalam mimpi yang lain, Zulaikha diberitahu bahawa menteri Mesir yang dicintainya itu bukanlah menteri yang ada sekarang ini, tetapi orang inilah yang akan melindunginya sehingga dia bertemu dengan lelaki dalam mimpi yang dicintainya itu. Zulaikha menanti dengan penuh rindu dan yakin.

Suatu hari, seorang pedagang asing telah menemui Nabi Yusuf as dalam sebuah perigi lalu membawanya untuk dijual di Mesir. Setiap orang yang merasa mampu ingin membeli Nabi Yusuf as, tetapi takdir menentukan baginda jatuh ke tangan Zulaikha, yang telah mendapat pengetahuan tentang erti Sebenar daripada pemberian Ilahi. Setelah suaminya meninggal dunia dan beliau kehilangan kecantikan, kemudaan, kesihatan dan kemuliaannya, barulah Nabi Yusuf as dilantik menjadi menteri kerajaan Mesir. Baginda dapat membezakan yang sejati daripada yang sementara dan yang palsu. Berkat doa baginda, Allah SWT. mengembalikan kesihatan, kemudaan dan kecantikan kepada Zulaikha dan mereka berkahwin dalam kesucian dan peribadatan yang murni kepada Allah SWT

01 di gelang patah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di gelang patah - Google Blog Search


Pemandangan Indah <b>di</b> Nusajaya <b>Gelang Patah</b> | Makcik Becok

Posted: 31 Jan 2011 08:05 AM PST

Pemandangan di sekitar Daerah Gelang Patah,DUN Nusajaya seperti Kota Iskandar,Medini,Puteri Habour,Nusa Idaman,Nusa Cemerlang,Nusa Sentral,Nusa Bayu,Taman Nusantara,Taman Nusa Perintis,Taman Bukit Indah,Pelabuhan Tanjung Pelepas dan  Bangunan Kerajaan Negeri Johor.Memang Indah,Cantik,Menarik untuk dikunjungi setiap pelancong dalam dan luar negara.



01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


Azam punyer kehidupan: Pembekal baja <b>di Tangkak</b>

Posted: 14 May 2012 11:57 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Blog yang memaparkan kehidupan aku sebagai seorang lelaki di muka dunia ini. Bini sorang dan 2 anak aku. Itu jerrr. Normal life. Monday, 14 May 2012. Pembekal baja di Tangkak. Posted by akuazam at 11:57 · Email ThisBlogThis!Share to ...

01 di parit yani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit yani - Google Blog Search


Jalan A <b>Yani</b> Berlubang, Rawan Kecelakaan | Harian Orbit

Posted: 11 Mar 2012 10:45 PM PDT

Medan-ORBIT: Sejumlah jalan di Medan yang ditambal terlihat mulus, tapi tetap berlubang. Karena lubang saluran pembuangan limbah atau kotoran masih ternganga dan mengancam keselamatan pengguna jalan, terutama roda dua

Kondisi jalan berlubang ini terlihat di Jalan A Yani dan jalan alternatif lainnya yang ada inti kota. Jalan berlubang dengan kedalaman mencapi lima belas centimeter membuat pengendara motor yang tidak waspada akan menjadi penyebab kecelakaan.

Muhammad Fahri, pengendara motor, mengeluhkan perbaikan jalan di sekitar A Yani terkesan tidak mengantisipasi lubang-lubang yang menganga lebar tersebut. Apalagi kondisi lalulintas yang padat juga menyebabkan arus kendaraan menjadi terhambat.

"Beberapa kali motor saya harus diperbaiki karena terkena lubang yang tidak terlihat saat melintas. Kondisi jalan A Yani yang berlubang memang rawan kecelakaan dan beberapa kawasan lainnya turut mengalami hal yang sama," ujar Fahri kepada Harian Orbit, Minggu (11/3).

Menurut Fahri, keinginan walikota untuk memuluskan seluruh jalan yang ada di kota ini, ternyata belum sepenuhnya disahuti Dinas Bina Marga.

Masih banyak juga keluhan masyarakat yang disampaikan tentang kondisi jalan, namun tidak menemukan solusinya.

"Kita sangat berharap jalan beraspal mulus, sehingga memperlancar arus transportasi. Bila hal ini dfibiarkan, akan menunggu korban selanjutnya. Pemerintah melalui PU Bina Marga segera melakukan perbaikan kondisi jalan terebut," imbuh Fahri.

Menyikapi hal ini, Kepala Bidang Investigasi Lembaga Pemantau Penyelenggara Negara Republik Indonesia (LPPN-RI), AM Damanik mengatakan, untuk melakukan perbaikan jalan, jangan    sampai anggaran yang sudah ditetapkan menjadi tidak maksimal.

"Banyak ditemui jalan yang diaspal cepat hancur kembali dan tidak singkronnya pembangunan parit  dan pengaspalan jalan. Ini tentunya perlu perencanaan yang matang dari Bina Marga. Karena drainase dulu diperbaiki baru jalan, sehingga tidak tumbang tindih," jelas Damanik.

Untuk menata infrastruktur jalan, menurut Damanik, Pemko Medan harus berkoordinasi dengan dinas terkait. Akibat jalan berlubang itu, semakin memperparah kemacetan, lantaran kendaraan yang melintas melaju sangat hati-hati dan lamban sekali.

Salah satu lokasi jalan berlubang yang cukup berbahaya, terang Damanik, di sekitar A Yani. Setiap kenderaan yang melintas, terutama roda dua selalu terjerembab ke lubang saluran limbah. Kondisi ini sudah berlangsung lama, namun yang diperhatikan pengaspalan saja.

"Jadi, siapa saja yang bertanggung jawab untuk keselamatan pengendara motor, secepatnya lubang jalan tersebut segera diperbaiki. Ini berbahaya bagi keselamatan kita semua. Jangan sampai menunggu korban berjatuhan, baru pemerintah sibuk membenahinya," pungkas Damanik. Om-30

01 di johor bahru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


Muslimeen United: Gambar Himpunan Tanah <b>di Johor Bahru</b> hari ini

Posted: 05 May 2012 03:47 AM PDT

01 di tangkak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tangkak - Google Blog Search


Azam punyer kehidupan: Pembekal baja <b>di Tangkak</b>

Posted: 14 May 2012 11:57 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Blog yang memaparkan kehidupan aku sebagai seorang lelaki di muka dunia ini. Bini sorang dan 2 anak aku. Itu jerrr. Normal life. Monday, 14 May 2012. Pembekal baja di Tangkak. Posted by akuazam at 11:57 · Email ThisBlogThis!Share to ...

01 di chaah johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di chaah johor - Google Blog Search


<b>Johor</b> Kini: Kembara Mahkota <b>Johor</b> 2012

Posted: 13 May 2012 04:25 PM PDT

Kembara Mahkota Johor 2012:
Kembara Mahkota Johor 2012 DYMM Tuanku Sultan Johor Tuanku Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar Al Haj tahun ini akan bermula di Kulaijaya. Ianya akan di 'flag off' oleh Perdana Menteri Dato' Seri Mohd. Najib Tun Razak.
Selepas 'flag off' di Kulaijaya ini, Kembara Mahkota Johor 2012 (KMJ 2012) akan ke Penggerang bagi merasmikan projek RAPID. Kemudian rombongan baginda akan terus ke Felda Bukit Aping Barat dan Felda Residences di Tanjung Leman. Tuanku akan bermalam di Mersing.
Hari kedua, KMJ 2012 akan ke Felda Nitar 2, Kg Parit Hassan, Simpang Renggam, Majlis Ramah Mesra di Yong Peng, Taman Tasek Awam di Chaah sebelum bermalam di Segamat.
Hari ketiga memperlihatkan KMJ 2012 di Dataran Segamat, Kg. Teratai, Ledang, Kg Kesang Tasek, Parit Jawa, Muar, Kg. Parit Lapis Banggas sebelum berakhir di Batu Pahat.
Hari terakhir KMJ 2012 bermula di Dataran Penggaram, Kg Puteri Menangis, Pontian, Kompleks Kommuniti Kempas dan berakhir di Plaza Angsana.
Tahun ini, Kembara Mahkota Johor 2012 akan mengambil masa 4 hari. Ianya akan berakhir di Johor Bahru pada Rabu 16 Mei 2012.



DAULAT TUANKU SEMOGA SELAMAT KMJ 2012

'via Blog this'

01 di senai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di senai - Google Blog Search


^_ ^ MISSINA ^_ ^: Kursus <b>di</b> Le Grandeur Hotel and Resort <b>Senai</b>

Posted: 14 May 2012 07:47 AM PDT

Kursus aku kali ni berlangsung selama 2 hari, kami bertolak jam 7.30 pagi sabtu lepas dan sampai sana sekitar jam 11 pagi.Jadual sangat padat,sebaik saja kami sampai di Hotel Le Grandeur Senai,terus minum pagi dan mendaftar kehadiran.Selepas tu terus masuk kelas untuk mendengar lecture.


Beg ditinggalkan dekat kaunter pendaftaran.Bila dah selesai kelas semua,jam 5pm barulah dapat check in bilik .Rehat-rehat dan buat aktiviti bebas.Apa yang boleh dilakukan lagi melainkan seterika baju untuk dinner malam tu dan untuk keesokannya.


Dan seperti kebiasaan acara wajib mestilah ambil sedikit gambar untuk dijadikan kenangan.Jom layan gambar jelah.Baru senang nak cerita.


 apa kes ambil gambar ni?bayangkan jelah ada seorang speaker di situ tengah beri ceramah ok..;)


 Bilik yang disediakan oleh penganjur,dua katil single,.puas juga nak kuak lentang ni.


 bangunan 4 tingkat,tapi mungkin ada bangunan lain berhampiran,tak sempat nak jelajah habis.Gambar di ambil dari balkoni bilik aku.


 Perabutnya bercirikan antik ataupun tema kampung gitu.Yelah nama pun resort kan.


 pemandangan kolam renang,tengah usha mat saleh tengah sedap berendam,,hahaha


 pink colour,dekorasi meja dan ballroom,,i likeee


 Malam tu ada special dinner ,ada BBQ dan kek ni yang paling aku suka,sangat-sangat kiut dengan ''cap'' jururawat di atas tu,teringin nak makan apa rasanya,tapi tak dapat pula bahagian tu. 
 Lepas semua dah kekenyangan tersandar malas,ada pula acara nak bakar kalori balik,,huhu,,tapi aku malas nak join sekadar menjadi pemerhati dan tukang sorak.Salah satu acaranya limbo rock,fuh dasat betul budak ni,walaupun tinggi melayut tapi badan lentik.Ko makan getah ke dik? ;P ,,lentur je badan.


 Lepas dinner dan acara dah habis,kami semua beredar ke bilik masing-masing.Tapi aku ajak member aku ronda-ronda kawasan sebentar untuk posing,dan ambil angin malam.Rilek la malam kan masih muda,,;P.Tupun sekejap je sebab tak banyak tempat yang menarik..huhu Dekorasinya boleh tahan,agak cantik.Aku tak pasti pula hotel ni berapa bintang.Tapi tengok kat luar tak nampak pun bintangnya,,,;P ** lawak tak kelakar pun


 posing lagi,sebelah kiri pintu masuk.Ruang yang agak luas untuk main kejar-kejar.


Dua hari kami berkursus tu sekadar berlegar-legar diruang ini,makan-makan pastu masuk kelas.Belajar dan buat workshop,dan lagi best berjumpa dengan teman baru dan berkongsi-kongsi cerita.Memang best sangat.


Hari Ahad nya kelas sampai separuh hari je,then pukul 3 pm kami pun berangkat pulang ke destinasi masing-masing.Selamat tinggal Senai...


sekian


p/s bila pula next kursus,kalau boleh pergi tempat yang aku tak pernah pergi lagi.Baru lah jauh perjalanan luas pemandangan..i likeee ,, ^^

01 di kahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kahang - Google Blog Search


Pemandangan Indah <b>di</b> Nusajaya <b>Gelang Patah</b> | Makcik Becok

Posted: 31 Jan 2011 08:05 AM PST

Pemandangan di sekitar Daerah Gelang Patah,DUN Nusajaya seperti Kota Iskandar,Medini,Puteri Habour,Nusa Idaman,Nusa Cemerlang,Nusa Sentral,Nusa Bayu,Taman Nusantara,Taman Nusa Perintis,Taman Bukit Indah,Pelabuhan Tanjung Pelepas dan  Bangunan Kerajaan Negeri Johor.Memang Indah,Cantik,Menarik untuk dikunjungi setiap pelancong dalam dan luar negara.



01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


Group Automobil: www.groupautomobil.blogspot.com - Digest <b>...</b>

Posted: 13 May 2012 08:56 AM PDT

1a.

Posted by: "-::eSpAcE9808::-" rienacom@yahoo.com.sg   rienacom

Sat May 12, 2012 5:34 pm (PDT)

Prevé sedan terbaik dari Proton setakat ini

Diterbitkan oleh: Admin
warkahdaily.blogspot.

Prevé dilihat lebih matang dan memiliki banyak fungsi berbanding model-model terdahulu Proton.

MENGAMBIL masa selama tiga tahun untuk disiapkan, produk yang menjadi kebanggaan terbaharu pengeluar kereta tempatan, Proton Holding Berhad (Proton) selamat dilancarkan secara rasmi oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak baru-baru ini.

Dipanggil Prevé (pray-vay) yang membawa maksud untuk membuktikan, sedan segmen C itu disifatkan sebagai model global buat Proton meneroka pasaran luar negara. Maka, tidak hairanlah jika penilaian terhadap model itu lebih kritikal daripada biasa.

Prevé pada awalnya dikenali sebagai P3-21A. Kemunculannya sudah lama ditunggu-tungagu. Rasa tahu orang kian memuncak apabila ada sahaja 'gambar-gambar curi' disiarkan di laman-laman web pemotoran terkenal tempatan.

Sekarang, terimalah hasil kerja keras 60 orang jurutera Proton. Apa yang pasti, Prevé dilihat lebih matang dan memiliki banyak fungsi berbanding model-model terdahulu Proton.

Sekali fikir, Prevé menggunakan formula hampir sama dengan pengeluar kereta Korea Selatan, Hyundai dan Kia. Maksud saya, sumbatkan sebanyak mungkin ciri yang boleh dan tawarkan pada harga lebih murah berbanding pesaing sekelasnya. Secara tidak langsung, pembeli akan menilai kereta ini sebagai berbaloi untuk dimiliki.

Prevé tidak menggantikan mana-mana model Proton. Sebaliknya, ia diposisikan antara model Persona dan Inspira. Banyak betul sedan Proton. Tidak mengapa, setiap model ada peminatnya tersendiri.

RUANG kokpit mengaplikasikan tona hitam dengan kemasan kayu dan calitan perak.

Memandangkan Prevé ialah model global, maka pembinaannya perlulah memenuhi standard dunia. Itulah cabaran paling besar yang terpaksa ditempuh Proton. Standard itu pastinya meliputi aspek keselamatan, teknologi, keselesaan, rekaan, kualiti binaan dan sebagainya.

Jentera itu dibina berasaskan kepada kerangka Exora. Bezanya hanyalah penggunaan suspensi roda belakang jenis multi-link yang pastinya lebih sesuai untuk sebuah sedan. Sedia maklum bahawa kereta Proton memang boleh diharap jika bercakap tentang kualiti pemanduan dan pengendaliannya.

5 Bintang MyVAP

Ciri keselamatan adalah antara ciri yang paling diberi perhatian oleh Proton untuk Prevé. Banyak betul sistem keselamatan yang ada padanya. Sebagai contoh, kerangka yang diperkukuh diberi nama RESS (Reinforced Safety Structure) , dua beg udara, sistem brek ABS, EBD, malah BA (brake Assist), kawalan cengkaman (traction control) Electronic Stability Control (ESC) dan ISOFIX untuk varian Premium. Jangan lupa juga bahawa Prevé mendapat penarafan lima bintang daripada Malaysian Vehicle Assessment Programme (MyVAP).

Sudah boleh dilihat secara dekat di bilik-bilik pameran Proton seluruh negara, sedan itu ditawarkan dalam tiga varian menerusi dua pilihan enjin dan tiga jenis transmisi. Varian tertinggi ialah model Premium yang dipasang dengan enjin 1.6 liter CFE, iaitu enjin sama pada model Exora Bold.

Cuma, ia telah ditala semula bagi memberikan kuasa yang lebih linear dan sesuai dengan karekter sebuah sedan.

Enjin dengan sistem 'soft turbo' itu menawarkan kuasa seperti enjin bersesaran 2.0 liter. Lebih tepat lagi, ia mampu mencecah kuasa 138hp dan tork puncak 205Nm.

PINTU but belakang kini boleh dibuka dengan memicit butang pada kunci kenderaan.

Lebih menarik, enjin itu dipadankan dengan transmisi Protronic CVT tujuh kelajuan. Transmisi VT3 itu turut diberikan paddle shifter untuk membenarkan pemandu menukar gear secara manual.

Kalau hendak melihat dari segi prestasi, padanan tersebut membolehkan Prevé mencapai kelajuan maksimum 190 kilometer sejam (km/j). Sementara tempoh sedan itu untuk sampai ke kelajuan 100km/j dari kedudukan statik adalah 9.6 saat. Menyentuh aspek penggunaan bahan api pula, Proton mendakwa varian Prevé berenjin CFE ialah 6.6 liter bagi setiap 100km.

Mahu memikat seramai mungkin pembeli berpotensi, Proton turut menawarkan varian 1.6 Executive CVT (VT2 enam kelajuan) dan 1.6 Executive bertransmisi manual lima kelajuan. Enjin yang digunakan pula ialah Campro IAFM, sama seperti yang ada pada model Saga 1.6.

Meninjau ke ruang kabin, Prevé menggunakan warna hitam sebagai temanya. Papan pemuka, stereng, fabrik tempat duduk dan panel sisi diberi warna hitam, di sebalik kemasan kayu dan calitan warna perak pada konsol tengahnya.

Bagi mereka yang memilih varian dengan enjin CFE, anda pasti berpuas hati dengan semua ciri yang ada pada kokpit Prevé.

Senarainya bolehlah dimulakan dengan butang Start/Stop, pemain cakera padat bersama sambungan Bluetooh, USB dan iPod, selain lampu hadapan, penggilap cermin dan pendingin hawa yang dikawal secara automatik. Tidak terkecuali, unit navigasi dengan skrin sentuh.

Prevé ditawarkan pada harga bermula RM RM59,540 hingga RM72,990 seunit bergantung kepada varian. Anda boleh memilih salah satu daripada enam warna yang ditawarkan iaitu hitam, putih, biru, merah, perak dan coklat.

UNTUK menghidupkan enjin, anda hanya perlu menekan butang penghidup.

Proton boleh dianggap berada di landasan yang betul untuk dipandang lebih serius sebagai pengeluar kenderaan berpengaruh. Sekurang-kurangnya di rantau ini. Namun, masih banyak ruang yang perlu diperbaiki.

Cabaran utama Proton pastinya untuk menghilangkan saki-baki rasa skeptikal pengguna terhadap kereta keluarannya. Paling tidak pun, membuatkan kelompok yang gemar mengutuk dan menghentam apa jua yang keluar daripada kilang Proton terdiam serta menutup mulut mereka.

Perkara itu jugalah yang saya anggap masih belum berjaya direalisasikan sepenuhnya oleh Proton. Sebabnya, kalau benar Proton sudah mampu menghapuskan persepsi negatif terhadap produknya, tidaklah seorang rakan bertanya kepada saya: "Ada Internet di dalam kereta? Kalau rosak macam mana?"

Sumber: Kosmo.com.my

1b.

Posted by: "bashah" bwasi@yahoo.com   bwasi

Sat May 12, 2012 7:20 pm (PDT)

apebende pun kena compare - cuba compare dg VW Polo Sedan 1.6 = harga, spec dan yg paling penting :-berbaloi factor

________________________________
From: -::eSpAcE9808::- <rienacom@yahoo.com.sg>
To: zzxmelayucyber <melayucyber@yahoogroups.com>
Sent: Sunday, May 13, 2012 8:30 AM
Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Prevé sedan terbaik dari Proton setakat ini

 

 
Prevé sedan terbaik dari Proton setakat ini
 
Diterbitkan oleh:
Adminwarkahdaily.blogspot.

Prevé dilihat lebih matang dan memiliki banyak
fungsi berbanding model-model terdahulu Proton.

MENGAMBIL
masa selama tiga tahun untuk disiapkan, produk yang menjadi kebanggaan terbaharu
pengeluar kereta tempatan, Proton Holding Berhad (Proton) selamat dilancarkan
secara rasmi oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak baru-baru
ini.

Dipanggil Prevé (pray-vay) yang membawa maksud untuk membuktikan,
sedan segmen C itu disifatkan sebagai model global buat Proton meneroka pasaran
luar negara. Maka, tidak hairanlah jika penilaian terhadap model itu lebih
kritikal daripada biasa.

Prevé pada awalnya dikenali sebagai P3-21A.
Kemunculannya sudah lama ditunggu-tungagu. Rasa tahu orang kian memuncak apabila
ada sahaja 'gambar-gambar curi' disiarkan di laman-laman web pemotoran terkenal
tempatan.

Sekarang, terimalah hasil kerja keras 60 orang jurutera Proton.
Apa yang pasti, Prevé dilihat lebih matang dan memiliki banyak fungsi berbanding
model-model terdahulu Proton.

Sekali fikir, Prevé menggunakan formula
hampir sama dengan pengeluar kereta Korea Selatan, Hyundai dan Kia. Maksud saya,
sumbatkan sebanyak mungkin ciri yang boleh dan tawarkan pada harga lebih murah
berbanding pesaing sekelasnya. Secara tidak langsung, pembeli akan menilai
kereta ini sebagai berbaloi untuk dimiliki.

Prevé tidak menggantikan
mana-mana model Proton. Sebaliknya, ia diposisikan antara model Persona dan
Inspira. Banyak betul sedan Proton. Tidak mengapa, setiap model ada peminatnya
tersendiri.

RUANG kokpit mengaplikasikan tona hitam dengan
kemasan kayu dan calitan perak.

Memandangkan Prevé ialah
model global, maka pembinaannya perlulah memenuhi standard dunia. Itulah cabaran
paling besar yang terpaksa ditempuh Proton. Standard itu pastinya meliputi aspek
keselamatan, teknologi, keselesaan, rekaan, kualiti binaan dan
sebagainya.

Jentera itu dibina berasaskan kepada kerangka Exora. Bezanya
hanyalah penggunaan suspensi roda belakang jenis multi-link yang pastinya lebih
sesuai untuk sebuah sedan. Sedia maklum bahawa kereta Proton memang boleh
diharap jika bercakap tentang kualiti pemanduan dan
pengendaliannya.

5 Bintang
MyVAP

Ciri keselamatan adalah antara ciri yang paling diberi
perhatian oleh Proton untuk Prevé. Banyak betul sistem keselamatan yang ada
padanya. Sebagai contoh, kerangka yang diperkukuh diberi nama RESS (Reinforced
Safety Structure) , dua beg udara, sistem brek ABS, EBD, malah BA (brake
Assist), kawalan cengkaman (traction control) Electronic Stability Control (ESC)
dan ISOFIX untuk varian Premium. Jangan lupa juga bahawa Prevé mendapat
penarafan lima bintang daripada Malaysian Vehicle Assessment Programme
(MyVAP).

Sudah boleh dilihat secara dekat di bilik-bilik pameran Proton
seluruh negara, sedan itu ditawarkan dalam tiga varian menerusi dua pilihan
enjin dan tiga jenis transmisi. Varian tertinggi ialah model Premium yang
dipasang dengan enjin 1.6 liter CFE, iaitu enjin sama pada model Exora
Bold.

Cuma, ia telah ditala semula bagi memberikan kuasa yang lebih
linear dan sesuai dengan karekter sebuah sedan.

Enjin dengan sistem 'soft
turbo' itu menawarkan kuasa seperti enjin bersesaran 2.0 liter. Lebih tepat
lagi, ia mampu mencecah kuasa 138hp dan tork puncak 205Nm.

PINTU but belakang kini boleh dibuka dengan
memicit butang pada kunci kenderaan.

Lebih menarik, enjin
itu dipadankan dengan transmisi Protronic CVT tujuh kelajuan. Transmisi VT3 itu
turut diberikan paddle shifter untuk membenarkan pemandu menukar gear secara
manual.

Kalau hendak melihat dari segi prestasi, padanan tersebut
membolehkan Prevé mencapai kelajuan maksimum 190 kilometer sejam (km/j).
Sementara tempoh sedan itu untuk sampai ke kelajuan 100km/j dari kedudukan
statik adalah 9.6 saat. Menyentuh aspek penggunaan bahan api pula, Proton
mendakwa varian Prevé berenjin CFE ialah 6.6 liter bagi setiap 100km.

Mahu memikat seramai
mungkin pembeli berpotensi, Proton turut menawarkan varian 1.6 Executive CVT
(VT2 enam kelajuan) dan 1.6 Executive bertransmisi manual lima kelajuan. Enjin
yang digunakan pula ialah Campro IAFM, sama seperti yang ada pada model Saga
1.6.

Meninjau ke ruang kabin, Prevé menggunakan warna hitam sebagai
temanya. Papan pemuka, stereng, fabrik tempat duduk dan panel sisi diberi warna
hitam, di sebalik kemasan kayu dan calitan warna perak pada konsol
tengahnya.

Bagi mereka yang memilih varian dengan enjin CFE, anda pasti
berpuas hati dengan semua ciri yang ada pada kokpit Prevé.

Senarainya
bolehlah dimulakan dengan butang Start/Stop, pemain cakera padat bersama
sambungan Bluetooh, USB dan iPod, selain lampu hadapan, penggilap cermin dan
pendingin hawa yang dikawal secara automatik. Tidak terkecuali, unit navigasi
dengan skrin sentuh.

Prevé ditawarkan pada harga bermula RM RM59,540
hingga RM72,990 seunit bergantung kepada varian. Anda boleh memilih salah satu
daripada enam warna yang ditawarkan iaitu hitam, putih, biru, merah, perak dan
coklat.

UNTUK menghidupkan enjin, anda hanya perlu
menekan butang penghidup.

Proton boleh dianggap berada di
landasan yang betul untuk dipandang lebih serius sebagai pengeluar kenderaan
berpengaruh. Sekurang-kurangnya di rantau ini. Namun, masih banyak ruang yang
perlu diperbaiki.

Cabaran utama Proton pastinya untuk menghilangkan
saki-baki rasa skeptikal pengguna terhadap kereta keluarannya. Paling tidak pun,
membuatkan kelompok yang gemar mengutuk dan menghentam apa jua yang keluar
daripada kilang Proton terdiam serta menutup mulut mereka.

Perkara itu
jugalah yang saya anggap masih belum berjaya direalisasikan sepenuhnya oleh
Proton. Sebabnya, kalau benar Proton sudah mampu menghapuskan persepsi negatif
terhadap produknya, tidaklah seorang rakan bertanya kepada saya: "Ada Internet
di dalam kereta? Kalau rosak macam mana?"

Sumber: Kosmo.com.my

2a.

Posted by: "-::eSpAcE9808::-" rienacom@yahoo.com.sg   rienacom

Sun May 13, 2012 12:41 am (PDT)

Gearbox CVT Exora Bold Turbo bermasalah selepas 2 minggu
By: faizal

Aduan Rakyat 2 April 2012 - Saya membeli sebuah Proton Exora Bold Premium yang menggunakan enjin turbo dan gearbox CVT pada awal Mac 2012. 2 minggu digunakan, gearbox mula rosak. Apabila gear reverse dimasukan, enjin akan mati. Setelah mencuba banyak kali, barulah saya dapat menggunakan gear reverse.

Itupun enjin begegar seolah-olah nak mati. Saya menghubungi pusat servis di Johor Jaya memaklumkan masalah yang dihadapi dan pihak pusat sevis meminta saya untuk menghantar kereta untuk diperiksa.

Pemeriksaan pertama pihak pusat servis cuma mengetatkan kabel bateri dan meminta saya untuk pulang dan mencuba kereta telebih dahulu. Tak sampai setengah jam saya ambil kereta dari pusat servis, masalaah sama tetap berulang. Saya kemudian merujuk terus kereta saya ke Pusat Servis 3S di Plentong.

Pemeriksaan kedua, ECU kereta saya direset semula dan saya diminta untuk membawa pulang kereta sepertimana selepas pemeriksaan yang pertama. Tidak sampai 2 jam, masalah sama berulang. Saya terpaksa menunggu selama 3 hari untuk menghantar kereta berikutan hari Sabtu hanya dikhaskan untuk servis sahaja.

Pada hari Isnin saya menghantar kereta saya ke pusat servis dan kereta saya terpaksa ditinggalkan selama 2 hari untuk diperiksa. Keputusannya memang menyakitkan hati saya. Mengikut kata petugas yang incharge problem kereta saya tu, laporan dah dihantar ke headquarters bekenaan masalah yg dihadapi dan saya diminta tunggu sehingga jawapan diberikan semula oleh HQ.

Saya dah dapat bayangkan maksudnya itu tetapi atas dasar percaya, saya ia kan saja dan masih lagi menunggu, mengikut kata petugas tu lebih kurang seminggu lebih untuk saya dapatkan jawapan.

Sekarang dah masuk 4 hari saya tunggu, tinggal lagi beberapa hari untuk saya dihubungi oleh petugas tesebut (janjinya nak telefon dan maklumkan saya).

Apa yang saya nak highlightkan di sini ialah, kenapa begitu teruk produk Proton ni? Takkanlah baru 2 minggu pakai dah rosak? Bunga tayar kereta pun tak sempat haus lagi enjin dan gearbox dah meragam? Adakah Proton main tangkap muat je barang-barang yang digunakan?

Sumber : http://www.aduanrakyat.com.my/gearbox-cvt-exora-bold-turbo-bermasalah-selepas-2-minggu#more-12140

2b.

Posted by: "bashah" bwasi@yahoo.com   bwasi

Sun May 13, 2012 6:17 am (PDT)

Ada tak geng automobil yg pakai Exora Bold? ..jika ada harap komen

________________________________
From: -::eSpAcE9808::- <rienacom@yahoo.com.sg>
To: zzxmelayucyber <melayucyber@yahoogroups.com>
Sent: Sunday, May 13, 2012 3:41 PM
Subject: www.groupautomobil.blogspot.com - Fw: Gearbox CVT Exora Bold Turbo bermasalah

 


Gearbox CVT Exora Bold Turbo bermasalah selepas 2 minggu
By: faizal

Aduan Rakyat 2 April 2012 - Saya membeli sebuah Proton Exora Bold Premium yang menggunakan enjin turbo dan gearbox CVT pada awal Mac 2012. 2 minggu digunakan, gearbox mula rosak. Apabila gear reverse dimasukan, enjin akan mati. Setelah mencuba banyak kali, barulah saya dapat menggunakan gear reverse.

Itupun enjin begegar seolah-olah nak mati. Saya menghubungi pusat servis di Johor Jaya memaklumkan masalah yang dihadapi dan pihak pusat sevis meminta saya untuk menghantar kereta untuk diperiksa.

Pemeriksaan pertama pihak pusat servis cuma mengetatkan kabel bateri dan meminta saya untuk pulang dan mencuba kereta telebih dahulu. Tak sampai setengah jam saya ambil kereta dari pusat servis, masalaah sama tetap berulang. Saya kemudian merujuk terus kereta saya ke Pusat Servis 3S di Plentong.

Pemeriksaan kedua, ECU kereta saya direset semula dan saya diminta untuk membawa pulang kereta sepertimana selepas pemeriksaan yang pertama. Tidak sampai 2 jam, masalah sama berulang. Saya terpaksa menunggu selama 3 hari untuk menghantar kereta berikutan hari Sabtu hanya dikhaskan untuk servis sahaja.

Pada hari Isnin saya menghantar kereta saya ke pusat servis dan kereta saya terpaksa ditinggalkan selama 2 hari untuk diperiksa. Keputusannya memang menyakitkan hati saya. Mengikut kata petugas yang incharge problem kereta saya tu, laporan dah dihantar ke headquarters bekenaan masalah yg dihadapi dan saya diminta tunggu sehingga jawapan diberikan semula oleh HQ.

Saya dah dapat bayangkan maksudnya itu tetapi atas dasar percaya, saya ia kan saja dan masih lagi menunggu, mengikut kata petugas tu lebih kurang seminggu lebih untuk saya dapatkan jawapan.

Sekarang dah masuk 4 hari saya tunggu, tinggal lagi beberapa hari untuk saya dihubungi oleh petugas tesebut (janjinya nak telefon dan maklumkan saya).

Apa yang saya nak highlightkan di sini ialah, kenapa begitu teruk produk Proton ni? Takkanlah baru 2 minggu pakai dah rosak? Bunga tayar kereta pun tak sempat haus lagi enjin dan gearbox dah meragam? Adakah Proton main tangkap muat je barang-barang yang digunakan?

Sumber : http://www.aduanrakyat.com.my/gearbox-cvt-exora-bold-turbo-bermasalah-selepas-2-minggu#more-12140

3.1.

Posted by: "automobil@yahoogroups.com" automobil@yahoogroups.com

Sun May 13, 2012 12:59 am (PDT)

Dunia Blog IQ: Ke&#39;Busy&#39;an + Site Visit

Posted: 09 May 2012 11:17 PM PDT


sekarang ni macam nak buat semua kerja yang tertangguh!
masa je yang tak cukup!
*konon

******************************************

semalam pergi site visit di Plentong, seperti yang Paan Kowt da post kat blog dia, IQ bukan nak mengekori jejak langkah dia, tapi memang niat ada jugak nak hapdate sket…tak banyak…sket jer…
ni kali kedua IQ jejak construction site lepas pergi site Uitm Pasir Gudang hari tu…cuma tak upload je gambarnya…

site kali ni baru nak bermula la senang cakap…sedang buat Fasa Sub-structure…buat foundation…pasang pile..bla bla bla…masa IQ pergi site pasir gudang hari tu, projek sedang buat Fasa Super-structure….alaaa~ kalau IQ citer lebih-lebih ada korang paham ker? haraaammm~ haha!


caakk!
ok…muka nak mintak sepak…biarpun telah dilarang oleh Dr., jangan berposing…tapi nampaknya larangan dibiarkan begitu sahaja…=.=


rakan sejawatan…*konon


"haaa..cuba korang kira jumlah besi ni semua…" …..errr~ *ayat semata-mata


baru tahu kenapa Paan nak letak gambar ni jugak dalam blog dia, sebab ada dia laaa~ =.= I suka gambar ni sebab gambar ni I ambik…tu sebab terserlah ekspresi muka si farah yang gumbira tu kan kan
*gediknya ayat IQ~


our group…our generation…=D

*******************

bandingkan gambar site mula-mula tadi dengan gambar bawah ni….


buruk bebenor kan? da macam ZOMBI dah..
*kesan panas yang melampau….pucat giler muka~ =.=

trust me, I am an engineer

k.bai

 

*** nasib baik jenis tahan panas……cuma muka je pucat~ I tak suka make-up lebih-lebih….sunblock pun tak pakai hokey =P

01 di lok heng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di lok heng - Google Blog Search


Pemandangan Indah <b>di</b> Nusajaya <b>Gelang Patah</b> | Makcik Becok

Posted: 31 Jan 2011 08:05 AM PST

Pemandangan di sekitar Daerah Gelang Patah,DUN Nusajaya seperti Kota Iskandar,Medini,Puteri Habour,Nusa Idaman,Nusa Cemerlang,Nusa Sentral,Nusa Bayu,Taman Nusantara,Taman Nusa Perintis,Taman Bukit Indah,Pelabuhan Tanjung Pelepas dan  Bangunan Kerajaan Negeri Johor.Memang Indah,Cantik,Menarik untuk dikunjungi setiap pelancong dalam dan luar negara.



01 di muar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di muar - Google Blog Search


APAIZAH: Breakfast Satay <b>Di Muar</b>

Posted: 14 Apr 2012 09:32 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Breakfast Satay Di Muar. hehe..terliur tak korang tengok satay nie...haha sajer jer kan...nie breakfast di sungai bentayan muar.. kat muar memang glamour makan satay pagi2 nie.. kat sini satay perut memang terbaik.......kuah ...
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved