ads

Rabu, 11 Julai 2012

01 di gelang patah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di gelang patah - Google Blog Search


Kempen Mialiana.com <b>Di</b> GIATMARA <b>Gelang Patah</b> Dalam <b>...</b>

Posted: 16 May 2012 10:25 PM PDT

Tersenyum lebar seorang-seorang Mia tadi apabila Manchester United Arctic Ice Fan Club share gambar-gambar kempen Mialiana.com di fan page mereka yang kini dah melebihi 11,500 likes.. Wahhhhh... terharunya Mia. Terima kasih ya... sudi sponsor dan support Mia sampai Mia tak tahu nak cakap apa lagi dah....
Jom kita tengok yang sempat Mia printscreen untuk tatapan semua...zasss... (klik pada gambar untuk besarkan) ataupun tengok terus albumnya di SINI.




Glamernya... pelatih-pelatih GIATMARA semua ni.... Terima kasih kerana mengundi dan menyokong Mialiana.com untuk Nuffnang Blogger of the Year DiGi WWWOW Awards 2012.

01 di senai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di senai - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di Senai</b> Airport Malaysia Terkini 2012

Posted: 13 Jun 2012 08:42 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Jawatan Kosong di Senai Airport. Tarikh Tutup Permohonan: 15 Juni 2012. Senai International Airport is located in one of Malaysia's strategic development zones, with a structured highway and a proposed railway network, which will ...

01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search


THE DOD0T LIFE ST0RY: Program Karnival MINDEF <b>di Mersing</b>,Johor

Posted: 01 Jul 2012 10:55 PM PDT


hai uolls , lama sudah tak update blog ni almaklum la bz glew ,tp xdela cm PM kan ,so ade peluang utk aku update ,aku update ~ sebenarnya nk gebang berita aku join program ! hahahaa APTB ~
EH suke lah blog aku ,kau ade? kalau ada bgus mehh add aku kongsi2 cerita ,

ok la stop utk melalut ke laut , nak cte ni ! 28hb aritu smpai la 1hb Julai aku g Mersing la sbb ade program karnival MINDEF , da la xjoin aku join la lgpn bosan gak kn mghadap muke mat bangla kt opis aku tu ,semak je kepala ni ,ngadew sgt ni aku xde 4 ari pandai la bdikari ek? hahhaaa jaat btoll lari tanggungjawab jap ~ perjalanan makan ms dlm bpe jam ntah aku pn xkire tp kre 1st la aku g mersing ni ,mak aih jalan je ke men lg rasa macam main jongkang jongkit je ,aku pn xtaw ape mslh van ke atau jalan ,hahaha pening2 lalat aku ,maklum lah aku ni susah skit jalan jauh2 comfirm pening plus muntah ! waaa tp ms pergi tu selamat smpai aku bjaya xmuntah kan isi perut ni! ceh jgn nk bangga sgt la kann~ tp kantoi la ms lik tpksaaaa ,hahaa xpelaa ringan beban org y drive kn !

serius laa progrm kali mmber2 yang join glew happening smpai naik pening kepala aku ,mne xnyaaa yang jadi bahan aku kan ,tp dunt wory bebeh aku xde amk hati ngn korg biase laa kn nk happy xkan nak muke cm kerang busuk pulakk! thx sbb gmbira kan perut ni ,bjoget2 usus2 aku dlm perut ni ~ da la malas la nk cte byk skng aku nk tnjk pic2 yang aku ade je ekk ,hihii ~ enjoy geng =_+

 p/s : to Abg Raja terima kasih banyak2 sebab kasi miera peluang join under nuwida :)
 dan memahami kami semua as the team ,

01 di masai johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search


End Lot | Jalan Nenas 8, Taman Kota <b>Masai</b> | Rumah Lelong Bank <b>...</b>

Posted: 01 Jul 2012 11:05 PM PDT

  • Street: No.22, Jalan Nenas 8, Taman Kota Masai, 81700, Pasir Gudang, Johor Darul Takzim
  • Auction Date: 11 Julai 2012
  • Property Description: End Lot Single Storey Terrace House
  • Land/Floor Area ( in sqft ): 1,300
  • Tenure: Freehold
  • City: Johor Bahru
  • State: Johor
  • Zip/Postal Code: 81700
  • Listed: July 2, 2012 2:05 pm
  • Expires: 20 days, 7 hours

Description

For Booking Hotline : 014-2789061 Suhaimi

Bookmark and Share

Lelongbank Reference ID: 784ff12ca1c85bf

01 di kahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kahang - Google Blog Search


Kempen Mialiana.com <b>Di</b> GIATMARA <b>Gelang Patah</b> Dalam <b>...</b>

Posted: 16 May 2012 10:25 PM PDT

Tersenyum lebar seorang-seorang Mia tadi apabila Manchester United Arctic Ice Fan Club share gambar-gambar kempen Mialiana.com di fan page mereka yang kini dah melebihi 11,500 likes.. Wahhhhh... terharunya Mia. Terima kasih ya... sudi sponsor dan support Mia sampai Mia tak tahu nak cakap apa lagi dah....
Jom kita tengok yang sempat Mia printscreen untuk tatapan semua...zasss... (klik pada gambar untuk besarkan) ataupun tengok terus albumnya di SINI.




Glamernya... pelatih-pelatih GIATMARA semua ni.... Terima kasih kerana mengundi dan menyokong Mialiana.com untuk Nuffnang Blogger of the Year DiGi WWWOW Awards 2012.

01 di skudai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di skudai - Google Blog Search


Komuniti Blogger Johor Bahru: Rumah Sewa &#39;HomeStay&#39; <b>di Skudai</b> <b>...</b>

Posted: 19 Jun 2012 10:08 PM PDT

Komuniti Blogger Johor Bahru: Rumah Sewa 'HomeStay' di Skudai Johor Bahru sila hubungi Hj.Samion 017-7769766. Sesuai untuk keluarga sempena konvokesyen UTM Skudai, bercuti di sekitar Nusajaya, menyertai seminar atau mesyuarat dengan harga yang berpatutan.

01 di parit jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit jawa - Google Blog Search


CT: PEKAN <b>PARIT JAWA</b>, MUAR

Posted: 17 May 2012 06:33 AM PDT

Wah! Kembali bersua kisah jalan2 bulan April...hahaha. Macam laukku sudah basi tapi nak share jugak...kuikuikui. Kisah jalan2 di Parit Jawa, Muar...yihaaaa. Ala yang pernah keluar kat Majalah 3 beberapa tahun yang lepas.

Memandangkan kat sini memang dijadikan kawasan pelancongan reakrasi dan tempat2 untuk kanak2 bermain pun banyak, kita ambil kesempatan meluangkan sekejap di sini atas tujuan utama nak lunch bersama keluarga. Biasalah pekena asam pedas Parit Jawa yang orang suka dok sebut2 tuh.Ntah ya bagi kita biasa2 je, kalau anak2 kita suka nyebut "ibu masak lagi sedap"...huhuhu
Namun bagi kaki makan lebih-lebih lagi peminat masakan itu, keistimewaan asam pedas sembilang, pari, mayong, jenahak dan merah, apatah lagi dijamu dengan nasi panas  mengatasi segalanya, mak mentua lalu pun tak nampak you! Alahai...hahaha
Yang sudah terkena penangan asam pedas Parit Jawa, jarak beratus batu bukan lagi penghalang untuk mengulangi kunjungan ke jeti nelayan ini.
Pekan Parit Jawa nih masih terpelihara seperti zaman dolu2, bangunan pun masih kekal lama tapi kita suka tengok sebab kalau di Johor Bahru nih semua bangunan lama dah tak wujud. Kalau nak tengok bangunan lama suka kesini. 
Kalau tak silap kita pekan Parit Jawa nih pernah di jadikan sebuah telefilem bertajuk Parit Jawa, yang mana mengisahkan sisi hidup masyarakat Jawa oleh pihak Astro. 
Parit Jawa menyingkap kisah hidup satu keluarga yang berketurunan Jawa dan telah duduk di Parit Jawa, Muar berkurun lamanya, disampaikan di dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Jawa, dan ia menyingkap tentang Tuminah dan Sapian yang telah berumur dan mahukan anak-anaknya bersama seperti keluarga lain. Eh! Dah cite filem lak...hahaha. Hentikan!
Suasana kuala sungai yang cukup jelas sebagai pangkalan nelayan dipenuhi bot dan sampan, disertai kehangatan angin laut menambah selera tidak kira di waktu matahari tegak di atas kepala tapi kita tetap nak datang sini...huhuhu
Memandangkan tempat ini tak jauh dari rumah bapa mentua kita, makanya kita kerap juga ke sini. Untunglah hidup haku...hahaha
Pengunjung pasti terpesona melihat keindahan kawasan bot nelayan berkenaan, di samping menghirup udara segar dan desiran ombak dari Selat Melaka, namun kini mereka hanya dapat menyaksikan lumpur yang memenuhi kawasan persekitaran.
Tapi sayang keadaan pantai yang tidak terurus itu menjadikan kawasan yang pernah popular sebagai tempat bersantai dan berkelah pada satu ketika dulu, kini menjadi semakin lengang dan hampir dilupakan. Harap ada pihak yang sudi memgurus tempat ini.

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved