ads

Khamis, 28 Mac 2013

01 di johor bahru - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


SAMBUTAN ISTIMEWA UNTUK ANWAR <b>DI JOHOR BAHRU</b>

Posted: 22 Mar 2013 08:10 AM PDT

Hebat juga sambutan warga Pakatan untuk Anwar datang ke Johor Bahru pada hari esok ya! Dengar kabarnya terdapat dua kain rentang yang menyambut Nuar dengan imej dua lelaki bercomolot!!! Hebat...hebat...
Kabarnya kain rentang tersebut diletakkan di Taman Megah Ria, Pasir Gudang. Perghhh... siapa le yang seronok sangat nak menyambut Nuar dengan kain rentang yang sebegitu ya? Tentu agaknya mereka yang yakin dan menyokong, Nuar akan ke Putrajaya selepas PRU 13 nanti. Hehehe.... namun begitu, aku yakin selepas PRU 13 nanti Nuar tak akan ke Putrajaya tetapi sebaliknya akan ke JALANRAYA!!!

faizal yusup: Seminar Analisis Kewangan <b>di Johor Bahru</b>

Posted: 20 Feb 2013 04:43 PM PST


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...
Hujung minggu yang lalu pada 16 dan 17 Feb 2013, FY bersama Exco Pribumi telah menjalankan seminar Financial Analysis bersama En Shamsuddin Yahaya CFA di Hotel Grand Blue Wave, Johor Bahru. Seminar ini dianjurkan oleh pihak Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia dikhaskan untuk Remisier dan Dealer yang berlesen. Ia percuma kerana dibiayai oleh Bumiputera Dealers Rep Education Fund.
Seminar sebegini sebenarnya penting bagi melengkap dan memantapkan ilmu pengetahuan para remisier dan dealer kerana mereka merupakan front liners kepada pelabur-pelabur pelanggan mereka secara amnya. Saranan pasaran yang baik pastinya akan mengembangkan ekonomi para pelabur di dalam jagaan mereka dan seterusnya meningkatkan ekonomi ummah.
Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan di sini FY sertakan gambar-gambar suasana sepanjang seminar itu dijalankan.


' style='padding: 0; border: none;'/>

taukey rokok batang &#39;jack palance&#39; akan berada <b>di johor bahru</b> - hati <b>...</b>

Posted: 25 Mar 2013 01:00 AM PDT

MatMerapu telah dihubungi oleh sumber dalaman PKR dan beliau memaklumkan bahawa Jeneral Md Hashim (B) bakal dicalonkan sebagai calon PKR bertanding di kerusi parlimen P.160 Johor Bahru sempena PRU 13 nanti. Pada PRU 12, kerusi parlimen ini ditandingi oleh calon BN - Datuk Sharil@Shahril Ab Samadmanakala calon PRM - Hassan Abdul Karim. Kerusi P.160 Johor Bahru ini dimenangi oleh calon BN dengan majoriti besar 25,349 undi.
Nampaknya Ketua Cabang PKR, PAS dan DAP kalau selama ini bermimpi untuk menjadi calon.......melepas lah peluang kerana PKR dah ada calon "payung terjun" hehehe. Hasil tinjauan rambang MatMerapu dan berteraskan pengamatan trend pengundi pemilih berdaftar kerusi parlimen Johor Bahru, pembangkang tiada peluang langsung untuk menang. Jika Jeneral Md Hashim (B) yang bertanding maka peluang BN bertambah-tambah mudah dan cerah. Pembangkang pula akan kerugian satu kerusi Parlimen lagi.....sebelum bertanding pun, realiti keputusannya sudah terasa!!! Inilah janji kepada bekas Jeneral, kerusi yang diberi umpama "kerusi maut" buat pembangkang! 
Mana mungkin pembangkang akan memperuntukkan "kerusi selamat" kepada bekas Jeneral kerana mereka tidak layak untuk menang ekoran pelbagai penyalahgunaan kuasa dan kemungkaran. MatMerapu mengucapkan TAKZIAH kepada Jeneral Md Hashim (B) kerana pasti terkubur dalam PRU 13 di kerusi parlimen Johor Bahru!!!
Sebelum ini Askar Setia ada menyiarkan artikel mengenai 'HASRAT SEBENAR' panglima EXPIRED Tan Sri Md Hashim Hussien (Jack Palance) menyertai PKR - bertanding di PRU 13 yang akan datang. Saya dihentam teruk kononnya saya sudah silap buat andaian kerana JAck palance adalah seorang ex-military professional dan tidak mungkin beliau menyertai parti politik untuk bertanding menjadi ahli Parlimen.
Jangkaan hangpa amatlah meleset kerana puak-puak jeneral EXPIRED ni selain dijanjikan habuan yang lumayan, semestinya mereka ini dijanjikan BULAN DAN BINTANG termasuk menjadi AHLI PARLIMEN!!!
Bukan Jack Palance sahaja..Tapi Jeneral Expired Datuk Ghafir turut dikatakan telah dijanjikan peluang untuk bertanding di Parlimen Pasir Gudang Selain Lim Kit Siang dijangka akan bertanding di Gelang Patah. Apabila disogokkan dengan tawaran-tawaran menjadi ahli Parlimen di kawasan-kawasan strategik, berprofil tinggi dan kawasan industri, maka menggigil lah lutut pak-pak jeneral expired kerana memikirkan KEUNTUNGAN PELBAGAI PROJEK di kawasan-kawasan tersebut.
Kepada tukang komen di FB mahupun blog yang masih percaya bahawa pak-pak jeneral expired ni masuk pembangkang atas dasar perjuangan lah.....keadilan lahh....ketelusan lahhh... Anda perlu tahu bahawasanya mereka penyertai pembangkang dan sanggup menggadaikan maruah seorang bekas pegawai kanan tentera dengan menjadi boneka pembangkang dalam isu Lahad Datu kerana satu faktor..iaitu
JADI AHLI PARLIMEN ATAU ADUN DAN KAUT SEGALA KEUNTUNGAN YANG ADA
p/s: Bukan saya cakap..tapi MALAYSIAKINI yang cakap..di SINI

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved