ads

Jumaat, 8 Februari 2013

01 di johor bahru - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


ZAKRI ALI: Kaunter BR1M <b>di Johor Bahru</b> kecoh

Posted: 08 Feb 2013 02:30 AM PST




Kaunter penyerahan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2.0 bagi Parlimen Johor Bahru di Stadium Tertutup Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) , kecoh apabila diserbu oleh kira-kira 20,000 orang yang menjadi penerima fasa pertama bantuan berkenaan.
Kekecohan bermula pukul 10 pagi apabila 6,000 penerima enggan mengikut arahan beratur oleh pihak urus setia, sebaliknya terus menyerbu 10 kaunter yang disediakan di dalam stadium itu.
Bagaimanapun, kekecohan sejam itu terkawal apabila pasukan keselamatan, termasuk anggota polis bantuan dan Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela) berjaya mengawal keadaan.
Alahai....
Kesian , macam kebulur sangat...

Low sivik..

Ini lah reality rakyat Msia di mana mana pun dan dalam keadaan apa jua pun..


Komen penulis kenapa kerajaan tak mengunakan sistem yang lebih baek seperti bank in ke akaun atau pos cek atau baucer ke alamat penerima ?kan senang tak payah beratur dan bersesak sesak.

Hmmm.. 'woi kawan ' kalau bank in mcm mana YB BN nak buat wayang  tunjuk muka berkempen pada rakyat. sampok di member aku..

ha ha ha ha...betui betui betui..tekena aku sebijik dgn kawan aku.  

Anna Shamsul: 1 Hari 1 Malam <b>di Johor Bahru</b>

Posted: 25 Jan 2013 07:11 PM PST


Tetibe diri terasa agak loser sebab nak post tiket bas. Haha

1 hari 1 malam di Johor Bahru demi masa hadapan. Atau lebih tepat lagi, pembelajaran :)
Dah lama tak jalan alone by myself pergi ke tempat yang agak jauh tanpa ditemani family. Naik pengangkutan awam pulak tu.. Tapi apa pun, sy bangga hokayyy. Bangga la jugak dengan pengangkutan awam di Malaysia ni.. Patut rasa bersyukur sebab keselamatan masih terjaga (walaupun masih perlu berhati hati dengan pick pockets and such).

Ketika perjalanan ke JB ni sy ditemani oleh rakan sy, Ain :)
Terima kasih banyak-banyak pada semua yang membantu sy kepada pencapaian ini.. Alhamdulillah, A di tangan untuk tesis ini :) berbaloi jugak akhirnya hehe

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved