ads

Sabtu, 20 April 2013

01 di desaru - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


CNY Wedding di Kota Tinggi dan Cuti <b>Di Desaru</b> - Memory~Moment <b>...</b>

Posted: 18 Feb 2013 11:35 PM PST

Huh malas sungguh nak hapdate blog. Nilah bila mood dah ke laut, mmg le rasa berat jek nak bukak pc. Oklah hari ni buat jugak, gambar dah loading berhari-hari, tinggal bebel je belum.
Anyway, cuti raya cina tu hari kakak sulung buat wedding anak dia, so memang dah plan lama lah nak ke sana dan bercuti-cutian. Kali ni ikut highway desaru yg baru siap tu. Sebab kakak tak ajak gi ngantor pengantin, so kitorang rilek2 lah bertolak pagi ahad tu, then singgap lunch dulu kat jpo. Tapi lunch dgn bebudak sekali, so masa makan tu jadi panjang le, masa soppin jadi pendek. Sudahnya barang yg di cari tak dapat, tapi dapat barang lain. Takpelah.

Highway ni pelik sikit sbb ujung2 dari 2 lane tinggal satu lane...apakah konsep baru? biar bersesak di jambatan beramai-ramai? Hujan lebat nak mamps, so masa pegi memang tak nampak apa. Atas ni gambar masa dan n the way balik, barulah nampak rupa jembatan dan kapal2 yg berlabuh...yg rupa nak karam pun ada jugak.

Kitorang port dekat desaru....desaru damai. Cam haremmm hotel ni, terus black list hahahaha. Kot ye pun hotel lama kan, takkan le sampai tengik dgn bersemut api bagai...hoih ko nak suruh customer lari ke? Horror ok. Harap saiz bilik je besar, menda lain, like toilet, curtain, carpet, pintu, eh semualah sangat kotor. Biar rupa buruk janji bersih dan wangi, rosak sikit2 tu boleh terima lagi, ni kalu dah tengik camtu, mana boleh hilang takat bukak tingkap.
Malam takde menda nak buat, gi kat lobi....lobi pun tengik ok. Sabor2. Main lah apa2 yg ada sementara nak tunggu waktu tido.

2 hari kat situ, 2 hari lah hujan lebat. bebudak ni dapatlah mandi kolam kejap2 je, itupun dalam hujan lebat, belasahlah, kalau demam makan obat. Ombak pun kemain lagi tripple looper, so mmg pantai tu tak jejak le, sekali tengah korek pasir, ombak bergulung, mau digulung sekali bebudak ni ke laut kang, tak pasal je.
Ni sepupu pengantin enter frame....kemain lagi. Nasib tak jahanam pelamin tu korang pepanjat.
Ni mak usu pengantin jadi bidan terjun hias pinggan lauk meja pengantin. Takleh escape, sbb yg tukang masak lauk ni (mak2 sedara yg lain) belum mandi, belum bersiap, so terpaksalah kita buat2 kretip masa ni, sementara kasi peluang derang nak bersiap huhuhu.

Haaa nilah pengantin baru itewww. Anak my sister yg no.5. Lepas ni tinggal sorang je lagi yg belum kahwin.
Selamat pengantin baru iwan n wifey, semoga bahagia hingga ke hujung nyawa.
Pengantin dan maktok. Mak tok, masih tak pulih dari masalah depression. Apa pun Alhamdulillah sbb kali ni mak tok dapat jumpa ramai saudara mara, anak2 buah dan adik beradik beliau yg lain.
Ni pengantin lama, berteduh sambil memerhatikan anak2 yg mandi dalam hujan.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved