ads

Ahad, 20 Mei 2012

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


SK (F) <b>Lok Heng</b> Selatan: RM17.8j bina telaga tiub sekolah <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 19 May 2012 03:24 PM PDT


BATU PAHAT: Kementerian Pelajaran mengeluarkan peruntukan RM17.8 juta bagi pembinaan telaga tiub di 39 sekolah di Kelantan yang menghadapi masalah kritikal berikutan tiada bekalan air bersih.

Timbalan Menterinya, Dr Mohd Puad Zarkashi, berkata pembinaan telaga tiub itu dibuat dengan segera berikutan ketiadaan air mendesak sehingga menjejaskan tumpuan pelajar di sekolah berkenaan.Katanya, setakat ini kementerian mengesan 77 daripada 585 sekolah di Kelantan tidak mendapat bekalan air awam yang diuruskan Syarikat Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) dengan 39 sekolah berada dalam keadaan kritikal.

Alhamdulillah, masalah 39 sekolah berkenaan sudah diselesaikan, manakala 77 sekolah lain yang tiada kemudahan air juga akan selesai dengan penyerahan telaga tiub bagi membolehkan pelajar mendapat kemudahan air. - Dr Mohd Puad Zarkashi, Timbalan Menteri Pelajaran

"Bagaimanapun, kita sudah memberi peruntukan segera RM27 bagi menyelesaikan masalah ketiadaan kemudahan air di semua sekolah terbabit dengan keutamaan diberi terhadap 39 sekolah yang mengalami masalah kritikal dengan pembinaan telaga tiub bernilai RM17.8 juta yang sudah disiapkan baru-baru ini. 


"Alhamdulillah, masalah 39 sekolah berkenaan sudah diselesaikan, manakala 77 sekolah lain yang tiada kemudahan air juga akan selesai dengan penyerahan telaga tiub bagi membolehkan pelajar mendapat kemudahan air," katanya kepada pemberita selepas Majlis Anugerah Pelajar Cemerlang anjuran parti Gerakan Cawangan Rengit, di sini, semalam. 


Mohd Puad berkata, pihaknya mengambil langkah segera bagi mengatasi masalah bekalan air di sekolah terbabit bagi memastikan ia tidak menjejaskan proses pembelajaran pelajar dan kakitangan sekolah berkenaan.


Sementara itu, Mohd Puad meminta Bank Negara bertindak tegas terhadap bank serta kakitangan mereka yang sewenang-wenangnya membocorkan maklumat akaun bank Pengerusi National Feedlot Corporation (NFCorp), Datuk Seri Dr Mohamad Salleh kepada umum. 
"Ini isu yang serius kerana pembocoran maklumat akaun Dr Mohamad Salleh itu melanggar privasi serta haknya sebagai pelanggan bank. Terjaminkah hak pelanggan bank lain terutama maklumat peribadi mereka apabila maklumat akaun sewenang-wenangnya didedah kepada umum?


"Bank Negara perlu ambil tindakan tegas terhadap bank serta kakitangan terbabit kerana ia bukan saja kesalahan mengikut peruntukan Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan (Bafia), malah menjejaskan kepercayaan masyarakat terhadap bank di negara ini. 


"Kita bimbang jika Bank Negara tidak mengambil tindakan tegas dan menghukum mereka yang terbabit, ia akan menjadi trend untuk sama ada memfitnah, menjatuhkan atau mengaibkan orang di negara ini," katanya.

01 di senai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di senai - Google Blog Search


Tanah Untuk Dijual 40 ekar <b>di Senai</b>, Johor ~ Secawan Kopi Cinta

Posted: 23 Apr 2012 08:02 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Industri berbentuk pemasangan dan juga Kargo HUB/Storage amat bersesuaian memandangkan di dalam RKK Senai kawasan telah difokuskan sebagai HUB Pengangkutan Iskandar Malaysia. RKK Senai Bandar ...

01 di masai johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search


Anak PAK YOEP Autisma!!!: Remaja OKU hilang <b>di Masai</b> ditemui <b>...</b>

Posted: 17 May 2012 12:41 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]JOHOR BHARU - Seorang remaja Orang Kelainan Upaya (OKU), Saiful Sarmidi yang disedari hilang ketika berada di sebuah surau berhampiran rumahnya di Kampung Sungai Rinting C, Masai sejak Khamis lepas, ditemui ...

01 di chaah johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di chaah johor - Google Blog Search


AKU MENULIS UNTUK DIRI SENDIRI: 455 : Catatan Perjalanan <b>...</b>

Posted: 22 Jan 2012 08:17 PM PST

21 Januari 2012
Cuti panjang hujung minggu ni aku berkesempatan untuk ke Johor ke kampung asal seorang kawan di Chaah daerah Segamat, Johor. Kawan tu dah rindu sangat dengan kampung halamannya yang hanya tinggal tanah tak berumah.

Perjalanan pagi sabtu tu sesak dan perlahan sehingga ke kawasan RnR Seremban. Cuaca pula sangat cerah dan terasa bahang tengahari itu. Kami berhenti di RnR Seremban dan RnR Pagoh untuk berehat. Perjalanan hari itu terasa sangat lama, letih jugak dibuatnya.

Kami tibe di Yong Peng dalam pukul 3.30 petang dan terus mencari penginapan untuk malam itu. Tak banyak penginapan di sini, nasib baek kami dapat bilik tanpa perlu mencari di banyak tempat. Berehat sebentar dan kami meneruskan perjalanan kami ke Chaah yang lebih kurang 30 minit dari bandar Yong Peng.

Kami tiba di tempat yang dituju, Kampung Jawa dalam cuaca hujan renyai2. Aku dibawa mengililingi kampung itu dan kawan aku tu menceritakan pelbagai kisah zaman kanak2 nya. Dia juga menunjukkan tempat di mana dia selalu melepak dengan kawan2 nya, tempat dia mencuri rambutan, tempat dia mengganggu orang kampung dan sebagainya. Ternyata, jahat gak budak ni masa kecik2 dulu. Aku juga di bawa berkenalan dengan beberapa orang sahabat dan jiran2 dia.

Kemudian kami kemudian, berjalan2 di kawasan pasar malam kampung itu untuk membeli sedikit makan untuk malam itu. Kami kemudian pergi ke rumah seorang sahabat kawan aku tu. Kami hanya berbual kosong sambil bertanya khabar dan bercerita tentang kisah2 lama. Kami meminta diri sebelum maghrib.


22 Januari 2012

Pekan Ayer Hitam
Kerana takde plan utk hari ini, kami bercadang untuk berjalan2 di pekan Ayer Hitam yang terletak lebih kurang 30 minit dari Yong Peng. Pekan Ayer Hitam ini memang sudah terkenal dengan kedai2 yang menjual benda2 yang berkaitan perkahwinan. Macam3 ada dari bunga pahar, bekas2 hantaran, perhiasan rumah, bunga dan sebagainya. Kami hanya jalan2 cuci mata jer. Takde niat untuk membeli ape2 dan akhirnya aku terbeli ..... (hehehe... nanti lah aku cerita pasal ni)

01 di desaru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


HOT!!!! promosi percutian <b>di</b> LOTUS <b>DESARU</b> - FREE-NI (IKLAN <b>...</b>

Posted: 19 May 2012 09:06 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Tajuk: HOT!!!! promosi percutian di LOTUS DESARU Iklan: Enjoying fun and relaxing stay in Lotus Desaru Beach Resort..1 bedroom suite RM200 nett fro 2 paxs with breakfast for 2..a sweet memory to be in mind with superb ...

01 di parit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit raja - Google Blog Search


Kombinasi Damai Sdn. Bhd.: Tanah Lot Banglo <b>Parit Raja</b> Darat <b>...</b>

Posted: 07 May 2012 04:15 AM PDT

Terdapat Satu Tanah Lot Kosong di Parit Raja Darat LOT 10079 -Belum ada GERAN sekeping lagi. -Bersebelahan dengan TNB. -Proses terakhir telah hantar ke PTG Johor untuk mendapat GERAN sekeping-sekeping pada Mac 2012. -Jangkaan berada di PTG Johor 3 hingga 6 Bulan. Petak : 12 Harga : RM 42,000 Harga Sekaki : RM 10 Ukuran : 62' x 68' Luas : 4200 Kaki persegi.

01 di labis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di labis - Google Blog Search


Liza & Zainudin @ <b>Labis</b>, Segamat | Saifudin Photography

Posted: 30 Mar 2012 08:23 AM PDT

Pada 10 dan 11 Mac yang lalu kami telah pun di hire menjadi official photographer untuk majlis perkahwinan Liza dan zainudin. Majlis bertempat di Taman Mewah, Labis, Segamat Johor. Coverage yang diberikan adalah untuk majlis pertunangan, akad nikah, outdoor, malam berinai, berzanji, bersanding dan potong kek. Walaupun sangat meletihkan tetapi kami berasa gembira penat lelah kami di balas dengan senyuman dan layanan keluarga pengantin. Kebetulan tak jauh dari surau, ia memudahkan kami untuk berehat, solat dan mandi. Sebenarnya ini kali kedua zainudin memanggil kami. Tahun lepas kami cover untuk majlis perkahwinan kakak beliau. Sila klik di sini untuk melihat post kami mengenai kakak belia di sini http://photography.saifdesign.com/zalinafelda-redong-segamat/ dan update mengenai design Custom album di sini http://photography.saifdesign.com/preview-design-custom-album-zalina/

Biasalah, jika hasil kerja kita memuaskan pasti orang akan cari kita lagi di masa hadapan. Apa pun alhamdulillah.. sedikit gambar untuk dikongsikan.

Untuk tempahan dan pertanyaan sila hubungi 017-7149632

01 di kluang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kluang - Google Blog Search


AKU DAN KEHIDUPANKU: Aku <b>di</b> Restoran Two City <b>Kluang</b>

Posted: 05 May 2012 09:00 PM PDT


Setiap kali sesat di Kluang,
restoran ini pasti aku singgah.
Lokasinya di Jalan Penghulu Kassim.
Dekat dengan Stesen Bas Kluang.
Restoran ini dah lebih 10 tahun rasanya.
Suasananya dah makin selesa.
Tempat duduk dah makin banyak.
Dan pelanggannya pun dah makin ramai.
Ada kala servisnya pantas.
Ada kala servisnya sangat lambat.
Malam tadi nasib aku kurang baik.
Hampir 45 minit baru makananku sampai.
Pelanggan meja2 sebelah dah ada yang cabut.
Tapi aku dah datang daripada jauh.
Terpaksalah tunggu sambil tengok konsert Mania di Ria.
Alyah dah kena singkir.
Ikan Siakap Tiga Rasa adalah yang terbaik.
10 kali datang, rasanya tetap sama.
Tetapi makanan yang lain agak menghampakan.
Terutama Tomyam dan Daging Merahnya.


Dalam sibuk2 melayan pelanggan,
cashier masih boleh berniaga tudung.
Tudung Fareeda lagi.
Nasib baik wife tak join sekali.
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved